Αξιολογήσεις για Ιερός Ναός Αγίας Σοφίας Μυστρά. (Εκκλησία) στην Αθήνα (Αττική).
Ιερός Ναός Αγίας Σοφίας Μυστρά
Κάτω Χώρα 231 00
Περιγραφή
Πληροφορίες για το Ιερός Ναός Αγίας Σοφίας Μυστρά, Εκκλησία στην Αθήνα (Αττική)
Εδώ μπορείτε να δείτε την τοποθεσία, ώρες λειτουργίας, δημοφιλείς ώρες, επικοινωνία, φωτογραφίες και πραγματικές αξιολογήσεις από τους χρήστες.
Αυτό το μέρος έχει καλές αξιολογήσεις, αυτό σημαίνει ότι αντιμετωπίζουν τους πελάτες τους καλά και θα νιώσετε υπέροχα με τις υπηρεσίες τους, συνιστάται 100%!
Χάρτης
Αξιολογήσεις του Ιερός Ναός Αγίας Σοφίας Μυστρά
Ένα τόσο σημαντικό βυζαντινό μνημείο, στην άνω πόλη του Μυστρά
Τόπος μαγικός!!!
Αξίζει ανεπιφύλακτα να την επισκεφθείτε!!! Απίστευτη ομορφιά, σαν βγαλμένη από παραμύθι!!!
Μοναδική εμπειρία η επίσκεψη σε αυτόν τον τόπο. Αξίζει οπωσδήποτε!
Σε άσχημη κατάσταση λόγο του χρόνου αλλά και πάλι φαίνεται το μεγαλείο που είχε στην εποχή της
ΕΡΙΓΡΑΦΗΟ ΧΩΡΟΣΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣΦΩΤΟΘΗΚΗ
Ο ναός της Αγίας Σοφίας
Η Αγία Σοφία, στη συνοικία των παλατιών, ταυτίζεται με το καθολικό της πατριαρχικής Μονής του Ζωοδότη Χριστού, που ίδρυσε στα μέσα του 14ου αιώνα ο πρώτος Δεσπότης του Μυστρά Μανουήλ Καντακουζηνός, του οποίου τα μονογράμματα διαβάζονται στα επίκρανα των δυτικών ψευτοπαραστάδων και των κιόνων. Επί Τουρκοκρατίας μετατράπηκε σε τζαμί.
Το μνημείο ανήκει στον αρχιτεκτονικό τύπο του δίστυλου σταυροειδούς εγγεγραμμένου με τρούλο ναού, με τρεις τρίπλευρες εξωτερικά αψίδες ανατολικά, νάρθηκα δυτικά και δύο στοές βόρεια και δυτικά, από τις οποίες διατηρείται η πρώτη και το βόρειο τμήμα της δεύτερης. Σύγχρονά του είναι το ταφικό παρεκκλήσι με την υπόγεια κρύπτη ανατολικά της βόρειας στοάς, το τριώροφο καμπαναριό δυτικά και η άλλοτε διώροφη Τράπεζα βορειοδυτικά της εκκλησίας, ενώ μεταγενέστερες προσθήκες αποτελούν τα τρία παρεκκλήσια στη νότια πλευρά του. Ο ναός στο μεγαλύτερο μέρος έχει κτιστεί κατά το πλινθοπερίκλειστο σύστημα και φέρει πλούσιο κεραμοπλαστικό διάκοσμο στα τύμπανα των κεραιών του σταυρού.
Από το αρχικό εικονογραφικό πρόγραμμα του καθολικού σώζεται καλύτερα ο ένθρονος Παντοκράτορας στην κόγχη του Ιερού, αντίθετα με τα ανατολικά παρεκκλήσια, όπου ο ζωγραφικός διάκοσμος διατηρείται σχεδόν στο σύνολό του. Με εξαίρεση το διάκοσμο στο βορειοανατολικό παρεκκλήσι, που χρονολογείται στα τέλη του 14ου αιώνα, οι υπόλοιπες παραστάσεις τοποθετούνται στο β΄ μισό του ίδιου αιώνα.
Στην Πάνω Χώρα και πάνω από τα παλάτια των δεσποτών, βρίσκεται η μοναδική εκκλησία της Αγία Σοφίας, το καθολικό της μονής ήταν του Ζωοδότη Χριστού.
Είναι σταυροειδής με τρούλο και ψηλό τριώροφο καμπαναριό, χτίστηκε το 1350 από τον Μανουήλ Κατακουζηνό, πρώτο δεσπότη του Μυστρά, που είχε τη συνήθεια να αφιερώνει όλες τις εκκλησίες που έχτιζε στην Αγία Σοφία.
Το κτίριο έχει νάρθηκα, παρεκκλήσια και μια στοά στη βόρεια πλευρά του, σύμφωνα με την παράδοση, εκεί ενταφιάστηκαν η Θεοδώρα Τόκκου, σύζυγος του Κωνσταντίνου Δραγάτση Παλαιολόγου (1429), που πέθανε στη Γλαρέντζα και η Κλεόπα Μαλατέστα, σύζυγος του. Θεόδωρου Α' Παλαιολόγου (1433), σε τάφο της βόρειας στοάς βρέθηκε το μεταξωτό γυναικείο φόρεμα αρχόντισσας των αρχών του 15ου αιώνα, που είναι στο μουσείο του Μυστρά.
Η αγιογράφηση και οι τοιχογραφίες ανήκει στη δεύτερη περίοδο της τέχνης του Μυστρά (1350-1460), που άρχισε με την ίδρυση του δεσποτάτου και είναι φανερή η έντονη επίδραση της Μακεδονικής Σχολής.
Πολύ εντυπωσιακή είναι η Γέννηση της Θεοτόκου και μια πλατιά σύνθεση με γυναίκες που έχουν έρθει να προσφέρουν τα δώρα τους ντυμένες όπως οι αρχόντισσες του Μυστρά.
Η Αγία Σοφία, λόγω της θέσης της, ήταν η εκκλησία της αριστοκρατίας της πόλης και στη διάρκεια της Τουρκοκρατίας είχε μετατραπεί σε τζαμί.
Η Αγία Σοφία βρίσκεται στη συνοικία των Παλατιών μέσα στην καστροπολιτεία του Μυστρά.
Φέρει πλούσιο κεραμοπλαστικο διάκοσμο.
υπέροχη και επιβλητική εκκλησία της εποχής του βυζαντίου
Πολύ όμορφη
Εξαιρετική βυζαντινή ομορφιά. Απόλυτη γαλήνη.
ενδιαφέρον χώρος
Μοναδική
Σπουδαίο
Βυζαντινή εκκλησία με όμορφες τοιχογραφίες
Μόνο ένας περιορισμένος αριθμός ατόμων επιτρεπόταν να εισέλθει στην εκκλησία - δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή - μια γενική υποχρέωση να φορούν μάσκα προσώπου. Υπάρχουν πολλά να ανακαλύψετε - και νομίζω ότι οι τοιχογραφίες είναι καλά διατηρημένες.
Εκκλησία της Σοφίας του Θεού στους Δασκάλους. Αξιοσημείωτη είναι η παρουσία του δικέφαλου αετού του Βυζαντίου στο κιονόκρανο και ο πορφύριος στο δάπεδο του ναού.
Majestic Church from outside and full of ambient inside.
(Μεταφρασμένο)
Μεγαλοπρεπή Εκκλησία από έξω και γεμάτη ατμόσφαιρα μέσα.
Είναι θαύμα αν σας αρέσει η ιστορία, και ακόμα κι αν δεν σας αρέσει, ανακαλύπτετε ένα μέρος της Ελλάδας πέρα από τους κλασικούς ναούς, τις παραλίες και τα λευκά σπίτια με καρτ ποστάλ. Μπορείτε να κάνετε την επίσκεψη σε 2-3 ώρες, αξίζει τον κόπο.
Μια όμορφη εκκλησία που μας ταξιδεύει στο παρελθόν της. Υπάρχουν μόνο 2 τοιχογραφίες ακόμα ορατές.
Δυστυχώς, δεν έχουν απομείνει πολλά από την περασμένη λαμπρότητα αυτής της ορθόδοξης εκκλησίας.
Ωραίο μέρος για να επισκεφθείτε παρόλα αυτά
Ένας ανασκαφικός χώρος που σίγουρα αξίζει να δείτε, ειδικά το κάτω μέρος με τα μικρά ξωκλήσια. Ένα απόλυτο must για όποιον ενδιαφέρεται για τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία! Αν δεν θέλετε να ανεβείτε ολόκληρο το βουνό, επισκεφθείτε πρώτα το κάτω μέρος και μετά οδηγήστε στην επάνω είσοδο και μετά επισκεφθείτε τα υπόλοιπα.
(Μεταφρασμένο) Βυζαντινή εκκλησία με αρχαίες τοιχογραφίες
(Αρχικό κείμενο)
Византийская церковь с древними фресками
Ομορφος.
Μαυσωλείο της Θεοδώρας, συζύγου του Κωνσταντίνου ΙΑ' Παλαιολόγου.
Ομορφο μέρος. Πήγαμε εδώ με τα ποδήλατά μας. Ομορφη ΘΕΑ.
(Μεταφρασμένο) Υπέροχο μέρος!
(Αρχικό κείμενο)
Superbe endroit !
Αξίζει να επισκεφθείτε
Επικοινωνία
Φωτογραφίες
Street view και 360
Βίντεο
Όλα