Αξιολογήσεις για Φετιχιέ Τζαμί. (Μουσείο) στην Αθήνα (Αττική).
Φετιχιέ Τζαμί
Πανός, Αθήνα 105 55
Περιγραφή
Πληροφορίες για το Φετιχιέ Τζαμί, Μουσείο στην Αθήνα (Αττική)
Εδώ μπορείτε να δείτε την τοποθεσία, ώρες λειτουργίας, δημοφιλείς ώρες, επικοινωνία, φωτογραφίες και πραγματικές αξιολογήσεις από τους χρήστες.
Αυτό το μέρος έχει καλές αξιολογήσεις, αυτό σημαίνει ότι αντιμετωπίζουν τους πελάτες τους καλά και θα νιώσετε υπέροχα με τις υπηρεσίες τους, συνιστάται 100%!
Χάρτης
Ώρες λειτουργίας του Φετιχιέ Τζαμί
Δευτέρα
8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Τρίτη
8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Τετάρτη
8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Πέμπτη
8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Παρασκευή
8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Σάββατο
8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Κυριακή
8:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
Αξιολογήσεις του Φετιχιέ Τζαμί
Η αλήθεια είναι πως παρόλο που έχω περάσει πολλές φορές μπροστά από το μνημείο αυτό, ποτέ μου δεν είχα αναρωτηθεί μέχρι σήμερα για το όνομα αυτού του τζαμιού. Πάντα έστρεφα το βλέμμα στο περίτεχνο κτίσμα των "αέρηδων" το οποίο έκλεβε και κλέβει όλη την προσοχή από το γειτονικό του μνημείο. Τη βροχερή μέρα του Μάρτη τα χρώματα της βροχής μου τράβηξαν την προσοχή και τράβηξα τις ακόλουθες φωτογραφίες.
Το Φετιχιέ τζαμί, («Τζαμί του Πορθητή»), είναι ένα κτήριο που οικοδομήθηκε το β' μισό του 17ου αιώνα[1] στο κέντρο της Αθήνας.
Κατασκευάστηκε το 1668–1670 και βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Ρωμαϊκής Αγοράς, κοντά στον Πύργο των Ανέμων, κτισμένο στα ερείπια μιας τρίκλιτης βασιλικής της μεσοβυζαντινής περιόδου. Κατά την τουρκοκρατία, ήταν γνωστό ως "το τζαμί του Σταροπάζαρου".(wiki)
Το Φετιχέ Τζαμί, στο άκρο της Ρωμαϊκής Αγοράς και λίγο πιο πέρα από τα μνημεία της Αρχαίας Αγοράς αντανακλά τις φάσεις που πέρασε η Αθήνα από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.
Μνημείο του 17ου αιώνα που αφού χρησιμοποιήθηκε στις αρχές του 20ου αιώνα ως αρτοποιείο του Ελληνικού Στρατού έγινε αργότετα χώρος φιλοξενίας αρχαιολογικών ευρημάτων από τις ανασκαφές,ενώ τα τελευταία χρόνια και μετά την πλήρη ανακατασκευή του είναι επισκέψιμο και χρησιμοποιήται ώς μουσείο!
Όμορφο κτίριο
Κατασκευάστηκε το 1668–1670 στο βόρειο τμήμα της Ρωμαϊκής Αγοράς, κοντά στον Πύργο των Ανέμων, στα ερείπια μιας τρίκλιτης βασιλικής της μέσοβυζαντινής περιόδου
Φετιχιέ τζαμί του 17ου αιώνα!
Πανέμορφο μικρό τζαμί!!
Πανέμορφο μικρό τζαμί, καλά διατηρημένο, ο γενικότερος χώρος που βρίσκεται το τζαμί, στο Ιτς Καλέ, είναι εξαιρετικός... Το μόνο που έχω σαν ένσταση, είναι ότι οι άνθρωποι εκεί μένουν άπρακτοι, χωρίς να σου πουν δυο κουβέντες, σχετικά με το έκθεμα....πρέπει να ρωτήσεις και φυσικά να έχουν καλή διάθεση, για να σου απαντήσουν.....
Πολύ καλό που διατήρησαν το τζάμι. Όχι όπως καταστρέφουν εκκλησιες σε αλλα μέρη και τα κανουν τζαμιά... μπράβο.
Χρειάζεται καλύτερη τεκμηρίωση και χωριστή είσοδο από αυτή της ρωμαικής αγοράς.
Πολύ ομορφος και ιδιαίτερος χώρος οπου γίνονται εκθέσεις!!
Ιστορικο
Οκ καλό είναι.
👍
Υπέροχο
(Μεταφρασμένο) Το Τζαμί Φετιγιέ ("Τζαμί Φατίχ" ) είναι ένα κτίριο που χτίστηκε στο κέντρο της Αθήνας το δεύτερο μισό του 17ου αιώνα [1]. Είναι ένα καταδικασμένο τζαμί 🕌. Αν είχε συντηρηθεί, θα θέλαμε να δούμε το εσωτερικό Δυστυχώς, δεν μπορούσαμε να το δούμε, μόνο από έξω.
(Αρχικό κείμενο)
Fethiye Camii (" Fatih Camii " ) , Atina'nın merkezinde 17. yüzyılın ikinci yarısında [1] inşa edilmiş bir yapıdır .Kaderine terkedilmiş bir cami 🕌.Bakımı yapılmış olsaydı içini de görmek isterdik.Maalesef göremedik.Sadece dışardan gördüğümüz kadarıyla.
Δύσκολο να μπεις στην περιοχή και να βγεις αν οδηγείς
Χωρίς χρεώσεις
Το τζαμί είναι στην πραγματικότητα κλειστό και εκτός ορίων, αλλά υπάρχουν και άλλες τοποθεσίες στην περιοχή
Εκκλησία και κυριακάτικη αγορά
Μερικές καλές επιλογές
Όμορφο τζαμί από την οθωμανική εποχή. Ωστόσο, καθώς μπήκα μέσα, δεν μπορούσα να βρω καμία ιστορία του τζαμιού. Υπήρχαν πολλά πανό με πληροφορίες της οργάνωσης που βοήθησαν στην ανακαίνιση αυτού του χώρου. Είναι κρίμα που αυτό το μέρος δεν χρησιμοποιείται πλέον για αυτό που σήμαινε. προσευχόμενος. Η είσοδος σε αυτό το μέρος γίνεται μέσω της Ρωμαϊκής Αγοράς της Αθήνας. Τα εισιτήρια είναι 4€ το χειμώνα και 8€ το καλοκαίρι. Είναι μια καλή προσφορά το χειμώνα. Θα είναι μια σύντομη επίσκεψη γιατί δεν υπάρχουν πολλά για προβολή.
(Μεταφρασμένο) Ο Θεός να αναθεματίσει την Ευρωπαϊκή Ένωση σας, όλο αυτό είναι ασέβεια προς έναν τόπο λατρείας.
(Αρχικό κείμενο)
Avrupa birliğinizin Allah belasını versin, bir ibadethaneye yapılan saygısızlık bu kadar olur ancak.
Καλοδιατηρημένο παλιό Τζαμί κοντά στη Ρωμαϊκή Αγορά.
(Μεταφρασμένο) Μετά από χρόνια αποσύνθεσης, το τέμενος του Fethiye στον Πύργο των ανέμων στη Ρωμαϊκή Αγορά στην Πλάκα αποκαταστάθηκε ευτυχώς, ανοίχθηκε ξανά και χρησιμοποιείται ως μουσείο.
(Αρχικό κείμενο)
Na jaren van verval is de Fethiye moskee bij de Toren der Winden op de Romeinse Agora in Plaka gelukkig gerestoreerd, weer open en in gebruik als museum.
Στο τζαμί οργανώνονται μικρές προσωρινές εκθέσεις. Δυστυχώς, το ίδιο το τζαμί είναι μόνο ένα κέλυφος, με ένα μικρό τμήμα της αρχικής διακόσμησης να παραμένει πάνω από το μιχράμπ. Σημειώστε ότι το τζαμί είναι μέρος του αρχαιολογικού χώρου της Ρωμαϊκής Αγοράς. Δωρεάν είσοδος για φοιτητές της ΕΕ. Λάβετε το πάσο πολλών τοποθεσιών εάν σκοπεύετε να δείτε πολλούς ιστότοπους.
Μια ενδιαφέρουσα έκθεση για τη ζωή και τα επιτεύγματα του αυτοκράτορα Hadian. Το κτίριο είναι καλά διατηρημένο.
Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να μπούμε στο τζαμί, αλλά από έξω φαίνεται η οθωμανική αρχιτεκτονική. Ένα όμορφο κτίριο.
(Μεταφρασμένο) Η Ελλάδα θα πρέπει να σέβεται τους χώρους λατρείας των μουσουλμάνων και ο καθένας να μπορεί να ασκεί ελεύθερα την πίστη του. Η Ελλάδα είναι μια ντροπή για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τέτοιες πρακτικές συνεχίζονται. Κατέστρεψε και κατέστρεψε πολλούς οθωμανικούς ναούς. Επίσης πιέζει τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης και τους διώκει.Λυπάμαι για αυτή τη στάση της Ελλάδας για λογαριασμό της ανθρωπότητας.
(Αρχικό κείμενο)
Yunanistan Müslümanların ibadethanelerine saygı göstermeli herkes inançlarını özgür bir şekilde yaşayabilmeli. Avrupa Birliği için Yunanistan utanç kaynağı. Bu tür uygulamalara devam ediyor. Birçok Osmanlı mabedlerini yıktı, yok etti. Ayrıca Batı Trakyadaki Türklere baskı uyguluyor, zulmediyor.Yunanistanın bu tutumuna insanlık adına üzülüyorum.
(Μεταφρασμένο) Το τζαμί δεν είναι διαθέσιμο για πρόσβαση και παρόλο που περιλαμβάνεται στην είσοδο των μνημείων λένε ότι τώρα είναι παλαιοπωλείο και στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν ο φούρνος του στρατού, το μόνο που φαίνεται είναι το πρόσοψη, τίποτα άλλο.
(Αρχικό κείμενο)
La mezquita no está disponible para su acceso y eso que está incluida en la entrada de los monumentos dicen que ahora es un almacén de antigüedades y en la segunda guerra mundial fue la panadería del ejército lo único que se puede ver es la fachada nada más.
Πρέπει να το περάσετε όταν κατεβείτε από το κέντρο της Αθήνας. Αυτό το τζαμί βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο αρχαίο φόρουμ. Είναι μια βυζαντινή εκκλησία που έχει μετατραπεί σε τζαμί, όπως η Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη. Έχει τρούλο και έχει τετράγωνο σχήμα. Τώρα είναι μουσείο. Νιώθουμε ότι οι Έλληνες δυσκολεύονται να ξεχάσουν την κατοχή από τους μουσουλμάνους.
Μακάρι να ήταν ανοιχτό για λατρεία
Αυτό δεν είναι θέμα θρησκείας, αυτό είναι η πτώση ενός πολιτισμού. Ο χρόνος μας δίδαξε πώς η υπερηφάνεια και η αλαζονεία κατέστρεψαν τα πιο ένδοξα και φθαρτά πράγματα. Ωστόσο, το τζαμί είναι μια όμορφη υπενθύμιση της τουρκικής εποχής. Υπάρχουν μερικά καλά και τυπικά έργα για τα ανθρώπινα όντα σε κάθε εποχή, αλλά υπάρχουν πολλά έργα που έχουν στεναχωρήσει την ανθρώπινη ιστορία.
Ένα όμορφο έργο από την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Δυστυχώς, η Ελλάδα ήταν πολύ σκληρή απέναντι στα οθωμανικά έργα. Το τέμενος Fethiye στην Αθήνα πρέπει να ανοίξει για λατρεία. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για την Αθήνα. Θα μετατρέψει επίσης την αρνητική κατάσταση της Αθήνας σε θετική. Το τζάμι είναι απαραίτητο στο κέντρο της Αθήνας.
Στην Ελλάδα, τα οθωμανικά μνημεία έμειναν παραμελημένα και εγκαταλειμμένα στην τύχη τους. Κοιτάξτε επίσης τις ιστορικές εκκλησίες στην Τουρκία, όλες διατηρούνται προσεκτικά.
Αυτό το ιστορικό τζαμί ήταν κάποτε μέρος της Ρωμαϊκής Αγοράς, αλλά σήμερα δεν χρησιμεύει πια ως χώρος προσευχής. Μπορεί κανείς να επισκεφθεί και να παρατηρήσει ότι είναι καλά διατηρημένο και διατηρεί έκθεση για τη ζωή του αυτοκράτορα Αδριανού. Από τότε που κατασκευάστηκε χρησιμοποιήθηκε για διαφορετικούς σκοπούς και μόλις πρόσφατα μετατράπηκε σε μουσείο. Αξίζει να επισκεφτείτε και να παρακολουθήσετε το ωραίο δάπεδο και την ειδική κατασκευή της οροφής. Όταν πέρασα, δυστυχώς ήταν κλειστό.
Δεν ήξερα ότι υπήρχε τέτοιο τζαμί στο κέντρο της Αθήνας. Το είδα περπατώντας και έμεινα πολύ έκπληκτος. Δεν πίστευα ποτέ ότι θα έβλεπα μια τέτοια δομή.
Χτίστηκε μεταξύ 1668 και 1670 και αργότερα χρησιμοποιήθηκε ως στρατιωτικός στρατώνας και στρατιωτική φυλακή. Μετά την αποκατάσταση το 2017 χρησιμοποιήθηκε ως μουσείο και εκθεσιακός χώρος. Το τζαμί είναι σίγουρα κάτι που πρέπει να δείτε. Οι επενδύσεις δαπέδου και η δομή της οροφής στο εσωτερικό είναι πολύ ωραία.
Το «Τζαμί της Κατάκτησης» είναι ένα πρόσφατα ανακαινισμένο οθωμανικό τζαμί του 17ου αιώνα (1668–1670) στην αρχαία πόλη της Αθήνας. Βρίσκεται μέσα στο αρχαιολογικό αξιοθέατο της Ρωμαϊκής Αγοράς, πολύ κοντά στον Πύργο των Ανέμων. Χτίστηκε σε ανάμνηση της κατάκτησης της Κρήτης στα ερείπια μιας χριστιανικής Βασιλικής της Μέσης Βυζαντινής περιόδου. Χρησιμοποιείται για πολιτιστικές εκθέσεις.
δυστυχώς είναι κλειστό. Αλλά τουλάχιστον δόθηκε προσοχή στην εξωτερική του εμφάνιση. όχι ερείπιο
Είναι λυπηρό που αυτό το ιστορικό τζαμί από την Οθωμανική Αυτοκρατορία έχει γίνει απλώς ένα μουσείο... Ήμουν τόσο ενθουσιασμένος που έψαχνα για ένα τζαμί για τις προσευχές του Asr, αλλά αποδείχθηκε ότι δεν μπορούσα να προσευχηθώ εδώ... hiiks...
Κτίριο εντός της προστατευόμενης περιοχής που δεν είναι ανοιχτό για λατρεία και χρησιμοποιείται ως έκθεση.
Όμορφη η Αθήνα, πολύ όμορφο το Φετιγιέ Τζαμί, μακάρι να είχε και εκκλησία. Έμεινε ορφανός όταν έφυγαν οι Τούρκοι.
Είναι ένα ωραίο και ενδιαφέρον τζαμί.
(Μεταφρασμένο) Όμορφο οθωμανικό (τουρκικό) τζαμί.
(Αρχικό κείμενο)
Красивая Османская (турецкая) мечеть.
Το τέμενος Fethiye της Αθήνας χτίστηκε το 1458 για να τιμήσει την κατάκτηση της πόλης από τον Fatih Sultan Mehmet. Το τέμενος Fethiye, που βρίσκεται στην περιοχή όπου βρίσκονται οθωμανικά έργα όπως μεντρεσέ, τζαμιά και λουτρά, βρίσκεται στους πρόποδες της Ακρόπολης, του συμβόλου της χώρας. Περίπου 300 μέτρα μακριά από το τζαμί Φετιγιέ βρίσκεται το δεύτερο οθωμανικό τζαμί, ο Μουσταφά Αγά (Βοϋβόντα), το οποίο σήμερα λειτουργεί ως Μουσείο Ελληνικής Χειροτεχνίας.
Το τέμενος Fethiye, χτισμένο σύμφωνα με ορθογώνιο σχέδιο, αποτελείται από έναν κύριο τρούλο, τέσσερις μισούς τρούλους που στηρίζουν τον κύριο τρούλο και 4 κίονες που υποστηρίζουν τον κύριο τρούλο. Στις τέσσερις γωνίες του τζαμιού τοποθετούνται 4 μικρότεροι τρούλοι. Ο νάρθηκας αποτελείται από 5 τρούλους που στηρίζονται σε τέσσερις μαρμάρινους κίονες. Η απλή μαρμάρινη πόρτα είναι διακοσμημένη με οθωμανικά μοτίβα. Την προσοχή τραβούν και οι διακοσμήσεις στο σιντριβάνι που είναι τοποθετημένο στα δεξιά της εισόδου του τζαμιού και δίπλα στον νάρθηκα.
Ο μιναρές του τζαμιού Φετιγιέ, που βρίσκεται σε μια γωνιά της Ρωμαϊκής Αγοράς με τη χαριτωμένη κατασκευή του, κατεδαφίστηκε. Οι θεμελιώδεις τοίχοι του μιναρέ, που βρίσκονται περίπου ενάμιση μέτρο πάνω από το έδαφος, παραμένουν στη θέση τους με τα 5 σκαλιά τους.
Μετά την ανεξαρτησία της Ελλάδας, το τέμενος Fethiye χρησιμοποιήθηκε αρχικά ως σχολείο και στη συνέχεια για διαφορετικούς σκοπούς. Το τζαμί, που λειτούργησε ως φυλακή της πόλης για μια περίοδο, έγινε επίσης χώρος στρατώνων. Λειτούργησε ως αποθήκη αλευριού πριν από το 1890 και ως αρτοποιείο για τον στρατό για πολλά χρόνια μέχρι το 1935.
Το τέμενος Φετιγιέ προοριζόταν να κατεδαφιστεί το 1935, αλλά αυτό εγκαταλείφθηκε λόγω των πρωτοβουλιών που ανέλαβε η τουρκική κυβέρνηση.
Το τέμενος Fethiye χρησιμοποιήθηκε ως αποθήκη αρχαιολογικών αντικειμένων από το 1963 έως το 2011, όταν εκσπλαχνίστηκε. Μετά την υπόσχεση αποκατάστασης που δόθηκε στον πρωθυπουργό Ερντογάν, εκκενώθηκε το 2011 και ετοιμάστηκε για εργασίες αποκατάστασης. Το πρώτο αίτημα για την αποκατάσταση του τζαμιού Φετιγιέ, κειμήλιο των προγόνων μας που είχε εγκαταλειφθεί στη μοίρα του για πολλά χρόνια, εκφράστηκε από τον πρωθυπουργό Ερντογάν το 2006.
Περισσότερα από 40 οθωμανικά τζαμιά, 17 λουτρά, 4 σκεπασμένα παζάρια, κάστρα και νεκροταφεία έχουν αναστηλωθεί μέχρι στιγμής στην Ελλάδα.
Από τον Αύγουστο του 2017 ολοκληρώθηκε η αποκατάστασή του. Ωστόσο, δυστυχώς, άνοιξε ως μουσείο και όχι ως τζαμί.
Είναι ένα από τα ωραιότερα έργα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας που άφησαν στην Αθήνα οι πρόγονοί μας, Φατίχ Σουλτάν Μεχμέτ, αλλά η ασέβεια και η αδιαφορία των Ελλήνων για το ιστορικό μας τζαμί έκανε τον μιναρέ του τζαμιού μας να γκρεμιστεί και να χρησιμοποιηθεί για διαφορετικούς σκοπούς. από τον επιδιωκόμενο σκοπό του. Προσπάθειες της τουρκικής κυβέρνησης Ως εκ τούτου, οι διαδικασίες αποκατάστασης και επισκευής μας κάνουν περήφανους που το τζαμί, το σύμβολο του Ισλάμ και των Μουσουλμάνων, βρίσκεται στις πιο διάσημες πλατείες της Αθήνας.
Παλιό τζαμί από την εποχή των Οθωμανών αλλά δεν υπάρχει προσευχή μέσα
Ελπίζω οι ελληνικές αρχές να επιτρέψουν να γίνονται προσευχές στο τζαμί, καθώς θα γίνει σύμβολο της ελληνικής θρησκευτικής ανοχής
Keeping this mosque closed is a disgrace to the Hellenic Republic 🤔
(Μεταφρασμένο)
Το να κρατάς αυτό το τζαμί κλειστό είναι ντροπή για την Ελληνική Δημοκρατία 🤔
Ένα όμορφο ιστορικό τζαμί
Πολύ ωραίο και προσεγμένο. Αξίζει να δείτε τα αγάλματα/θραύσματα μέσα
Βρίσκεται στις όχθες μιας λίμνης στην Ελλάδα
(Μεταφρασμένο) Θα έρθει μια μέρα και θα ανοίξουμε την χριστιανική Αθήνα
(Αρχικό κείμενο)
يجي يوم ونرد نفتح أثينا النصرانية
Το τέμενος Fethiye βρίσκεται στην περιοχή της ρωμαϊκής αγοράς.
Τζαμί
Ένα ανενεργό παλιό τζαμί, στο υπόγειο υπάρχουν πολλά μικρά μαγαζιά.
Μην περάσεις χωρίς να δεις
Η περιοχή είναι όμορφη και αξίζει μια επίσκεψη
Καλό, όμορφο, εξαιρετικό
Τέμενος για λατρεία στην Αθήνα
Μπαρ καλωσορίσματος...
(Μεταφρασμένο) Ευχαριστώ Ryan
(Αρχικό κείμενο)
شكرا للريان
(Μεταφρασμένο) Συγχαρητήρια αν και αργά
(Αρχικό κείμενο)
مبروك ولو ماخر
Beautiful
(Μεταφρασμένο)
Πανεμορφη
Ομορφη
Επικοινωνία
Φωτογραφίες
Street view και 360
Βίντεο
Πρόσφατα
Πύλη αρχηγέτιδος αθηνάς
Όλα