Αξιολογήσεις για Ιερός Ναός Παμμεγιστών Ταξιαρχών Σέσκλου. (Εκκλησία) στην Λάρισα (Θεσσαλία).
Ιερός Ναός Παμμεγιστών Ταξιαρχών Σέσκλου
Σέσκλο 385 00, Ελλάδα
Περιγραφή
Πληροφορίες για το Ιερός Ναός Παμμεγιστών Ταξιαρχών Σέσκλου, Εκκλησία στην Λάρισα (Θεσσαλία)
Εδώ μπορείτε να δείτε την τοποθεσία, ώρες λειτουργίας, δημοφιλείς ώρες, επικοινωνία, φωτογραφίες και πραγματικές αξιολογήσεις από τους χρήστες.
Αυτό το μέρος έχει καλές αξιολογήσεις, αυτό σημαίνει ότι αντιμετωπίζουν τους πελάτες τους καλά και θα νιώσετε υπέροχα με τις υπηρεσίες τους, συνιστάται 100%!
Χάρτης
Αξιολογήσεις του Ιερός Ναός Παμμεγιστών Ταξιαρχών Σέσκλου
Ι. Β.
Στη Βορειοδυτική πλευρά και δίπλα ακριβώς από την κεντρική πλατεία του χωριού υψώνεται μεγαλοπρεπής ο ενοριακός Ιερός Ναός του Αρχαγγέλου Μιχαήλ. Ο Ναός είναι κτισμένος σε χώρο τεσσάρων περίπου στρεμμάτων με ωραίες πελεκητές πέτρες. Στην Ανατολική πλευρά υπάρχει το παρεκκλήσι της Αγίας Παρασκευής. Στο κέντρο του νάρθηκα υπάρχει η κεντρική είσοδος του Ναού, ενώ υπάρχει και δευτερεύουσα στη δυτική πλευρά, η οποία οδηγεί στο γυναικωνίτη. Στο νάρθηκα υπάρχει και είναι εντοιχισμένη στήλη η οποία δε διαβάζεται ευκρινώς από μη ειδικούς. Σ' αυτή τη στήλη φαίνεται ότι ο Ναός κτίστηκε μέσα στο 1700.
Στη Βόρεια πλευρά του Ναού και σε απόσταση τριών μέτρων περίπου απ' αυτόν υπάρχει και το εκκλησάκι των Αγίων Πάντων κτισμένο με πέτρες και λάσπη. Σύμφωνα με επιγραφή που βρίσκεται χαραγμένη σε εντοιχισμένη πελεκητή πέτρα στο εξωτερικό μέρος του Ιερού βήματος ο Ναός κτίστηκε πριν από 247 χρόνια. Στην ανατολική πλευρά του Ναού του Ταξιάρχη υπήρχαν παλαιότερα και τέσσερα κελιά. Στη θέση τους σήμερα υπάρχει και λειτουργεί το Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο και δίπλα του το οκταγωνικό πέτρινο καμπαναριό που ορθώνεται εκεί από το 1860 περίπου.
Ο Ιερός Ναός του Ταξιάρχη είναι ρυθμού Βασιλικής τρίκλιτος με 8 κολώνες η κάθε σειρά και χωρίζεται εσωτερικά στο Ιερό Βήμα, το αντρικό και το γυναικείο τμήμα. Το παλαιό γύψινο τέμπλο αντικαταστάθηκε με ξυλόγλυπτο, με προσφορές των κατοίκων. Το εσωτερικό του Ναού και ο νάρθηκας είναι ιστορημένα με περίτεχνες αγιογραφήσεις, τις οποίες φιλοτέχνησαν οι γνωστοί αγιογράφοι του Βόλου, Καζάκος (αγιογράφησε την Πλατυτέρα) και Σπανοδήμος, ο οποίος έκανε όλες τις άλλες αγιογραφίες.
Γ. Ν.
w. f.
E. T.
T. T.
Α. Κ.
M. T.
s. s.
V. D.
I. M.