Αξιολογήσεις για Ι.Ν. Άγίου Γεωργίου Νηλείας. (Εκκλησία) στην Βαρθολομιό (Δυτική Ελλάδα).
Ι.Ν. Άγίου Γεωργίου Νηλείας
Αγ. Γεώργιος Νηλείας 373 00, Ελλάδα
Περιγραφή
Πληροφορίες για το Ι.Ν. Άγίου Γεωργίου Νηλείας, Εκκλησία στην Βαρθολομιό (Δυτική Ελλάδα)
Εδώ μπορείτε να δείτε την τοποθεσία, ώρες λειτουργίας, δημοφιλείς ώρες, επικοινωνία, φωτογραφίες και πραγματικές αξιολογήσεις από τους χρήστες.
Αυτό το μέρος έχει καλές αξιολογήσεις, αυτό σημαίνει ότι αντιμετωπίζουν τους πελάτες τους καλά και θα νιώσετε υπέροχα με τις υπηρεσίες τους, συνιστάται 100%!
Χάρτης
Αξιολογήσεις του Ι.Ν. Άγίου Γεωργίου Νηλείας
Κ. Κ.
Όμορφο και γραφικό χωριό με ήπια κίνηση και πολύ καλό φαγητό στις ταβέρνες του. Μόλις 25 λεπτά απο τον Βόλο, μπορεί να θεωρηθεί η εναλλακτική των δημοφιλών προορισμών του Πηλίου. Στη διαδρομή λίγο μετά απο το χωριό, (θέση Παλιοβίγλα), μπορεί να απολαύσει κανείς την απίστευτη θέα του Παγασητικού!
D. G.
Ο ναός είναι αφιερωμένος στον Άγιο Γεώργιο, χτισμένος το 1700, αξίζει μια επίσκεψη
V. D.
πετρόκτιστος ναός του 1700 με πολλά ιστορικά κειμήλια. αξίζει την επίσκεψη-προσκύνημα
Ι. Β.
ο Άγιος Γεώργιος Νηλείας χτίστηκε περί τον 15ο αι. από βοσκούς που βρήκαν σε έναν θάμνο την εικόνα του στρατηλάτη αγίου. Οι δύο βοσκοί έχτισαν εκκλησία προς τιμή του αγίου και γύρω από την εκκλησία χτίστηκε το ομώνυμο χωριό. Στον Άγιο Γεώργιο, υπάρχει και δεύτερη εκκλησία αφιερωμένη στον Άγιο Αθανάσιο, την οποία έκτισε ο μάστορας Δήμος Ζηπανιώτης ή Ζαπανιώτης το 1795και αποτελεί ένα από τα ωραιότερα δείγματα λαϊκής αρχιτεκτονικής του 18ου αι.
Επειδή οι πρώτοι κάτοικοι του χωριού ήταν βοσκοί και επειδή ο χειμώνας είναι βαρύς στο υψόμετρο όπου είναι χτισμένο το χωριό, οι Αϊγιωργείτες είχαν την συνήθεια να διαμένουν στον Άγιο Γεώργιο το καλοκαίρι και τον χειμώνα να κατεβαίνουν στα καλύβια τους που είχαν σε χαμηλότερα σημεία (Αγία Τριάδα, Άνω Γατζέα και Κάτω Γατζέα). Ακόμα και η κοινοτική Αρχή μετακόμιζε δύο φορές τον χρόνο: στις 10 Απριλίου το κοινοτικό κατάστημα ανέβαινε στον Άγιο Γεώργιο και στις 10 Νοεμβρίου κατέβαινε στην Άνω Γατζέα. Η συνήθεια αυτή διατηρήθηκε μέχρι τα τέλη του 20ού αι., οπότε η Κοινότητα του Αγίου Γεωργίου διαλύθηκε.
Κατά την Ελληνική Επανάσταση του 1821, οι κάτοικοι του Αγίου Γεωργίου ξεσηκώθηκαν, αλλά το 1822, ο Δράμαλης κατέπνιξε την επανάσταση και έκαψε το χωριό. Για τον λόγο αυτό, τα πιο παλαιά σπίτια του χωριού — όσα διασώζονται — είναι του ύστερου 19ου αι. Το προσδιοριστικό προσωνύμιο «Νηλείας» μπήκε στην ονομασία του χωριού με την απελευθέρωση της Θεσσαλίας, όταν συστάθηκε ο Δήμος Νηλείας. (Ο Δήμος Νηλείας, που διαλύθηκε το 1914, αποτελούνταν από τα χωριά Άνω και Κάτω Λεχώνια, Άγιο Βλάσιο (Καραμπάσι), Άγιο Γεώργιο, Δράκεια, Άγιο Λαυρέντιο και Αγριά. Η Νηλεία ήταν αρχαία πόλη που βρίσκονταν πιθανότατα κοντά στον σημερινό Βόλο.)
m. z.
Καταπληκτικό μέρος πολύ όμορφη εκκλησία
V. Z.
Ναός για κατάνυξη.
B. S.
(Μεταφρασμένο) Ειδική θέση με θέα το απέραντο.
(Αρχικό κείμενο)
Bijzondere plaats met een uitzicht op het oneindige.
S. S.
π. Κ.
g. s.