Αξιολογήσεις για Μαυσωλείο Γαζή Εβρενός. (Μουσείο) στην Γιαννιτσά (Κεντρική Μακεδονία).
Περιγραφή
Πληροφορίες για το Μαυσωλείο Γαζή Εβρενός, Μουσείο στην Γιαννιτσά (Κεντρική Μακεδονία)
Εδώ μπορείτε να δείτε την τοποθεσία, ώρες λειτουργίας, δημοφιλείς ώρες, επικοινωνία, φωτογραφίες και πραγματικές αξιολογήσεις από τους χρήστες.
Αυτό το μέρος έχει καλές αξιολογήσεις, αυτό σημαίνει ότι αντιμετωπίζουν τους πελάτες τους καλά και θα νιώσετε υπέροχα με τις υπηρεσίες τους, συνιστάται 100%!
Χάρτης
Αξιολογήσεις του Μαυσωλείο Γαζή Εβρενός
Από τα ελάχιστα αξιοθέατα των Γιαννιτσών. Μεγάλη ιστορία και όμορφο μέρος με πάρκο για νέους ή γονείς με τα παιδιά τους.
Το μαυσωλείο του Γαζή Εβρενός είναι τοποθετημένο στο σημείο, όπου, άλλοτε, βρισκόταν το ιερό νεκροταφείο των απογόνων του οθωμανού κατακτητή και ιδρυτή της πόλης των Γιαννιτσών. Είχε ανεγερθεί πάνω από τον τάφο του Γαζή Εβρενός, ενώ γύρω εξακολούθησαν να ενταφιάζονται μέλη της οικογένειάς του. Σταδιακά, ο τόπος έλαβε χαρακτηριστικά προσκυνήματος.
Το αρχικό κτίσμα του 15ου αι. ήταν ένα μονόχωρο επιβλητικό οικοδόμημα με τετράγωνη κάτοψη και μολυβδοσκέπαστο θόλο. Αργότερα, μετά τα μέσα του 17ου αι., ο αρχικός μονόχωρος πυρήνας επεκτάθηκε νοτιότερα, ενώ, στις αρχές του 20ου αι., το κτήριο υπέστη ολοκληρωτική αναμόρφωση, που του έδωσε, εν πολλοίς, τη σημερινή του μορφή. Με την προσθήκη και άλλων χώρων, εκτός από μαυσωλείο, λειτούργησε και ως τέμενος.
Ανασκαφική έρευνα στο εσωτερικό έφερε στο φως, σε χαμηλό επίπεδο και σε επαφή με τον δυτικό τοίχο, κιβωτιόσχημο τάφο με περιμετρικούς τοίχους που κοσμήθηκαν με ανεικονικές τοιχογραφίες που μιμούνται ορθομαρμάρωση. Σήμερα, στο μαυσωλείο εκτίθεται η μαρμάρινη ενεπίγραφη πλάκα, η οποία προέρχεται από τον τάφο του Γαζή Εβρενός και μας αναφέρει και την ακριβή χρονολογία του θανάτου του, την Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 1417.
Η ευρωπαϊκή κουλτούρα συναντάει την ανατολή.
Στο χώρο υπάρχει έκθεση με φωτογραφικό υλικό που παρουσιάζει την ανταλλαγή των πληθυσμών κατά την μικρασιατική καταστροφή.
Ένα σημείο της πόλης που αξίζει να το επισκεφτείς!!
Είναι ένα άριστα διατηρημένο μνημείο σε αντίθεση με άλλα μνημεία της πόλης. Το ότι σήμερα λειτουργεί και σαν τέμενος βοηθάει να παραμένει σε άριστη κατάσταση.Το ότι είναι κατασκευασμένο για Οθωμανούς που έζησαν και δημιούργησαν εκεί δεν του αφαιρεί την αρχαιολογική και αισθητική του αξία.
Από τα λίγα μνημεία των Γιαννιτσών που διασώθηκαν σε εξαιρετική κατάσταση.
Ιστορικό μνημείο αφορά το ιστορικό κομματι της πολης
Ωραία φάση clean και γενικά ότι θες σε ένα οαρκκ
Από τα λίγα αξιοθέατα των Γιαννιτσών.
Υπερτατο
Ο Γαζή Εβρενός Πασάς, ο μεγάλος διοικητής που κατέκτησε τη Ρωμυλία τη δεκαετία του 1350, πέθανε και θάφτηκε στην οθωμανική πόλη Yenice-i Vardar, που στην Ελλάδα ονομαζόταν ANANSA.
Ο δήμος Yaniça, ο οποίος αποκατέστησε τον τάφο του Γαζή Εβρενός Πασά, ο οποίος παρέμεινε ερειπωμένος για πολλά χρόνια, με κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, άνοιξε αυτόν τον τάφο στους επισκέπτες.
Ο τάφος είναι ανοιχτός για επισκέψεις Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.
(Μεταφρασμένο) Ο Γαζή Εβρενός γεννήθηκε στο Μπαλικεσίρ το 1288. Εισήλθε στην υπηρεσία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας μετά την προσάρτηση του Πριγκιπάτου Καρέσι κατά την περίοδο του Ορχάν Μπέη. Ο Εβρενός Γαζή, που συμμετείχε στις πρώτες εξορμήσεις στη Ρωμυλία, έπαιξε σημαντικό ρόλο στην κατάκτηση πολλών περιοχών όπως η Υψάλα, η Μαλκάρα και η Διμετόκα. Επιπλέον, κατέκτησε σημαντικά κάστρα και πόλεις με τις επιδρομές του στα μακεδονικά εδάφη. Αργότερα σημείωσε μεγάλη επιτυχία συμμετέχοντας στον πόλεμο του Κοσσυφοπεδίου. Επί Γιλντιρίμ Μπαγιαζίτ πραγματοποίησε εξορμήσεις στην Αλβανία.
Έδειξε μεγάλη χρησιμότητα στη μάχη του Niğbolu και στην εκστρατεία της Βλαχίας. Κατά τη διάρκεια του Μεσοβασιλείου μετά τον πόλεμο της Άγκυρας, δεν ενεπλάκη στον αγώνα μεταξύ των πριγκίπων. Ωστόσο, όταν ο Μουσά Τσελεμπή τον άσκησε πίεση, υποστήριξε κρυφά τον Μωάμεθ Α' και αναδιοργάνωσε το κράτος. Ο Γαζή Εβρενός, που πέθανε το 1417 σε ηλικία 129 ετών, ενταφιάστηκε στον τάφο του στο Vardar Yenicesi. Σε όλη του τη ζωή, υπηρέτησε σουλτάνους όπως ο Ορχάν Γκαζί, ο Μουράτ Α', ο Βαγιαζίτ Α' και ο Μεχμέτ Α'. Επιπλέον, οι Mihaloğulları, Pehlivanoğulları, Malkoçoğulları και Turahanlıoğulları, οι γιοι του Εβρενός, ήταν από τις ελίτ οικογένειες επιδρομέων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
(Αρχικό κείμενο)
Gazi Evrenos 1288 yılında Balıkesir'de doğdu. Orhan Bey döneminde Karesi Beyliği'nin ilhak edilmesi üzerine Osmanlı Devleti'nin hizmetine girmiştir. Rumeli'ye yapılan ilk seferlere katılan Evrenos Gazi İpsala, Malkara, Dimetoka gibi pek çok bölgenin alınmasında büyük rol oynadı. Bunun yanında Makedonya topraklarına yaptığı akınlarla önemli kale ve şehirleri fethetti. Daha sonra Kosova Savaşı'na katılarak büyük başarılar elde etti. Yıldırım Bayezid döneminde Arnavutluk üzerine üst üste seferler gerçekleştirdi.
Niğbolu Muharebesi ve Eflak Seferinde büyük yararlılıklar gösterdi. Ankara Savaşı sonrasında yaşanan Fetret Devri'nde şehzadeler arasındaki mücadeleye fazla karışmadı. Fakat Musa Çelebi 'nin kendisine baskı yapması üzerine el altından I. Mehmed'i destekleyerek devleti yeniden düzene sokmuştur. 1417 yılında 129 yaşında vefat eden Gazi Evrenos, Vardar Yenicesi'ndeki türbesine defnedilmiştir. Yaşamı boyunca Orhan Gazi, I. Murad, I. Bayezid ve I. Mehmed gibi padişahlara hizmet etmiştir. Ayrıca Evrenos'un oğulları olan Mihaloğulları, Pehlivanoğulları, Malkoçoğulları ve Turahanlıoğulları Osmanlı Devleti'nin seçkin akıncı ailelerindendirler.
It is a monument that has been "saved"! It is preserved and beautiful, at last! Many couples choose it as their wedding photos background. Don't miss it!
(Μεταφρασμένο)
Είναι ένα μνημείο που «σώθηκε»! Είναι διατηρημένο και όμορφο, επιτέλους! Πολλά ζευγάρια το επιλέγουν ως φόντο των φωτογραφιών του γάμου τους. Μην το χάσετε!
Είναι ένας από τους θρυλικούς άρχοντες των επιδρομέων των ιδρυτικών χρόνων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Συμμετείχε στη Μάχη της Νικόπολης σε ηλικία 108 ετών και υπηρέτησε με τέσσερις Οθωμανούς Σουλτάνους. Το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του, που διήρκεσε περισσότερο από έναν αιώνα, πέρασε στα πεδία των μαχών. Είναι πολιτιστική κληρονομιά των Τούρκων στα Βαλκάνια και η σφραγίδα του Ισλάμ στην περιοχή αυτή. Ο Θεός να του δώσει μια θέση στον παράδεισο...
Επικοινωνία
Φωτογραφίες
Street view και 360
Βίντεο
Όλα