Αξιολογήσεις για Αρχαίο θέατρο Πλευρώνας. (Μουσείο) στην Ιερά Πόλις Μεσολογγίου (Δυτική Ελλάδα).
Αρχαίο θέατρο Πλευρώνας
Ιερά Πόλη Μεσσολογγίου 302 00, Ελλάδα
Περιγραφή
Πληροφορίες για το Αρχαίο θέατρο Πλευρώνας, Μουσείο στην Ιερά Πόλις Μεσολογγίου (Δυτική Ελλάδα)
Εδώ μπορείτε να δείτε την τοποθεσία, ώρες λειτουργίας, δημοφιλείς ώρες, επικοινωνία, φωτογραφίες και πραγματικές αξιολογήσεις από τους χρήστες.
Αυτό το μέρος έχει καλές αξιολογήσεις, αυτό σημαίνει ότι αντιμετωπίζουν τους πελάτες τους καλά και θα νιώσετε υπέροχα με τις υπηρεσίες τους, συνιστάται 100%!
Χάρτης
Αξιολογήσεις του Αρχαίο θέατρο Πλευρώνας
M. M.
Ενας φανταστικος αρχαιολογικος χωρος 10 λεπτά απο το,Μεσολόγγι...εχει μια πανοραμική θεα,ενα θεατρο που ανακατασκευαζεται και τη δεξαμενη 6 μέτρων...αξίζει να το επισκεφτείς
L. T.
Ένα όμορφο, μικρό σε διαστάσεις θέατρο το οποίο διασώζεται σε αρκετά καλή κατάσταση. Κατασκευάστηκε στα τέλη του 3ου αιώνα π. Χ. (235/4 π.Χ.), μετά την ίδρυση της πόλης.
Στην αρχική φάση του το μνημείο κατασκευάσθηκε ως βουλευτήριο και σε επόμενη φάση μετατράπηκε σε θέατρο, με την κατασκευή υποτυπώδους κτιρίου σκηνής και επιθεάτρου, για την αύξηση της χωρητικότητάς του.
Το συγκεκριμένο θέατρο παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον λόγω μιας σημαντικής κατασκευαστικής ιδιαιτερότητάς του. Συγκεκριμένα η εσωτερική παρειά του τείχους της αρχαίας πόλης και του πύργου της εφάπτεται με το επίμηκες σκηνικό οικοδόμημα. Ο πύργος έχοντας διαστάσεις 6,50 μ. x 3,30 μ. και ύψος 5, 70 μ., ενδέχεται να αποτελούσε βοηθητικό χώρο της σκηνής. Το προσκήνιο ήταν διώροφο και η πρόσοψη του κάτω τμήματος είχε έξι ημικίονες.
Στα κενά που δημιουργούνταν μεταξύ των ημικιόνων τοποθετούνταν ζωγραφικοί πίνακες που βοηθούσαν στη σκηνογραφία. Οι πάροδοι βρίσκονταν ανατολικά των αναλημματικών τοίχων του κοίλου και δυτικά των παρασκηνίων
Η ορχήστρα είναι διαμορφωμένη με πατημένο χώμα στο έδαφος και διέθετε περιμετρικό αγωγό για τη συγκέντρωση των υδάτων. Το κοίλο είναι και αυτό διαμορφωμένο σε φυσικό βραχώδες πρανές και έχει τέσσερις κλίμακες, από τις οποίες οι δύο έρχονται σε επαφή με τους αναλημματικούς τοίχους και οι άλλοι δύο χωρίζουν το κοίλο σε τρεις κερκίδες.
Οι σειρές των εδωλίων αριθμούσαν περίπου τις 16 με 17, ωστόσο σήμερα σώζονται μόνο οι δέκα. Μετά τη δέκατη σειρά εδωλίων πρέπει να υπήρχε διάζωμα που χώριζε το κάτω κοίλο από το άνω κοίλο (επιθέατρο). Ίχνη της κλίμακας ανόδου που οδηγούσε στο επιθέατρο είναι σήμερα ορατά.
Στην πρώτη σειρά εδωλίων υπήρχαν προεδρίες (θέσεις των επίσημων προσώπων) στο μέσο της κάθε κερκίδας. Οι κατώτερες σειρές εδωλίων είναι λαξευμένες στο φυσικό βράχο, ενώ οι ανώτερες είναι κατασκευασμένες από ορθογωνισμένους λίθους.
Το μνημείο έχει εξαιρετική θέα προς την πεδινή παραλιακή ζώνη και απέχει 5 χλμ ΒΔ από την πόλη του Μεσολογγίου.
Α. Η.
Μια ωραία αρχαία Αιτωλική πόλη
Y.
The ancient theater of Pleuron (known also as Plevrona or Pleurona) is beautiful well preserved mid-size theater.
It is located on a top of a hill, on the southwest side of the archeological site of ancient Pleuron, 5 km north to Mesolongi.
The original city of Pleuron was destroyed in 234 BC and later on was subsequently rebuilt, under the name New Pleuron (Nea Pleurona), on a terrace at over 200 m altitude. The city was surrounded by a wall and had 7 gates and 31 towers and it is named by the local as the “Castle of Kyra (Lady) Rini”.
According to the archeologists that excavated the site, the theater contained a total of 25 to 30 rows of seats (of which 15 are visible today).
Bottom line, remarkable archeological site and highly recommended, with amazingly breathtaking panoramic view to west direction and to the area of Mesolongi at the south side. It is closed on Monday and holidays and the entrance fee is 2 € for person.
(Μεταφρασμένο)
Το αρχαίο θέατρο της Πλεύρων (γνωστό και ως Πλευρώνα ή Πλεύρωνα) είναι ένα όμορφο καλοδιατηρημένο θέατρο μεσαίου μεγέθους.
Βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου, στη νοτιοδυτική πλευρά του αρχαιολογικού χώρου της αρχαίας Πλεύρων, 5 χλμ βόρεια από το Μεσολόγγι.
Η αρχική πόλη της Πλεύρων καταστράφηκε το 234 π.Χ. και αργότερα ανοικοδομήθηκε στη συνέχεια, με την ονομασία Νέα Πλεύρων (Νέα Πλευρώνα), σε ένα πεζούλι σε υψόμετρο πάνω από 200 μέτρα. Η πόλη περιβαλλόταν από τείχος και είχε 7 πύλες και 31 πύργους και ονομάζεται από τους ντόπιους ως «Κάστρο της Κυράς Ρήνης».
Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους που ανέσκαψαν τον χώρο, το θέατρο περιείχε συνολικά 25 έως 30 σειρές εδωλίων (εκ των οποίων οι 15 είναι ορατές σήμερα).
Κατώτατη γραμμή, αξιόλογος αρχαιολογικός χώρος και συνιστάται ανεπιφύλακτα, με εκπληκτική πανοραμική θέα προς τα δυτικά και προς την περιοχή του Μεσολογγίου στη νότια πλευρά. Είναι κλειστό Δευτέρα και αργίες και η είσοδος είναι 2 € ανά άτομο.
E. R.
(Μεταφρασμένο) Το θέατρο είναι κλειστό λόγω αρχαιολογικής ανασκαφής
(Αρχικό κείμενο)
Le théâtre est fermé pour fouille archéologique attention
Μ. Φ.
J. O. G.
(Μεταφρασμένο) Αρχαίο θέατρο Πλεύρων, από την περίοδο της αρχαίας Ελλάδας.
(Αρχικό κείμενο)
Antiguo teatro de Pleuron,del periodo de la antigua Grecia.
g.
L. v. Z.
Γ. Κ.