Αξιολογήσεις για Τέμενος Εμίρ Ζαδέ. (Μουσείο) στην Χαλκίδα (Στερεά Ελλάδα).
Τέμενος Εμίρ Ζαδέ
Μαργαρίτη, Χαλκίδα 341 00
Περιγραφή
Πληροφορίες για το Τέμενος Εμίρ Ζαδέ, Μουσείο στην Χαλκίδα (Στερεά Ελλάδα)
Εδώ μπορείτε να δείτε την τοποθεσία, ώρες λειτουργίας, δημοφιλείς ώρες, επικοινωνία, φωτογραφίες και πραγματικές αξιολογήσεις από τους χρήστες.
Αυτό το μέρος έχει καλές αξιολογήσεις, αυτό σημαίνει ότι αντιμετωπίζουν τους πελάτες τους καλά και θα νιώσετε υπέροχα με τις υπηρεσίες τους, συνιστάται 100%!
Χάρτης
Αξιολογήσεις του Τέμενος Εμίρ Ζαδέ
Το Τζαμί του Εμίρ Ζαδέ είναι ένα από τα τεμένη που οικοδομήθηκαν κατά τη διάρκεια της οθωμανικής κυριαρχίας στη Χαλκίδα ή αλλιώς Egriboz, όπως ήταν γνωστή η πόλη εκείνα τα χρόνια.
Το τζαμί του Εμίρ Ζαδέ σώζεται σήμερα σχεδόν ακέραιο. Σε περίοπτη θέση, σε ψηλό σημείο κεντρικής πλατείας, τη σημερινή Πεσόντων Οπλιτών στην οδό Κώτσου, κτίστηκε στα τέλη δ5 αιώνα. Η οο πέναΑντι σώζεται επιβλητική η κρήνη του Χαλίλ, της ίδιας περιόδου. Πρόκειται για μια από τις δεκαεννιά δημόσιες κρήνες που κατασκευάστηκαν κατά την οθωμανική περίοδο και αναφέρονται επίσης από τον Εβλιγιά Τσελεμπή. Η κρήνη, διακοσμημένη με περίτεχνα ανάγλυφα αραβικής τέχνης, φέρει επιγραφές.
Toν Μάιο του 2013 ξεκίνησαν οι απαραίτητες εργασίες για την αποκατάσταση και τη μετατροπή του τεμένους σε εκθεσιακό χώρο, προκειμένου να φιλοξενηθεί μεγάλο μέρος της Συλλογής Καρακώστα (συλλογή χαρακτικών του Ιωάννη Καρακώστα).
Κύριος στόχος της έκθεσης είναι ο σύγχρονος επισκέπτης να γνωρίσει καλύτερα την Εύβοια μέσα από σκηνές καθημερινής ζωής, τοπία, πλήθος χαρτών και πληροφοριακού υλικού, καθώς και να ανακαλύψει την ιστορία και την εξέλιξη της Χαλκίδας, από τον Μεσαίωνα μέχρι τη λήξη της οθωμανικής κυριαρχίας.
Η έκθεση χαρακτικών περιλαμβάνει 69 από τα έργα της Συλλογής και διαρθρώνεται στις παρακάτω τέσσερις θεματικές ενότητες:
– «Η Εύβοια στους ναυτικούς χάρτες».
– «Η πόλη της Χαλκίδας».
– «Τοπία της Εύβοιας».
– «Στιγμιότυπα από το παρελθόν».
To τζαμί δεσπόζει στη σύγχρονη πόλη και αποτελεί σύμβολο της εποχής εκείνης.
Το Τέμενος Εμίρ Ζαδέ είναι το μοναδικό τζαμί που έχει σωθεί και πολύ καλό διατηρημένο επεισης είναι ωραίο και το Μουσείο που είναι μέσα στο τζαμί
Είναι όμορφο και έχει ιστορία, αφού χτίστηκε περίπου το 1400
Το τζαμί σώζεται σε πολύ καλή κατάσταση... Αποτελείται από έναν τετράγωνο κεντρικό χώρο με οκτάπλευρο τρούλλο.
Ωραίο προσεγμένο έχει έκθεση μέσα αξίζει μια βόλτα είναι πολύ κεντρικά
Το τέμενος του Εμίρ Ζαδέ στη Χαλκίδα χτίστηκε τον 15ο αιώνα. / The Emir Zade mosque in Chalkida, was built in the 15th century.
ιστορικο μνημειο καθως και "η οδος των παιδων" ειναι τελειως παρατημενα απο τον δημο
Είναι ιστορικό και γινοντε υπέροχες εκδηλώσεις...
απλά ένα πρόχειρα στημένο μουσείο
Πολύ καλή τοποθεσία.
Ιστορικό μνημείο
ΜΟΝΑΔΙΚΌ
Ένα όμορφο κτίριο, αυτό το παλιό τζαμί χρονολογείται από τα οθωμανικά χρόνια. Έχει αποκατασταθεί προσεκτικά, εκτός από τον μιναρέ του, που εξακολουθεί να λείπει. Το κτίριο λειτουργεί σήμερα ως γκαλερί, αλλά δυστυχώς όταν το επισκεφτήκαμε, ήταν κλειστό. Αξίζει μια επίσκεψη και είναι ένα από τα λίγα απομεινάρια όμορφης παλιάς αρχιτεκτονικής στην πόλη.
Είναι ένα από τα σπάνια κτίρια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Δυστυχώς, αν και οι ώρες επίσκεψης είναι μεταξύ 10:00 και 16:00, ο αξιωματικός δεν σας άφησε να μπείτε στις 15:50.
Δεν υπάρχουν πολλά να δείτε εδώ - λίγοι χάρτες από τον 16ο-18ο αιώνα της πόλης. Σημειώστε τις ώρες λειτουργίας - όταν ήμουν εκεί ήταν 10-14 την Κυριακή, την Τρίτη και την Πέμπτη, αλλά μπορεί να αλλάξει και μπορεί να μην ήταν καν ανοιχτό αυτές τις ώρες. Κάτι ωραίο να κάνετε αν βρίσκεστε στην περιοχή, αλλά δεν θα τολμούσα ειδικά για αυτό.
Από την Τουρκική περίοδο, σώζεται.
Η αραβική επιγραφή της βρύσης στην περιοχή μπροστά από το τζαμί Emîrzâde στο κάστρο έχει διασωθεί μέχρι τις μέρες μας. Τα ερείπια των υδάτινων καναλιών που κατασκεύασε ο ναύαρχος Χαλίλ Πασάς φαίνονται ακόμη και σήμερα και η εισαγωγή τους έγινε από τον Μπαχούιζεν.
Ο Εβλιγιά Τσελεμπή, που είδε την Εύβοια, δίνει πολύ πολύτιμες πληροφορίες για αυτό το μέρος και τις ισλαμικές δομές, που σχεδόν όλες έχουν καταστραφεί σήμερα. Ο Evliya Çelebi, ο οποίος περιγράφει λεπτομερώς το κάστρο, τις οχυρώσεις και τις γέφυρες, γράφει ότι υπάρχουν έντεκα μουσουλμανικές γειτονιές και έντεκα τζαμιά στην πόλη και αναφέρει τα τζαμιά του Dâvud Bey, του Emîrzâde, του Filzâde και του Karlızâde, καθώς και το κτήριο του Fatih Sultan. Ο Μωάμεθ μετατράπηκε από εκκλησία σε τζαμί.
Αναφέρει επίσης ότι υπάρχουν έξι τζαμιά και τα ονομάζει Osman Ağa Masjid, Turhan Bey Zâwiyesi Masjid, Hasan Baba Masjid, Küçük İlyas Masjid, Musa Ağa Masjid.
Κατά τον ελληνικό πόλεμο της ανεξαρτησίας σημειώθηκαν έντονες συγκρούσεις στην Εύβοια. Η πόλη, που παρέμεινε στα χέρια των Οθωμανών κατά τη διάρκεια του πολέμου, δόθηκε στους Έλληνες το 1831 μετά την έναρξη ισχύος της συνθήκης ειρήνης. Στη συνέχεια, ο μουσουλμανικός πληθυσμός της πόλης πούλησε όλα του τα εμπορεύματα σε πολύ φθηνές τιμές και μετανάστευσε μαζικά στα οθωμανικά εδάφη.
Κατά τον 19ο αιώνα καταστράφηκαν σχεδόν όλα τα οθωμανικά κτίρια. Η πιο σημαντική κατασκευή που έχει διασωθεί είναι το τζαμί Emîrzâde στο κάστρο. Το τζαμί, το οποίο αναστηλώθηκε μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, χρησιμοποιείται σήμερα ως αποθήκη και εκθεσιακός χώρος του αρχαιολογικού μουσείου και περιέχει πολλές οθωμανικές επιτύμβιες στήλες.
Ιμπραήμ β. Η Κρήνη του Μεχμέτ μεταφέρθηκε στην αυλή του Τζαμί Emîrzâde το 1960 και αυτή τη στιγμή προστέθηκε η επιγραφή του Χαλίλ Πασά. Οι πιο σημαντικές από τις επιτύμβιες στήλες που σώζονται είναι αυτές της κόρης του Ιμπραήμ Πασά, Χατιτζέ, του Κυβερνήτη της Εύβοιας Βεζίρη Καμίλ Αχμέτ Πασά, του γιου του Μεχμέτ Χακκί Πασά, και της συζύγου του φύλακα και ποιητή της Εύβοιας, Ζίμπα.
Υπέροχο μέρος, δυστυχώς ένα από τα λίγα απομεινάρια οποιουδήποτε αρχιτεκτονικού στυλ στη Χαλκίδα. Το ίδιο το τζαμί λειτουργεί ως γκαλερί και το πάρκο που το περιβάλλει έχει παιδική χαρά και είναι φιλικό προς την οικογένεια.
Vary butifuul jame
Μια ενδιαφέρουσα έκθεση παλαιών χαρακτικών και χαρτών σώζονται ορισμένα αρχιτεκτονικά στοιχεία του τζαμιού.
Καλό, όμορφο, εξαιρετικό
Όμορφη ατμόσφαιρα. Κρίμα που ήταν κλειστό.
Γιατί είναι ένα όμορφο αρχαίο τζαμί
οθωμανικό τέμενος
Επικοινωνία
Φωτογραφίες
Street view και 360
Βίντεο
Όλα