Αξιολογήσεις για Φρούριο Πυθίου. (Μουσείο) στην Διδυμότειχο (Ανατολική Μακεδονία Θράκη).
Περιγραφή
Πληροφορίες για το Φρούριο Πυθίου, Μουσείο στην Διδυμότειχο (Ανατολική Μακεδονία Θράκη)
Εδώ μπορείτε να δείτε την τοποθεσία, ώρες λειτουργίας, δημοφιλείς ώρες, επικοινωνία, φωτογραφίες και πραγματικές αξιολογήσεις από τους χρήστες.
Αυτό το μέρος έχει καλές αξιολογήσεις, αυτό σημαίνει ότι αντιμετωπίζουν τους πελάτες τους καλά και θα νιώσετε υπέροχα με τις υπηρεσίες τους, συνιστάται 100%!
Χάρτης
Ώρες λειτουργίας του Φρούριο Πυθίου
Δευτέρα
Κλειστά
Τρίτη
10:00 π.μ.–4:00 μ.μ.
Τετάρτη
Κλειστά
Πέμπτη
Κλειστά
Παρασκευή
Κλειστά
Σάββατο
Κλειστά
Κυριακή
10:00 π.μ.–4:00 μ.μ.
Αξιολογήσεις του Φρούριο Πυθίου
Επιβλητικό κάστρο, αρκετά καλόδιατηρημένο το οποίο δυστυχώς δεν το αξιοποιούν και το έχουν παρατήσει . Τις πέτρες από τα τείχη λέγεται ότι το 1923 τις πήραν οι πρόσφυγες οι οποίοι ήρθαν από την Τουρκία για να χτίσουν τα σπίτια και τις αυλές τους
Το κάστρο Πυθίου έκλεισε για το κοινό τον Οκτώβριο και θα ξανανοίξει τον Μάϊο συγκεκριμένες μέρες. Καλό θα ήταν να ενημερωθείτε από το βυζαντινό Μουσείο του Διδυμοτείχου πριν πάτε.
Στο χωριό Πύθιο στο βόρειο Έβρο υπάρχει ο Πύργος που φαίνεται στις φωτογραφίες .
Σας μεταφέρω αυτούσια ότι μου είπε , ο φίλος και συνάδελφος για αυτόν τον Πύργο .
Αυτά τα γνωρίζει από πρώτο χέρι , μία που η μάνα του είναι από το χωριό Πύθιο :
Το κάστρο του Πυθίου χτίστηκε το 1330 από τον αυτοκράτορα Ιωάννη Καντακουζηνό και χρησιμοποιήθηκε ως οικία .
Φημολογείται ότι υπήρχε υπόγειο τούνελ το οποίο ένωνε αυτό τον πύργο με το κάστρο του Διδυμοτείχου .
Υπήρχαν τείχη που τα οποία πλέον δε διασώζονται και επιπλέον πύργοι οι οποίοι καταστράφηκαν με την πάροδο των χρόνων .
Ένα διαμάντι το οποίο έχει εγκαταλειφθεί από τις τοπικές αρχές ενώ θα έπρεπε να ενταχθεί στα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς. Συνήθως ο χώρος είναι κλειστός αλλά ανά τακτά χρονικά διαστήματα ανακοινώνουν ημέρες και ώρες που μπορείτε να τον επισκεφτείτε.
Το κάστρο του Πυθιου Διδυμοτειχου Έβρου είναι το καλύτερα διατηρητέο κτίριο της βυζαντινής εποχής.....Η αναστηλωση έχει ξεκινήσει αλλά δυστυχώς λόγω έλλειψης στοιχείων όσον αφορά την αρχιτεκτονικη που χρησιμοποιήθηκε , οι εργασίες έχουν καθυστερήσει αρκετά. Εμείς που περνούσαμε τα καλοκαίρια ξαπλωμένοι στις πέτρες του κάστρου, χαζεύοντας τα φώτα του χωριού, το θεωρούμε προέκταση του εξοχικού μας....Τώρα πια είναι κλειδωμένο γιατί είναι επικίνδυνο να κυκλοφορούμε γύρω του. Ελπίζω όλοι όσοι δουλεύουν για να γίνει γνωστό αυτό το ιστορικό κάστρο να δικαιωθουν. Το έργο με τα ακρυλικά χρώματα αναπαριστά το κάστρο του Πυθιου κατά τη διάρκεια του ηλιοβασιλεματος και ζωγράφισε ο ταλαντούχος Βασίλης Χρυσανθακοπουλος. Διακοσμεί το σπίτι των γονιών μου που βρίσκεται στο Πυθιο....
Πολύ όμορφο το κάστρο, δυστυχώς την Κυριακή που το επισκεφθηκαμε η είσοδος ήταν κλειδωμένη παρόλο που στο ωράριο λειτουργίας έλεγε πως θα ήταν ανοιχτό!!!!
Πήγαμε από Πάτρα διακοπές στον Έβρο δύο φιλικά ζευγάρια. Πήγαμε στο Πυθιο 26 12 2021. ΚΛΕΙΣΤΆ ΤΑ ΠΆΝΤΑ. ΚΡΊΜΑ. Να μην αναφερθώ στον σιδιροδρομικο σταθμό του ΠΥΘΙΟΥ.ΠΑΡΑΤΗΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ. ΚΡΊΜΑ...
Απαράδεκτο να είναι Κυριακή και να είναι κλειδωμένο...
Πήγα μαζί με τον γιό μου, για να το δούμε και η περίφραξη ήταν κλειδωμένη, παρόλο που υποτίθεται ότι οι ώρες επίσκεψης ήταν έως τις 16:00, ενώ εμείς πήγαμε στις 12...
Κρίμα...
Το κάστρο του Πυθίου βρίσκεται στο ομώνυμο χωριό του Έβρου. Μετά την αναστήλωση το κάστρο σώζεται σε αξιοπρεπές επίπεδο. Δυστηχώς, είναι τελείως αναξιοποίητο και παρατημένο. Η πρόσβαση δεν είναι εφικτή αφού η κύρια πύλη είναι κλειστή. Θα μπορούσε να είναι το τοπόσημο του Έβρου.
Το κάστρο του Πυθίου είναι ένα από τα σημαντικότερα και καλύτερα διατηρημένα έργα στρατιωτικής αρχιτεκτονικής της Ελλάδας. Έχει σημαντική ιστορική αξία, αλλά το κάστρο δυστυχώς είναι κλειστό προς το κοινό. Ιδρύθηκε γύρω στο 1330 με 1340.
Μονο Κυριακες ανοιχτο. Σεπ κ Οκτ. Χωρις αντιτιμο. Αρκετα συντηρημενο. Το ανεβασμα στους οροφους μοναδικο. Φερνει το παρελθον στο σημερα!!!
Πολύ όμορφο κάστρο βυζαντινής εποχής! Εύκολη πρόσβαση, πολύ καλά διατηρημένο
Μην χάσετε την επίσκεψη σ αυτό το μοναδικό κάστρο!
Η αναστύλωση αναζωογονησε το φρούριο αλλά δε βοήθησε ιδιαίτερα τον επισκέπτη καθώς ο χώρος παραμένει κλειστός.. Όσοι περάσουν (παράνομα ?) την κλειδωμένη πόρτα της περίφραξης θα περιπλανηθούνε στο γύρω χώρο ανάμεσα στα χορτάρια χωρίς τη δυνατότητα εισόδου στο κτήριο (στην πόρτα της πύλης υπάρχει λουκέτο 🔒).Πάντως το ίδιο το φρούριο είναι εντυπωσιακό και τα πουλιά που κρώζουν στα ερείπια δημιουργούν ένα ατμοσφαιρικό σκηνικό.
Ιστορικό αλλά θα μπορούσε να ήταν και ανοιχτό για ξενάγηση
Δεν υπάρχουν λόγια, επειδή σ'αυτό το χωριό γεννήθηκα και μεγάλωσα.
Πυθιο ❤️
Ειναι ενα πανέμορφο Βυζαντινό κάστρο
Το ομορφότερο βυζαντινο κάστρο
έργο με ακρυλικά σε καμβά.
σίγουρα αξίζει να το επισκεφτείτε
Πολύ όμορφο
Τελειο!!!!
Μια υπέροχη εμπειρία για να παρακολουθήσετε την πανσέληνο από εκεί ψηλά..
Σπάνιος πύργος 🏰 χτισμένος από τον Κατακουζηνό, Ιωάννη τον 6ο, τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα, μεταξύ 1330-40 μ.Χ. Στην αρχή ήταν το σπίτι του και μετά το κύριο κάστρο του 🏰 από όπου μπορούσε να παρακολουθεί κάθε κίνηση στην ύπαιθρο της Ανδριανούπολης, όπου σήμερα είναι η περιοχή της Αδριανούπολης και να πολεμά τον νόμιμο διάδοχο του Βυζαντίου, Ιωάννη τον Ε' Παλαιολόγο. Μπροστά, μπορείτε να δείτε τη γραμμή του τρένου στην οποία περνούσε το Orient Express μέχρι να φτάσετε στο σταθμό Πύθιος.
Όλο το κτίριο αποτελείται από τέσσερις ίδιες μακριές πλευρές 15 μέτρων και τρία αλεύρια.
όμορφα ανακαινισμένο
Επικοινωνία
Φωτογραφίες
Street view και 360
Αψίδα
Βίντεο
Όλα