Αξιολογήσεις για Χορηγικό Μνημείο Θρασύλλου. (Μουσείο) στην Αθήνα (Αττική).
Χορηγικό Μνημείο Θρασύλλου
Αναφιώτικα 3-11, Αθήνα 105 58, Ελλάδα
Περιγραφή
Πληροφορίες για το Χορηγικό Μνημείο Θρασύλλου, Μουσείο στην Αθήνα (Αττική)
Εδώ μπορείτε να δείτε την τοποθεσία, ώρες λειτουργίας, δημοφιλείς ώρες, επικοινωνία, φωτογραφίες και πραγματικές αξιολογήσεις από τους χρήστες.
Αυτό το μέρος έχει καλές αξιολογήσεις, αυτό σημαίνει ότι αντιμετωπίζουν τους πελάτες τους καλά και θα νιώσετε υπέροχα με τις υπηρεσίες τους, συνιστάται 100%!
Χάρτης
Ώρες λειτουργίας του Χορηγικό Μνημείο Θρασύλλου
Κυριακή
Ανοιχτό όλο το 24ωρο
Δευτέρα
Ανοιχτό όλο το 24ωρο
Τρίτη
Ανοιχτό όλο το 24ωρο
Τετάρτη
Ανοιχτό όλο το 24ωρο
Πέμπτη
Ανοιχτό όλο το 24ωρο
Παρασκευή
Ανοιχτό όλο το 24ωρο
Σάββατο
Ανοιχτό όλο το 24ωρο
Αξιολογήσεις του Χορηγικό Μνημείο Θρασύλλου
T. P.
Προς το παρόν (2017) δεν είναι ανοικτό για το κοινό. Αρχές του 2018 έχουν αφαιρεθεί οι σκαλωσιές και υπάρχουν πληροφορίες για το Μνημείο. (Συνεχίζει να είναι κλειστό για το κοινό)
Σ. Κ.
Το έχω δεί από πολύ κοντά μικρός,πριν τα έργα αναστήλωσης το σπήλαιο ως εκκλησία είναι υπέροχο.... τώρα που ξαναπήγα να το δώ έγινε υπέροχη δουλειά αναστήλωσης...με μόνο μελανό σημείο, ότι δεν σε αφήνουν να δέις το εσωτερικό τού σπηλαίου πού είναι ενδιαφέρων
K. M.
Στο μέσον του κατακόρυφα λαξευμένου βράχου πάνω από το Θέατρο του Διονύσου, δεσπόζει το σπήλαιο του χορηγικού μνημείου του Θρασύλλου. Ο Παυσανίας αναφέρεται έμμεσα σε αυτό, παρέχοντας την πληροφορία ότι στο εσωτερικό του υπήρχε παράσταση του φόνου των τέκνων της Νιόβης από τον Απόλλωνα και την Άρτεμη.
To μνημείο του Θρασύλλου συνίστατο από μία κτιστή μαρμάρινη πρόσοψη μπροστά από το φυσικό σπήλαιο. Η όψη του είχε μορφή δίθυρου πυλώνος με παραστάδες, κεντρικό πεσσό, δωρικό επιστύλιο με συνεχή σειρά σταγόνων, ιωνική ζωφόρο και γείσο πάνω στο οποίο εδράζονταν βάθρα για χορηγικούς τρίποδες. Η ζωφόρος έφερε διακόσμηση με ένα στεφάνι κισσού στο μέσον - έπαθλο των νικητών χορηγών των θεατρικών αγώνων - και άλλα δέκα στεφάνια ελιάς.
Σύμφωνα με την επιγραφή στο επιστύλιο, το μνημείο κτίσθηκε από το χορηγό Θράσυλλο επί άρχοντος Νεαίχμου, το 320/319 π.Χ. Επόμενη ιστορική φάση, τεκμηριωμένη και πάλι από τις κατακείμενες χορηγικές επιγραφές, είναι η αναμόρφωση του άνω μέρους και η ανίδρυση δύο ακόμη τριπόδων από το νικητή χορηγό Θρασυκλή, υιό του Θρασύλλου, επί άρχοντος Πυθαράτου, το 271/270 π.Χ. Η χρήση του σπηλαίου ως τόπου άσκησης λατρείας κατά την εγκαθίδρυση του χριστιανισμού, πρέπει να θεωρείται βέβαιη.
Από περιηγητές του 17ου αιώνα πιστοποιείται η ύπαρξη στο σπήλαιο ενός ιδιότυπου διμερούς ναϋδρίου, με την ονομασία «Παναγία η Σπηλιώτισσα», κατάλοιπα του οποίου σώζονται σήμερα στο εσωτερικό του σπηλαίου. Τη μορφή του Θρασυλλείου κατά την Τουρκοκρατία αποτύπωσαν πολλοί περιηγητές του 18ου και των αρχών του 19ου αι. Στην αρχική θέση του τρίποδα του Θρασύλλου, διακρίνεται σε όλα αυτά τα σχέδια ένα μαρμάρινο άγαλμα του Διονύσου, επέμβαση χρονολογούμενη ίσως στους ρωμαϊκούς χρόνους. Το άγαλμα αποσπάστηκε το 1802 για λογαριασμό του Λόρδου ΄Ελγιν και εκτίθεται σήμερα στο Βρετανικό Μουσείο.
Το μνημείο του Θρασύλλου, ενώ είχε διατηρηθεί σχεδόν ακέραιο για είκοσι αιώνες, καταστράφηκε το 1827, κατά την πολιορκία της Ακροπόλεως από τους Τούρκους.
Στα μέσα του 19ου αι. και ενώ η Αρχαιολογική Εταιρεία είχε εξαγγείλει την αναστήλωση του μνημείου, μέρος του εγκατάσπαρτου υλικού του διηρπάγη και αναλαξευμένο χρησιμοποιήθηκε στην αποκατάσταση της εκκλησίας της Σωτήρας του Νικοδήμου (Ρωσική Εκκλησία). Τα λεπτομερή σχέδια των J. Stuart και N. Revett που εκπονήθηκαν κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στην Αθήνα το 1751-3, τεκμηριώνουν σχεδόν πλήρως τη μορφή και τις διαστάσεις του αρχαίου μνημείου και μαζί με νέες παρατηρήσεις και μετρήσεις επί των σωζόμενων μελών αποτέλεσαν τη βάση νέων αναλυτικών σχεδίων και προτάσεων για την αποκατάσταση του μνημείου από το 2002 και εξής.
G. B.
Τέλειο
Α. D.
Μη επισκέψιμο
R. T.
(Μεταφρασμένο) Δυστυχώς δεν κατέστη δυνατό να φτάσουμε εκεί λόγω εργασιών αποκατάστασης.
Το Χωραγικό μνημείο του Θρασύλλου είναι ένα μνημείο που χτίστηκε το 320–319 π.Χ. Ε. Στην τεχνητή λωρίδα της νότιας πλευράς της Αθηναϊκής Ακρόπολης στη μνήμη του χοροφύλακα Θρασύλλου. Είναι χτισμένο σε μορφή μικρού ναού και γεμίζει το άνοιγμα μιας μεγάλης φυσικής σπηλιάς. Τροποποιήθηκε το 271/70 από τον Θρασύκλη, γιο του Θρασύλλου, των Αγωνωτών στους Μεγάλους Διονυσιακούς Αγώνες. Ο Παυσανίας αναφέρεται στο μνημείο έμμεσα, λέγοντάς μας ότι το σπήλαιο περιείχε μια εικόνα του Απόλλωνα και της Άρτεμης να σκοτώνουν τα παιδιά της Νιόβης.
(Αρχικό κείμενο)
Нажаль потрапити, через реставраційні роботи невдалося.
Хорагічний пам’ятник Трасіллоса - це меморіальна будівля, споруджена в 320–319 рр. До н. Е. На штучній смузі південної сторони Афінського Акрополя на згадку про хорего Трасільоса. Він побудований у вигляді невеликого храму і заповнює отвір великої природної печери. Він був модифікований у 271/70 році Трасиклесом, сином Трасілла, агонотетів у Великих Іграх Діонісії. Павсаній посилається на пам’ятник опосередковано, передаючи нам інформацію про те, що в печері існувало зображення Аполлона та Артеміди, що вбивали дітей Ніобе.
R. S.
(Μεταφρασμένο) Τυπικό ελληνικό κλίμα. Ένα όμορφο μέρος που αξίζει να επισκεφτείτε. Αξίζει να έχετε μαζί σας ένα μπουκάλι νερό.
(Αρχικό κείμενο)
Typowo Grecki klimat. Piękne miejsce warte odwiedzenia. Warto mieć ze sobą butelkę wody.
V. O.
A well restored part of the Acropolis but access or a closer look is prevented by the roped off area. There is an information board nearby
(Μεταφρασμένο)
Ένα καλά ανακαινισμένο τμήμα της Ακρόπολης, αλλά η πρόσβαση ή μια πιο προσεκτική ματιά εμποδίζεται από τον συρματόσχοινο χώρο. Υπάρχει ένας πίνακας πληροφοριών σε κοντινή απόσταση
N. M.
well preserved ancient structures reflecting the construction history of past
(Μεταφρασμένο)
καλά διατηρημένες αρχαίες κατασκευές που αντικατοπτρίζουν την κατασκευαστική ιστορία του παρελθόντος
M. A. B.
(Μεταφρασμένο) Βρίσκεται στη νότια πλαγιά της Ακρόπολης, τον Ιούλιο του 2019 δεν υπήρχε πρόσβαση για επίσκεψη.
(Αρχικό κείμενο)
Situado en la ladera sur de la Acrópolis, en julio de 2019 no se tenía acceso para visitarlo.
I. P.
In a cave above the ancient theater of Dionisios it is located the choragic monument of Thrasyllos. Consisted of a marble facade with two metal doors and two tripods on the top. It was converted into a Christian church that's why it had remained intact for 2.000 years. Unfortunately, it was destroyed in 1827 by Turks.
(Μεταφρασμένο)
Σε μια σπηλιά πάνω από το αρχαίο θέατρο του Διονυσίου βρίσκεται το χορικό μνημείο του Θρασύλλου. Αποτελείται από μαρμάρινη πρόσοψη με δύο μεταλλικές πόρτες και δύο τρίποδες στην κορυφή. Μετατράπηκε σε χριστιανικό ναό, γι' αυτό και παρέμεινε ανέπαφο για 2.000 χρόνια. Δυστυχώς καταστράφηκε το 1827 από Τούρκους.
D. H.
(Μεταφρασμένο) Δεν φαίνεται από κοντά, το μονοπάτι των αξιοθέατων μας εμποδίζει να το κάνουμε
(Αρχικό κείμενο)
Ne peut pas être vu de près, le chemin de visites nous l'empêche
D. T.
Currently been restored no access at the moment
(Μεταφρασμένο)
Προς το παρόν δεν έχει αποκατασταθεί η πρόσβαση
S. G.
(Μεταφρασμένο) Δεν είναι δυνατή η επίσκεψη στο εσωτερικό
(Αρχικό κείμενο)
Nu se poate vizita in interior
G. I.
(Μεταφρασμένο) Είναι όμορφο, αλλά όλα είναι σε σκαλωσιές, και δεν σε αφήνουν να μπεις εδώ.
(Αρχικό κείμενο)
Красиво, но все в строительных лесах, и сюда не подпускают.
C. V. M.
M. C.
Cannot enter and no information about it. However it looks striking in the mountain side
(Μεταφρασμένο)
Δεν είναι δυνατή η είσοδος και καμία πληροφορία σχετικά με αυτό. Ωστόσο φαίνεται εντυπωσιακό στην πλαγιά του βουνού
J. M.
Whole place is awesome
(Μεταφρασμένο)
Όλο το μέρος είναι υπέροχο
M. C.
Ι. Π.