Αξιολογήσεις για Ιερός Ναός Αγίου Ζαχαρία - Παλαιοχριστιανική Βασιλική Ελευσίνος (5ος αι.). (Εκκλησία) στην Ελευσίνα (Αττική).
Ιερός Ναός Αγίου Ζαχαρία - Παλαιοχριστιανική Βασιλική Ελευσίνος (5ος αι.)
Ιερά Οδός, Ελευσίνα 192 00, Ελλάδα
Περιγραφή
Πληροφορίες για το Ιερός Ναός Αγίου Ζαχαρία - Παλαιοχριστιανική Βασιλική Ελευσίνος (5ος αι.), Εκκλησία στην Ελευσίνα (Αττική)
Εδώ μπορείτε να δείτε την τοποθεσία, ώρες λειτουργίας, δημοφιλείς ώρες, επικοινωνία, φωτογραφίες και πραγματικές αξιολογήσεις από τους χρήστες.
Αυτό το μέρος έχει καλές αξιολογήσεις, αυτό σημαίνει ότι αντιμετωπίζουν τους πελάτες τους καλά και θα νιώσετε υπέροχα με τις υπηρεσίες τους, συνιστάται 100%!
Χάρτης
Αξιολογήσεις του Ιερός Ναός Αγίου Ζαχαρία - Παλαιοχριστιανική Βασιλική Ελευσίνος (5ος αι.)
F. P.
Ένας ωραίος μεταβυζαντινός ναός ο οποίος έχει χτιστεί πάνω σε προγενέστερο πρωτοχροστιανικό ναό του 5αι. μ.χ. Στην κατασκευή του ναού έχουν χρησιμοποιηθεί μέλη από παρακείμενο αρχαιολογικό χώρο του ιερού των Ελευσίνιων μυστηρίων.
Y. D.
Πανέμορφο μεταβυζαντινό εκκλησάκι στο τέλος της Ιεράς Οδού, λίγα μόλις μέτρα από τον αρχαιολογικό χώρο. Φτιαγμένο σε μεγάλο μέρος με μέλη αρχαίου ναού, συγκινεί με την κομψότητα και τη λιτή του ευγένεια. Αυτόν τον καιρό αποκαθίστανται τα αρχαία σπαράγματα στον περιβάλλοντα χώρο του, ενόψει της πολιτιστικής πρωτεύουσας 2023
Ζ. K.
Απο τους λίγους ναούς στην Ελλάδα και ο μόνος στον νόμο Αττικής μάλλον που είναι αφιερωμένος στον Προφήτη Ζαχαρία. Τον πατέρα του Αγίου Ιωάννου. Ζαχαρίας στα εβραϊκά σημαίνει αυτός που τον θυμάται ο Θεός. Βοήθεια μας οι Ζαχαρίες!
Α. Π.
Πολυ όμορφος μεταβυζαντινός ναός που έχει χτιστεί με υλικό από την παλαιοχριστιανική βασιλική του 5ου αιώνα. Η βασιλική με τη σειρά της, έχει χτιστεί πάνω σε αρχαίο ναό, χρησιμοποιώντας υλικό από αυτόν.
Ν. Κ.
Στα μεταβυζαντινά χρόνια ανεγέρθηκε στα ερείπια της παλαιοχριστιανικής βασιλικής το εκκλησάκι του Αγίου Ζαχαρία, όπου έγινε πάλι εκτενής χρήση σπασμένων αρχαίων μαρμάρων (δεξιά του ψηφιδωτού με τον προφήτη Ζαχαρία πάνω από την κεντρική είσοδο σώζεται η επιγραφή της Νικοστράτης, η οποία είχε μυηθεί στα Μυστήρια). Ο Ζαχαρίας ήταν ιερέας στα Ιεροσόλυμα και πατέρας του Ιωάννη του Βαπτιστή. Στην Ελευσίνα όμως θεωρείται επιπλέον και προστάτης των αρτοποιών. Είναι μία μόνο από τις πολλές διασυνδέσεις με την αρχαία θρησκεία που επιβίωσαν στη βιογραφία και τη λατρεία του συγκεκριμένου αγίου. Είναι εντυπωσιακό πως ο επίσκοπος Νικαίας Θεοφάνης ο Γραπτός αποκαλεί τον Ζαχαρία ιεροφάντωρα, θεοφάντωρα και ιερομύστη, τίτλοι που θυμίζουν έντονα το λεξιλόγιο και τους τίτλους των ιερέων της Δήμητρας. Η φορητή εικόνα του αγίου χρονολογείται στα 1912 ενώ η μνήμη του τιμάται με ευλάβεια στις 5 Σεπτεμβρίου.
Γ. Κ.
Εάν δεν κάνω λάθος, ο μοναδικός ναός στην Ελλάδα. Πολύ γραφικός ναός και υπέροχο σημείο.
s.
31 Μαίου 2015!!! Είναι ένα πανέμορφο εκκλησάκι που ομορφαίνει το κέντρο της Ελευσίνας.
G. D.
Πολύ όμορφη εκκλησία στο κέντρο της πλατείας
M. S.
Είναι ακριβώς στην κεντρική πλατεία της Ελευσίνας.
Ν. Κ.
Πλατεία Ελευσίνας και ναός προφήτη Ζαχαρία