Αξιολογήσεις για Γενί Τζαμί Θεσσαλονίκης. (Μουσείο) στην Θεσσαλονίκη (Κεντρική Μακεδονία).
Γενί Τζαμί Θεσσαλονίκης
Αρχαιολογικού Μουσείου 30, Θεσσαλονίκη 546 41
Περιγραφή
Πληροφορίες για το Γενί Τζαμί Θεσσαλονίκης, Μουσείο στην Θεσσαλονίκη (Κεντρική Μακεδονία)
Εδώ μπορείτε να δείτε την τοποθεσία, ώρες λειτουργίας, δημοφιλείς ώρες, επικοινωνία, φωτογραφίες και πραγματικές αξιολογήσεις από τους χρήστες.
Αυτό το μέρος έχει καλές αξιολογήσεις, αυτό σημαίνει ότι αντιμετωπίζουν τους πελάτες τους καλά και θα νιώσετε υπέροχα με τις υπηρεσίες τους, συνιστάται 100%!
Χάρτης
Ώρες λειτουργίας του Γενί Τζαμί Θεσσαλονίκης
Δευτέρα
Κλειστά
Τρίτη
10:00 π.μ.–4:00 μ.μ.
Τετάρτη
10:00 π.μ.–4:00 μ.μ.
Πέμπτη
10:00 π.μ.–4:00 μ.μ.
Παρασκευή
10:00 π.μ.–4:00 μ.μ.
Σάββατο
Κλειστά
Κυριακή
Κλειστά
Αξιολογήσεις του Γενί Τζαμί Θεσσαλονίκης
Ένα μοναδικής ομορφίας και αρχιτεκτονικής τζαμί στο οποίο παλιότερα στεγάζονταν το αρχαιολογικό μουσείο της Θεσσαλονίκης. Εξαιρετικό μνημείο της περιόδου της Τουρκοκρατίας στη Θεσσαλονίκη. Χτίστηκε το 1904 από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Βιταλιάνο Ποζελι. Σήμερα προσφέρεται για εκθέσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Δυστυχώς γι αχρόνια ήταν κλειστό και το κοινό μπορεί να το επισκεπτεί μόνο σε περίοδο εκδηλώσεων/εκθέσεων. Μην χάσετε την ευκαιρία λοιπόν να το δείτε από κοντά.
Το κτήριο είναι από τα καλύτερα της πόλης αξίζει να το δείτε. Υπάρχουν ακόμα αρχαία παρατημένα από την εποχή που ήταν αρχαιολογικό Μουσείο?! Η κατάσταση του είναι πολύ μέτρια και θέλει δουλειά από τον Δήμο για την συντήρηση του. Αν είστε τυχερός δείτε αν έχει κάποια εκδήλωση για να το δείτε ανοικτό!!
Μικρό όμορφο τζαμι όπου στεγάζονταν το αρχαιολογικό μουσείο της Θεσσαλονίκης στην οδό αρχαιολογικου μουσείου. Εξαιρετικό μνημείο της περιόδου της Τουρκοκρατίας στη Θεσσαλονίκη. Χτίστηκε το 1904 από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Βιταλιανο Ποζελι. Σήμερα διατίθεται για εκθέσεις και συναυλίες ή άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Από τα πιο αξιόλογα και καλοδιατηρημένα μνημεία-κτίρια της Θεσσαλονίκης!Το πάντρεμα ιουδαικής και μουσουλμανικής θρησκείας έντονο.Η ακουστική του υπέροχη.
Ένας εξαιρετικός χώρος με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και εντυπωσιακό θόλο. Αξίζει να τον επισκεφθείτε. Συχνά φιλοξενεί εκθέσεις εικαστικών. Αυτό το διάστημα μπορείτε να δείτε φωτογραφίες Ελλήνων και Ολλανδών καλλιτεχνών στο πλαίσιο του project/έκθεσης "Μικρές Οδύσσειες". Το μνημείο βρίσκεται επί της οδού Αρχαιολογικού Μουσείου, κοντά στη Βασ. Όλγας, εντός αύλειου χώρου.
Εξαιρετικός ο χώρος όπως επίσης και η έκθεση κοσμήματος του Michel Pelamidis, που υπαρχει αυτές τις μέρες, αλλά παγωνιά μέσα.....
Υπέροχο κτίριο! Σαν να ήμασταν σε άλλη εποχή! Επίσης απίθανες οι δεκάδες χελώνες που φιλοξενούνται στην αυλή!!!!
Exhibition centre of various themes, beautiful architecture, step by for a look. Also known for the saying "χέστηκε η Φατμέ στο Γενί Τζαμί"!
Παλιό Αρχαιολογικό Μουσείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Μνημείο που συνδυάζει τις τρεις δημοφιλέστερες μονοθεϊστικές θρησκείες, και βγαίνεις προβληματισμένη για το ποιοι αντέγραψαν ποιον;
Είναι το "Παλαιό Αρχαιολογικό Μουσείο" ή αλλιώς το "Γενί Τζαμί" που χτίστηκε το 1904 σε σχέδια του Ιταλού αρχιτέκτονα Βιταλιάνο Ποζέλι. Θεωρείται ως ένα από τα χαρακτηριστικά μνημεία της περιόδου της Τουρκοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, αποτελούσε το λατρευτικό χώρο Ντονμέδων μιας ιδιότυπης θρησκευτικής ομάδας αποτελούμενης από εξισλαμισμένους Εβραίους. Είναι το τελευταίο τζαμί που χτίστηκε στη Θεσσαλονίκη και ξεχωρίζει για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του, καθώς είναι μείγμα ανατολίτικων, αναγεννησιακών, βυζαντινών, ισλαμικών και μπαρόκ στοιχείων με αρκετές νεοκλασσικές επιρροές. Μετά την ένωση με την Ελλάδα, γκρεμίστηκε ο μιναρές και το τέμενος έπαυσε να λειτουργεί ως χώρος λατρείας. Το 1922 στέγασε προσωρινά πρόσφυγες, ενώ από το 1925 ως το 1962 στο κτίριο στεγαζόταν το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Σήμερα λειτουργεί αποκλειστικά ως εκθεσιακός χώρος. Στο προαύλιο του φυλάσσεται πλούσια συλλογή μαρμάρινων γλυπτών της ρωμαϊκής εποχής και των πρωτοχριστανικών χρόνων (σαρκοφάγοι, επιτύμβια, ανάγλυφα, τιμητικές και ταφικές στήλες κ.α.) από ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη.
Πανέμορφο αν και παραμελημενο! Η εξαιρετική ξενάγηση του κου Παπαδόπουλου πραγματικά το ξαναζωντανεψε !
Ιδιαίτερος εσωτερικός διάκοσμος αλλά μέχρι εκεί. Τα υπόλοιπα αδιάφορα.
Ιστορικό κτήριο της Θεσσαλονίκης που χτίστηκε το 1902 σε μια τουρκοκρατούμενη πόλη από τον Βιταλιάνο Ποζέλι. Ήταν τόπος λατρείας των εξισλαμισμένων Εβραίων που ονομάζονταν Ντονμέδες. Το κτίριο συνδυάζει την μουσουλμανική παράδοση με τον αρχιτεκτονικό συρμό του καιρού του. Ο μιναρές που διέθετε έχει καταστραφεί και δεν διασώζεται. Στο προαύλιο του φυλάσσεται;;; πλούσια συλλογή μαρμάρινων γλυπτών της ρωμαϊκής εποχής και των πρωτοχριστιανικών χρόνων από ολόκληρη την Θεσσαλονίκη. (σαρκοφάγοι, ανάγλυφα, τιμητικές και ταφικές στήλες) Σήμερα το κτήριο χρησιμοποιήτε από τον Δήμο Θεσσαλονίκης ως εκθεσιακός χώρος.
Χτίστηκε το 1902 από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Βιταλιάνο Ποζέλι (Vitaliano Poselli) και χρησίμευε ως τόπος λατρείας για τους Εβραίους που είχαν εξισλαμιστεί, τους επονομαζόμενους Ντονμέδες (Dönme/Donmeh). Έχει δύο ορόφους και συμβαδίζει με την εκλεκτικιστική αρχιτεκτονική του 20ού αιώνα.
Μετά την ανταλλαγή (1923-1924), στέγασε για μικρό διάστημα πρόσφυγες, και από το 1925 έως το 1963 χρησιμοποιήθηκε ως αρχαιολογικό μουσείο της πόλης. Σήμερα είναι εκθεσιακός χώρος του Δήμου Θεσσαλονίκης. [3] [4]
Το κτίριο συνδυάζει τη μουσουλμανική παράδοση με τον αρχιτεκτονικό συρμό του καιρού του (εκλεκτιστικά στοιχεία που χρησιμοποίησε ο αρχιτέκτονας και σε πολλά άλλα κτίριά του, που σώζονται στην πόλη, όπως στο Διοικητήριο, το κτίριο της παλιάς Φιλοσοφικής, το Γ' Σώμα Στρατού, τη βίλα Αλλατίνι κ.ά.).
Στο προαύλιό του φυλάσσεται πλούσια συλλογή μαρμάρινων γλυπτών της Ρωμαϊκής εποχής και των πρωτοχριστιανικών χρόνων (σαρκοφάγοι, επιτύμβια, ανάγλυφα, τιμητικές και ταφικές στήλες κ.λ.π.) από ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη.
Υπεροχο κτηριο. Μια οαση μεσα στο τσιμεντο. Στην αυλή εχει πολλες χελώνες οι οποιες ζουν εκει πολλα χρονια και ειναι μερος του αξιοθεατου. Ζουν κατω απο τα αρχαια. Εαν κανεις μια βολτα στην αυλή μπορεις να δεις πολλες μεγαλες χελώνες καθως και μικρα χελωνακια. Δυστυχως ομως κινδυνευουν απο ασυνειδητους οι οποίοι νομιζουν οτι τους ανηκουν και εχουν συμβει περιστατικα να τις παιρνουν. Ο δημος οφειλει να προστατεψει τις χελώνες όπως και το κτηριο καθως και να τις φροντίζει.
Όλες οι χελώνες ξηράς στην Ελλάδα είναι προστατευόμενα είδη και η αιχμαλώτισή τους είναι πράξη παράνομη που διώκεται ποινικά. Συγκεκριμένα και οι 3 χελώνες ξηράς της Ελλάδας προστατεύονται αυστηρά αφού βρίσκονται στις λίστες α) της Σύμβασης της Βέρνης, β) της Κοινοτικής Οδηγίας 92/43/ΕΟΚ του Συμβουλίου της 21ης Μαΐου 1992 και γ) του Προεδρικού Διατάγματος αρ. 67, ΦΕΚ 23/Α/30-1-81.
Στις αρχες του Αυγούστου καλέστηκε η οργάνωση "Δράση για την άγρια ζωή" και πήρε τις χελώνες για περίθαλψη και απελευθέρωση στο φυσικό τους περιβάλλον. Η παρέμβαση ήταν σωτήρια καθώς οι χελώνες ήταν αφυδατωμένες, υποτονικές και γεμάτες παράσιτα. Μετά απο περίθαλψη 10 ημερών αφέθηκαν ελεύθερες στην φύση 32 χερσαίες χελώνες, κάποιες απο αυτές πάνω απο 80 ετών. Ανάμεσά τους ήταν και κρασπεδωχελώνες, το πιο σπάνιο είδος στην Ευρώπη.
Κανένας δεν γνωρίζει ποσα χρόνια ζούσαν στο Γενί Τζαμί και υπο ποιες συνθήκες βρέθηκαν εκεί. Ίσως η οικοδόμηση της περιοχής τον 20ο αιώνα να ήταν αυτή που τις περιόρισε να ζουν στην αυλή του Γενι Τζαμί.
Και κάπου εδώ έκλεισε ένας μεγάλος κυκλος για αυτά τα υπέροχα ζωα που κατάφεραν και επιβίωσαν τόσα χρόνια...
Yeni Cami
Χτίστηκε το 1902 στην συνοικία Hamidiye ,τη συνοικία των πύργων που βρίσκεται έξω από τα τείχη τής πόλης.
Αναμφίβολα είναι ένα από τα χαρακτηριστικά μνημεία της περιόδου τής τουρκοκρατίας στην Θεσσαλονίκη, κατάλοιπο του Οθωμανικού παρελθόντος,και δείγμα τής θρησκευτικής αρχιτεκτονικής της πόλης.
Το κτίριο οικοδομήθηκε με διαταγή του στρατάρχη του 3" σώματος.,
Χατζη Μεχμετ Χαιρι Πασά.
Με σχέδια τού Vitaliano Poselli.
Τα έξοδα για την ανέγερση τού τεμένους ανέλαβαν εξισλαμισμενοι Εβραίοι, οι λεγόμενοι ντονμεδες διότι θα αποτελούσε τον ιερό λατρευτικό χώρο τούς.
Το Γενί τζαμί είναι σημαντικό μνημείο της περιόδου της Τουρκοκρατίας στη Θεσσαλονίκη. Χτίστηκε το 1902 από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Βιταλιάνο Ποζέλι (Vitaliano Poselli) και χρησίμευε ως τόπος λατρείας για τους Εβραίους που είχαν εξισλαμιστεί, τους επονομαζόμενους Ντονμέδες (Dönme/Donmeh)
Η ονομασία είναι λάθος .
Γενί τζαμί ονομαζόταν επί τουρκοκρατίας . Τώρα ονομάζεται αρχαιολογικό μουσείο.
Ένα από τα πιο όμορφα κτήρια στη Θεσσαλονίκη το οποίο αξίζει πραγματικά να επισκεφθείτε . Συνήθως στο εσωτερικό του γίνονται διάφορες εκθέσεις ενώ στην αυλή του μπορεί κανείς να παρατηρήσει τα αρχαια που παρέμειναν στο χώρο μετά την μεταφορά του αρχαιολογικου μουσείου .
Σημαντικό μνημείο στην πολη από την εποχή της Τουρκοκρατίας προσβαση με λεωφορείο ή αυτοκίνητο κοντά στο κέντρο της πολης
Ωραια συντηρημενο το παλιο τζαμι των Ντονμεδων(εξισλισμενοι εβραιοι) . Σήμερα φιλοξενει εκθεσεις τεχνης και διαφορες εκδηλωσεις . Αξιζει ν τ επισκευθει κανεις ειτε Θεσσαλονικιος ή επισκεπτης της πολης.
Ενα απο τα πολυ ωραια μνημεία - σύμβολα της παλιάς Θεσσαλονίκης , συνδυαστικός τόπος των παλιών τριών εθνικοτήτων που κυριαρχούσαν στην θεσσαλονικη - του ελληνικού του μουσουλμανικού και του εβραϊκού. Καλοδιατηρημένο και με εξαιρετική αρχιτεκτονική.
Ένας ξεχωριστός χώρος της Θεσσαλονίκης , αξίζει κανεις να το επισκεφτεί ώστε να κατανοήσει τα ιστορικά στοιχεία που δίνει για τους εξισλαμισμένους Εβραίους.
Πανέμορφο ιστορικό κτίριο της Θεσσαλονίκης!!!
Ήταν τζάμι μετά φιλοξένησε πρόσφυγες το 1922 και στην συνέχεια έγινε Αρχαιολογικό Μουσείο
Ένα κομμάτι της ιστορίας της πόλης που για αρκετά χρόνια και το πρώτο της αρχαιολογικό μουσείο της
Θαυμάσιο κτήριο εύκολη πρόσβαση μα για parking πρέπει να ψάξεις αρκετά στα στενά... καλύτερα με τα πόδια να το επισκεφτείτε
Από τα σημαντικότερα μνημεία της ύστερης οθωμανικής περιόδου και το πιό όμορφο. Έργο του Ποζέλι.
Πολύ όμορφο κτήριο και με μεγάλη ιστορία. Δυστυχώς δεν υπάρχει επιμελής καθαριότητα.
Είναι πολύ όμορφο τέμενος, απλώς ήταν κλειστό λόγο εορτών.
Υπέροχο κτίριο με αρχιτέκτονα τον Posseli, έχοντας στοχεία της θρησκευτικότητας των ντονμεδων!.
Υπέροχο κτήριο. Στεγάζει αυτήν την περίοδο την εξαιρετική έκθεση της ζωγράφου ΣΟΦΗΣ ΣΕΝΟΓΛΟΥ
Παλιό Μουσείο.Αρχαιολογικος χώρος.Φιλοξενει διάφορες εκθέσεις.
Το Γενί τζαμί είναι σημαντικό μνημείο της περιόδου της Τουρκοκρατίας στη Θεσσαλονίκη.
Ενα απο τα ιστορικά μνημεία της πόλης που αξίζει να δεις ενας επισκέπτης.
Πολύ όμορφο μέρος... Απείραχτο από την σύγχρονη εποχή...
Πολύ όμορφο που αξίζει περισσότερη προσοχή.
Ενδιαφέρον μνημείο για Έλληνες και ξένους. Ρωμιους και μη
Παρατημένο ιστορικής σημασίας μνημείο
Ιταλός ο αρχιτέκτονας
Πανέμορφο καλό διατηρημένο ιστορικό κτήριο της πόλης
Μνημείο με εξαιρετικά αρχιτεκτονικά στοιχεία
Σημαντικό μνημείο της περιόδου της Τουρκοκρατίας.
Ενδιαφερον κτηριο !
Καταπληκτικός χώρος αξίζει να τον εισκεφτεί κανείς!!!!
Υπέροχη θέα!!
Ωραίο μέρος
Λειτουργικό μουσείο
Ιστορικό μνημείο αξίζει να το επισκευθειτε
Χώρος που σε ταξιδεύει στον χρόνο
Πολύ ωραίο μνημείο
Όμορφος χώρος εκθέσεων.
Ιστορική τοποθεσία.
Υπέροχο κτίσμα
Μεγαλοπρεπής..
Καταπληκτική αρχιτεκτονική
Καλό
Πολυ ωραια
Αίγλη
Καλο
Ωραία
Εκπληκτικό!!!!
Δυστυχώς, αυτό το τζαμί, που έχει πολύ διαφορετική αρχιτεκτονική, δεν μπορέσαμε να το δούμε από μέσα λόγω ενός μικρού χρονικού λάθους κλείνει στις 16:00 τις καθημερινές και στις 15:30 τα Σαββατοκύριακα. Δεν τα καταφέραμε. Σχεδιάστε ανάλογα, μπορούσαμε να κοιτάξουμε μόνο από έξω.
Λειτουργεί ως μουσείο και είναι κλειστό για λατρεία.
It was amazing to see such a historical mosque,
but it is sad to do an art exhibition in it.
(Μεταφρασμένο)
Ήταν καταπληκτικό να βλέπεις ένα τόσο ιστορικό τζαμί,
αλλά είναι λυπηρό να κάνεις μια έκθεση τέχνης σε αυτό.
Άλλο ένα τζαμί της Οθωμανικής περιόδου. Είναι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αλλά δυστυχώς είναι κλειστό για προσκύνηση. Χρησιμοποιείται για πολιτιστικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Είναι ανοιχτό για περιηγήσεις στα αξιοθέατα κάθε Τρίτη και Πέμπτη κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.
Πραγματικά εκπληκτικό τζαμί... Δεν πρέπει να χάσετε. Η είσοδος είναι επίσης δωρεάν. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε τον επάνω όροφο. Η αυλή έχει μια ενδιαφέρουσα συσσώρευση μαρμάρινων αντικειμένων, συμπεριλαμβανομένης μιας επιγραφής στην οθωμανική γλώσσα και δίπλα της μια στα εβραϊκά. Υπάρχουν επίσης πολλές φιλικές χελώνες στην αυλή. Αυτό ήταν ένα από τα αγαπημένα μου μνημεία στην πόλη.
Ένα πολύ όμορφο τζαμί με μοντέρνα αρχιτεκτονική της εποχής. Ονομαζόταν «Yeni Camii» Νέο Τζαμί. Χτισμένο το 1903 έχει σχήματα μοντέρνας τέχνης, αλλά ο μιναρές λείπει τώρα, οπότε δεν μπορείτε να έχετε την πραγματική αίσθηση τζαμιού. Έχει μετατραπεί σε μουσείο, οπότε δεν θα μπορούσα να έχω την ευκαιρία να προσευχηθώ εκεί, θα το ήθελα πολύ.
Τα ίχνη της περιόδου φαίνονται ξεκάθαρα στην αρχιτεκτονική του νέου τζαμιού, το οποίο χτίστηκε στις τελευταίες περιόδους της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Το κτίριο, που παλαιότερα είχε μιναρέ, σήμερα χρησιμοποιείται ως αρχαιολογικό μουσείο.
Ένα πολύ όμορφο κτίριο με μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία. Χτίστηκε ως τζαμί για την κοινότητα Dönmeh (Εβραίοι που είχαν στραφεί στους μουσουλμάνους).
Το κτίριο είναι ιδιαίτερο με ύφος ευρωπαϊκών επιρροών και μερικές εβραϊκές διακοσμήσεις. Ο τρούλος είναι ακόμα όμορφα βαμμένος.
Μετά από αυτό για κάποιο διάστημα φιλοξένησε το αρχαιολογικό μουσείο. Τώρα φιλοξενεί προσωρινές εκθέσεις («ιεροί τόποι» κατά την επίσκεψη 1/2018).
Στην αυλή του υπάρχουν πολλές (κυρίως ρωμαϊκές) μαρμάρινες αρχαιότητες που φαίνονται εγκαταλελειμμένες (ανάμεσά τους μια εβραϊκή ταφόπλακα που τέθηκε σε δεύτερη χρήση μας ένας χριστιανικός σταυρός)
Ο πρώτος όροφος είναι επισκέψιμος. Μην χάσετε μια υπέροχη θέα στον τρούλο
Το Νέο Τζαμί χτίστηκε το 1902 χρησιμοποιώντας ένα νέο αρχιτεκτονικό στυλ. Όταν το δει κανείς από έξω, δεν μοιάζει με την κλασική αρχιτεκτονική του τζαμιού. Η είσοδος είναι δωρεάν. Το εσωτερικό έχει μετατραπεί σε μουσείο. Όταν πήγαμε τον Αύγουστο, υπήρχαν φωτογραφίες πολέμου μέσα.
Δεν μπορείτε να δώσετε συναυλία ή να διασκεδάσετε μέσα στο τζαμί.
Όμορφα διατηρημένο, όταν ήμουν εκεί ετοίμαζαν μια έκθεση
Αυτό το μέρος χτίστηκε από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Vitaliano Poselli το 1902 κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Abdulhamid Khan. Είναι γνωστό ως Γενί Τζαμί ή Τζαμί Hamidiye. Είναι ένα από τα τελευταία τζαμιά που χτίστηκαν στη Θεσσαλονίκη. Αργότερα χρησιμοποιήθηκε για διαφορετικές λειτουργίες. Ελπίζουμε από την ελληνική πολιτεία να αναδιοργανωθεί ως τζαμί και να γίνει η απαραίτητη προβολή στην Τουρκία για να προσελκύσει Τούρκους τουρίστες στην περιοχή. Δυστυχώς, η Θεσσαλονίκη δεν είναι πολύ γνωστή στην Τουρκία και δεν είναι προτιμώμενο μέρος όσον αφορά τις τουριστικές διαδρομές.
Ένα όμορφο τζαμί. Θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ξανά ως τόπος λατρείας. Θα πρέπει επίσης να αντικατασταθεί η επιγραφή στην είσοδο του τζαμιού. Είναι ένα από τα ορφανά κτίρια στα Βαλκάνια Αυτό το τζαμί περιμένει τους Τούρκους να επιστρέψουν ξανά. Η Θεσσαλονίκη ήταν η πατρίδα των Τούρκων.
Μια μέρα, θα βασιλέψουμε ξανά σε αυτές τις χώρες, και ελπίζουμε ότι τα ορφανά τζαμιά, τα καραβανσεράι και τα παζάρια μας θα ανακτήσουν την παλιά τους αίγλη. Με στεναχώρησε που το Τζαμί Σαρίφ παρέμεινε έτσι,
Ο Vitaliano Poselli έκανε εξαιρετική δουλειά
Είναι λίγο ιστορία, λίγο πόνος, λίγο περηφάνια. Αλλά συνολικά πρέπει να διδάξουμε στη νέα γενιά το λάθος κομμάτι της ιστορίας ότι εμείς και αυτές μπορούμε να το ξαναγράψουμε σωστά για το μέλλον.!
I haven't had the chance to enter it yet but the outside is excellent
(Μεταφρασμένο)
Δεν είχα την ευκαιρία να εισέλθω ακόμα, αλλά το εξωτερικό είναι εξαιρετικό
Είναι ένα από τα πιο εκλεκτικά και ασυνήθιστα τζαμιά στον κόσμο!!!
Ένα κρυμμένο στολίδι της αρχιτεκτονικής και ένα κομμάτι της ιστορίας της Θεσσαλονίκης
Με μάτια που βλέπουν, επισκεφθείτε προσεκτικά το εσωτερικό και το εξωτερικό... Θα δείτε :)
Καλό αλλά κλειστό
Είναι υπέροχο τζαμί, δυστυχώς είναι κλειστό για προσκύνηση.
Ένα συναρπαστικό κτίριο! Ένα τζαμί του τέλους του 19ου αιώνα.
Δεν μοιάζει με την κλασική αρχιτεκτονική του τζαμιού!
Υπέροχο μνημείο, που πρέπει να επισκεφθείτε!
Ένα εξαιρετικό μνημείο της πόλης.
Παλιά οθωμανική τουρκική αρχιτεκτονική!
Όμορφο μέρος για εκθέσεις
πολύ ενδιαφέρον
Μεγάλη αρχιτεκτονική
Τι είναι αυτό;
Ομορφιά!!!!!
Επικοινωνία
Φωτογραφίες
Street view και 360
Βίντεο
Πρόσφατα
Όλα