Αξιολογήσεις για Ρωμαϊκά Λουτρά Ζαππείου. (Μουσείο) στην Αθήνα (Αττική).
Ρωμαϊκά Λουτρά Ζαππείου
Λεωφ. Βασιλίσσης Αμαλίας 405, Αθήνα 105 57
Περιγραφή
Πληροφορίες για το Ρωμαϊκά Λουτρά Ζαππείου, Μουσείο στην Αθήνα (Αττική)
Εδώ μπορείτε να δείτε την τοποθεσία, ώρες λειτουργίας, δημοφιλείς ώρες, επικοινωνία, φωτογραφίες και πραγματικές αξιολογήσεις από τους χρήστες.
Αυτό το μέρος έχει καλές αξιολογήσεις, αυτό σημαίνει ότι αντιμετωπίζουν τους πελάτες τους καλά και θα νιώσετε υπέροχα με τις υπηρεσίες τους, συνιστάται 100%!
Χάρτης
Ώρες λειτουργίας του Ρωμαϊκά Λουτρά Ζαππείου
Δευτέρα
8:00 π.μ.–8:00 μ.μ.
Τρίτη
8:00 π.μ.–8:00 μ.μ.
Τετάρτη
8:00 π.μ.–8:00 μ.μ.
Πέμπτη
8:00 π.μ.–8:00 μ.μ.
Παρασκευή
8:00 π.μ.–8:00 μ.μ.
Σάββατο
8:00 π.μ.–8:00 μ.μ.
Κυριακή
8:00 π.μ.–8:00 μ.μ.
Αξιολογήσεις του Ρωμαϊκά Λουτρά Ζαππείου
Ο αρχαιολογικός χώρος του Ρωμαϊκού λουτρού βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα τμήμα του εντοπίζεται εντός του Εθνικού κήπου και στη λεωφόρο Αμαλίας. Το λουτρό κατασκευάστηκε στα τέλη του 3ου αι. μ.Χ. στην περιοχή αυτή, που μέχρι την Αδριάνεια επέκταση της πόλης βρισκόταν έξω από την οχύρωση της Αθήνας αλλά υπήρξε σημαντική από την αρχαιότητα. Από πληροφορίες αρχαίων πηγών και από παλαιότερες ανασκαφικές έρευνες, είναι γνωστό ότι η ειδυλλιακή αυτή τοποθεσία, με τα άφθονα νερά του παρακείμενου Ιλισού ποταμού και την πυκνή βλάστηση, υπήρξε χώρος όπου συγκεντρώθηκε η λατρεία πολλών θεοτήτων. Ήταν ακόμη τόπος ανθρώπινης εγκατάστασης από τα προϊστορικά χρόνια, αλλά και τόπος ταφών από τη γεωμετρική περίοδο
Δίπλα στην Λεωφόρο βάσ. Αμαλίας στο ύψος του εθνικού κήπου βρίσκονται τα ενδιαφέροντα ευρήματα των ρωμαϊκών λουτρών.
Μια υπέροχη εικόνα, η οποία βρίσκεται σε ένα κεντρικότατο σημείο. Μπορεί κανείς να δει τα ευρήματα των ανασκαφών, οι οποίες νομίζω ότι βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη.
Φοβερά έργο των αρχαίων Ελλήνων!!!!
Ο αρχαιολογικός χώρος του Ρωμαϊκού λουτρού βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα τμήμα του εντοπίζεται εντός του Εθνικού κήπου και στη λεωφόρο Αμαλίας. Το λουτρό κατασκευάστηκε στα τέλη του 3ου αι. μ.Χ. στην περιοχή αυτή, που μέχρι την Αδριάνεια επέκταση της πόλης βρισκόταν έξω από την οχύρωση της Αθήνας αλλά υπήρξε σημαντική από την αρχαιότητα. Από πληροφορίες αρχαίων πηγών και από παλαιότερες ανασκαφικές έρευνες, είναι γνωστό ότι η ειδυλλιακή αυτή τοποθεσία, με τα άφθονα νερά του παρακείμενου Ιλισού ποταμού και την πυκνή βλάστηση, υπήρξε χώρος όπου συγκεντρώθηκε η λατρεία πολλών θεοτήτων. Ήταν ακόμη τόπος ανθρώπινης εγκατάστασης από τα προϊστορικά χρόνια, αλλά και τόπος ταφών από τη γεωμετρική περίοδο.
Με την επέκταση της Αθήνας στα χρόνια του αυτοκράτορα Αδριανού, την αποπεράτωση του ναού του Ολυμπιείου Διός και την ανέγερση της πύλης προς τιμήν του αυτοκράτορα (πύλη του Αδριανού), η περιοχή εντάχτηκε στο εσωτερικό της πόλης και οικοδομήθηκαν εδώ νέα ιερά, δημόσια και ιδιωτικά κτίσματα και λουτρά.
Το ρωμαϊκό λουτρό θεμελιώνεται μετά την επιδρομή των Ερούλων στα τέλη του 3ου ή στις αρχές του 4ου αι. μ.Χ. και κατά τον 5ο -6ο αι. μ.Χ. επισκευάζεται και επεκτείνεται.
Σε αυτό το χώρο, με αφορμή την κατασκευή φρέατος εξαερισμού του ΜΕΤΡΟ, πραγματοποιήθηκε ανασκαφική έρευνα με σημαντικά ευρήματα, τα οποία διατηρήθηκαν στη θέση τους και το φρέαρ εξαερισμού μετακινήθηκε νοτιότερα.
Στο μεγαλύτερο τμήμα της ανασκαφής αποκαλύφτηκε λουτρικό συγκρότημα (βαλανείο) σε άριστη κατάσταση, το οποίο διατηρήθηκε στη θέση του, στεγάστηκε, συντηρήθηκε και αποδόθηκε στο κοινό.
Τα έτη 2003 και 2004 έγιναν εργασίες συντηρήσεως, αποκαταστάσεως, στεγάσεως και αναδείξεως του χώρου και τοποθετήθηκε ενημερωτική πινακίδα για τους επισκέπτες.
Μπορείτε να τους δείτε (δωρεάν) να περπατούν κατά μήκος της λεωφόρου Β. Αμαλίας κοντά στην περίφραξη του Κήπου της Αθήνας Υπάρχει μια πινακίδα με πληροφορίες στα ελληνικά και στα αγγλικά (αρκετά σκονισμένη). Ρωμαϊκό λουτρό από τον 6ο αιώνα πριν από τη νέα εποχή.
Αρχαιολογικές ανασκαφές αρχαίων λουτρών. Οι ανασκαφές μπορούν να ανακαλυφθούν απευθείας στο πάρκο και όταν «περπατήσετε». Οι ανασκαφές δεν φαίνεται να έχουν τελειώσει ακόμα, αλλά αυτό που φαίνεται μέχρι σήμερα είναι ήδη πολύ εντυπωσιακό.
Ενδιαφέροντα ερείπια ρωμαϊκών λουτρών χτισμένα σε πολύ παλαιότερη τοποθεσία. Αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι η χρήση παλαιότερων ελληνικών ταφόπλακων στην κατασκευή των λουτρών. Δες ζάπιον, δες αυτό και πήγαινε στον Εθνικό Κήπο. Λείψανα αρχαίου τείχους επίσης όχι πολύ μακριά.
Βρέθηκε όταν ήθελαν να κάνουν ένα κυνήγι θαυμαστών για το μετρό. Έφτιαξαν σοφά αυτόν τον άξονα λίγα μέτρα πιο πέρα.
Μικρός, πολύ εκπαιδευτικός ιστότοπος για να μάθετε για τη λειτουργία των ρωμαϊκών λουτρών και τη μηχανική που εφαρμόστηκε στην κατασκευή τους.
Βρίσκεται ακριβώς πάνω στο πεζοδρόμιο και ανακαλύφθηκε κατά την εκτέλεση εργασιών σε μια από τις γραμμές του αθηναϊκού μετρό φαίνεται από ένα ορισμένο ύψος, γεγονός που διευκολύνει την αναγνώριση των τμημάτων που το αποτελούν.
Αυτό είναι ένα μέρος που βρίσκεται ανάμεσα στο δρόμο και τον Εθνικό Κήπο (πάρκο). Δεν υπάρχει τίποτα το ιδιαίτερο εκεί. Μόνο ένα μέρος. Ίσως αν σας ενδιαφέρει η ιστορία ως επιστήμη, τότε αυτό είναι ένα καλό μέρος για εσάς.
Είναι πολύ ενδιαφέρον πώς μπορείτε απλά να περπατήσετε κατά μήκος του δρόμου και υπάρχουν ιστορικά μέρη σε κάθε βήμα!
(Μεταφρασμένο) Το σήμα κατατεθέν της Αθήνας - αρχαιολογικά κατάλοιπα σε κάθε στροφή :)
(Αρχικό κείμενο)
Znak rozpoznawczy Aten - pozostałości archeologiczne na każdym kroku :)
Ιστορικό και πολύτιμο μνημείο ρωμαϊκού λουτρού που βρίσκεται στην άκρη του Εθνικού Κήπου στο κέντρο της πόλης. Υπολογίστηκε ότι αυτό το καλοδιατηρημένο συγκρότημα ιδρύθηκε τον τρίτο και τέταρτο αιώνα π.Χ. και ότι ανακαινίστηκε πολλές φορές. Ανακαλύφθηκε κατά την κατασκευή των υπόγειων έργων για τη γραμμή του Μετρό. Στο μεταξύ αυτό το Αρχαίο Λουτρό έγινε τουριστικό αξιοθέατο της Αθήνας.
Ενδιαφέρον για επίσκεψη.
(Μεταφρασμένο) Αρχαιολογικές ανασκαφές αρχαίων λουτρών. Αξίζει μια ματιά.
(Αρχικό κείμενο)
Археологические раскопки древних бань. Стоит посмотреть.
Υπουργείο Πολιτισμού Γ Μνημεία της Αθήνας στο Ρωμαϊκό Αρχαιολογικό Λουτρό Σε αυτό, με αφορμή ένα φρεάτιο εξαερισμού, εγκαταστάθηκε ξόρκι στη θέση του ως κιλό φρεατίου εξαερισμού νότια αυτής της περιοχής, έως ότου ο Αδριανός επέκτεινε την πόλη. Έξω από τις οχυρώσεις, ήταν σημαντικό από την άποψη των αρχαίων ανασκαφών και ανασκαφών, και είναι γνωστό ότι ήταν μια ειδυλλιακή πολιτεία, καθώς υπήρξε μια εποχή που συντάχθηκε η λατρεία των πρώτων θεών. Προϊστορικά χρόνια, αλλά και τόπος θαμμένος στη Γεωμετρική εποχή, με την επέκταση της Αθήνας στα χρόνια του αυτοκράτορα Αδριανού, το άνοιγμα του Ναού του Ολυμπίου Διός και την ανέγερση της πύλης προς τιμήν του, εντός της πόλης και νέων ιερών, κτίστηκαν δημόσια και ιδιωτικά κτήματα ύψους 21 μέτρων, ανάμεσα σε δύο μεγάλους τοίχους σε μήκος Η υψηλή, περίτεχνη κατασκευή δεν έχει εω Κ
Μια πολύ καλά εκτεθειμένη περιέργεια βρίσκεται στην έξοδο από τον Εθνικό Κήπο προς την Αψίδα του Αδριανού και την Ακρόπολη. Εδώ μπορείτε να δείτε ένα αθηναϊκό λουτρό που λειτουργεί πριν από πολλά πολλά χρόνια.
Μια παλιά σήραγγα εξαερισμού του Μετρό ανακτήθηκε ευτυχώς. Είναι η ατυχία, μάλλον το μεγαλείο, αιώνιων πόλεων όπως η Αθήνα ή η Ρώμη που σε κάθε υπόγειο έργο υπάρχει μια αρχαιολογική ανακάλυψη.
Η εκτίμησή μου είναι για την ανακάλυψη και την ευαισθησία της ανάκτησής του.
Το ρωμαϊκό λουτρό (χτισμένο στα τέλη του 3ου αιώνα μ.Χ.) βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας και αποτελεί μέρος του Εθνικού Κήπου.
Είναι εκπληκτικό πώς ανασκάφηκε μετά από πολλές σύγχρονες κατασκευές που έχουν υπάρξει εδώ όλα αυτά τα χρόνια. Πρέπει να δείτε.
Ένας ωραίος καλά διατηρημένος αρχαιολογικός χώρος που σταμάτησα και κοίταξα στο δρόμο μου από τους εθνικούς κήπους. Τίποτα το εντυπωσιακό αλλά ενδιαφέρον.
Ruins discovered when building a Metro station. Worth a quick visit!
(Μεταφρασμένο)
Ερείπια που ανακαλύφθηκαν κατά την κατασκευή ενός σταθμού του μετρό. Αξίζει μια γρήγορη επίσκεψη!
Ήταν ωραίο να το δω, περίμενα κάτι λίγο περισσότερο όμως. Σε πολύ βολική τοποθεσία οκτώ δίπλα στο πεζοδρόμιο
Πολύ ενδιαφέρον, χαίρομαι που το συνέβη.
Βρέθηκε τυχαία στις ανασκαφές του μετρό
Αρχαίο ρωμαϊκό λουτρό, που βρίσκεται στον εθνικό κήπο. Δεν υπάρχουν πολλά για να δείτε.
Πολύ ωραία και ενδιαφέροντα ερείπια. Πολύ εύκολο να φτάσετε.
Κακή μετάφραση. Ενδιαφέροντα πράγματα
Επικοινωνία
Φωτογραφίες
Street view και 360
Άγαλμα λόρδου βύρωνος
Βίντεο
Εθνικός κήπος
Προτομές ποιητών σοφοκλής, αισχύλος, ευριπίδης
Πρόσφατα
Όλα