Αξιολογήσεις για Αρχαιολογικός Χώρος Αρχαίας Τρίκκης («Ασκληπιείο»). (Μουσείο) στην Τρίκαλα (Θεσσαλία).
Αρχαιολογικός Χώρος Αρχαίας Τρίκκης («Ασκληπιείο»)
Στεφάνου Σαράφη, Τρίκαλα 421 00, Ελλάδα
Περιγραφή
Πληροφορίες για το Αρχαιολογικός Χώρος Αρχαίας Τρίκκης («Ασκληπιείο»), Μουσείο στην Τρίκαλα (Θεσσαλία)
Εδώ μπορείτε να δείτε την τοποθεσία, ώρες λειτουργίας, δημοφιλείς ώρες, επικοινωνία, φωτογραφίες και πραγματικές αξιολογήσεις από τους χρήστες.
Αυτό το μέρος έχει καλές αξιολογήσεις, αυτό σημαίνει ότι αντιμετωπίζουν τους πελάτες τους καλά και θα νιώσετε υπέροχα με τις υπηρεσίες τους, συνιστάται 100%!
Χάρτης
Αξιολογήσεις του Αρχαιολογικός Χώρος Αρχαίας Τρίκκης («Ασκληπιείο»)
a. v.
Η σύγχρονη πόλη των Τρικάλων ταυτίζεται με την αρχαία Τρίκκη, πρωτεύουσα της τετραρχίας Εστιαιώτιδας που καταλάμβανε την περιοχή της Δυτικής Θεσσαλίας. Τα σωζόμενα κατάλοιπα της αρχαίας Τρίκκης βρίσκονται στο κέντρο της σύγχρονης πόλης των Τρικάλων, ΝA του Κάστρου. Στο χώρο εντοπίζονται τα κατάλοιπα τεσ-σάρων οικοδομημάτων (τμήμα κτιρίου και στοάς ελληνιστικών χρόνων, τμήμα λο-υτρού ρωμαϊκών χρόνων και μεσοβυζαντινός ναός). Η αρχαία Τρίκκη, εκτεινόταν ανάμεσα στον ποταμό Ληθαίο και στο λόφο "Κάστρο" όπου πιθανότατα βρισκόταν η αρχαία ακρόπολη. Στην πόλη υπηρχε ένα από τα παλαιότερα ασκληπιεία για το οποίο ήταν γνωστή η αρχαία Τρίκκη κατά την αρχαιότητα. Η αρχαιότερη γραπτή μνεία της Τρίκκης βρίσκεται στον ομηρικό κατάλογο νηών, όπου αναφέρεται ότι η πόλη συμμετείχε στην εκστρατευτική δύναμη των Ελλήνων στον Τρωικό πόλεμο με 30 πλοία και αρχηγούς τους δυο γιους του Ασκληπιού, Μαχάονα και Ποδαλείριο, οι οποίοι είχαν διδαχτεί από τον πατέρα τους την ιατρική τέχνη.
P. K.
Πρόκειται για έναν από τους ελάχιστους αρχαιολογικούς χώρους της αρχαίας Τρίκκης. Είναι γνωστός ως Ασκληπιείο, χωρίς όμως να είναι επαρκώς τεκμηριωμένο. Φαίνεται ότι πρόκειται για δημόσιο κτήριο με στοά, ίσως κάποιο γυμνάσιο, της κλασικής/ελληνιστικής περιόδου. Σε επόμενη φάση διαμορφώθηκε λουτρό με υπόκαυστα της υστερορωμαϊκής περιόδου. Ο χώρος είναι κλειστός για το κοινό και δεν έχει αναδειχθεί καθόλου. Δεν έχει καν πινακίδα με εποπτικό υλικό. Κρίμα για την εγκατάλειψη του.
m. a.
Το Ασκληπιείο της αρχαίας Τρίκκης,[5] το αρχαιότερο και σημαντικότερο της Ελλάδας κατά τον Στράβωνα. Πιθανολογείται ότι βρίσκεται κάτω από τη συνοικία Βαρούσι. Προς το παρόν στην περιοχή έχουν ανασκαφεί ρωμαϊκά λουτρά και ψηφιδωτά, καθώς και δημόσιο κτίριο των ελληνιστικών χρόνων με ψηφιδωτό, όπου απεικονίζεται ο βασιλιάς των Ηδωνών της Θράκης Λυκούργος
t.
Πέντε αστέρια στο κύρος στην ιστορία του σημείου, ούτε ένα αστέρι όμως στον τρόπο ανάδειξης του! Κρίμα, με λίγα χρήματα αλλάζει εντελώς το μέρος.
A. V.
Από τα σημαντικότερα ασκληπιεία της Ελλάδας και να είναι σε τέτοια κατάσταση. Εγκαταλελειμένο χωρίς δυνατότητα επίσκεψης. Πολυ κρίμα!!
D. R.
Ιστορικός χώρος, που όμως χρήζει ανάδειξης και αξιοποίησης!
T. K.
Χώρος εγκαταλελειμμένος μη επισκέψιμος πιθανόν το Ασκληπιείο της Αρχαίας Τρίκκης !!!
A. Π.
Ωραίος χώρος δίπλα στο δρόμο.