Αξιολογήσεις για Ancient Theatre of Maronia. (Μουσείο) στην Καβάλα (Ανατολική Μακεδονία Θράκη).
Ancient Theatre of Maronia
Μαρώνεια 694 00
Περιγραφή
Πληροφορίες για το Ancient Theatre of Maronia, Μουσείο στην Καβάλα (Ανατολική Μακεδονία Θράκη)
Εδώ μπορείτε να δείτε την τοποθεσία, ώρες λειτουργίας, δημοφιλείς ώρες, επικοινωνία, φωτογραφίες και πραγματικές αξιολογήσεις από τους χρήστες.
Αυτό το μέρος έχει καλές αξιολογήσεις, αυτό σημαίνει ότι αντιμετωπίζουν τους πελάτες τους καλά και θα νιώσετε υπέροχα με τις υπηρεσίες τους, συνιστάται 100%!
Χάρτης
Ώρες λειτουργίας του Ancient Theatre of Maronia
Δευτέρα
8:30 π.μ.–3:30 μ.μ.
Τρίτη
Κλειστά
Τετάρτη
8:30 π.μ.–3:30 μ.μ.
Πέμπτη
8:30 π.μ.–3:30 μ.μ.
Παρασκευή
8:30 π.μ.–3:30 μ.μ.
Σάββατο
8:30 π.μ.–3:30 μ.μ.
Κυριακή
8:30 π.μ.–3:30 μ.μ.
Αξιολογήσεις του Ancient Theatre of Maronia
Σημερα το επισκεφτήκαμε και μας υποδεχτηκε η ξεναγος του χωρου. Η εισοδος ειναι 2€ / ατομο. Αφου μαθαμε πληροφοριες για το αρχαιο θεατρο πηγαμε και το εξερευνησαμε απο κοντα! Ειναι πολυ ομορφο και αν περνατε απο την περιοχη σιγουρα αξιζει να το επισκεφτειτε! Τελος καποια σχολια εγιναν για τον δρομο προσεγγισης του χωρου. Οντως ειναι χωματοδρομος αλλα καλοστρωμμενος και το πιο χαμηλο αυτοκινητο θα φτασει ανετα.
Ένα εξαιρετικό μνημείο με μεγάλη ιστορική σημασία...δυστυχώς βρίσκεται στη Θράκη και παραμένει χρόνια τώρα ανεκμετάλλευτο
Το βρήκαμε κλειστό. Μια ταμπέλα απέξω ανέφερε ότι η επίσκεψη γίνεται μετά από συνεννόηση με την εφορεία αρχαιοτήτων Ροδόπης.
Ένα μικρό κομμάτι μιας μεγάλης ιστορίας βρίσκεται σε ένα άγριο περιβάλλον που έχει να αναδείξει πολλά ακόμη
Θα μπορούσε να αξιοποιηθεί περισσότερο, θύμα της κρίσης. Χωματόδρομος, απαιτείται τηλεφωνική επικοινωνία για να ανοίξει.
Ας αναρτηθεί σχετική ανακοίνωση στην αρχή του χωματόδρομου για να μη ταλαιπωρείται ο επισκέπτης.
Το θέατρο ήρθε στην επιφάνεια κατά τη διάρκεια των συστηματικών ανασκαφών που πραγματοποίησε από το 1981 ως το 1988 στην αρχαία Μαρώνεια ο αρχαιολόγος Ευάγγελος Πεντάζος
Βρίσκεται μέσα στον οχυρωματικό περίβολο της αρχαίας Μαρώνειας. Η επιλογή της συγκεκριμένης θέσης για την κατασκευή του θεάτρου πιθανότατα να έγινε λόγω της ακουστικής του σημείου, καθώς και της θέας στο Θρακικό πέλαγος. Η οικοδόμησή του γίνεται στην ελληνιστική περίοδο, με εκτεταμένη, όμως, χρήση και στη ρωμαϊκή.
Το θέατρο παρουσιάζει τρεις ιστορικές περιόδους λειτουργίας:
Η πρώτη χρονολογείται κατά την ελληνιστική περίοδο (τέλη 4ου αι. π.Χ - αρχές 3ου αι. π.Χ.).
Το κοίλο του θεάτρου χωρίζεται από οχτώ ακτινωτές κλίμακες σε εννιά κερκίδες, χωρίς να έχει εντοπιστεί διάζωμα. Με βάση τον αριθμό των εδωλίων που βρέθηκαν, η χωρητικότητά του ανέρχεται σε 2500-3000 θεατές. Τα εδώλια και οι βαθμίδες των κλιμάκων του εδράζονται είτε σε φυσικό βράχο, είτε σε μαρμάρινους κρατευτές (κομμάτια πέτρας που αποτελούσαν το υπόστρωμα λιθόστρωτου), στερεωμένους σε βράχους. Στο μέρος κάτω από τη σειρά των εδωλίων σώζεται ένας αναβαθμός για την τοποθέτηση των ποδιών των θεατών. Στην ελληνιστική φάση του θεάτρου τρίλιθες μαρμάρινες προεδρίες ήταν τοποθετημένες μπροστά στην πρώτη σειρά των εδωλίων.
Το θέατρο διέθετε ημικυκλικό αποχετευτικό αγωγό που συγκέντρωνε τα νερά από το κοίλο και την ορχήστρα και τα διοχέτευε στον κεντρικό αποχετευτικό αγωγό.
Για τη σκηνή της ελληνιστικής περιόδου δεν έχουν εντοπιστεί αρχιτεκτονικά κατάλοιπα στην αρχική τους θέση. Είναι, όμως, βέβαιο ότι υπήρχε λίθινη κιονοστοιχία στο προσκήνιο με δωρικούς ημικίονες που έφεραν ζωφόρο με τρίγλυφα (διακοσμητικές πλάκες με τρεις παράλληλες κάθετες εξοχές και εσοχές, που βρίσκονται σε αρχαία οικοδομήματα μεταξύ δύο μετοπών) και μετόπες (πλάκες τετράγωνου σχήματος που βρίσκονται σε αρχαία οικοδομήματα στο κενό μεταξύ δύο τριγλύφων).
Ακολουθεί η Α΄ ρωμαϊκή περίοδος όπου το αρχαίο θέατρο ανακατασκευάστηκε και στο κοίλο χρησιμοποιήθηκαν αρχιτεκτονικά μέλη σε δεύτερη χρήση, δηλαδή spolia, τα οποία, όμως, σώζονταν σε καλή ποιότητα. Στον όροφο του προσκηνίου σώζεται το κατώφλι ενός ανοίγματος προς την ορχήστρα. Κατά τη ρωμαϊκή του μετασκευή σε αρένα αυξήθηκε πιθανότατα ο διαθέσιμος χώρος της ορχήστρας για τις ανάγκες της αρένας.
Κατά τη Β΄ ρωμαϊκή περίοδό του, το θέατρο υπέστη επανειλημμένες μετασκευές και επισκευές για τις ανάγκες των θεαμάτων και των συναθροίσεων των πολιτών. Μια πρόχειρη επισκευή φαίνεται να έγινε στο προστατευτικό θωράκιο, όταν πραγματοποιήθηκε κατάργηση των θυρών που επικοινωνούσαν με το κοίλο. Παράλληλα η δυτική πάροδος φράχτηκε από αρχιτεκτονικά μέλη πιθανόν στο δεύτερο μισό ή στα τέλη του 3ου αι. μ.Χ.
Το αρχαίο θέατρο της Μαρώνειας βρίσκεται στα νότια του ομώνυμου χωριού, στην τοποθεσία «Καμπάνα» του νομού Ροδόπης. Βρίσκεται μέσα στον οχυρωματικό περίβολο της αρχαίας Μαρώνειας και έχει τρεις οικοδομικές φάσεις. Κτίστηκε στην πρώιμη ελληνιστική περίοδο. Στην πρώτη ρωμαϊκή φάση οικοδομήθηκε η σκηνή και το προσκήνιο και καλύφθηκαν οι αποχετευτικοί αγωγοί. Στην τελευταία υστερορωμαϊκή φάση, η ορχήστρα μετατράπηκε σε αρένα. Η χωρητικότητά του έφθανε τους 1200 – 1300 θεατές.
Η Μαρώνεια ιδρύθηκε από Χιώτες αποίκους, στις νοτιοδυτικές πλαγιές του Ισμαρου ,στα μέσα του 7ου π.Χ.αιωνα και εξελίχθηκε σε κραταιά και πολυανθροπη πόλη- κράτος.Η παράδοση αναφέρει ως οικιστή τής Μαρωνειας τον Μάρωνα, ιερέα του Απόλλωνα. Από τόν Όμηρο είναι γνωστή η φιλοξενία και τα δώρα του Μάρωνα προς τόν Οδυσσέα όταν εκείνος βρέθηκε στην χώρα των Κικόνων.Οι ανασκαφές αποκάλυψαν το θέατρο τής πόλης,το ιερό του Διονύσου, την μεγάλη κατοικία με ψηφιδωτό δάπεδο,τα δύο μεγάλα κτιριακά συγκροτήματα και τμήματα οχύρωσης τής κλασικής πόλης.
Μικρό αρχαίο Θέατρο ,Πολύ απομονωμένο και δεν υπάρχει σήμα τηλέφωνου εκεί
Μικρό θέατρο με ελληνιστική και ρωμαϊκή φάση, θύμα κι αυτό της κρίσης στην Ελλάδα. Η υποδειγματική δουλειά της ανάδειξης που έγινε την προηγούμενη πενταετία έχει αποκαλύψει το κάτω μέρος του κοίλου και την ορχήστρα. Το μέρος είναι ενδιαφέρον και η τοπική εφορεία Αρχαιοτήτων κάνει ότι μπορεί για να το διατηρήσει προσβάσιμο στο κοινό.. Αν λοιπόν είστε κάπου κοντά, να πάτε. Κι αν υπάρχει κάποια βραδυνή εκδήλωση να μην τη χάσετε. Τα βράδια εκεί είναι μαγικά.
Αρχαίο θέατρο του 3ου περίπου αιώνα π.Χ. Υπάρχει ξεναγός κατόπιν συνεννόησης. Φιλοξενεί 2-3 παραστάσεις το χρόνο. Πρόσβαση από χωματόδρομο πολύ βατό
Λυρικό και Δοξαστικό στέκει αέναο παρα τις λαβωματιές του χρόνου. Πέρνα να το θαυμάζεις και αν μπορείς να παρακολουθήσεις κάποια παράσταση απλά μαγεία.
Μνημείο με αισθητή την ενέργεια του τόπου γύρω του. Σε μια περιοχή όπου δεν έχει αξιοποιηθεί πλήρως ακόμη. Το θέατρο "κοιτά" προς το Θρακικό πέλαγος και την νήσο Σαμοθράκη
‼️‼️‼️
Μικρό αλλά με ζεστή ατμόσφαιρα, αξίζει η επίσκεψη
Ωραίο, ιστορικό θέατρο αλλά με δύσκολη πρόσβαση...
(Μεταφρασμένο) Μια όμορφη αντίκα και η πιο εντυπωσιακή είναι ο αγωγός νερού που κλείνει σχεδόν έναν κύκλο γύρω από τη σκηνή, για να ξεδιψάσουν οι θεατές από τις μεγάλες παραστάσεις στην αρχαιότητα. Μπορείτε να φτάσετε στο χώρο από χωματόδρομο, αν συνεχίσετε παρακάτω ανατολικά περίπου 4-5 χλμ. θα βρείτε την αρχαία Ισμάρα. Μπορείτε να δείτε ακόμα τα ερείπια μιας πέτρινης πόλης, ενός φρουρίου, μιας αρχαίας παλαιοχριστιανικής βασιλικής, μεγαλιθικά φαινόμενα βράχου και μια μεγαλιθική πύλη της αρχαίας Ισμάρας. Αναφέρθηκε για πρώτη φορά από τον Όμηρο (έκδ. 8ος αι. π.Χ.), ο οποίος μίλησε για τον Ισμάρ στους Θρακικούς Κίκωνες.
(Αρχικό κείμενο)
Добре изглеждаща антика и най впечатляващо е водопровода затварящ почти кръг около сцената ,зрителите да си утоляват жаждата от дългите представления в античноста.По черен път се стига до обекта ,ако се продължи по нататък на изток около 4-5км се намира древната Исмара.Може да се видят все още останки от каменнен град,крепостна стена,древна раннохристиянска базилика,мегалитни скални феномени и мегалитна порта на древна Исмара.Пръв го споменава Омир (вер. VІІІ в. пр. н. е.), който говори за Исмар на киконите траки.
Δροσερό μέρος. Προτείνω να το δείτε. Είσοδος επί πληρωμή
Στην ελληνική μυθολογία λέγεται ότι ιδρύθηκε από τον Μάρωνα, γιο του Διόνυσου, σύντροφο του Όσιρι. Σύμφωνα με το Pseudo Scymnus, ιδρύθηκε από αποίκους από τη Χίο, σύμφωνα με τον Πλίνιο, το αρχαίο όνομά του ήταν Ortagúrea. Η ημερομηνία ίδρυσής του είναι συνήθως γύρω στο έτος 650 π.Χ. ντο.
Η Μαρώνεια ήταν κοντά στον Ίσμαρο, που αναφέρεται από τον Όμηρο στην Οδύσσεια. Μερικοί μελετητές ταυτίζουν τη Μαρώνεια με τον Ίσμαρο.
Στην αρχαία Ελλάδα και τη Ρώμη, η Μαρώνεια φημιζόταν για την παραγωγή κρασιού της, η οποία τιμούνταν παντού οι Μαρωναίοι τιμούσαν τον Διόνυσο, ο οποίος δεν είναι μόνο γνωστός για το περίφημο Διονυσιακό ιερό του, τα θεμέλια του οποίου φαίνονται ακόμη και σήμερα. από τα νομίσματα της πόλης.
Το 200 π.Χ. Γ. πήρε ο Φίλιππος Ε' της Μακεδονίας. Η Ρωμαϊκή Δημοκρατία αργότερα παραχώρησε τη Μαρώνεια στον Άτταλο, βασιλιά της Περγάμου, αλλά σχεδόν αμέσως ανακάλεσε το δώρο του και την ανακήρυξε ελεύθερη πόλη.
Ένα μέρος για τους λάτρεις της αρχαιολογίας. Αρχίζοντας τον 3ο αι. πέρασε από στάδια: ελληνική και ρουμανική. Ο υπεύθυνος της ιστοσελίδας μπορεί να σας δώσει πληροφορίες για το τι μπορείτε να επισκεφτείτε σε Μαρώνεια, Κομοτηνή, Ξάντη, Καβάλα.
Είσοδος 2 ευρώ για ενήλικες και 1 ευρώ για παιδιά.
Το αρχαίο θέατρο της Μαρώνειας είναι ένα μικρό θέατρο, που βρίσκεται 30 χλμ νοτιοανατολικά από την Κομοτηνή και 2,5 χλμ νότια του χωριού Μαρώνεια.
Η αρχαία πόλη της Μαρώνειας ήταν μια από τις πλουσιότερες πόλεις της αρχαίας Ελλάδας και ήταν απλωμένη σε μια τεράστια έκταση στους πρόποδες του όρους Ίσμαρος. Πολλά σημεία της αρχαίας πόλης δεν έχουν ακόμη ανακαλυφθεί, αλλά ευτυχώς, το θέατρο ανακαλύφθηκε και ανασκάφηκε.
Η κατασκευή του χρονολογείται από την ελληνιστική περίοδο (3ος αιώνας π.Χ.), αλλά οι ανασκαφές που έγιναν στο χώρο αποκαλύπτουν ότι ο χώρος ανακαινίστηκε και επεκτάθηκε κατά τη ρωμαϊκή περίοδο και ότι είχε χωρητικότητα 2.500-3.000 θεατών.
Τα τελευταία πέντε χρόνια, ο χώρος έχει υποστεί εκτεταμένες εργασίες αποκατάστασης και φιλοξενεί κατά καιρούς πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Μπορείτε να φτάσετε εκεί από το δρόμο που οδηγεί στη Μαρίνα Αγίου Χαράλαμπου (απαιτείται οδήγηση 1 χλμ σε χωματόδρομο από την πινακίδα) και η είσοδος είναι πληρωτέα.
Κατώτατη γραμμή:
Ωραίος αρχαιολογικός χώρος μεγάλης ιστορικής σημασίας, αλλά εξακολουθεί να απαιτεί εκτεταμένες εργασίες αποκατάστασης.
Ένα κτίριο σε ελαιώνες.
Οι εργασίες συνεχίζονται ακόμα.
Σύντομα επρόκειτο να γίνει μουσική εκδήλωση αλλά δεν είχαμε χρόνο.
Κλειστά τις Τρίτες.
Ιστορικός χώρος στη Μαρώνεια. Δεν είναι τόσο καλά διατηρημένο, αλλά θα μάθετε ένα κομμάτι της ιστορίας από τον οδηγό.
Ένας ενδιαφέρον στόχος, αλλά έφτασα όταν έκλεισε.
Επισκέπτεται μόνο μέχρι τις 15.30.
(Μεταφρασμένο) Ένα εντυπωσιακό μέρος! Διαποτισμένος με την αρχαιότητα! Είναι κρίμα που δεν τους επιτρέπεται να εισέλθουν στην περιοχή - είναι περιφραγμένο. Αλλά ακόμη και το να στέκεσαι δίπλα σε ένα τεχνητό μέρος που είναι χιλιάδων ετών είναι υπέροχο!
(Αρχικό κείμενο)
Впечатляющее место! Пропитано античностью! Жаль что не пускают на территорию- огорожено забором. Но даже постоять рядом с рукотворным местом, которому тысячи лет - здорово!
Καλό για επίσκεψη, αρκετά καλά ανακαινισμένο, αλλά οι επισκέπτες περιορίζονται από έναν φράκτη και δεν μπορούν να φτάσουν στις ίδιες τις πέτρες του αμφιθεάτρου
Μεγάλος. Ένα αρχαίο θέατρο που αξίζει να δείτε.
Πολύ ενδιαφέρον αντικείμενο. Καλά εκτεθειμένη. Αρκετά καλές πληροφορίες για τους πίνακες στα ελληνικά και αγγλικά. Είσοδος επί πληρωμή με ωράριο λειτουργίας. Ο δρόμος είναι μαύρος αλλά αποδεκτός για αυτοκίνητο
We stumbled upon the theater, while roaming a dirty road, on our way to the beach. Very interesting place in the middle of nowhere, the theater is one of the few ancient buildings from ancient Maroneia, the site of which is unlocated.
Two architectural phases are distinguished, dated to the Hellenistic and Roman periods. Totall personal win! Both beach and archeology sight seeing accomplishments.
(Μεταφρασμένο)
Πέσαμε πάνω στο θέατρο, ενώ περιπλανιόμασταν σε έναν βρώμικο δρόμο, στο δρόμο μας προς την παραλία. Πολύ ενδιαφέρον μέρος στη μέση του πουθενά, το θέατρο είναι ένα από τα λίγα αρχαία κτίρια της αρχαίας Μαρώνειας, η τοποθεσία του οποίου δεν βρίσκεται.
Διακρίνονται δύο αρχιτεκτονικές φάσεις, που χρονολογούνται στην ελληνιστική και τη ρωμαϊκή περίοδο. Συνολική προσωπική νίκη! Τόσο η παραλία όσο και η αρχαιολογική θέαση επιτεύγματα.
Το μόνο παράπονο είναι ότι δεν υπάρχει οργανωμένη ξενάγηση σε όλες τις τοποθεσίες, αλλά μόνο σε μία. Φαίνεται ότι επενδύονται χρήματα, αλλά πολύ λίγα
This is a small amphitheater but even here you can hear the famous acoustics of Greek amphetatres, I advise all visitors to pay attention to this by standing in the center of the amphitheater and saying a few words. The road to the ampetiatr is unpaved, you can find the way to this place by following the signs.
(Μεταφρασμένο)
Αυτό είναι ένα μικρό αμφιθέατρο αλλά ακόμα και εδώ μπορείτε να ακούσετε την περίφημη ακουστική των ελληνικών αμφιθεάτρων, συμβουλεύω όλους τους επισκέπτες να το προσέξουν αυτό στέκοντας στο κέντρο του αμφιθεάτρου και λέγοντας λίγα λόγια. Ο δρόμος για το Αμπετιατρ είναι άστρωτος, μπορείτε να βρείτε το δρόμο για αυτό το μέρος ακολουθώντας τις πινακίδες.
Το καλοδιατηρημένο θέατρο είναι κάτι που πρέπει να δείτε όταν βρίσκεστε στη γειτονιά. Αλλά δεν ξέρω πότε θα είμαι για την επόμενη φορά στη Μαρώνεια
Αρχαίο Θέατρο Μαρώνειας. Δεν είναι τίποτα το εντυπωσιακό. Είναι ενδιαφέρον για 10 λεπτά. Η κρεατότητα μετά το θέατρο είναι μεγάλη. Συνεχίστε κατά μήκος του δρόμου και απολαύστε τη θέα. Απλώς μου αρέσει να κοιτάζω βράχους και παλιές ελιές
Αξίζει το έπαθλο του εισιτηρίου των 3 ευρώ, έμαθα πολλά για το μέρος.
Είναι αξιοσημείωτο ότι μετά από τόσα χρόνια παραμένει όρθιο.
Ένα πολύ ενδιαφέρον μέρος
Ενδιαφέρον μέρος, τόσα πολλά να ανακαλύψετε ακόμα, πολύ φιλικός οδηγός. Αξίζει να το δείτε
Δεν είναι πολύ ελκυστικό για κάποιον που έρχεται από την Αττάλεια
υπέροχο μέρος
Πρόκειται για ένα αρχαίο ελληνικό θέατρο που τροποποιήθηκε από Ρωμαίους σε μεταγενέστερο στάδιο. Αξίζει μια επίσκεψη
Λείψανα του θεάτρου υπό ανασκαφή σε ένα υπέροχο περιβάλλον και τοπίο
Πολύ όμορφη αναπαλαίωση θεάτρου
Πολύ εντυπωσιακό!
Επικοινωνία
Φωτογραφίες
Street view και 360
Βίντεο
Πρόσφατα
Όλα