Αξιολογήσεις για Μυκηναϊκός Τάφος Διοδίων. (Εστιατόριο) στην Καλαμάτα (Πελοπόννησος).
Περιγραφή
Πληροφορίες για το Μυκηναϊκός Τάφος Διοδίων, Εστιατόριο στην Καλαμάτα (Πελοπόννησος)
Εδώ μπορείτε να δείτε την τοποθεσία, ώρες λειτουργίας, δημοφιλείς ώρες, επικοινωνία, φωτογραφίες και πραγματικές αξιολογήσεις από τους χρήστες.
Αυτό το μέρος έχει καλές αξιολογήσεις, αυτό σημαίνει ότι αντιμετωπίζουν τους πελάτες τους καλά και θα νιώσετε υπέροχα με τις υπηρεσίες τους, συνιστάται 100%!
Χάρτης
Ώρες λειτουργίας του Μυκηναϊκός Τάφος Διοδίων
Κυριακή
Ανοιχτό όλο το 24ωρο
Δευτέρα
Ανοιχτό όλο το 24ωρο
Τρίτη
Ανοιχτό όλο το 24ωρο
Τετάρτη
Ανοιχτό όλο το 24ωρο
Πέμπτη
Ανοιχτό όλο το 24ωρο
Παρασκευή
Ανοιχτό όλο το 24ωρο
Σάββατο
Ανοιχτό όλο το 24ωρο
Αξιολογήσεις του Μυκηναϊκός Τάφος Διοδίων
P. K.
Η Πελοπόννησος είναι γεμάτη με αρχαιολογικά ευρήματα της μυκηναϊκής περιόδου, κάποια είναι προσεγμένα και διαφημίζονται. Εδώ αυτός ο χώρος είναι μικρός κοντά στο Στρέφι, και οι πινακίδες ταλαιπωρημένες.
D. X.
Ο μυκηναϊκός θολωτός τάφος των Διοδίων βρίσκεται στον επαρχιακό δρόμο που συνδέει τα χωριά Στρέφι και Διόδια, μόλις ένα χιλιόμετρο νότια του χωριού Διόδια στην περιοχή που ονομάζεται Πουρνάρια.
Ο χώρος είναι περιφραγμένος αλλά η είσοδος είναι ξεκλείδωτη και έτσι έχουμε πρόσβαση στο χώρο. Εσωτερικά βέβαια υπάρχει μια επιπλέον περίφραξη γύρω από τον τάφο, ώστε να αποτρέπεται η πρόσβαση στο εσωτερικό του.
Ο τάφος είναι ένας από τους σχετικά πρόσφατα ανακαλυφθέντες τάφους, καθώς η ύπαρξη του έγινε γνωστή μόλις το 1992, ενώ οι ανασκαφικές έρευνες ξεκίνησαν μερικά χρόνια αργότερα, το 1994 με υπεύθυνη την αρχαιολόγο Γεωργία Χατζή-Σπηλιοπούλου ενώ συμμετείχε και η αρχαιολόγος Ευαγγελία Μαλαπάνη.
Ο τάφος των Διοδίων είναι ένας από τους μικρούς μυκηναϊκούς θολωτούς τάφους της Μεσσηνίας. Έχει προσανατολισμό Α-Δ και είναι σχεδόν ημιυπόγειος. Υπήρχε δηλαδή τύμβος που κάλυπτε τα ανώτερα στρώματα του θόλου. Ο δρόμος του τάφου με μήκος περίπου 3,50μ. δεν είναι χτισμένος πλευρικά με λίθους, όπως παρατηρείται σε πολλούς τάφους της Μεσσηνίας, αλλά είναι σκαμμένος στο φυσικό πορώδες έδαφος με έντονη κατωφέρεια, ώστε καταλήγει βαθμιδωτά στο στόμιο του τάφου.
Το στόμιο του τάφου είναι χτισμένο με λίθους (μεγαλύτερους από αυτούς του ταφικού θαλάμου). Το μήκος του ποικίλει από περίπου 1,50μ. στα κατώτερα σημεία ως περίπου 2μ. στα ανώτερα. Το πλάτος του στην εξωτερική πλευρά υπολογίζεται σε 1,20μ. ενώ στην εσωτερική πλευρά ( προς το ταφικό θάλαμο) μικραίνει και φτάνει περίπου το 1μ. Πάνω στο στόμιο σύμφωνα με το αρχαιολογικό δελτίο της ανασκαφής, υπήρχε μονοκόμματος πλακοειδής λίθος, διαστάσεων 1,63 x 1,60 μ. περίπου, ως ανώφλι, που όμως δεν βρίσκεται πλέον εκεί όπως φαίνεται από την επίσκεψή μας (ίσως πρόκειται για τον λίθο που βρίσκεται σχεδόν δίπλα από τον τάφο). Όπως συνηθιζόταν, τείχος έφραζε την εξωτερική πλευρά του στομίου, το οποίο αποτελούταν από ξερολιθιά, με ύψος 1,80μ. και πάχος 0,50μ.
Ο ταφικός θάλαμος, τα τοιχώματα του οποίου όπως είναι φυσικό είναι χτισμένα με λίθους, έχει διάμετρο 4,20μ. ενώ το μέγιστο σωζόμενο ύψος του ανέρχεται στα 2,30μ.
Σύμφωνα με το δελτίο της ανασκαφής, ο τάφος αυτός απέδωσε πλούσιο υλικό κτερισματικό αλλά και οστεολογικό. Υπολογίζεται πως ο οικογενειακός αυτός τάφος στη διάρκεια χρήσης του, είχε δεχτεί τουλάχιστον 15 ταφές. Ενώ άξιο λόγου είναι και το γεγονός πως στη δυτικό τοίχωμα του θολου, βρέθηκε και σκελετός ιπποειδούς.
g. s.
Ο Μυκηναϊκός τάφος των Διοδίων βρίσκεται λίγο νοτιότερα του ομώνυμου χωριού. Ανακαλύφθηκε το 1992 ενώ αρχαιολογικές έρευνες πραγματοποιήθηκαν τις επόμενες χρονιές. Μολονότι μικρός ( διάμετρος 4,20 μ. και σωζόμενο ύψος 2,30 μ.) υπολογίζεται οτι περιείχε περί τις 15 ταφές ενώ ήταν και πλούσιος σε κτερίσματα ( πήλινα και χάλκινα αγγεία, περόνες, βέλη). Ο δρόμος του τάφου είναι σκαμμένος στο φυσικό πορώδες έδαφος του χώρου. Ο τάφος ανήκε πιθανότατα στη νεκρόπολη μιας μυκηναϊκής εγκατάστασης της περιοχής, αφού τόσο ο έφορος τόπος όσο και η ύπαρξη τρεχούμενου νερού σε κοντινή απόσταση αποτελούσαν ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξή του.
T. M.
Νότια του χωριού διοδίων ένας μυκηναϊκός τάφος από τούς πολλούς τίς περιοχή πού Με το που έγινε η ανασκαφή αφέθηκε στη τύχη του
a. k.
στο χωριο διοδια μεσσηνιας
C. B.
Όμορφα.
P. K.
p. t.