Αξιολογήσεις για Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνα. (Εκκλησία) στην Καλαμάτα (Πελοπόννησος).
Περιγραφή
Πληροφορίες για το Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνα, Εκκλησία στην Καλαμάτα (Πελοπόννησος)
Εδώ μπορείτε να δείτε την τοποθεσία, ώρες λειτουργίας, δημοφιλείς ώρες, επικοινωνία, φωτογραφίες και πραγματικές αξιολογήσεις από τους χρήστες.
Αυτό το μέρος έχει καλές αξιολογήσεις, αυτό σημαίνει ότι αντιμετωπίζουν τους πελάτες τους καλά και θα νιώσετε υπέροχα με τις υπηρεσίες τους, συνιστάται 100%!
Χάρτης
Αξιολογήσεις του Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνα
Η εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα κτίστηκε με τη πρωτοβουλία της γνωστής Μανιάτικης οικογένειας των Γρηγοράκηδων το 1858 και ανακαινίστηκε το 1862. Μία επιγραφή γράφει: «κτήτορες Πασχάλης Γερακάρης και Φλωρούσα Δραγονίτσα σύζυγός του».
Στο τέμπλο του ναού -φτιαγμένο από πέτρα Μάλτας- βρίσκονται οι εικόνες της Παναγίας της Βρεφοκρατούσης και του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου (χρον. 1870), εικόνες του Χριστού Παντοκράτορα, του Αγίου Σπυρίδωνα, της Σύναξης των Αρχαγγέλων (χρον. 1882) και η εικόνα του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου (1882).
Το γεφύρι που ενώνει την εκκλησια με το χωριο χτιστηκε το 1954-55. Πριν οι κάτοικοι πατούσαν στις πέτρες για να περάσουν. Αρχικά ο ναός θα έπαιρνε το ονομα Αγ Νικολαος αλλα εμφανιστηκε στον εργολάβο ο Αγιος Σπυρίδωνας και του ειπε να χτίσει στο ονομα του και στο νησάκι το σημερινό Ναο.
Σήμα κατατεθέν του νησιού. Κτισμένο το 1858.Το πρώτο πράγμα που βλέπεις όταν πας στο νησί και το τελευταίο που αποχαιρετάς φεύγοντας. Πολύ γραφικό και όμορφο από έξω εξαιρετικό με υπέροχες αγιογραφίες μέσα. Το μόνο μείον είναι ότι πολλές φορές υπάρχουν πολλά σκουπίδια στο πίσω έξω μέρος του ναού και αυτό δημιουργεί άσχημη εικόνα στον επισκέπτη...θελει λίγη παραπάνω φροντίδα από τους υπεύθυνους του νησιού.
Ή γεφυρουλα προς την εκκλησία.
Μπορεί να πετύχετε τις πάπιες του νησιού.
Στην άκρη του παραλιακού δρόμου της χώρας, χτισμένος πάνω σε μια βραχονησίδα, βρίσκεται ο ναός του Αγίου Σπυρίδωνα. Αξίζει να τον επισκεφτείς και ακόμη κι αν δεν θέλεις να μπεις στο εσωτερικό του, ένας περίπατος στην όμορφη αυλή του, δίπλα ακριβώς στη θάλασσα θα σε αποζημιώσει.
Η εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα κτίστηκε με τη πρωτοβουλία της γνωστής Μανιάτικης οικογένειας των Γρηγοράκηδων το 1858 και ανακαινίστηκε το 1862. Μία επιγραφή γράφει: «κτήτορες Πασχάλης Γερακάρης και Φλωρούσα Δραγονίτσα σύζυγός του».
Στο τέμπλο του ναού -φτιαγμένο από πέτρα Μάλτας- βρίσκονται οι εικόνες της Παναγίας της Βρεφοκρατούσας και του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου (χρον. 1870), εικόνες του Χριστού Παντοκράτορα, του Αγίου Σπυρίδωνα, της Σύναξης των Αρχαγγέλων (χρον. 1882) και η εικόνα του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου (1882).
Στο Ιερό του Ναού, φυλάσσεται εικόνα με παραστάσεις πολλών Αγίων (σε 5 ζώνες) λαϊκής τεχνοτροπίας του 18ου αιώνα και μεγάλη εικόνα του Αγίου Σπυρίδωνος.
Επίσης μεγάλη εικόνα του Αγ. Γεωργίου του, που παρουσιάζει ιστορικό ενδιαφέρον. Ζωγραφίστηκε στη Μικρά Ασία το 1921 από όπου «διεσώθη ως ενθύμιο εγκαταλείψεως της Μ. Ασίας», όπως αναγράφεται στην επιγραφή.
Λέγεται ότι ο ίδιος ο Άγιος επέβαλε την παρουσία του στο νησί και το σημείο ανοικοδόμησης του ναού. Η ιστορία έχει ως εξής: Ο Άγιος Σπυρίδωνας θα χτιζόταν σε διαφορετικό μέρος και όχι στο νησάκι που είναι σήμερα και θα λεγόταν Άγιος Νικόλαος που είναι προστάτης των ναυτικών και των ψαράδων.
Αυτός που είχε αποφασίσει να κτίσει την εκκλησία, από τους πρώτους κάτοικους του νησιού, μάζευε τα υλικά στην άκρη της Ελαφονήσου, απέναντι από το νησάκι.
Όμως εμφανίστηκε μπροστά του ένας γέροντας και του είπε να φτιάξει την εκκλησία στο νησάκι απέναντι. Του απάντησε ότι είναι δύσκολο να γίνει αυτό, αφού τότε δεν υπήρχε η σημερινή γέφυρα.
Για τρίτη φορά εμφανίστηκε ο γέροντας επαναλαμβάνοντας το ίδιο αίτημα. Τον ρώτησε ποιος είναι και αυτός απάντησε ότι είναι ο Άγιος Σπυρίδωνας. Έτσι η εκκλησία κτίστηκε σε αυτό το σημείο και πήρε αυτό το όνομα. Άρχισε να κτίζεται το 1850 και τελείωσε το 1858.
Εγκαινιάστηκε στις 9 Ιουλίου και έγινε ο προστάτης Άγιος της Ελαφονήσου.
Κάθε χρόνο στις 9 Ιουλίου όλη η Ελαφόνησος τιμά και γιορτάζει τη θρησκευτική επέτειο των εγκαινίων του Ιερού Ναού του Αγ. Σπυρίδωνα.
Το ωραιότερο σημείο του νησιού. Το πρώτο που βλέπεις όταν πάς, το τελευταίο όταν φεύγεις. Εξαιρετικό. Τέλεια η γέφυρα με το νησί.
Ο κεντρικός ναος της Ελαφονήσου ό όποιος είναι κτισμένος σε πολύ γραφικό σημείο πάνω σε ένα νησάκι και συνδέεται με γέφυρα. Σίγουρα ένα από τα αξιοθέατα για έναν ταξιδιώτη.
Πανέμορφο και χαρακτηριστικό της Ελαφονήσου, σαν να είναι χτισμένο μέσα στη θάλασσα
Πολύ γραφικός ναός σε υπέροχη θέση.
Το πρώτο πράγμα που βλέπεις πλησιάζοντας με το ferry
Έχει και τον Άγιο και τί θάλασσα Καλό απόγευμα
Ένα όμορφο μικρό εκκλησάκι πάνω στην θάλασσα
Υπέροχα γαλάζια νερά
Πολύ όμορφο!!
Πολύ όμορφη
Όμορφος χώρος
Νο
Μια ωραία εκκλησία, αν και στην ίδια την περιοχή οι περισσότερες εκκλησίες διατηρούνται σε καλή κατάσταση. Ο δρόμος οδηγεί πάνω από μια γέφυρα όπου μπορείτε να θαυμάσετε ψάρια και καβούρια μέσα από τα καθαρά νερά. Δυστυχώς, δεν είδα καμία χελώνα. Όταν βρίσκεστε στο νησί, σίγουρα αξίζει να έρθετε εδώ.
(Μεταφρασμένο) Πολύ ωραίο μέρος. Ωραία άποψη.
(Αρχικό κείμενο)
Très belle endroit. Joli point de vue.
Πολύ ιδιαίτερο σε ένα μικρό νομίζω ότι φτάνει κανείς διασχίζοντας μια μικρή γέφυρα!
Εξαιρετικό σημείο για να δείτε το λιμάνι της Ελαφονήσου..
Ωραία θέα, σίγουρα αξίζει να κάνετε μια βόλτα αν βρίσκεστε στην περιοχή ούτως ή άλλως.
Τόσο ρομαντικό μέρος για τον ελληνορθόδοξο γάμο σας! Μια μακριά γέφυρα για την είσοδο της καλύτερης νύφης!
Η τοποθεσία και η αρχιτεκτονική είναι υπέροχη, έστω και απλή, μόλις μπεις μέσα σε μαγεύει η ομορφιά των εικόνων, αλλά πάνω απ' όλα η αίσθηση της γαλήνης και της πνευματικότητας
(Μεταφρασμένο) Ο παπάς όταν με είδε γέλασε, είπε ότι σε περιμένει και έγινε μουσουλμάνος, τώρα είσαι ένας από εμάς.
(Αρχικό κείμενο)
Papaz beni görünce güldü senin bekliyordum dedi ve müslüman oldu artık bizdensin
Όμορφα, μπορείτε να φτάσετε εκεί από μια χερσόνησο
Φανταστικές παραλίες.
Δροσερό μέρος για να πιείτε μια μπύρα και να κοιτάξετε τον ουρανό!!!!!
Επικοινωνία
Φωτογραφίες
Street view και 360
Βίντεο
Πρόσφατα
Όλα