Αξιολογήσεις για Ιερό Απόλλωνος Μαλεάτα. (Μουσείο) στην Επίδαυρος (Πελοπόννησος).
Περιγραφή
Πληροφορίες για το Ιερό Απόλλωνος Μαλεάτα, Μουσείο στην Επίδαυρος (Πελοπόννησος)
Εδώ μπορείτε να δείτε την τοποθεσία, ώρες λειτουργίας, δημοφιλείς ώρες, επικοινωνία, φωτογραφίες και πραγματικές αξιολογήσεις από τους χρήστες.
Αυτό το μέρος έχει καλές αξιολογήσεις, αυτό σημαίνει ότι αντιμετωπίζουν τους πελάτες τους καλά και θα νιώσετε υπέροχα με τις υπηρεσίες τους, συνιστάται 100%!
Χάρτης
Αξιολογήσεις του Ιερό Απόλλωνος Μαλεάτα
Ναός του θεού Απόλλωνα Μαλεατα σε χώρο που έχει κατοικηθεί από τους προϊστορικούς χρόνους . Στο ίδιο σημείο βρίσκονται ρωμαίικα ερείπια και δεξαμενή αποθήκευσης νερού σε καλή κατάσταση. Ο χώρος είναι μαγευτικό και σε γεμίζει ενέργεια .... Δυστυχώς δεν είναι προσβάσιμος στο κοινό ακόμα αλλά μετά την ολοκλήρωση της αποκατάστασης θα είναι ένα ακόμα κόσμημα στο σύμπλεγμα των ιερών της Επιδαύρου .... Βρίσκεται σε απόσταση περίπου 2 χλμ από το Ιερό του Ασκληπιείου και στην κορυφή του λόφου σχεδόν που βρίσκεται το περιώνυμο Αρχαίο θέατρο .
Ιερό Απόλλωνος Μαλεάτα : Στο Κυνόρτιο όρος, πίσω από το θέατρο, διαμορφώθηκε από τη 2η π.Χ. χιλιετία ένα μεγάλο μυκηναϊκό ιερό με υπαίθριο βωμό θυσιών και υπαίθριο χώρο τελετουργικών γευμάτων. Η λατρεία ανήκε στον Απόλλωνα «Μαλεάτα», που είχε θεραπευτικές ιδιότητες και θεωρήθηκε πατέρας του Ασκληπιού. Το ιερό αυτό, από τον 6ο π.Χ. αι. και έπειτα αποτέλεσε μία ενότητα με το Ασκληπιείο που αναπτύχθηκε τότε. Τα βασικά μνημεία του ιερού της κλασικής περιόδου ήταν ο ναός και ο βωμός του θεού, το τέμενος των Μουσών, ο ναΐσκος του Ασκληπιού και μια κλειστή στοά πάνω σε μνημειώδες ανάλημμα, η μεγάλη δεξαμενή της ρωμαϊκής περιόδου, το νυμφαίο και μια μεγάλη κατοικία των ιερέων.
Σε περίοπτη θέση το ιερό του Απόλλωνα Μαλεάτας δεσπόζει στην περιοχή αλλά δυστυχώς είναι εγκατελειμένο και μη επισκέψιμο.
Μέχρι και σήμερα ο επιβλητικός αρχαϊκός ναος που χτίστηκε γύρω στο 530 π.χ. στέκεται σε περίοπτη θέση πάνω από τα ερείπια της αγοράς.
Κλειστό αλλά γίνεται προσπάθεια
Υπό αποκατάσταση και δεν μπορείτε να εισέλθετε. Η διαδρομή είναι δυσπρόσιτη.
Δεν έχει πρόσβαση ούτε μέσω του αρχαιολογικού χώρου.
Αξίζει να το δείτε. Φιλικό προς τον τουρισμό. Μεγάλο πάρκινγκ, σνακ μπαρ, τουαλέτα διαθέσιμη. Τα εκθέματα περιγράφονται σε μεγάλο βαθμό. Μονοπάτια για μεγάλους και μικρούς επισκέπτες, προσβάσιμα και προσβάσιμα ακόμα και με αναπηρία.