Αξιολογήσεις για Ι.Ν. Αγίου Χαραλάμπους. (Εκκλησία) στην Καλαμάτα (Πελοπόννησος).
Περιγραφή
Πληροφορίες για το Ι.Ν. Αγίου Χαραλάμπους, Εκκλησία στην Καλαμάτα (Πελοπόννησος)
Εδώ μπορείτε να δείτε την τοποθεσία, ώρες λειτουργίας, δημοφιλείς ώρες, επικοινωνία, φωτογραφίες και πραγματικές αξιολογήσεις από τους χρήστες.
Αυτό το μέρος έχει καλές αξιολογήσεις, αυτό σημαίνει ότι αντιμετωπίζουν τους πελάτες τους καλά και θα νιώσετε υπέροχα με τις υπηρεσίες τους, συνιστάται 100%!
Χάρτης
Αξιολογήσεις του Ι.Ν. Αγίου Χαραλάμπους
L. K.
κλειστό λόγω ανακαίνισης
m. p.
επισκέψιμη εκκλησία μέσα στο παλιό κάστρο της Κορώνης
g. s.
Ο Άγιος Χαράλαμπος βρίσκεται μέσα στο Ενετικό κάστρο της Κορώνης και αποτελεί τον κοιμητηριακό ναό της πόλης. Πρόκειται για ένα κτίριο με μεγάλη ιστορία. Στην αρχαιότητα υπήρχε εδώ ο αρχαίος ναός του Δρύοπα, γενάρχη των Δωριέων, τον οποίον θεωρούσαν υιό του Απόλλωνα. Κατά τον 16ο αιώνα οι Ενετοί έκτισαν πάνω στις βάσεις του αρχαίου ναού μεγαλοπρεπή ναό αφιερωμένο στον Άγιο Ρόκκο ενώ στην βορειοδυτική γωνία του ναού έκτισαν βίγλα (στρατιωτικό παρατηρητήριο). Ο καθολικός ναός του Αγίου Ρόκκου,προστάτη κατά της πανώλης, χτίστηκε σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για τη λύτρωση της πόλης από την πανώλη που τη ρήμαζε από το 1689 μέχρι το 1698. Το γεγονός μαρτυρεί μια μαρμάρινη πλάκα του Μοροζίνη (1689) στη λατινική γλώσσα, που βρίσκεται εντοιχισμένη στο εσωτερικό του γυναικωνίτη.
Αργότερα ο ναός πέρασε στα χέρια των Τούρκων που τον μετέτρεψαν σε τζαμί και τη βίγλα σε μιναρέ. Το 1828 το τζαμί μετεβλήθη από τους Έλληνες σε ναό του Αγίου Χαραλάμπους και ο μιναρές σε κωδωνοστάσιο. Τα εγκαίνια έγιναν στις 21 Οκτωβρίου το 1828 από τον Επίσκοπο Ανδρούσης, Ιωσήφ.
Η μαύρη σελίδα στην ιστορία του γράφτηκε την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012 που καταστράφηκε ολοκληρωτικά από φωτιά. Για χρόνια έμεινε έρημος χωρίς να ενδιαφέρεται κανείς για την αποκατάστασή του. Το 2018 ξεκίνησαν εργασίες αποκατάστασης και για αυτό θα τον συναντήσετε ακόμα με πολλές σκαλωσιές. Ελπίζουμε σύντομα να αποκτήσει τη παλιά του αίγλη.
V. P.
Ι.Ν. Αγίου Χαραλάμπους
J. P.
G. K.
Y. G.
G. Z.