Αξιολογήσεις για Τέμενος Αλατζά Ιμαρέτ. (Μουσείο) στην Θεσσαλονίκη (Κεντρική Μακεδονία).
Τέμενος Αλατζά Ιμαρέτ
Κασσάνδρου 91-93, Θεσσαλονίκη 546 33
Περιγραφή
Πληροφορίες για το Τέμενος Αλατζά Ιμαρέτ, Μουσείο στην Θεσσαλονίκη (Κεντρική Μακεδονία)
Εδώ μπορείτε να δείτε την τοποθεσία, ώρες λειτουργίας, δημοφιλείς ώρες, επικοινωνία, φωτογραφίες και πραγματικές αξιολογήσεις από τους χρήστες.
Αυτό το μέρος έχει καλές αξιολογήσεις, αυτό σημαίνει ότι αντιμετωπίζουν τους πελάτες τους καλά και θα νιώσετε υπέροχα με τις υπηρεσίες τους, συνιστάται 100%!
Χάρτης
Ώρες λειτουργίας του Τέμενος Αλατζά Ιμαρέτ
Δευτέρα
Κλειστά
Τρίτη
11:00 π.μ.–6:00 μ.μ.
Τετάρτη
11:00 π.μ.–6:00 μ.μ.
Πέμπτη
11:00 π.μ.–6:00 μ.μ.
Παρασκευή
11:00 π.μ.–6:00 μ.μ.
Σάββατο
11:00 π.μ.–6:00 μ.μ.
Κυριακή
11:00 π.μ.–6:00 μ.μ.
Αξιολογήσεις του Τέμενος Αλατζά Ιμαρέτ
Oμορφο μνημείο που όμως δεν είναι επισκέψιμο. Παράλληλα ο γύρω χώρος μοιάζει εγκατελειμένος. Το παρκάρισμα κάποιων "έξυπνων" μπροστά, επιβαρύνει την κακή εικόνα.
ΑΛΑΤΖΑ ΙΜΑΡΕΤ
Επί της οδού Κασσάνδρου σε μικρή απόσταση από την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου συναντάμε το οθωμανικό κτίσμα με την ονομασία Αλατζά Ιμαρέτ ή λιγότερο γνωστό ως Ινογκιολού Ισχάκ Πασά τζαμί.Χτίστηκε το 1484 και εκτός από χώρος λατρείας λειτουργούσε επίσης σαν ιμαρέτ (πτωχοκομείο),και μεντρεσές (ιερατική σχολή). Είχε πολύ όμορφο μιναρέ με χρώματα και σχέδια όπου καταστράφηκε με την ανταλλαγή πληθυσμών το 1923.
Ηταν επί πολλά χρόνια κλειστό και εξ αιτίας κατάρρευσης τμήματος αυτού, πραγματοποιήθηκαν την δεκαετία του 90 εργασίες αποκατάστασής του.
Σήμερα είναι ανοιχτό με ελεύθερη είσοδο και πραγματοποιούνται περιστασιακά περιοδικές εκθέσεις και άλλες εκδηλώσεις.
Ένα άγνωστο σε πολλούς μνημείο το οποίο ευτυχώς συντηρήθηκε και λειτουργεί τα τελευταία χρόνια και ως χώρος εκδηλώσεων. Βρίσκεται πολύ κοντά στον Άγιο Δημήτριο και συνδυάζεται ιδανικά με μια επίσκεψη και στο μουσείο Ατατούρκ.
Εκτός του όμορφα διατηρημένα εσωτερικού χώρου είναι και οι περιοδικές εκθέσεις που δίνουν plus. Λυπηρό το κομμάτι των γκράφιτι εξωτερικά. Αν βρεθείτε στην πόλη, αξίζει τον κόπο, η επίσκεψη στο εσωτερικό δε θα σας πάρει πάνω απο 15'.
Το Αλατζά Ιμαρέτ (τουρκικά: Alaca Imaret), που σημαίνει "Πολύχρωμο άσυλο", ή Ισ(χ)άκ Πασά Τζαμί είναι τζαμί του 15ου αιώνα. Σύμφωνα με επιγραφή στην είσοδο του κτηρίου, το Αλατζά Ιμαρέτ ιδρύθηκε το Φεβρουάριο του 1484 από τον Ινογκιολού Ισ(χ)άκ Πασά. Ο χώρος λειτουργούσε ως ιμαρέτ (πτωχοκομείο), μεντρεσές (ιερατική σχολή) και χώρος προσευχής ενώ έλαβε σταδιακά τη σημερινή του μορφή. Το όνομα Αλατζά τα οφείλει στον πολύχρωμο μιναρέ του (αλατζά=χρωματιστός). Το 1970, με αφορμή την κατάρρευση του βόρειου τμήματος του προστώου κατά το προηγούμενο έτος, πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά έργα συντήρησης τα οποία επαναλήφθηκαν το 1993-1996, περίοδο κατά την οποία έγινε μεταξύ άλλων και αποκατάσταση της εξωτερικής τοιχοποιίας. Το μνημείο ανακαινίστηκε και στερεώθηκε με τη φροντίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης. Σήμερα το Αλατζά Ιμαρέτ βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και χρησιμεύει ως εκθεσιακός χώρος στον οποίο λαμβάνουν χώρα διάφορες εκδηλώσεις και περιοδικές εκθέσεις.
Το Alaca İmaret τζαμί βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του κέντρου της Θεσσαλονίκης, βορειοανατολικά του ναού του Αγίου Δημητρίου, στο οικοδομικό τετράγωνο που ορίζεται από τις οδούς Κασσάνδρου, Σοφοκλέους, Γαλιλαίου και Αγίου Νικολάου. Πρόκειται για ένα αξιόλογο οθωμανικό κτίσμα, στο οποίο λειτουργούσε – εκτός από μουσουλμανικό τέμενος – ιμαρέτ (πτωχοκομείο) και μεντρεσές (ιερατική σχολή). Σύμφωνα με κτητορική επιγραφή που σώζεται επάνω από την είσοδο του οικοδομήματος, η ανέγερσή του πραγματοποιήθηκε το 1484 από τον İshak Paşa, ο οποίος υπήρξε Μεγάλος Βεζίρης και διοικητής της πόλης. Για τον λόγο αυτό το μνημείο είναι γνωστό και με την ονομασία «İshak Paşa τζαμί». Σήμερα ο χώρος ανήκει στον Δήμο Θεσσαλονίκης και χρησιμοποιείται για πολιτιστικές εκδηλώσεις και για περιοδικές εκθέσεις.
Το Alaca İmaret τζαμί έχει σχήμα ανεστραμμένου Τ και αποτελείται από μία ορθογώνια κεντρική αίθουσα προσευχής που στεγάζεται με δύο μεγάλους θόλους, τέσσερα πλάγια διαμερίσματα, σκεπασμένα επίσης με τρούλους, τα οποία εξυπηρετούσαν τα συσσίτια και την ιερή διδασκαλία, και μία κιονοστήρικτη στοά στην πρόσοψη, η οποία φέρει στην οροφή της πέντε μικρούς θόλους. Όλοι οι τρούλοι ήταν αρχικά καλυμμένοι με φύλλα μολύβδου. Στη νοτιοδυτική γωνία του κτηρίου υψωνόταν μιναρές, ο οποίος κατεδαφίστηκε μεταξύ των ετών 1925 και 1930, όπως συνέβη και με τους υπόλοιπους μιναρέδες της Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να σώζεται στις μέρες μας μόνο η βάση του. Η όψη του μιναρέ κοσμούνταν από πολύχρωμους λίθους που σχημάτιζαν ρόμβους, στοιχείο που συναντάται σπανιότατα στην οθωμανική αρχιτεκτονική. Ήταν η πιο εντυπωσιακή κατασκευή αυτού του είδους στην πόλη, όπως προκύπτει τόσο από παλιές φωτογραφίες όσο και από τις ενθουσιώδεις περιγραφές των περιηγητών. Το μνημείο ήταν εσωτερικά διακοσμημένο με νωπογραφίες, στις οποίες απεικονίζονταν απλά φυτικά μοτίβα, καθώς και επιγραφές με αποσπάσματα από το Κοράνι.
Σημαντικό οθωμανικό μνημείο που έχτισε το 1484 ο Ισάκ πασάς, ο διοικητής της Θεσσαλονίκης επί Βαγιαζήτ ΄Β. Εκτός από τζαμί, στέγαζε πτωχοκομείο [ιμαρέτ] και ιερατική σχολή [μεντρεσέ]. Η ονομασία του σημαίνει <<πολύχρωμο άσυλο>> και οφείλεται στις πολύχρωμες πέτρες που υπήρχαν στον μιναρέ. Από τον μιναρέ σώζεται μόνο η βάση.
Μοναδικης ομορφιας μνημειο δυστυχως ομως παρατημενο
Σύμφωνα με επιγραφή στην είσοδο του κτηρίου, το Αλατζά Ιμαρέτ ιδρύθηκε το Φεβρουάριο του 1484[2] από τον Ινογκιολού Ισ(χ)άκ Πασά[3], ο οποίος ήταν Μεγάλος Βεζίρης επί Μωάμεθ Β' και αργότερα επί Βαγιαζίτ Β' βαλής της Θεσσαλονίκης[2].
Ο χώρος λειτουργούσε ως ιμαρέτ (πτωχοκομείο), μεντρεσές (ιερατική σχολή) και χώρος προσευχής ενώ έλαβε σταδιακά τη σημερινή του μορφή. Το όνομα Αλατζά τα οφείλει στον πολύχρωμο μιναρέ του (αλατζά=χρωματιστός)[4]. Για την εύρυθμη λειτουργία του ιδρύματος, ο κτήτοράς του, παραχώρησε μεταξύ άλλων σημαντικό χρηματικό ποσό αλλά και τα μισά έσοδα από τη φορολόγηση της Γαλάτιστας της Χαλκιδικής[5]. Μάλιστα, κατά τον 17ο αιώνα το Αλατζά Ιμαρέτ είχε αναδειχτεί ως ένα από τα σημαντικότερα ιδρύματα της πόλης[5]. Το 1970, με αφορμή την κατάρρευση του βόρειου τμήματος του προστώου κατά το προηγούμενο έτος, πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά έργα συντήρησης τα οποία επαναλήφθηκαν το 1993-1996, περίοδο κατά την οποία έγινε μεταξύ άλλων και αποκατάσταση της εξωτερικής τοιχοποιίας[6].
Το μνημείο ανακαινίστηκε και στερεώθηκε με τη φροντίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης. Σήμερα το Αλατζά Ιμαρέτ βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και χρησιμεύει ως εκθεσιακός χώρος στον οποίο λαμβάνουν χώρα διάφορες εκδηλώσεις και περιοδικές εκθέσεις.
Πολύ ωραίο κτίσμα (τζαμί) σε ωραίο σημείο αλλά πολύ παρατημένο!!! Αξίζει πάντως να το επισκεφτείτε όταν και αν είναι ανοιχτό!!
Το Αλατζά Ιμαρέτ (Τουρκικά: Alaca Imaret) , που σημαίνει "Πολύχρωμο άσυλο", ή Ισ(χ)άκ Πασά Τζαμί είναι τζαμί του 15ου αιώνα και βρίσκεται στην οδό Κασσάνδρου βορειανατολικά της εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου, στη Θεσσαλονίκη.Οι καθαρές αρχιτεκτονικές γραμμές και η επιμελημένη τοιχοποιία έχουν αναδειχτεί μετά την αναστύλωση του μνημείου, που χρησιμοποιείται σήμερα ως εκθεσιακός χώρος.Σύμφωνα με επιγραφή στην είσοδο του κτηρίου, το Αλατζά Ιμαρέτ ιδρύθηκε το Φεβρουάριο του 1484 από τον Ινογκιολού Ισ(χ)άκ Πασά, ο οποίος ήταν Μεγάλος Βεζίρης επί Μωάμεθ Β' και αργότερα επί Βαγιαζίτ Β' βαλής της Θεσσαλονίκης.
Ο χώρος λειτουργούσε ως ιμαρέτ (πτωχοκομείο), μεντρεσές(ιερατική σχολή) και χώρος προσευχής ενώ έλαβε σταδιακά τη σημερινή του μορφή. Το όνομα Αλατζά τα οφείλει στον πολύχρωμο μιναρέ του (αλατζά=χρωματιστός). Για την εύρυθμη λειτουργία του ιδρύματος, ο κτήτοράς του, παραχώρησε μεταξύ άλλων σημαντικό χρηματικό ποσό αλλά και τα μισά έσοδα από τη φορολόγηση της Γαλάτιστας της Χαλκιδικής. Μάλιστα, κατά τον 17ο αιώνα το Αλατζά Ιμαρέτ είχε αναδειχτεί ως ένα από τα σημαντικότερα ιδρύματα της πόλης. Το 1970, με αφορμή την κατάρρευση του βόρειου τμήματος του προστώου κατά το προηγούμενο έτος, πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά έργα συντήρησης τα οποία επαναλήφθηκαν το 1993-1996, περίοδο κατά την οποία έγινε μεταξύ άλλων και αποκατάσταση της εξωτερικής τοιχοποιίας.
Το μνημείο ανακαινίστηκε και στερεώθηκε με τη φροντίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης. Σήμερα το Αλατζά Ιμαρέτ βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και χρησιμεύει ως εκθεσιακός χώρος στον οποίο λαμβάνουν χώρα διάφορες εκδηλώσεις και περιοδικές εκθέσεις.
Κριμα,το αφήσαμε να καταστραφεί εντελώς,ενώ μπορούσαμε να το εκμεταλλευτούμε. Το μνημείο και το μέρος που βρίσκεται είναι πολύ όμορφο. Εμείς όμως το παρατήσαμε.Εξωτερικα τουλάχιστον
Ένα Μνημείο της Οθωμανικής Θεσσαλονίκης, αξιόλογο για την ιστορία του και τον ρόλο που έπαιξε στην κοινωνική ζωή της.
Δυστυχώς, ταλαιπωρείται από γκράφιτι
Απο τα ωραιότερα ωθομανικα μνημεία της πόλης , σχεδον κρυμμένο απο κτίρια. Η αρχιτεκτονική του ειναι φανταστική και στο εσωτερικό του συχνα φιλοξενούνται εκθέσεις καλλιτεχνών. Αξιζει να διαβάσεις την ιστορία του μνημείου και για να καταλάβεις τιυς χώρους και να μπορεσεις να μπεις στο πνεύμα της εποχής του.
Δεν είναι πολύ γνωστό αξιοθέατο, αλλά είναι πολύ όμορφο και καλά διατηρημένο. Να το επισκευθητε
Όμορφο αξιοθέατο, που δεν γνωρίζουν πολλοί, παρά την σχετικά κεντρική του θέση. Προσφέρει πολλές γωνίες για ενδιαφέρουσες φωτογραφίες, τόσο το ίδιο το κτίριο όσο και οι γύρω χώροι.
4 Αστέρια λόγο πλημμελούς συντήρησης.
Τζαμί του 15ου αιώνα...
Επιβλητικό ως μνημείο και ιδιαίτερος ο χώρος ώς εκθεσιακό κέντρο και αιθουσα για διαφορες εκδηλωσεις. Χρονολογείται από το 1484 και κάποτε θεωρούνταν ενα από τα πιο σημαντικά κτίσματα της πόλης.
Ένα ιστορικό μνημείο που λειτουργεί ως χώρος πολιτιστικών δράσεων. Στολίδι στην καρδιά της πόλης.
Τα τρία αστερια είναι για το περιβάλλον χώρο και όχι για το μνημείο
Ιστορικό σημείο στην οδό Κασσάνδρου, χωρίς να είναι επισκέψιμος ο χώρος.
Παλιό Μουσουλμανικο τέμενος που ανοίγει μόνο για εκδηλώσεις. Είναι ενδιαφέρον και αξίζει να το επισκεφθείτε αν το βρείτε ανοιχτό!
Το είχα επισκεφτεί με την ευκαιρία της έκθεσης των θεατρικών κοστουμιών του Κρατικού Θεάτρου Βορ. Ελλάδος.. Χώρος μυστικιστικός με αύρα από τα παλιά..
Το αλατζά Ιμαρέτ είναι από τα τελευταία Ιμαρέτ της οθωμανικής αυτοκρατορίας.
Σε πολύ καλή κατάσταση λειτουργεί και σαν χώρος για εκθέσεις.
Εξαιρετικής ομορφιάς μνημείο που φιλοξενεί εκθέσεις και έτσι ζωντανεύει σαν χώρος πολιτισμού.
Ένα αξιοθέατο αρκετά καλά κρυμμένο. Πραγματικά εμφανίζεται μπροστά σου εκεί που δεν το περιμένεις. Ωστόσο για μένα ήταν μία ευχάριστη εκπληξη.
Απο τα κρυμμένα αξιοθέατα της πόλης. Δεν πρόκειται να το πετύχεις τυχαία. Δεν είναι πολύ γνωστό ακόμα και στους ντόπιους. Εντυπωσιακό και απρόσμενο.
Ενα ιστορικό τζαμί κρυμμένο μεσα σε μια πολυ ήσυχη γειτονιά.. Παρατημενο εδω και πολλα χρονια..πλεον με πολυ ακαλαίσθητες παρεμβάσεις τα τελευταία χρόνια ειναι προσβάσιμο και διαθέσιμο για καθε ενδιαφερόμενο..
Ένα αξιοθέατο κρυμμένο και άγνωστο στους πιο πολλούς όμως αποτελεί μια ευχάριστη έκπληξη μόλις το ανακαλύψεις.
Ένα αξιοθέατο εκεί που δεν το περιμένεις. Ακόμα και οι ντόπιοι Θεσσαλονικοίς δεν το γνωρίζουν.
Χρειάζεται περισσότερη φροντίδα εσωτερικά και εξωτερικά του κτιρίου.
Ευχάριστη έκπληξη οι παράλληλες δραστηριότητες.
Θα έπρεπε να είναι πιο προσεγμένο το κτήριο
Ένα από τα μεγαλύτερα και πιο καλοδιατηρημένα Οθωμανικά Τεμένη της Θεσσαλονίκης.
Ωραίο μνημείο αλλά Κλειδαμπαρωμένο ...........
Ωραίο μνημείο αλλά δυστυχώς βρώμικο και απεριποίητο...
Πρέπει να συντηρηθεί σωστά!!!
Ειναι καποια μέρη στην πολη που δεν τα ξερουμε κι αυτο νομιζω οτι το αξιζε...
Φανταστικό μνημείο !! Αξίζει να το επισκεφτείτε.
Ιστορικό μνημείο της Θεσσαλονίκης
ΙΕΡΟΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΝΑ ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΊ.
Το αγαπώ! Είναι η γειτονιά μου!
Μνημείο μιας άλλης εποχής!!!
Μπορεί να βελτιωθεί ο περιβάλλων χώρος
Πολύ ωραίος χώρος
Φοβερό μνημείο.....
Ωραίο αλλά κλειστό
Αξίζει να το δείτε.
Ωραίο μνημείο.
Οκ
Υπέροχα μνημεία!
Εξαιρετικός χώρος
Χρήζει επισκευων
Πολύ καλοδιατηρημένο
Ιστορια
Καλό
Αα
Καλο
Αφέθηκε
Εγκαταληψη
Όταν πήγα εκεί, ήταν κλειστό και παραμελήθηκε εξαιρετικά ο μιναρές του και τα κτίρια τον περιέβαλλαν, και είναι από τα λίγα τζαμιά που μπορείς να δεις.
Το ταξίδι μας κόπηκε σύντομα γιατί ήταν κλειστό. Ένα από τα οθωμανικά έργα. Μακάρι όμως να μην ήταν περιτριγυρισμένο από σιδερένιες ράβδους και να ήταν λίγο καλοδιατηρημένο. Ο κήπος είναι όμορφος αλλά παραμελημένος. Μπορείτε να τραβήξετε φωτογραφίες μόνο από έξω. Είναι κακό που δεν υπάρχει πινακίδα πληροφοριών
Άλλο ένα κτίριο, ανάμνηση της Τουρκοκρατίας (ήταν τζαμί), κλειστό για το κοινό και σε πλήρη εγκατάλειψη. Το λίγο που φαίνεται εξωτερικά δίνει μια καλή ιδέα για το πώς ήταν η οθωμανική αρχιτεκτονική.
Ένα από τα τζαμιά που χρονολογούνται από την Οθωμανική Αυτοκρατορία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Δεν επιτρέπεται η λατρεία στα τζαμιά. Όλες οι είσοδοι στο Ιμαρέτ Τζαμί είναι κλειστές με μπαρ και δεν υπάρχει είσοδος. Πολύ καταθλιπτικό και λυπηρό!
Εφιστά την προσοχή καθώς είναι ένα τζαμί με διπλό τρούλο. Είναι δύσκολο να είσαι ιστορικό μνημείο στη Θεσσαλονίκη, περιτριγυρίζεσαι από ψηλά κτίρια. Το τζαμί είναι ερειπωμένο και ο μιναρές του έχει καταρρεύσει. Θα αποκατασταθεί σύντομα!
Ένα κτίριο που χρονολογείται από την Οθωμανική Αυτοκρατορία και σε πολύ καλή κατάσταση...
Ένα ιστορικό τζαμί του 1484 που χρήζει ανακαίνισης που χτίστηκε από τον Ισάκ Πασά Μέγα Βεζίρη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Η Ελλάδα πρέπει να σέβεται τους μουσουλμανικούς χώρους λατρείας. Οι μουσουλμάνοι θα πρέπει να μπορούν να εκτελούν ελεύθερα τη λατρεία τους στην Ελλάδα. Οι καταπιεστικές ελληνικές κυβερνήσεις πρέπει να δώσουν προτεραιότητα στην ειρήνη. Όλη η ανθρωπότητα το χρειάζεται αυτό.
Το κτίριο ήταν ανοιχτό όταν το επισκέφτηκα αργά το πρωί της Κυριακής... Ο χώρος στέγαζε μια συλλογή από ιστορικά και φανταστικά κοστούμια δημιουργώντας μια τόσο παράξενη και εκπληκτική ατμόσφαιρα.
Αυτό είναι το ιστορικό τζαμί των μουσουλμάνων.
Αυτή είναι η ασέβεια και η παραμέληση ενός ιστορικού κτηρίου.
Η ελληνική κυβέρνηση να το αποκαταστήσει και να το διατηρήσει ως τζαμί.
Είναι ένα τζαμί κειμήλιο που δεν έχει λάβει το μερίδιο της φροντίδας και της προσοχής Οι χώροι λατρείας πρέπει να προστατεύονται και να διατηρούνται ανεξάρτητα από τη θρησκεία που ανήκουν ή εντός των συνόρων της χώρας προστατεύουν και διατηρούν χώρους λατρείας διαφορετικής θρησκείας αντί να τους εγκαταλείπουν στην κατάσταση ανυπαρξίας.
(Μεταφρασμένο) Το Alaca İmaret Cami είναι μια από τις κύριες αρχιτεκτονικές μαρτυρίες στη Θεσσαλονίκη της οθωμανικής εποχής. Ωστόσο, είναι δύσκολο να το βρεις ανοιχτό και δεν έχει τον μιναρέ του, αλλά η όμορφη εξωτερική του πρόσοψη και η κιονοστοιχία του αξίζει ακόμα μια επίσκεψη.
(Αρχικό κείμενο)
La Alaca İmaret Cami es uno de los principales testimonios arquitectónicos en Tesalónica de la época Otomana. Sin embargo, es difícil encontrarla abierta y no conserva su minarete, aún así merece la pena su hermoso exterior y la fachada columnada.
Παρόλο που το οθωμανικό κτίριο έπρεπε να είχε αναστηλωθεί εδώ και πολύ καιρό, η κατασκευή εξακολουθεί να είναι πολύ εντυπωσιακή. Δεν είναι εύκολο να το βρεις στους λαβύρινθους των δρόμων.
Ο Murad-ı Hüdavendigar κατέκτησε αυτά τα εδάφη με το αίμα του και άνοιξε μια σούπα. Ένα μέρος του τύπου είναι στο Κοσσυφοπέδιο και ένα μέρος του στην Προύσα Σαν να μην έφταναν αυτά, όλη αυτή η αγένεια του πονούσε...
XV. Είναι ένα από τα τζαμιά της οθωμανικής περιόδου που χτίστηκε τον 19ο αιώνα.
Το 1484 ο Σουλτάνος Β'. Χτίστηκε από τον Ισάκ Πασά, ο οποίος υπηρέτησε ως Σαντζάκ Μπέης της Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Βαγιαζήτ.
Ο Ισάκ Πασάς είναι ένας από τους Μεγάλους Βεζίρηδες της βασιλείας του Μεχμέτ του Πορθητή.
Σήμερα, το τζαμί είναι μια ερειπωμένη γκαλερί τέχνης.
Ο μιναρές του γκρεμίστηκε. Δεδομένου ότι ο κήπος του έχει αναπτυχθεί ως κατοικημένη περιοχή, έχει μια ερημική όψη, εγκλωβισμένη ανάμεσα στις πολυκατοικίες.
Όμορφο τζαμί, κρίμα που δεν λειτουργεί
Υπάρχουν φωτογραφίες του σπιτιού του Ατατούρκ το 1800. Γίνεται αμέσως αντιληπτό από το δρόμο, χάρη στο γεγονός ότι δεν έχει χτιστεί κανένα κτίριο στην πρόσοψή του.
Σταμάτησα για να προσευχηθώ. Ωστόσο, έκλεισε για προσκύνηση λόγω ανακαινίσεων. Ένα παλιό τζαμί ανάμεσα στη γειτονιά. Δυσκολευτήκαμε λίγο να το βρούμε.
Όμορφο Τζαμί. Κρίμα που έχει γκράφιτι στα σκουπίδια. Θα πρέπει να καθαριστεί και να γίνει τιμωρία που θα κοστίσει 1.000.000 €
Όπως έκαναν σε όλα τα οθωμανικά έργα, αυτή η πολύτιμη σούπες βρίσκεται σε απελπιστική κατάσταση καθώς πρόκειται να εξαφανιστεί με την πάροδο του χρόνου ☹
Το παλιό οθωμανικό τζαμί χρησιμοποιείται πλέον ως έκθεση. Η είσοδος είναι 5€.
Ένα από τα τουρκικά αξιοθέατα της Θεσσαλονίκης. Θαυμάσιος. Πρέπει να δείτε
Πολύ ενδιαφέρον, ειδικά ο συνδυασμός/αντίθεση με τη σύγχρονη τέχνη που εκτίθεται στο εσωτερικό. Το μέρος σίγουρα αξίζει να το επισκεφτείτε.
Το τοπίο εδώ είναι πολύ καλό, ο αέρας είναι επίσης πολύ καλός, το κτίριο φαίνεται λίγο ιστορικό, αλλά δεν υπάρχει κινέζος ξεναγός
Δεν ήξερα τι να πω 😥😥😥😥
Οθωμανικό τζαμί
Καταπληκτικό, αλλά δυστυχώς δεν έχει αποκατασταθεί
Ένα ιστορικό μνημείο της Θεσσαλονίκης που πρέπει να επισκεφθείτε. #thessaloniki #skg
Ένα όμορφο κτίριο, ένα από τα παλαιότερα οθωμανικά τζαμιά που σώζονται μέχρι σήμερα.
Τουρκικό μνημείο μεγάλης ιστορικής αξίας.
Ιστορικό μέρος από την εποχή της Οθωμανικής αυτοκρατορίας
Δεν μπόρεσα να μπω. Το μέρος φαίνεται βρώμικο από έξω.
Μόνο από έξω δεν μπορείς να μπεις μέσα
Τα έργα των προγόνων μας είναι τέλεια
Υπάρχει πολύς πολιτισμός
έγινε αποκατάσταση? δεν μπορούσε να μπει.
Ότα
Το τζαμί είναι κλειστό και ερειπώνεται
Δυστυχώς, παραμελείται
Ομορφος
Όμορφη αρχιτεκτονική
Αρχαία & όμορφα!!!!
Τόπος με ιστορία
Επικοινωνία
Φωτογραφίες
Street view και 360
Βίντεο
Πρόσφατα
Όλα