Αξιολογήσεις για Ιερός Ναός Τιμίου Σταυρού. (Εκκλησία) στην Μηλιές (Θεσσαλία).
Ιερός Ναός Τιμίου Σταυρού
Unnamed Road, Κάτω Γατζέα 373 00, Ελλάδα
Περιγραφή
Πληροφορίες για το Ιερός Ναός Τιμίου Σταυρού, Εκκλησία στην Μηλιές (Θεσσαλία)
Εδώ μπορείτε να δείτε την τοποθεσία, ώρες λειτουργίας, δημοφιλείς ώρες, επικοινωνία, φωτογραφίες και πραγματικές αξιολογήσεις από τους χρήστες.
Αυτό το μέρος έχει καλές αξιολογήσεις, αυτό σημαίνει ότι αντιμετωπίζουν τους πελάτες τους καλά και θα νιώσετε υπέροχα με τις υπηρεσίες τους, συνιστάται 100%!
Χάρτης
Αξιολογήσεις του Ιερός Ναός Τιμίου Σταυρού
Ι. Β.
Ο Ιερός Ναός Τιμίου Σταυρού είναι ο κεντρικός ενοριακός Ναός της Κάτω Γατζέας. Η Κάτω Γατζέα είναι ένας μικρός παραθαλάσσιος οικισμός του Δήμου Νοτίου Πηλίου και ενορία υπό την πνευματικήν δικαιοδοσίαν της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος.Εκτός από τον ως άνω κεντρικόν Ναόν, στην ενορίαν μας ανήκει και ο Ιερός Ναός Αγίων Ταξιαρχών του Κοιμητηρίου, που χρησιμοποιείται για την εξυπηρέτηση των λατρευτικών αναγκών των πιστών, από κοινού, με την ενορίαν της Άνω Γατζέας.
Ο πρώτος Ιερός Ναός προς τιμήν της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού άρχισε να κτίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες ενοριτών, το 1913 από τον αοίδιμον Κ. Δ. Κοντογιώργη επάνω σε δικό του οικόπεδο. Σύμφωνα με μαρτυρία συγγενούς του, έκτισε τον Ναόν εις ανάμνησιν θαύματος που έγινε στον ίδιο με την Χάριν του Τιμίου Σταυρού. Ο ίδιος δεν ευτύχισε να δει αποπερατωμένον τον Ναόν, που αποπεράτωσαν τα παιδιά του, γιατί πέθανε τον επόμενον χρόνον σε ηλικία 56 ετών. Ο Ναός αποπερατώθηκε το 1924. Πίσω από το Ιερό της Εκκλησίας υπάρχει ο οικογενειακός τάφος των κτητόρων.
Σύμφωνα με την παράδοση, στον παρακείμενον λόφον, δυτικά του Ναού, υπήρχε ομώνυμη Ιερά Μονή που, σύμφωνα με τον Παπούλια, καταστράφηκε από τους Καταλάνους τον 13ον ή 14ον αιώνα.
Τα εγκαίνια του πρώτου Ναού, που καταστράφηκε το 1955 από τους σεισμούς, έγιναν, σύμφωνα με πληροφορίες πάλι του Παπούλια, την 1ην Αυγούστου 1933 από τον τότε Μητροπολίτην Δημητριάδος Γερμανόν.
Ο καινούριος Ναός άρχισε να κτίζεται στην θέση του παλαιού το 1963, με την συνδρομή του Κράτους, μεγάλων ευεργετών, των οποίων τα ονόματα αναγράφονται σε μαρμάρινη πλάκα δίπλα από την κυρίαν είσοδον του Ναού, των ενοριτών και πολλών ευσεβών δωρητών και εγκαινιάσθηκε στις 30 Ιουνίου 1968 από τον τότε Μητροπολίτην Δημητριάδος Δαμασκηνόν.
Είναι ρυθμού τρίκλιτης βασιλικής, είναι αγιογραφημένος, έχει ξυλόγλυπτα εκκλησιαστικά έπιπλα, γενικά πλούσια διακόσμιση και είναι κόσμημα για την ενορίαν μας και τόπος γαλήνης και προσευχής τόσον για τους ενορίτες μας όσον και για τους πολλούς προσκυνητές, από πολλά μέρη, που, στις μέρες μας, τον προτιμούν ως τόπον Θείας Λατρείας. Εσχάτως, το 2001,έγινε, με την συνδρομήν πολλών ευσεβών δωρητών, μεγάλη ανακαίνιση του Ναού. Στον Ναόν μας τελούνται με ευλάβειαν και κατάνυξη όλες οι Ιερές Ακολουθίες που έχει ορίσει η Αγία μας Εκκλησία, καθώς και μοναστηριακές Ακολουθίες.
Κάθε χρόνο στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου, επ' ευκαιρία της Εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, τελείται μεγάλη πανήγυρις με την Σεπτήν παρουσίαν του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας και την συμμετοχήν πλήθους πιστών. Επίσης, κάθε χρόνο, την Τρίτην Κυριακήν των νηστειών (της Σταυροπροσκυνήσεως), το Εκκλησιαστικόν Συμβούλιον του Ναού τελεί Ιερόν Μνημόσυνον των αοιδίμων κτητόρων, αφιερωτών, ανακαινιστών, πάντων των ιερατευσάντων ή διακονησάντων εν τω Ναώ και των απ' αιώνος κεκοιμημένων ενοριτών. O Nαός έγινε ενοριακός με N.Δ. το 1929.
N. S.
Ναοδομή σε ιδιωτικό οικόπεδο, χωρίς τους απαιτούμενους ελεύθερους χώρους, προαύλιο, κτλ.
Είναι ρυθμού τρίκλιτης βασιλικής, είναι αγιογραφημένος, έχει ξυλόγλυπτα εκκλησιαστικά έπιπλα, και γενικά πλούσια διακόσμηση.
Z. 4. (.
poly omorfo pareklisi me aylogyro.. gia paidia ..
M. S.
Μεγάλη Ιστορία!
S. B.
A. T.
Θ. Η.
G. K.
s. E.
M. M.