Αξιολογήσεις για Ιερά Μονή Αγκαράθου. (Ένωση) στην Ηράκλειο (Κρήτη).
Ιερά Μονή Αγκαράθου
Επαρ.Οδ. Καρτερού - Μονής Αγκαράθου, Μόνη Αγκαράθου 700 08, Ελλάδα
Περιγραφή
Πληροφορίες για το Ιερά Μονή Αγκαράθου, Ένωση στην Ηράκλειο (Κρήτη)
Εδώ μπορείτε να δείτε την τοποθεσία, ώρες λειτουργίας, δημοφιλείς ώρες, επικοινωνία, φωτογραφίες και πραγματικές αξιολογήσεις από τους χρήστες.
Αυτό το μέρος έχει καλές αξιολογήσεις, αυτό σημαίνει ότι αντιμετωπίζουν τους πελάτες τους καλά και θα νιώσετε υπέροχα με τις υπηρεσίες τους, συνιστάται 100%!
Χάρτης
Αξιολογήσεις του Ιερά Μονή Αγκαράθου
E. M.
Πολύ ωραίο μοναστήρι με αξιόλογο μουσείο
g. a.
Μια χαρά εσωτερικά και από εξωτερικούς χώρους ήσυχα.. περιμετρικά μόνο 2 τσαντηρια με παιχνίδια 14/8/2022 τίποτα το ιδιαίτερο. Ελεος ...σταματήστε οι Έλληνες να γράφετε στα αγγλικά κρητικές.Γιατι όταν πάτε Ευρώπη δεν γράφετε κρητικη στην χώρα που επισκέπτεστε..πχ Γερμανία στα γερμανικά?
N. z.
Πολύ ωραία Μόνη. Υπάρχει και μουσείο που μπορείτε να επισκεφθείτε με κειμήλια πολύ ενδιαφέρον
E. B.
Ήσυχο κ όμορφο μοναστήρι γεμάτο με ευλογίες κ χάρη! Έχει ενδύματα από Αγίους όπως ο Άγιος Νεκτάριος, Άγιος Πορφύριος, Άγιος Παισιος κ Άγιος Ιάκωβος. Όμορφος περίγυρος να κάτσεις μετά τη λειτουργία
i. m.
Είναι από τα μοναστήρια που πρέπει να επισκεφθείτε
Σ. Δ.
Panemorfo monastiri.istorikos topos.
p. k.
Ψυχική και πνευματική γαλήνη...
Ν. Ψ.
Ιερός χώρος για προσευχη και γαλήνη.
Ο περιβολος είναι περιποιημενος με σεβασμό στο περιβαλλον και στην ιστορία του τόπου.
Στον περίβολο, υπάρχει και η ιερή ροδιά όπου πιστοι κρεμουν τα τάματα τους.
Η προσβαση στη Μονή είναι ευκολη αρκεί να σεβαστεί ο επισκέπτης το μοναστικό ωράριο.
I. V.
Είναι από τις αρχαιότερες μονές στην Κρήτη. Αναφέρεται σε χειρόγραφο του 1532 στη Μαρκιανή Βιβλιοθήκη της Βενετίας. Επίσης, αναφέρεται και σε συμβόλαιο του 1538 και από τον Cornelius. Στη βόρεια πύλη της μονής υπάρχει η χρονολογία 1585 και στη νότια το 1583. Κοντά στη σημερινή είσοδο αναγράφεται σε σαρκοφάγο το έτος 1554 και η επιγραφή ΘΕΟΔΩΡΟ ΤΟΥΜΠΑ. Στα δεξιά της εισόδου βρίσκεται θολωτή αποθήκη με επιγραφή που γράφει ότι το παρόν είναι έργο του Μαξίμου Λουκάρεως (αδερφού του Κύριλλου Λούκαρη) και τη χρονολογία 1628.
Κατά την περίοδο της Ενετοκρατίας το μοναστήρι αποτέλεσε φυτώριο παιδείας. Ηγούμενοι στη μονή διετέλεσαν πολλοί, που αργότερα κατέλαβαν πατριαρχικούς θρόνους, όπως ο Μελέτιος Πηγάς, Πατριάρχης Αλεξανδρείας και ο Κύριλλος Λούκαρης. Τα κειμήλια , μεταξύ των οποίων και η αρχαιότατη εικόνα της Παναγίας της Ορφανής, και τα έγγραφα της Μονής μεταφέρθηκαν στα Κύθηρα.
Το μοναστήρι διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο και κατά τον πόλεμο εναντίον των Τούρκων. Το 1646 καταρτίστηκε σώμα Κρητικών από τον τότε ηγούμενο Αθανάσιο Χριστόφορο και πολέμησε κατά των Τούρκων. Κατά την Τουρκοκρατία ο πρώτος Μητροπολίτης Κρήτης, Νεόφυτος Πατελάρος, έδρευε στην Αγκάραθο και κατόρθωσε να ανασταλεί η διαταγή για την καταστροφή του μοναστηριού, χάρη στις φιλικές σχέσεις με τον Πασά Αχμέτ Κιοπρουλί.
Εντός του Ηγουμενείου της Ιεράς Μονής υπάρχει η Αιθούσα «Πατριάρχης Θεόδωρος Β’, ο Κρης και Αγκαραθίτης» Στην Αίθουσα αυτή εκτίθενται αφιερώματα, πατριαρχικά άμφια, τιμητικές διακρίσεις και προσωπικά αντικείμενα του Μακαριωτάτου, τα οποία δώρησε στη Μονή.
Στους αδερφούς της Μονής συγκαταλέγονται ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β΄ και οι Μητροπολίτες Γορτύνης και Αρκαδίας Μακάριος, Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου Ανδρέας, Πέτρας και Χερρονήσου Γεράσιμος, Ρόδου Κύριλλος, Ηλιουπόλεως Θεόδωρος, Πηλουσίου Νήφων και Νέας Ζηλανδίας μύρων.
P. G.
Πολύ όμορφο μοναστήρι με φιλόξενους μοναχούς. Κάναμε αρκετή ώρα πνευματικές συζητήσεις με τον Μόναχο που ήταν στην έκθεση και πήραμε τις πολύτιμες συμβουλές του. Αξίζει οποίος βρεθεί στην περιοχή να πάει να προσκυνησει την Παναγία την Ορφανή που βρίσκετε στο μοναστήρι.