Αξιολογήσεις για Βιβλιοθήκη του Χαφίζ Αχμέτ Αγά. (Μουσείο) στην Ρόδος (Νότιο Αιγαίο).
Βιβλιοθήκη του Χαφίζ Αχμέτ Αγά
Απολλώνιων 11, Ρόδος 851 00
Περιγραφή
Πληροφορίες για το Βιβλιοθήκη του Χαφίζ Αχμέτ Αγά, Μουσείο στην Ρόδος (Νότιο Αιγαίο)
Εδώ μπορείτε να δείτε την τοποθεσία, ώρες λειτουργίας, δημοφιλείς ώρες, επικοινωνία, φωτογραφίες και πραγματικές αξιολογήσεις από τους χρήστες.
Αυτό το μέρος έχει καλές αξιολογήσεις, αυτό σημαίνει ότι αντιμετωπίζουν τους πελάτες τους καλά και θα νιώσετε υπέροχα με τις υπηρεσίες τους, συνιστάται 100%!
Χάρτης
Ώρες λειτουργίας του Βιβλιοθήκη του Χαφίζ Αχμέτ Αγά
Δευτέρα
9:30 π.μ.–3:00 μ.μ.
Τρίτη
9:30 π.μ.–3:00 μ.μ.
Τετάρτη
9:30 π.μ.–3:00 μ.μ.
Πέμπτη
9:30 π.μ.–3:00 μ.μ.
Παρασκευή
9:30 π.μ.–3:00 μ.μ.
Σάββατο
9:30 π.μ.–3:00 μ.μ.
Κυριακή
Κλειστά
Αξιολογήσεις του Βιβλιοθήκη του Χαφίζ Αχμέτ Αγά
Είναι όμορφος ανακαινισμένος χώρος με δωρεάν είσοδο αλλά τα έγραφα που μπορείς να δεις είναι φωτογραφικά αντίγραφα καλής ποιότητας.
Έχει κάποιο ενδιαφέρον και ας μην είσαι μουσουλμάνος
Μοναδικα δειγμα στο εσωτερικο και μια ηρεμια! Αξιζει να το δεις
(Μεταφρασμένο) Οι περισσότεροι τουρίστες το περνούν αλλά είναι ένα από τα ενδιαφέροντα μέρη στην παλιά πόλη της Ρόδου. Ονομάζεται Μουσουλμανική Βιβλιοθήκη αλλά στην πραγματικότητα είναι μια οθωμανική βιβλιοθήκη που χτίστηκε τον 18ο αιώνα και φιλοξενεί χιλιάδες σημαντικά χειρόγραφα για τη ζωή στη Ρόδο εκείνη την εποχή. Ένα από τα λίγα οθωμανικά κτίρια που σώθηκαν μετά την ελληνική ανεξαρτησία. Καλά συντηρημένο, ανακαινισμένο και φυλαγμένο από ένα παλιό ζευγάρι τουρκόφωνου που γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ρόδο. Δυστυχώς, όπως όλα τα άλλα οθωμανικά κτίρια στη Ρόδο, μπορείτε να επισκεφθείτε μόνο ένα περιορισμένο μέρος αυτού του κτιρίου. Μας είπαν ότι κάποια από τα βιβλία έχουν κλαπεί από επισκέπτες στο παρελθόν. Έκτοτε, τμήματα αυτού του κτιρίου έχουν κλείσει οριστικά. Δεν χρειαζόταν κάρτα πρόσβασης. Μόνο μέρος του κήπου και η μπροστινή αίθουσα της βιβλιοθήκης ήταν επισκέψιμο. Το είδατε σε δεκαπέντε λεπτά.
Στην πρόσοψη του κτιρίου υπάρχει μια όμορφη επιγραφή σχετικά με τη λειτουργία του πελάτη της κατασκευής: Hafiz Ahmed Aga.
(Αρχικό κείμενο)
De meeste toeristen lopen er voorbij maar het is een van de interessante plekken in de oude stad van Rhodos. Het heet de moslimbibliotheek maar eigenlijk is het een Ottomaanse bibliotheek gebouwd in de 18e eeuw die duizenden belangrijke manuscripten huisvest over het toenmalige leven in Rhodos. Een van de weinig Ottomaanse gebouwen die na de Griekse onafhankelijkheid bewaard zijn gebleven. Goed onderhouden, gerenoveerd en bewaakt door een oud Turkssprekend stel geboren en getogen op Rhodos. Jammer genoeg kun je net als alle andere Ottomaanse gebouwen op Rodos maar een beperkt deel van dit gebouw bezoeken. Ons werd verteld dat er in het verleden een aantal van de boeken door bezoekers zijn gestolen. Sindsdien zijn er delen van dit gebouw permanent gesloten. Een toegangskaart was niet nodig. Alleen een deel van de tuin en de voorkamer van de bibliotheek waren te bezoeken. Je hebt het binnen een kwartier gezien.
Op de voorkant van het gebouw is een mooie inscriptie te zien over de functie van de opdrachtgever van de bouw: Hafiz Ahmed Aga.
(Μεταφρασμένο) Μουσουλμανική βιβλιοθήκη, η επίσκεψη είναι δωρεάν, μικρή ευχάριστη αυλή και όμορφο κτίριο με αξιόλογο ταβάνι
Ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα ⬇️
Λάτρεις των ταξιδιών και της πεζοπορίας
(Αρχικό κείμενο)
Bibliothèque musulmane, la visite est gratuite, petite cour agréable et beau bâtiment avec un plafond remarquable
Suivez-nous sur Facebook sur la page ⬇️
Les amoureux des voyages et des randonnées
Όμορφο μέρος: η μουσουλμανική βιβλιοθήκη στη Ρόδο, που χτίστηκε από τον Hafiz Ahmed Agha. Εν όψει της πραγματικής ύπαρξης του Ισλάμ, ας μην ξεχνάμε ότι ο μουσουλμανικός πολιτισμός έχει δημιουργήσει μεγάλους πολιτιστικούς θησαυρούς. #Αραβική #Μουσουλμανική #Βιβλιοθήκη
(Μεταφρασμένο) Δεν πρέπει να το δείτε, αλλά αν έχετε χρόνο να διαθέσετε, σίγουρα είναι ωραίο να κοιτάξετε μέσα. Λίγες πληροφορίες για το τι ακριβώς είναι και οι γάτες του δρόμου είναι παντού.
(Αρχικό κείμενο)
Geen must see maar als je tijd over hebt zeker leuk om naar binnen te kijken. Wel weinig informatie over wat het precies is en de straatkatten liggen overal.
Χτίστηκε από τον Hafız Ahmed Ağa το 1793. Διαθέτει δύο δωμάτια. Υπάρχουν έργα, μερικά από τα οποία είναι χειρόγραφα, που έφερε από την Κωνσταντινούπολη ο Αχμέτ Φετί Πασάς. Είναι ένα από τα μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε στη Ρόδο.
Είναι το καλύτερο οθωμανικό έργο που έχει διασωθεί ως τις μέρες μας, τόσο με τη δομή όσο και με τα πολύτιμα έργα στην απογραφή του. Η Βιβλιοθήκη βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την κύρια είσοδο του Τζαμί του Σουλεϊμανίγιε και πενήντα μέτρα μακριά από τον Πύργο του Ρολογιού Φετίχ Πασά. Στην αυλή υπάρχει πηγάδι και βρύση. Στην αυλή εκτίθενται οι συγκεντρωμένες επιγραφές πολλών οθωμανοτουρκικών αντικειμένων, τα ίχνη των οποίων διαγράφηκαν κατά την Ιταλική, Γερμανική και Αγγλική κατοχή, και τα μαγειρικά καζάνια από την κατάκτηση το 1522. Τις γιορτές ο Τ.Ρ. Ως χώρος εορτασμού χρησιμοποιείται ο Γενικός Πρόξενος και η μουσουλμανική κοινότητα.
Το μουσουλμανικό βιβλιοπωλείο που ιδρύθηκε το 1793 από τον Χαφίζ Αχμέτ Αγά βρίσκεται μπροστά από το Τζαμί Σουλεϊμανιγιέ. Η βιβλιοθήκη είναι πολύ καλά διατηρημένη, με μικρό κήπο. Στο εσωτερικό μπορείτε να βρείτε μια ενδιαφέρουσα συλλογή από σπάνια χειρόγραφα και σκίτσα γραμμένα στα τουρκικά, αραβικά και περσικά. Το πιο σημαντικό είναι αυτό που αφηγείται την πολιορκία των Τούρκων και την κατάκτηση του νησιού το 1522. Μόνο το σαλόνι είναι επισκέψιμο.
μια ωραία βιβλιοθήκη
Πριν από περίπου δύο αιώνες, αυτή η βιβλιοθήκη ιδρύθηκε από τον Hafiz Ahmed Agha. Περισσότερα από οκτακόσια βιβλία, τα περισσότερα στα αραβικά, αλλά και περσικά βιβλία, χάρτες, βιβλία ποίησης και πολλή άλλη λογοτεχνία είναι διαθέσιμα εδώ. Υπάρχουν δύο δωμάτια, το πρώτο περιέχει αντίγραφα αυτών των λειψάνων, το άλλο δωμάτιο με τα πρωτότυπα είναι κλειστό για το κοινό.
Ein alte Bibliothek mit sehr alten Schriften und einen kleinen grünen Garten. Die Schriften sind hinter Glas, das Gebäude ist traumhaft mit einem schönen Deckengemälde.
(Μεταφρασμένο)
Μια παλιά βιβλιοθήκη με πολύ παλιά γραπτά και έναν μικρό καταπράσινο κήπο. Η γραφή είναι πίσω από το τζάμι, το κτίριο είναι πανέμορφο με μια όμορφη νωπογραφία στην οροφή.
Η βιβλιοθήκη Hafız Ahmet Ağa είναι μια ζωντανή ιστορία που δείχνει την αξία που αποδίδουν οι Τούρκοι στα βιβλία και στην ανάγνωση...
Ένα ενδιαφέρον μέρος για να βρείτε, ένα μουσείο μουσουλμανικής βιβλιοθήκης. Υπέροχα λιθόστρωτα της αυλής, αλλά δεν έχετε πολλά άλλα να δείτε μέσα;
Πολύ όμορφο και αξίζει μια επίσκεψη.
Βρίσκεται στην πλατεία Ωρολογίου. Σύμφωνα με την επιγραφή στην πύλη της αυλής της βιβλιοθήκης· Χτίστηκε το 1793. Το άτομο που το παρήγγειλε ήταν ο πρώην Rikâbdâr-ı Fehiyarî Hâfız Ahmed Ağa, ο οποίος γεννήθηκε στο χωριό Uzgur της Ρόδου και είναι πατέρας του Tophane Müşir Ahmed Fethi Pasha, ο οποίος έχτισε τον πύργο του ρολογιού στο νησί.
Η ορθογώνια σχεδιασμένη βιβλιοθήκη έχει δύο δωμάτια. Τα δωμάτια καλύπτονται με δύο ημισφαιρικούς θόλους. Υπάρχουν δωμάτια για ανάγνωση του Κορανίου, ένα πηγάδι και ένα σιντριβάνι στην αυλή. Στην ιδρυτική πράξη του Hafız Ahmed Ağa, αναφέρεται ότι κανένα βιβλίο δεν μπορεί να δανειστεί από τη βιβλιοθήκη και ότι η καταμέτρηση και ο έλεγχος των βιβλίων θα γίνει τον μήνα Μουχαρέμ. Επιπλέον, όπως αναφέρεται στον ιδρυτικό καταστατικό, οι Τούρκοι της Ρόδου συνήθιζαν να θυσιάζουν ζώα και να μαγειρεύουν ασούρα στην αυλή κατά τις διακοπές. Οι σημερινοί εορτασμοί του Eid γίνονται ακόμα εδώ.
Ο Αχμέτ Φετί Πασάς εμπλούτισε τη βιβλιοθήκη που αναστηλώθηκε από τον πατέρα του με πολύτιμα βιβλία, μερικά από τα οποία ήταν χειρόγραφα, που έφεραν από την Κωνσταντινούπολη. Η βιβλιοθήκη, η οποία φαίνεται να χρησιμοποιείται ως επί το πλείστον από μαθητές της μαντρασά, υπέστη σοβαρές ζημιές στον σεισμό που σημειώθηκε το 1863.
Στην αυλή της βιβλιοθήκης υπάρχει ένα σιντριβάνι που έχτισε ο πατέρας του Χαφίζ Αχμέτ Αγά, Χασάν Αγά, το 1797 και οι επιγραφές πολλών κτιρίων που χτίστηκαν στη Ρόδο κατά την Οθωμανική περίοδο που δεν σώζονται μέχρι σήμερα.
Η βιβλιοθήκη, η οποία περιέχει 2500 έργα, εκ των οποίων τα 1200 περίπου είναι χειρόγραφα, θεωρείται μια από τις σημαντικότερες πολιτιστικές κληρονομιές της Ελλάδας. Το παλαιότερο βιβλίο της βιβλιοθήκης, που περιέχει επίσης έργα της Σελτζουκικής περιόδου, υπολογίζεται ότι είναι 800-900 ετών.
Στη βιβλιοθήκη φυλάσσονται σε ειδικά ντουλάπια 1200 χειρόγραφα έργα που αποτελούνται από βιβλία tafsir, hadith και fiqh, τα οποία βρίσκονται σε χώρο κλειστό για τους επισκέπτες. Αναφέρεται ότι το πιο εντυπωσιακό από αυτά τα έργα είναι το Ιερό Κοράνι, το οποίο φυλασσόταν σε χαλύβδινα χρηματοκιβώτια και γράφτηκε σε 53 χρόνια.
Το κτίριο, που σήμερα ονομάζεται «Μουσουλμανική Βιβλιοθήκη», είναι ένα σημαντικό κέντρο επισκεπτών για τους τουρίστες που έρχονται στο νησί.
Sehr kleine Bibliothek die idyllisch in einem blumengeschmückten Innenhof liegt und einige wenige türkische, persische und arabische Handschriften zeigt. Leider das einzige muslimisch zugängliche Gebäude in Rhodos-Stadt.
(Μεταφρασμένο)
Πολύ μικρή βιβλιοθήκη, η οποία βρίσκεται ειδυλλιακά σε μια ανθοσκέπαστη εσωτερική αυλή και παρουσιάζει μερικά τουρκικά, περσικά και αραβικά χειρόγραφα. Δυστυχώς το μοναδικό μουσουλμανικό προσβάσιμο κτίριο στην πόλη της Ρόδου.
Ένα υπέροχο μέρος. Είσοδος ελεύθερη.
παλιό τούρκικο σπίτι (1793) με πολύτιμα χειρόγραφα που εκτίθενται.
ελεύθερη είσοδος
Αρκετά!
Υπέροχα μωσαϊκά!!! Τόση ιστορία. Μου άρεσε πολύ τα έπιπλα από μασίφ ξύλο
Για τους λάτρεις της βιβλιοθήκης, αυτό πρέπει να το δουν!
Εξοχος
Πρέπει να πάτε στην κορυφή για να συμμετάσχετε στην ιστορία και να θαυμάσετε τις απόψεις
Τίποτα το ιδιαίτερο, αλλά αν περνάτε με τα πόδια, αξίζει να μπείτε μέσα.
Μουσουλμανική βιβλιοθήκη
Επικοινωνία
Φωτογραφίες
Street view και 360
Βίντεο
Όλα