Αξιολογήσεις για ΚΕΑΤ-Παράρτημα Θεσσαλονίκης (Σχολή Τυφλών). (Εκπαιδευτής Σκύλου) στην Θεσσαλονίκη (Κεντρική Μακεδονία).
ΚΕΑΤ-Παράρτημα Θεσσαλονίκης (Σχολή Τυφλών)
Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας 32, Θεσσαλονίκη 546 41, Ελλάδα
Περιγραφή
Πληροφορίες για το ΚΕΑΤ-Παράρτημα Θεσσαλονίκης (Σχολή Τυφλών), Εκπαιδευτής σκύλου στην Θεσσαλονίκη (Κεντρική Μακεδονία)
Εδώ μπορείτε να δείτε την τοποθεσία, ώρες λειτουργίας, δημοφιλείς ώρες, επικοινωνία, φωτογραφίες και πραγματικές αξιολογήσεις από τους χρήστες.
Αυτό το μέρος έχει καλές αξιολογήσεις, αυτό σημαίνει ότι αντιμετωπίζουν τους πελάτες τους καλά και θα νιώσετε υπέροχα με τις υπηρεσίες τους, συνιστάται 100%!
Χάρτης
Αξιολογήσεις του ΚΕΑΤ-Παράρτημα Θεσσαλονίκης (Σχολή Τυφλών)
T. G.
Μετά από την επίσκεψή μου στο κτίριο μέσω της διοργάνωσης open house, ένα έχω να πω.. Μπράβο στο προσωπικό και τους μαθητές που παλεύουν σε ένα περιβάλλον ακατάλληλο για οτιδήποτε. Το κτίριο πανέμορφο (αρχιτεκτονικά) αλλά η εγκατάλειψή του από τους αρμόδιους φορείς κάτι παραπάνω από εμφανής. Ντροπή που συμπολίτες μας με προβλήματα όρασης να έχουν παρατηθεί στη μοίρα τους με μοναδική βοήθεια από οικογένεια και φίλους. Ντροπή για αυτούς τους εργαζόμενους που προσπαθούν για το καλύτερο κάτω από αυτές τις συνθήκες. Κρατική μέριμνα και χρηματοδότηση τώρα ή επανεγκατάσταση σε κατάλληλο σύγχρονο χώρο με τις απαραίτητες προδιαγραφές.
K. T.
Πολύ ωραίο κτήριο που όμως χρήζει άμεσα συντήρησης καθώς είναι ενδεχομένως επικίνδυνο! Σε καμία περίπτωση η κατάσταση του κτηρίου δεν συνάδει με το σημαντικο έργο της σχολής για τα άτομα με προβλήματα ορασης
H. K.
Χτίστηκε το 1879 και είναι έργο του αρχιτέκτονα Ξενοφώντα Παιονίδη.
Ο Ξ. Παιονίδης με τα έργα του , με γνωρίσματα νεοκλασικισμού και εκλεκτικισμού, έχει 'σημαδέψει' το αρχιτεκτονικό ύφος της Θεσσαλονίκης.
Αρχιτεκτονικά, η βίλα συνδυάζει στοιχεία νεοκλασικισμού, ροκοκό, μπαρόκ και εκλεκτικισμού. Είναι κτίριο διώροφο, με ημιυπόγειο και εντυπωσιακό διάκοσμο.
Ιδιαίτερο και χαρακτηριστικό γνώρισμά του είναι το αέτωμα στην πρόσοψή του.
Στη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου επιτάχθηκε από τους Γερμανούς ενώ από το 1961 φιλοξενεί τη Σχολή
Τυφλών .
m. g.
Το αρχοντικό που στεγάζεται η σημερινή Σχολή Τυφλών, φέρεται να ανεγέρθηκε το 1879 στη συνοικία Hamidye (ή αλλιώς των Πύργων) για λογαριασμό του Χαφήζ Μπέη, και βρισκόταν πάνω στην οδό Μύλου Αλλατίνη, περίπου εκεί που διέρχεται η σημερινή οδός Βασιλίσσης Όλγας. Σύμφωνα με μια άλλη εκδοχή το αρχοντικό χτίστηκε σε σχέδια του γνωστού αρχιτέκτονα της εποχής Ξενοφώντα Παιονίδη και ανεγέρθηκε στη θέση που προϋπήρχε μικρότερη οικία το 1907, για λογαριασμό του Χασάν Πριστίνα. Μετά την ανέγερση του, το κτίριο θα περάσει από μια περίοδο αγοραπωλησιών. Παρόλο την αρχική του χρήση ως αρχοντικής κατοικίας, στην πορεία του χρόνου το κτίριο στέγασε αρχικά την Εμπορική Σχολή Αθαν.Κωνσταντινίδη κατά την περίοδο 1910-1935, ενώ μετέπειτα στέγασε το βρεφοκομείο Άγιος Στυλιανός για το διάστημα 1936-1941. Κατά τα χρόνια της κατοχής το κτίριο επιτάχθηκε από τους Γερμανικές δυνάμεις που το χρησιμοποίησαν έως το 1944 οπότε και αποχώρησαν από την πόλη. Μετά ακολούθησε ένα διάστημα εγκατάλειψης του κτιρίου την περίοδο 1944-1948, κατά την οποία αφαιρέθηκαν πολλά κινητά μέρη όπως παράθυρα,πόρτες,κεραμίδια κλπ, ενώ το 1947 υπέστη ανεπανόρθωτες ζημιές από πυρκαγιά που κατέστρεψε σχεδόν ολοσχερώς το εσωτερικό του. Κατόπιν, το 1948 το 1/3 που κατείχε η Τράπεζα της Ανατολής περιήλθε στην ιδιοκτησία της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας, ενώ τα υπόλοιπα 2/3 που βρισκόντουσαν στη διαχείριση του Ελληνικού Δημοσίου από το 1946, παραχωρήθηκαν ως δωρεά στη Σχολή Τυφλών το 1961, και το κτίριο το 1980 ανακηρύχθηκε ως διατηρητέο μνημείο.
Ο. Α.
Το ΚΕΑΤ, πρώην «Οίκος Τυφλών», ιδρύθηκε το 1906 από τους Γ. Δροσίνη και Δ. Βικέλα, με δαπάνες των αδελφών Άμπετ. Αρχικός σκοπός ήταν η προστασία των τυφλών ατόμων. Μέχρι το 1979 ήταν φιλανθρωπικό σωματείο με Πρόεδρο τον εκάστοτε Αρχιεπίσκοπο Αθηνών. Μετά από σκληρούς αγώνες των τυφλών, το 1979 έγινε Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 265/17-4-79, ΦΕΚ 74/17-4-1979) και μετονομάστηκε σε Κέντρο Εκπαιδεύσεως και Αποκαταστάσεως Τυφλών. Εποπτεύεται και επιχορηγείται από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας (ΠΔ/μα 85/2012, «Ίδρυση και μετονομασία Υπουργείων, μεταφορά και κατάργηση υπηρεσιών» αρθρ. 4 «Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας (ΦΕΚ 141/21-6-2012 τ. Α΄).
Στη Βόρεια Ελλάδα λειτουργούσε το Ίδρυμα Προστασίας Τυφλών «Ο ΗΛΙΟΣ» - Σχολή Τυφλών, που από το 1947, με πρωτοβουλία του φιλανθρωπικού σωματείου «Οργάνωση Προστασίας Τυφλών», ξεκίνησε να παρέχει εκπαιδευτικές και κοινωνικές υπηρεσίες σε άτομα με αναπηρία όρασης. Από το 2011 (Ν3918/2011, άρθρο 44, παρ. 2, ΦΕΚ 31/02-03-2011) συγχωνεύθηκε με το ΚΕΑΤ και λειτουργεί ως Περιφερειακή Υπηρεσία / Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.
Ο σκοπός και η λειτουργία του ΚΕΑΤ ορίζεται από το Προεδρικό Διάταγμα 265/17-4-79. Βασικοί σκοποί του είναι η εκπαίδευση και επιμόρφωση των τυφλών παιδιών σε όλους τους τομείς ανάπτυξης, η ένταξή τους από την προνηπιακή ηλικία στη κοινωνία με την εφαρμογή ειδικών προγραμμάτων, με στόχο την ολοκλήρωση της προσωπικότητας και της κοινωνικής αγωγής τους και η απόκτηση της ανεξαρτησίας τους. Στο ΚΕΑΤ δίνεται η δυνατότητα εκπαίδευσης Ατόμων με αναπηρία όρασης σε διάφορα επίπεδα και με ποικιλία στόχων. Κατά βάση προσφέρεται εκπαίδευσή σε παιδιά προσχολικής ηλικίας και φροντιστηριακή εκπαίδευση σε παιδιά σχολικής ηλικίας (Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης).
B. P.
Πολύ σημαντικό το έργο που γίνεται. Το κτήριο θα μπορούσε να βελτιωθεί και να γίνει καλύτερο για όλους τους επισκέπτες.
e. k.
Καταπληκτικό κτήριο, πρέπει να συντηρηθεί επειγόντως.
J.
Υπεροχο κτηριο αλλα χρειαζεται επισκευες.Προσφερεται σημαντικο εργο.
E. E. U.
S. R.