Αξιολογήσεις για Philema Food Tours Naxos. (Ραφείο) στην Νάξος (Νότιο Αιγαίο).
Philema Food Tours Naxos
Αγίου Γεωργίου, Νάξος 843 00, Ελλάδα
Περιγραφή
Πληροφορίες για το Philema Food Tours Naxos, Ραφείο στην Νάξος (Νότιο Αιγαίο)
Εδώ μπορείτε να δείτε την τοποθεσία, ώρες λειτουργίας, δημοφιλείς ώρες, επικοινωνία, φωτογραφίες και πραγματικές αξιολογήσεις από τους χρήστες.
Αυτό το μέρος έχει καλές αξιολογήσεις, αυτό σημαίνει ότι αντιμετωπίζουν τους πελάτες τους καλά και θα νιώσετε υπέροχα με τις υπηρεσίες τους, συνιστάται 100%!
Χάρτης
Ώρες λειτουργίας του Philema Food Tours Naxos
Κυριακή
10:00π.μ.–9:00μ.μ.
Δευτέρα
9:00π.μ.–9:00μ.μ.
Τρίτη
9:00π.μ.–9:00μ.μ.
Τετάρτη
9:00π.μ.–9:00μ.μ.
Πέμπτη
9:00π.μ.–9:00μ.μ.
Παρασκευή
9:00π.μ.–9:00μ.μ.
Σάββατο
9:00π.μ.–9:00μ.μ.
Αξιολογήσεις του Philema Food Tours Naxos
K. C.
Είχαμε μια μοναδική, γεμάτη εμπειρίες ημέρα. Η Ελένη μας ξενάγησε και μας έδειξε πράγματα που δεν θα είχαμε ανακαλύψει μόνοι μας! Ευχαριστούμε πολύ!!
N. M.
Φοβερη εμπειρία , δοκιμάστε την👌👋
D. C.
A custom Naxian food & wine pairing evening in a local vineyard, put together by Eleni and her business partner Konstantinos from the CAVA WINE - OINOCHOROS wine bar in Naxos town
The occasion: A significant birthday for me!
A group of 10, incl. older teens.
This was a standout experience from my celebration of a significant birthday with family & close friends here in Naxos. Normally, such an experience is done at full moon, but the winds were too high then, so we were able to do it a few days later. Kostantinos was also gracious in working with my budget for the evening.
The vineyard is called the Tranampelo Vineyard, near Glynado - Κτήμα Τρανάμπελο - and we learnt all the family history behind the site. Winegrower Konstantinos is a fount of knowledge, and guided us on a tour of the various plantings after a welcome glass of sparkling wine. We also got to see the original vines planted by his grandfather. Everything is as organic, biodynamic etc as possible. Herbs & plants which discourage pests are grown near the vines. And the majority of the vegetables & fruit came from the organic garden on site too!
Plate after plate arrived to pair with different wines - natural, organic, unusual. The food quality & love gone into the preparation of each dish was only fantastic. And more than generous - the famous Greek hospitality in action! We even had to ask for takeaway boxes, and let me tell you, the Greek Dolmades (vine-leaf rolls) & Spanokopita (spinach pie) was utterly tasty next day too. Everyone said how special the experience was. It was also lovely to meet at a pick-up point and be taken by the Philema tours minivan up to the vineyard.
Could not recommend this experience more if you are lucky enough to happen upon a time when Eleni & Konstantinos can put it together for you. If not, I have no doubt that Eleni's food or marble tour would be equally outstanding. And if you can't make that, you HAVE to pay a visit to Konstantinos' wine bar as mentioned above, where you might have the good fortune to run into his very distinguished-looking Chemist Dad - who of course brings that expertise to bear in the vineyard!
(Μεταφρασμένο)
Μια προσαρμοσμένη βραδιά ναξιώτικου φαγητού και κρασιού σε έναν τοπικό αμπελώνα, που συνθέτουν η Ελένη και ο επιχειρηματικός της σύντροφος Κωνσταντίνος από το κρασί CAVA WINE - OINOCHOROS στην πόλη της Νάξου
Η περίσταση: Σημαντικά γενέθλια για μένα!
Μια ομάδα 10, συμπεριλαμβανομένων μεγαλύτεροι έφηβοι.
Αυτή ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία από τον εορτασμό των σημαντικών γενεθλίων μου με την οικογένεια και τους στενούς φίλους εδώ στη Νάξο. Κανονικά, μια τέτοια εμπειρία γίνεται κατά την πανσέληνο, αλλά οι άνεμοι ήταν πολύ δυνατοί τότε, οπότε μπορέσαμε να το κάνουμε λίγες μέρες αργότερα. Ο Κωσταντίνος ήταν επίσης ευγενικός στη δουλειά με τον προϋπολογισμό μου για το βράδυ.
Ο αμπελώνας ονομάζεται Tranampelo Vineyard, κοντά στο Glynado - Κτήμα Τρανάμπελο - και μάθαμε όλη την οικογενειακή ιστορία πίσω από τον χώρο. Ο αμπελουργός Κωνσταντίνος είναι πηγή γνώσεων και μας ξενάγησε σε μια ξενάγηση στις διάφορες φυτεύσεις μετά από ένα ποτήρι αφρώδους οίνου καλωσορίσματος. Επίσης, είδαμε τα αυθεντικά αμπέλια που φύτεψε ο παππούς του. Όλα είναι όσο το δυνατόν πιο οργανικά, βιοδυναμικά κλπ. Βότανα και φυτά που αποθαρρύνουν τα παράσιτα καλλιεργούνται κοντά στα αμπέλια. Και η πλειοψηφία των λαχανικών και των φρούτων προήλθε από τον βιολογικό κήπο στο χώρο επίσης!
Πιάτο μετά πιάτο έφτασε για να συνδυαστεί με διαφορετικά κρασιά - φυσικά, βιολογικά, ασυνήθιστα. Η ποιότητα και η αγάπη του φαγητού στην προετοιμασία κάθε πιάτου ήταν μόνο φανταστική. Και περισσότερο από γενναιόδωρη - η περίφημη ελληνική φιλοξενία εν δράσει! Έπρεπε ακόμη να ζητήσουμε κουτιά για φαγητό, και επιτρέψτε μου να σας πω, οι ελληνικοί Ντολμάδες (ρολά από αμπελόφυλλα) και τα Σπανοκόπιτα (σπανακόπιτα) ήταν απολύτως νόστιμα και την επόμενη μέρα. Όλοι είπαν πόσο ξεχωριστή ήταν η εμπειρία. Wasταν επίσης υπέροχο να συναντηθούμε σε σημείο παραλαβής και να μεταφερθούμε από το minivan του Philema tours μέχρι τον αμπελώνα.
Δεν θα μπορούσα να συστήσω αυτήν την εμπειρία περισσότερο εάν είστε αρκετά τυχεροί να συμβεί σε μια στιγμή που η Ελένη και ο Κωνσταντίνος μπορούν να το κάνουν μαζί για εσάς. Αν όχι, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι το φαγητό ή η μαρμάρινη περιήγηση της Ελένης θα ήταν εξίσου εξαιρετική. Και αν δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό, ΠΡΕΠΕΙ να επισκεφτείτε το wine bar του Κωνσταντίνου όπως προαναφέρθηκε, όπου ίσως έχετε την τύχη να συναντήσετε τον πολύ διακεκριμένο χημικό μπαμπά του - ο οποίος φυσικά φέρνει αυτή την τεχνογνωσία. στον αμπελώνα!
D. N.
Super sweet tour on Naxos. It was very late in the tourist season when we contacted this company. We got a very personal tour of some of the hidden gems on the island. One of my favorite stops was at a family farm that made cheese. We made cheese right in the family kitchen and had a fantastic lunch featuring their cheeses. Might of had a little wine, too. Made some other stops with a great tour guide that spoke perfect English. Had some laughs and asked many questions. Even got to see olives being crushed. I highly recommend this tour.
(Μεταφρασμένο)
Σούπερ γλυκιά περιήγηση στη Νάξο. Ήταν πολύ αργά στην τουριστική περίοδο όταν επικοινωνήσαμε με αυτήν την εταιρεία. Πήραμε μια πολύ προσωπική περιήγηση σε μερικά από τα κρυμμένα πετράδια στο νησί. Μια από τις αγαπημένες μου στάσεις ήταν σε μια οικογενειακή φάρμα που έφτιαχνε τυρί. Φτιάξαμε τυρί ακριβώς στην οικογενειακή κουζίνα και είχαμε ένα φανταστικό μεσημεριανό γεύμα με τα τυριά τους. Μπορεί να είχα και λίγο κρασί. Έκανε μερικές άλλες στάσεις με έναν υπέροχο ξεναγό που μιλούσε τέλεια αγγλικά. Γέλασε και έκανε πολλές ερωτήσεις. Έβλεπα ακόμη και τις ελιές να συνθλίβονται. Συνιστώ ανεπιφύλακτα αυτήν την περιοδεία.
T. H.
My husband and I took a half day wine and olive oil tour with Philema Food Tours, and had an incredible time. Eleni and Depy picked us up at our Airbnb and took us to an olive grove to meet Kostas and Stratos. There we learned about olive trees and harvesting olives.
After the grove, we headed inside and got to tour Stratos’s state of the art olive oil press. We then sat down for an olive oil tasting/lunch with Kostas and Stratos. We learned how to taste olive oil, for instance when olive oil is fresh you should taste a spiciness in the back of your throat. We had a delicious salad with oranges, chives, olives and olive oil. We also got to try citrus infused olive oil over potatoes.
We then drove to Konstantinos vineyard where we toured Konstantinos grapes, gardens and projects. Konstantinos showed us his grandfather’s garden and let us try herbs he picked out of the ground. Konstantinos passion and energy is truly remarkable. It was a pleasure to learn more about sustainable winemaking from him.
After our tour of the vineyards and gardens we sat down to try wine. The wine was phenomenal, and each wine had its own story which Konstantinos shared with us. The wine was paired with two local cheese, olives and carrots Konstantinos had picked for us on our tour of the garden. We also got to try grape molasses and a try of liquor made out of grapes.
Eleni’s knowledge and respect for Naxos and the artisans we got to visit made this a truly once and lifetime tour. Eleni and Depy were a delight to talk to, I would highly recommend this tour to anyone visiting Naxos, it is well worth the money.
(Μεταφρασμένο)
Ο σύζυγός μου και εγώ κάναμε μια περιοδεία μισής ημέρας με κρασί και ελαιόλαδο με την Philema Food Tours και περάσαμε απίστευτα. Η Ελένη και η Ντέπυ μας πήραν στο Airbnb μας και μας πήγαν σε έναν ελαιώνα για να συναντήσουμε τον Κώστα και τον Στράτο. Εκεί μάθαμε για τα ελαιόδεντρα και τη συγκομιδή των ελιών.
Μετά το άλσος, κατευθυνθήκαμε προς τα μέσα και φτάσαμε να περιηγηθούμε στο υπερσύγχρονο ελαιοτριβείο του Στράτου. Στη συνέχεια καθίσαμε για μια γευσιγνωσία/μεσημεριανό ελαιόλαδο με τον Κώστα και τον Στράτο. Μάθαμε πώς να δοκιμάζουμε το ελαιόλαδο, για παράδειγμα, όταν το ελαιόλαδο είναι φρέσκο, θα πρέπει να δοκιμάσετε μια πικάντικη γεύση στο πίσω μέρος του λαιμού σας. Είχαμε μια νόστιμη σαλάτα με πορτοκάλια, σχοινόπρασο, ελιές και ελαιόλαδο. Πρέπει επίσης να δοκιμάσουμε ελαιόλαδο με έγχυμα εσπεριδοειδών πάνω από πατάτες.
Στη συνέχεια οδηγήσαμε στον αμπελώνα Κωνσταντίνου όπου περιηγηθήκαμε στα σταφύλια, στους κήπους και στα έργα του Κωνσταντίνου. Ο Κωνσταντίνος μας έδειξε τον κήπο του παππού του και μας άφησε να δοκιμάσουμε βότανα που διάλεξε από το έδαφος. Το πάθος και η ενέργεια του Κωνσταντίνου είναι πραγματικά αξιοσημείωτο. Ήταν χαρά να μάθω περισσότερα για τη βιώσιμη οινοποίηση από αυτόν.
Μετά την περιήγησή μας στους αμπελώνες και τους κήπους καθίσαμε να δοκιμάσουμε κρασί. Το κρασί ήταν εκπληκτικό και κάθε κρασί είχε τη δική του ιστορία που μοιράστηκε μαζί μας ο Κωνσταντίνος. Το κρασί συνδυάστηκε με δύο ντόπια τυριά, ελιές και καρότα που μας είχε διαλέξει ο Κωνσταντίνος στην περιήγησή μας στον κήπο. Πρέπει επίσης να δοκιμάσουμε μελάσα σταφυλιού και ένα ποτό από σταφύλια.
Οι γνώσεις και ο σεβασμός της Ελένης για τη Νάξο και τους τεχνίτες που επισκεφτήκαμε έκαναν αυτή την περιοδεία πραγματικά μια φορά και ζωή. Η Ελένη και η Depy ήταν απόλαυση να μιλήσουμε, θα συνιστούσα ανεπιφύλακτα αυτήν την περιοδεία σε όποιον επισκέπτεται τη Νάξο, αξίζει τα λεφτά της.
R. H. P.
Eleni created a full-day CUSTOM CHEESE and food tour for our family of 4: 2 parents, 1 child (age 8), 1 grandparent, and each stop was more exceptional than the next!
We began the day visiting 6,000-year-old olive tree (perhaps the oldest in the world) and the spot had an almost mystical quality.
Next we visited a cheesemaker farmer couple who create some of Naxos' best PDO cheese using traditional methods and had the pleasure of joining the process. Our daughter was enthralled with all of the adorable farm animals, playing on the covered porch swings, not to mention becoming absolutely smitten with the farm dog, Harry. We were also served a wonderful spread of homemade food, wine, and treats.
At our second cheesemaking stop we experienced a different type of Naxos cheese being made and had a chance to see tools that have been passed down through the generations of a family.
Naxos is an ideal place for bee keeping and we were able to get up close to a queen bee with glass enclosure protection followed by out-of-this-world honey splashed donuts and gooey sesame treats.
Our final stop was with an organic olive oil producer in one of the most idyllic settings we have ever seen. We took a lovely stroll to follow a natural spring down stone terraces to a grove where we discovered a wood table laden with all the components to put together a rustic potato and olive salad feast.
It was an incredible day and Eleni and her team are top notch!
(Μεταφρασμένο)
Η Ελένη δημιούργησε μια ολοήμερη CUSTOM CHEESE και περιοδεία φαγητού για την οικογένειά μας με γονείς 4: 2, 1 παιδί (8 ετών), 1 παππού και γιαγιά και κάθε στάση ήταν πιο εξαιρετική από την επόμενη!
Ξεκινήσαμε τη μέρα μας επισκέπτοντας ελιά 6.000 ετών (ίσως το παλαιότερο στον κόσμο) και το σημείο είχε σχεδόν μυστικιστική ποιότητα.
Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε ένα ζευγάρι αγροτών τυροκόμων που δημιούργησαν μερικά από τα καλύτερα τυριά ΠΟΠ της Νάξου χρησιμοποιώντας παραδοσιακές μεθόδους και είχαν τη χαρά να συμμετάσχουν στη διαδικασία. Η κόρη μας ήταν ενθουσιασμένη με όλα τα αξιολάτρευτα ζώα της φάρμας, παίζοντας στις σκεπαστές ταλάντευση της βεράντας, για να μην αναφέρουμε ότι έγινε απολύτως χτυπημένος με τον σκύλο της φάρμας, τον Χάρι. Μας σέρβιραν επίσης ένα υπέροχο σπιτικό φαγητό, κρασί και κεράσματα.
Στη δεύτερη στάση παρασκευής τυριών, βιώσαμε έναν διαφορετικό τύπο τυριού Νάξου που κατασκευάστηκε και είχαμε την ευκαιρία να δούμε εργαλεία που έχουν περάσει από τις γενιές μιας οικογένειας.
Η Νάξος είναι ένα ιδανικό μέρος για τη διατήρηση της μέλισσας και καταφέραμε να φτάσουμε κοντά σε μια βασίλισσα με προστατευτικό περίβλημα από γυαλί, ακολουθούμενο από ντόνατς με εκχύλισμα μελιού και γλυκά με σουσάμι.
Η τελευταία μας στάση ήταν με έναν παραγωγό βιολογικού ελαιολάδου σε ένα από τα πιο ειδυλλιακά περιβάλλοντα που έχουμε δει ποτέ. Κάναμε μια υπέροχη βόλτα για να ακολουθήσουμε μια φυσική πηγή κάτω από πέτρινες βεράντες σε ένα άλσος όπου ανακαλύψαμε ένα ξύλινο τραπέζι φορτωμένο με όλα τα συστατικά για να συνδυάσουμε μια ρουστίκ γιορτή πατάτας και σαλάτας ελιάς.
Ήταν μια απίστευτη μέρα και η Ελένη και η ομάδα της είναι κορυφαία!
A. R.
We booked the Cheese & Wine trails the first full day we arrived in Naxos and it was the best decision we could have made for the trip. It may seem a little pricey when you first book it if you don't know what to expect, but it was well worth it. Eleni, the owner, was so knowledgeable, courteous, and professional and really made our trip to the island one to remember.
The entire experience far exceeded my expectations and I wish we could have done one of their tours each day we were there.
They picked us up from our hotel which was nice because you get to try different wines and drinking and driving isn't even an option. The cheese farm owners spoke no English, so Eleni and Manos translated our entire visited -- which was impressive! We ate authentic Greek food straight from the farm and actually got to help make cheese (I thought we'd just be watching). At the winery, we got to try no less than 6 wines (and the pours are way more than a typical tasting so you actually get to taste the wine)!
To give you an idea of what to bring/expect: when we toured the cheese farm and winery I brought my camera and wore flip flops + my husband brought a GoPro. These are locals and they don't mind photography!
(Μεταφρασμένο)
Κλείσαμε τα μονοπάτια τυριού & οίνου την πρώτη ολόκληρη μέρα που φτάσαμε στη Νάξο και ήταν η καλύτερη απόφαση που θα μπορούσαμε να κάνουμε για το ταξίδι. Μπορεί να φανεί λίγο ακριβός όταν το βιβλίο για πρώτη φορά αν δεν ξέρετε τι να περιμένετε, αλλά αξίζει τον κόπο. Η Ελένη, ο ιδιοκτήτης, ήταν τόσο γνώστης, ευγενής και επαγγελματίας και πραγματικά έκανε το ταξίδι μας στο νησί να το θυμόμαστε.
Η όλη εμπειρία ξεπέρασε τις προσδοκίες μου και εύχομαι να μπορούσαμε να κάνουμε μία από τις περιηγήσεις τους κάθε μέρα που ήμασταν εκεί.
Μας πήραν από το ξενοδοχείο μας που ήταν ωραίο γιατί θα μπορούσατε να δοκιμάσετε διαφορετικά κρασιά και η κατανάλωση αλκοόλ δεν ήταν καν επιλογή. Οι ιδιοκτήτες των τυροκομικών δεν μίλησαν αγγλικά, οπότε η Ελένη και ο Μάνος μεταφράζουν ολόκληρη την επίσκεψή μας - η οποία ήταν εντυπωσιακή! Φάγαμε αυθεντικό ελληνικό φαγητό κατευθείαν από το αγρόκτημα και στην πραγματικότητα πήραμε για να κάνουμε τυρί (νόμιζα ότι παρακολουθούσαμε μόνο). Στο οινοποιείο, πρέπει να δοκιμάσουμε όχι λιγότερα από 6 κρασιά (και οι χυμοί είναι κάτι περισσότερο από μια τυπική γευσιγνωσία, ώστε να δοκιμάσετε το κρασί)!
Για να σας δώσω μια ιδέα για το τι να φέρετε / αναμείνετε: όταν περιηγούσαμε στο τυροκομείο και στο οινοποιείο έφερα την κάμερά μου και φορούσα σαγιονάρες + ο σύζυγός μου έφερε ένα GoPro. Αυτοί είναι οι ντόπιοι και δεν τους πειράζει η φωτογραφία!
G. B.
Manos is the best tour guide and driver in all of Greece. If you have an opportunity to experience your tour consider yourself one of the chosen ones.
It will make your trip. I guarantee it.
Gordie Bufton Author of The Connection Effect.
(Μεταφρασμένο)
Ο Μάνος είναι ο καλύτερος ξεναγός και οδηγός σε όλη την Ελλάδα. Εάν έχετε την ευκαιρία να ζήσετε την περιήγησή σας, θεωρήστε τον εαυτό σας έναν από τους επιλεγμένους.
Θα κάνει το ταξίδι σας. Το εγγυώμαι.
Gordie Bufton Συγγραφέας του The Connection Effect.
N. K.