Αξιολογήσεις για Handmade Traditional Philo Workshop. (Αρτοποιείο) στην Ρέθυμνο (Κρήτη).
Handmade Traditional Philo Workshop
30, Βερνάρδου, Ρέθυμνο 731 33, Ελλάδα
Περιγραφή
Πληροφορίες για το Handmade Traditional Philo Workshop, Αρτοποιείο στην Ρέθυμνο (Κρήτη)
Εδώ μπορείτε να δείτε την τοποθεσία, ώρες λειτουργίας, δημοφιλείς ώρες, επικοινωνία, φωτογραφίες και πραγματικές αξιολογήσεις από τους χρήστες.
Αυτό το μέρος έχει καλές αξιολογήσεις, αυτό σημαίνει ότι αντιμετωπίζουν τους πελάτες τους καλά και θα νιώσετε υπέροχα με τις υπηρεσίες τους, συνιστάται 100%!
Χάρτης
Ώρες λειτουργίας του Handmade Traditional Philo Workshop
Κυριακή
8:00π.μ.–10:00μ.μ.
Δευτέρα
8:00π.μ.–10:00μ.μ.
Τρίτη
8:00π.μ.–10:00μ.μ.
Τετάρτη
8:00π.μ.–10:00μ.μ.
Πέμπτη
8:00π.μ.–10:00μ.μ.
Παρασκευή
8:00π.μ.–10:00μ.μ.
Σάββατο
8:00π.μ.–10:00μ.μ.
Δημοφιλείς ώρες
Κυριακή
8 | |
---|---|
9 | |
10 | |
11 | |
12 | |
13 | |
14 | |
15 | |
16 | |
17 | |
18 | |
19 | |
20 | |
21 |
Τετάρτη
8 | |
---|---|
9 | |
10 | |
11 | |
12 | |
13 | |
14 | |
15 | |
16 | |
17 | |
18 | |
19 | |
20 |
Πέμπτη
8 | |
---|---|
9 | |
10 | |
11 | |
12 | |
13 | |
14 | |
15 | |
16 | |
17 | |
19 | |
20 | |
21 |
Παρασκευή
8 | |
---|---|
9 | |
10 | |
11 | |
12 | |
13 | |
14 | |
15 | |
16 | |
17 | |
18 | |
19 | |
20 |
Σάββατο
9 | |
---|---|
10 | |
11 | |
12 | |
13 | |
14 | |
15 | |
16 | |
17 | |
18 | |
19 | |
20 | |
21 |
Αξιολογήσεις του Handmade Traditional Philo Workshop
S. a. D. C.
Υπέροχη εμπειρία και πολύ φιλόξενοι οι ιδιοκτήτες. Η δε γεύση... Υπέροχη!!!
F. E. C.
The way they make it is great and It is traditional which is amazing and looks great. I just tried their tiny baklava and it was not fresh or tasty. It was 2 euros. Since they demonstrate there how they are making I would expect their products to be fresh. Still it is ok to take a look.
(Μεταφρασμένο)
Ο τρόπος που το φτιάχνουν είναι υπέροχος και είναι παραδοσιακό που είναι καταπληκτικό και φαίνεται υπέροχο. Μόλις δοκίμασα το μικροσκοπικό τους μπακλαβά και δεν ήταν φρέσκο ή νόστιμο. Ήταν 2 ευρώ. Δεδομένου ότι δείχνουν εκεί πώς φτιάχνουν, θα περίμενα τα προϊόντα τους να είναι φρέσκα. Ωστόσο, είναι εντάξει να ρίξετε μια ματιά.
C. H.
Fascinating demonstrations of Greek sweet pastry making. See the "shredded wheat" like and filo pastry of baklava being made as it has been for centuries. See decades of skill demonstrated and photos from the 50s of the same man in the same setting.
(Μεταφρασμένο)
Συναρπαστικές επιδείξεις ελληνικής ζαχαροπλαστικής. Δείτε το «τριμμένο σιτάρι» όπως και το ζαχαροπλαστείο του μπακλαβά να φτιάχνεται όπως γίνεται εδώ και αιώνες. Δείτε δεκαετίες δεξιοτεχνίας και φωτογραφίες από τη δεκαετία του '50 του ίδιου άνδρα στο ίδιο σκηνικό.
L. R.
In Deutschland habe ich sehr viel von dieser Konditorei gehört, gesehen und gelesen. Das ist ein Familienbetrieb, der seit den 1960er Jahren die bekannten Süßspeisen Baklava und Kadaif komplett per Hand zubereitet. Hier werden keine Maschinen genutzt sondern das traditionelle Handwerk, dass Herr Georgios, seine Frau und nun der Sohn, anwendet. Das ist nahezu einmalig in Griechenland und es schmeckt sooooo gut. Die Liebe die da reingesteckt wird, schmeckt man heraus. Wenn ich könnte, würde ich 100 Sterne für diese tolle Arbeit geben!
Wir wurden heute von der lieben Frau Katerina sehr liebevoll bedient. Wir unterhielten uns auch einige Minuten, da sie wissen wollte woher aus Griechenland ich stamme, wie lange wir auf Kreta sind, wie uns Rethymno gefällt, etc. - so eine liebevolle Frau! ❤️ Für die Familie in Deutschland haben wir heute mehrere kleine Baklavas geholt. Die kleinen Baklavas kosten 2€, die mittleren 6€ und die großen (da sind auch Kadaifs mit dabei) 9€ … Frau Katerina hat uns ein Baklava für den Weg mitgegeben und uns ein gesundes Leben und eine gute Reise gewünscht.
Ich wünsche der Familie Hatziparaskos alles liebe der Welt. Danke dass es euch gibt. 🙏🏼❤️
(Μεταφρασμένο)
Στη Γερμανία άκουσα, είδα και διάβασα πολλά για αυτό το ζαχαροπλαστείο. Πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση που ετοιμάζει τα περίφημα γλυκά μπακλαβά και κανταΐφ εξ ολοκλήρου στο χέρι από τη δεκαετία του 1960. Εδώ δεν χρησιμοποιούνται μηχανήματα, αλλά η παραδοσιακή χειροτεχνία που χρησιμοποιεί ο κ. Γεώργιος, η σύζυγός του και νυν γιος του. Αυτό είναι σχεδόν μοναδικό στην Ελλάδα και έχει πολύ ωραία γεύση. Μπορείτε να γευτείτε την αγάπη που υπάρχει σε αυτό. Αν μπορούσα θα έδινα 100 αστέρια για αυτή την υπέροχη δουλειά!
Σήμερα μας εξυπηρέτησε με πολύ αγάπη η αγαπημένη κυρία Κατερίνα. Μιλήσαμε επίσης για λίγα λεπτά καθώς ήθελε να μάθει από πού κατάγομαι στην Ελλάδα, πόσο καιρό είμαστε στην Κρήτη, πώς μας αρέσει το Ρέθυμνο κ.λπ. - μια τόσο υπέροχη κυρία! ❤️ Πήραμε αρκετούς μικρούς μπακλαβάδες για την οικογένεια στη Γερμανία σήμερα. Οι μικροί μπακλαβάδες κοστίζουν 2€, οι μεσαίοι 6€ και οι μεγάλοι (περιλαμβάνονται και κανταΐφ) 9€... Η κυρία Κατερίνα μας έδωσε έναν μπακλαβά να πάρουμε μαζί μας και μας ευχήθηκε να έχουμε υγεία και καλό ταξίδι.
Εύχομαι στην οικογένεια Χατζηπαράσκου τα καλύτερα στον κόσμο. Ευχαριστώ που υπάρχεις. 🙏🏼❤️
M. L. N.
Sadly, there was no one we could watch prepare the traditional filo pastry at 6:30 p.m., so we just quickly grabbed a selection of pastries for 6€ and went to eat it in a nearby park. The pastry is sweet and sticky, so make sure you have enough water to drink/wash your hands afterwards and someone to share it with 😅
(Μεταφρασμένο)
Δυστυχώς, δεν υπήρχε κανένας που θα μπορούσαμε να παρακολουθήσουμε να ετοιμάζει το παραδοσιακό ζαχαροπλαστείο φιλο στις 6:30 μ.μ., έτσι απλά πήραμε γρήγορα μια επιλογή από αρτοσκευάσματα για 6 € και πήγαμε να τα φάμε σε ένα κοντινό πάρκο. Η ζύμη είναι γλυκιά και κολλώδης, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετό νερό για να πιείτε/πλύνετε τα χέρια σας μετά και κάποιον να το μοιραστείτε μαζί του 😅
L. A.
This is the best traditional baklava in Rethimno. There are several types and I really don't know which is the best! Warm recommendation! People who work there are so nice. Unfortunately, I have only one picture, I are everything right away. Hahaha.
I think there are portions from 4 euro to 9 euro or more. Maybe there is less expensive portions, but really can't remember.
(Μεταφρασμένο)
Αυτός είναι ο καλύτερος παραδοσιακός μπακλαβάς στο Ρέθυμνο. Υπάρχουν πολλά είδη και πραγματικά δεν ξέρω ποιο είναι το καλύτερο! Θερμή σύσταση! Οι άνθρωποι που εργάζονται εκεί είναι πολύ καλοί. Δυστυχώς, έχω μόνο μία φωτογραφία, είμαι τα πάντα αμέσως. Χαχαχα.
Νομίζω ότι υπάρχουν μερίδες από 4 ευρώ έως 9 ευρώ και άνω. Ίσως υπάρχουν λιγότερο ακριβές μερίδες, αλλά πραγματικά δεν μπορώ να θυμηθώ.
S.
Traditional baker demonstrates the skill of making traditional filo pastry. Very interesting and also extremely fascinating. Great example of an old artisanal skill kept alive. They also sell baklava they make using the handmade filo pastry and it’s delicious!
(Μεταφρασμένο)
Ο παραδοσιακός αρτοποιός επιδεικνύει την ικανότητα παρασκευής παραδοσιακών ζαχαροπλαστικής με φύλλο. Πολύ ενδιαφέρον και επίσης εξαιρετικά συναρπαστικό. Εξαιρετικό παράδειγμα μιας παλιάς δεξιοτεχνίας που διατηρείται ζωντανή. Πουλάνε επίσης μπακλαβά που φτιάχνουν χρησιμοποιώντας το χειροποίητο φύλλο φιλοζύμη και είναι νόστιμο!
J. D.
(Μεταφρασμένο) Τελευταία μέρη όπου φτιάχνονται γλυκίσματα στο χέρι. Εργαστήριο που διευθύνει ένα ηλικιωμένο ζευγάρι, η τιμή είναι πολύ λογική και αν σας αρέσουν τα καλά αρτοσκευάσματα, τότε πηγαίνετε εκεί. Επωφεληθείτε από μέρη όπως αυτό.
(Αρχικό κείμενο)
Dernier lieux où les pâtisseries sont faitent à la main. Atelier tenu par un vieux couplé, le prix est très raisonnable et si vous aimer les bonnes pâtisseries, alors allez y. Profitons des lieux comme celui ci.
G. G.
(Μεταφρασμένο) Ένας από τους τελευταίους τεχνίτες της ζύμης φλο, πόσο θα κρατήσει η τεχνογνωσία; Ο κύριος του χώρου σας καλωσορίζει με χαμόγελο.
Εντυπωσιακή η δουλειά της ζύμης που γίνεται φούσκα και μετά τεντώνεται στα άκρα. Τα αρτοσκευάσματα μελιού που παρουσιάζονται προς πώληση είναι εξαιρετικά και όχι ακριβά.
(Αρχικό κείμενο)
Un des derniers artisans de la pâte fllo, le savoir-faire perdurera encore combien de temps ? Le maître des lieux vous accueille avec le sourire.
Impressionnant le travail de la pâte qui devient une bulle et ensuite est étirée à l'extrême. Les pâtisseries au miel présentées à la vente sont excellentes et pas chères.
p.
(Μεταφρασμένο) Ένα μέρος με ψυχή. Αυτό δεν είναι ένα μοντέρνο κατάστημα που δελεάζει με χρώματα.
Ο χρόνος έχει σταματήσει εδώ και είναι όμορφο.
Ένας ηλικιωμένος κύριος που είναι δεξιοτέχνης στο ζύμωμα ζύμης με το χέρι είναι σχεδόν 90 ετών και εξακολουθεί να αφοσιώνεται στη δουλειά, που είναι το πάθος του.
Ένα μέρος που πρέπει να επισκεφθείτε και να αγοράσετε υπέροχα γλυκά.
(Αρχικό κείμενο)
Miejsce z duszą. Nie jest to modny sklep, który wabi kolorami.
Tutaj czas zatrzymał się w miejscu i to jest piękne.
Starszy pan, który jest mistrzem w ręcznym wyrabianiu ciasta ma prawie 90 lat i wciąż oddaje się pracy, która jest jego pasją.
Obowiązkowe miejsce do odwiedzenia i zakupu świetnych słodkości.
V. N.
Loved seeing how they make baklava in the traditional way, very interesting. It was difficult to find as there's no large sign outside. They sell baklava here which travel well. We brought ours back home to the UK and they are still good two weeks later.
(Μεταφρασμένο)
Μου άρεσε να βλέπω πώς φτιάχνουν τον μπακλαβά με τον παραδοσιακό τρόπο, πολύ ενδιαφέρον. Ήταν δύσκολο να το βρεις καθώς δεν υπήρχε μεγάλη πινακίδα έξω. Εδώ πουλάνε μπακλαβά που ταξιδεύουν καλά. Φέραμε τα δικά μας πίσω στο Ηνωμένο Βασίλειο και είναι ακόμα καλά δύο εβδομάδες αργότερα.
P. Z.
Amazing place with amazing people. Their kadaifis are just a simple perfection and their baklavas as well. It's great to but then both and serve it yourself at the hotel /home with vanilla ice cream, it is something everybody needs on their Crete vacation :)
Apart from this, the place is run with such love, care and tradition, that is just amazing to see how devoted to their craft they are. It's also nice to see how they prepare their Philo Pastry - we managed to be at the preparing around 1PM, but there should be also one in the morning around 10AM.
Definetely a must-see in Rethimno :)
(Μεταφρασμένο)
Καταπληκτικό μέρος με καταπληκτικούς ανθρώπους. Τα κανταΐφια τους είναι απλά μια τελειότητα και οι μπακλαβάδες τους επίσης. Είναι υπέροχο, αλλά μετά και τα δύο και σερβίρετε μόνοι σας στο ξενοδοχείο/σπίτι με παγωτό βανίλια, είναι κάτι που όλοι χρειάζονται στις διακοπές τους στην Κρήτη :)
Εκτός από αυτό, ο τόπος λειτουργεί με τόση αγάπη, φροντίδα και παράδοση, που είναι απλά εκπληκτικό να βλέπεις πόσο αφοσιωμένοι είναι στην τέχνη τους. Είναι επίσης ωραίο να βλέπουμε πώς ετοιμάζουν το Philo Pastry τους - καταφέραμε να είμαστε στην προετοιμασία γύρω στη 13:00, αλλά θα πρέπει να υπάρχει και ένα το πρωί γύρω στις 10:00.
Σίγουρα πρέπει να δείτε στο Ρέθυμνο :)
I. G.
(Μεταφρασμένο) Πολύ συναρπαστική εμπειρία να βλέπεις τον δάσκαλο Γιώργο να δουλεύει τη ζύμη φυλλοζύμη ζωντανά με πάθος και περηφάνια! Αυτό το εργαστήριο είναι ένας κόσμος χωρισμένος, φαίνεται να πηγαίνει πίσω στο χρόνο, όμορφο! Εννοείται ότι τα γλυκά είναι εξαιρετικά, τόσο που έχουμε επιστρέψει αρκετές φορές για να απολαύσουμε τις νοστιμιές του. Ο καλύτερος μπακλαβάς στο Ρέθυμνο χωρίς αμφιβολία! Πήγαινε εκεί!
(Αρχικό κείμενο)
Esperienza molto emozionante vedere il maestro Yiorgos lavorare la pasta fillo dal vivo con passione e orgoglio! Questo laboratorio è un mondo a parte, sembra tornare indietro nel tempo, bellissimo! Inutile dire che i dolci sono eccezionali, tant’è che ci siamo tornati più volte per godere delle sue prelibatezze. Baklava migliore di Rethymno senza dubbio! Andateciii!
A. D.
(Μεταφρασμένο) Λαχταριστός μπακλαβάς, αγοράσαμε λίγα σετ επί τόπου και τον πήραμε σπίτι, πολύ νόστιμος. Αξίζει να επισκεφτείτε αυτό το μέρος. Ο μπακλαβάς είναι χειροποίητος σύμφωνα με παραδοσιακή συνταγή. Κατά την επίσκεψή σας, μπορείτε να δείτε πώς φτιάχνονται αυτές οι λιχουδιές.
(Αρχικό κείμενο)
Baklava przepyszna, kupiliśmy na miejscu kilka zestawów i zabraliśmy do domu, wszystkim bardzo smakowana. Warto odwiedzić to miejsce. baklava jest ręcznie robiona wg tradycyjnego przepisu. Podczas wizyty można przypatrywać się jak robione są te pyszności.
M. M.
Das beste Baklava, das ich je gegessen habe. Es wird frisch zubereitet und man kann sogar dabei zuschauen. Es hält lange, auch wenn man es mitnimmt. Die Preise sind sehr fair. Für Baklava die beste Adresse 👍🏼
(Μεταφρασμένο)
Ο καλύτερος μπακλαβάς που έχω φάει ποτέ. Είναι φρεσκοπαρασκευασμένο και μπορείτε ακόμη και να το παρακολουθήσετε. Διαρκεί πολύ ακόμα κι αν το πάρετε μαζί σας. Οι τιμές είναι πολύ δίκαιες. Η καλύτερη διεύθυνση για μπακλαβά 👍🏼
H. F.
Fast wäre ich daran vorbei gelaufen und hätte diese liebevolle, fast schon untergegangene Rarität verpasst.
Allein der Besuch bei dieser traditionellen Baklava-"Manufaktur" ist Grund genug einen Tag in Rethymno einzuplanen. Schön so etwas noch bestaunen zu dürfen!
(Μεταφρασμένο)
Σχεδόν πέρασα από δίπλα του και θα μου έλειπε αυτή η αγαπημένη, σχεδόν χαμένη σπανιότητα.
Μια επίσκεψη σε αυτόν τον παραδοσιακό «κατασκευαστή» μπακλαβά είναι αρκετός λόγος για να προγραμματίσετε μια μέρα στο Ρέθυμνο. Χαίρομαι που μπορώ να θαυμάσω κάτι τέτοιο!
A. K.
(Μεταφρασμένο) Είναι ένα παραδοσιακό και οικογενειακά διοικούμενο αρτοποιείο, αν μπορείτε να το πείτε. Φτιάχνουν μπριζόλες (κέικ με μέλι και ξηρούς καρπούς) Μια πολύ ωραία οικογένεια που φτιάχνει αυτά τα κέικ από το 1955. Σας συνιστώ να καθίσετε
(Αρχικό κείμενο)
To tradycyjna i rodzinna piekarnia, jeżeli tak można powiedzieć. Oni robią pochlawa (ciasto z miodem i orzechami) Bardzo miła rodzina, która się zajmuje robieniem tych ciast od 1955 roku. Polecam odsiedzieć
M. K.
Bestes Baklava was ich je gegessen habe. Es ist wunderbar zu sehen wie in traditioneller Handarbeit und mit welcher Leidenschaft und Hingabe etwas so leckeres hergestellt wird. Wirklich top
(Μεταφρασμένο)
Ο καλύτερος μπακλαβάς που έχω φάει ποτέ. Είναι υπέροχο να βλέπεις πώς φτιάχνεται κάτι τόσο νόστιμο με παραδοσιακή χειροτεχνία και με τι μεράκι και αφοσίωση. Πραγματικα τελεια
F.
Das beste Baklava auf der Welt! Zumindest aus meiner Sicht. Ich bin normalerweise kein Fan von Baklava, aber mit dieser Handwerkskunst und der Liebe zur Herstellung dieser süßen Leckereien wird es auf ein ganz anderes Niveau gehoben. In jedem Fall probieren.
(Μεταφρασμένο)
Ο καλύτερος μπακλαβάς στον κόσμο! Τουλάχιστον από τη δική μου οπτική γωνία. Συνήθως δεν είμαι λάτρης του μπακλαβά, αλλά αυτό το επίπεδο δεξιοτεχνίας και αγάπης για την παρασκευή αυτών των γλυκών λιχουδιών το πηγαίνει σε ένα εντελώς άλλο επίπεδο. Σε κάθε περίπτωση, δοκιμάστε το.
S. C.
(Μεταφρασμένο) Επισκέφτηκε στις αρχές Νοεμβρίου
Ο Γιώργος, μαζί με τον γιο και τον εγγονό του που έχουν αποκτήσει αυτή τη γνώση, είναι ένας από τους τελευταίους τεχνίτες της χειροποίητης ζύμης φυλλοζύμης. μια υπέροχη αναχρονιστική πραγματικότητα που επιβιώνει στη λογική των μεγάλων παραγωγών!
Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να παρακολουθήσουμε την πραγματική επεξεργασία καθώς, κατά τις λιγότερο τουριστικές περιόδους, η ζύμη φυλλόμορφου παρασκευάζεται μόνο ορισμένες ημέρες της εβδομάδας.
Ωστόσο, είχαμε τη μεγάλη χαρά να γνωρίσουμε τον Γιώργο και τη σύζυγό του Κατερίνα με την οποία περάσαμε λίγο χρόνο. είναι δύο γλυκοί και ωραίοι γέροι. Ο Γιώργος με κακώς συγκαλυμμένη ντροπαλότητα και λίγη περηφάνια μας μίλησε για τη δουλειά του και μας έδειξε τις φωτογραφίες από τα ταξίδια τους… ήταν μια υπέροχη στιγμή που μοιραζόμασταν όπου μας πρόσφεραν ακόμη και γλυκά που ήταν ακόμα ζεστά. σχεδόν περιττό να πούμε ότι δεν ήταν τίποτα λιγότερο από εξαίσια!
Δεν πρέπει να χάσετε όταν το εργαστήριο λειτουργεί!
Efharistò polì, Γιώργος και Κατερίνα
Ο Σεμ και η Βανέσα
(Αρχικό κείμενο)
Visitato ad inizio novembre
Yiorgos, assieme al figlio ed al nipote che hanno ripreso questo sapere, è uno degli ultimi artigiani della pasta a fillo lavorata a mano; una splendida realtà anacronistica che sopravvive alle logiche delle grandi produzioni!
Purtroppo non abbiamo potuto assistere alla lavorazione vera e propria in quanto, durante i periodi meno turistici, la pasta fillo viene preparata solamente in determinati giorni della settimana.
Abbiamo comunque avuto il grande piacere di incontrare Yiorgos e la moglie Katherina con i quali ci siamo intrattenuti un po’ di tempo; sono due vecchietti dolci e simpatici. Yiorgos con malcelata timidezza e un pizzico di orgoglio ci ha parlato del suo lavoro e mostrato le foto dei loro viaggi… è stato un bellissimo momento di condivisione dove ci sono stati pure offerti dei dolci ancora tiepidi; quasi inutile dire che erano a dir poco squisiti!
Da non perdere assolutamente quando il laboratorio è in funzione!
Efharistò polì, Yiorgos kai Katherina
Sem e Vanessa
A. S.
Found this bakery while the owner was preparing his last filo dough, so we were to make some picture during our visit. We saw a demonstration once on the TV and wanted to visit one ever since. We bought a basket of sweets for along the way, delicious!
(Μεταφρασμένο)
Βρήκα αυτό το αρτοποιείο ενώ ο ιδιοκτήτης ετοίμαζε την τελευταία του ζύμη filo, οπότε έπρεπε να κάνουμε μια φωτογραφία κατά την επίσκεψή μας. Είδαμε μια διαδήλωση μια φορά στην τηλεόραση και θέλαμε να την επισκεφτούμε από τότε. Στην πορεία αγοράσαμε ένα καλάθι γλυκά, νόστιμα!
N. S.
An diesem Ort habe ich das beste Baklava meines Lebens gekauft. Die Ehefrau des Inhabers ist sehr freundlich. Der Laden ist sehr sauber und ordentlich. Ich habe dort einige Packungen für mich und für die Verwandtschaft in Deutschland gekauft. Das Baklava hält sehr lange, da es so super frisch ist!
(Μεταφρασμένο)
Σε αυτό το μέρος αγόρασα τον καλύτερο μπακλαβά της ζωής μου. Η γυναίκα του ιδιοκτήτη είναι πολύ φιλική. Το κατάστημα είναι πολύ καθαρό και περιποιημένο. Αγόρασα μερικά πακέτα εκεί για μένα και για τους συγγενείς μου στη Γερμανία. Ο μπακλαβάς διαρκεί πολύ καθώς είναι πολύ φρέσκος!
K.
Nach einem Bericht im deutschen Fernsehen u.a. über diese Bäckerei, haben wir uns für unseren nächsten Kreta Urlaub vorgenommen, selbst einmal dort vorbei zu schauen, da wir auch sehr große Baklawa-Liebhaber sind. Es ist toll, dass man bei der Herstellung zuschauen kann und dass es dort noch traditionell hergestellt wird. Und man muss wirklich sagen, es ist schmeckt ausgezeichnet.
(Μεταφρασμένο)
Μετά από ένα ρεπορτάζ της γερμανικής τηλεόρασης για αυτό το αρτοποιείο, μεταξύ άλλων, αποφασίσαμε να σταματήσουμε μόνοι μας εκεί για τις επόμενες διακοπές μας στην Κρήτη, καθώς είμαστε και πολύ μεγάλοι λάτρεις του μπακλαβά. Είναι υπέροχο που μπορείς να το δεις να φτιάχνεται και που εξακολουθεί να φτιάχνεται με τον παραδοσιακό τρόπο. Και πραγματικά πρέπει να πω ότι έχει υπέροχη γεύση.
A. L.
A traditional pastry maker, hand made phyllo and Baklava by Kyr Yiorgos and his family. This is a very rarely pastry which is a must see.
(Μεταφρασμένο)
Παραδοσιακός ζαχαροπλάστης, χειροποίητο φύλλο και μπακλαβάς από τον Κυρ Γιώργο και την οικογένειά του. Αυτό είναι ένα πολύ σπάνιο ζαχαροπλαστείο που πρέπει να δείτε.
N. V.
Ihr müsst das unbedingt probieren!!! Eine absolute rarität aus traditioneller Hand erstellt. Mega lecker und zu 100% handmade!!!
(Μεταφρασμένο)
Πρέπει οπωσδήποτε να το δοκιμάσετε!!! Μια απόλυτη σπανιότητα που δημιουργήθηκε από ένα παραδοσιακό χέρι. Σούπερ νόστιμο και 100% χειροποίητο!!!
A. P.
This is a historic filo pastry, as well as kantaifi pastry, maker. The place was established in the beginning of the 20th century and offers filo pastry of outstanding quality. If you happen to be there at the right moment you can view the whole procedure of making it, as it is performed openly. You can also buy made baklava. The owners are really friendly.
(Μεταφρασμένο)
Πρόκειται για μια ιστορική ζαχαροπλαστική, καθώς και για την παρασκευή ζαχαροπλαστικής. Ο τόπος ιδρύθηκε στις αρχές του 20ού αιώνα και προσφέρει εξαιρετικής ποιότητας φιλότυπη ζαχαροπλαστική. Εάν τυχαίνει να βρίσκεστε εκεί τη σωστή στιγμή, μπορείτε να δείτε ολόκληρη τη διαδικασία δημιουργίας του, καθώς εκτελείται ανοιχτά. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε φτιαγμένο μπακλαβά. Οι ιδιοκτήτες είναι πολύ φιλικοί.
F. A.
Für 2€ haben wir zwei große Baklava gekauft, die frisch zubereitet worden sind. Die leckersten Baklava von Kreta!
(Μεταφρασμένο)
Με 2€ αγοράσαμε δύο μεγάλους μπακλαβάδες που ήταν φρεσκοφτιαγμένοι. Ο πιο νόστιμος μπακλαβάς της Κρήτης!
W. W.
An artist at work! And his baklava is incredible. A caution to stupid tourists who feel the need to touch: don’t!
(Μεταφρασμένο)
Ένας καλλιτέχνης στη δουλειά! Και ο μπακλαβάς του είναι απίστευτος. Μια προσοχή στους ηλίθιους τουρίστες που νιώθουν την ανάγκη να αγγίξουν: μην το κάνετε!
R. U.
The best handmade baklava, fresh and delicious. Thank You:)
(Μεταφρασμένο)
Ο καλύτερος χειροποίητος μπακλαβάς, φρέσκος και λαχταριστός. Ευχαριστώ:)
R. M.
Great baklavas even more better owners ! Tired ofc with so manny thousands of tourists asking for photos but they still keep up the good spirit and hospitality
(Μεταφρασμένο)
Υπέροχοι μπακλαβάδες ακόμα περισσότεροι καλύτεροι ιδιοκτήτες! Κουρασμένος με τόσες χιλιάδες τουρίστες που ζητούν φωτογραφίες, αλλά εξακολουθούν να διατηρούν το καλό πνεύμα και τη φιλοξενία
D. P.
(Μεταφρασμένο) Ένα πολύ ατμοσφαιρικό μέρος. Ο χρόνος σταμάτησε. Μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά τη διαδικασία παραγωγής. Τα προϊόντα δεν είναι φθηνά, αλλά πολύ νόστιμα και γλυκά.
(Αρχικό κείμενο)
Bardzo klimatyczne miejsce. Czas zatrzymał się w miejscu. Można obejrzeć na żywo proces produkcji. Produkty nie są tanie, ale bardzo smaczne i słodkie.
A. C.
Best baclava that we ever ate! I trully recomended even for people which doesnt like baklava - that taste is incredible!!!
(Μεταφρασμένο)
Ο καλύτερος μπακλαβάς που φάγαμε ποτέ! Το συνιστώ ανεπιφύλακτα ακόμη και για άτομα που δεν τους αρέσει ο μπακλαβάς - αυτή η γεύση είναι απίστευτη!!!
D. R.
They still make phillo the old fashined way.
Worth a stop.
You can buy baklava inside, very good.
(Μεταφρασμένο)
Εξακολουθούν να φτιάχνουν το phillo με τον παλιό τρόπο.
Αξίζει μια στάση.
Μπορείτε να αγοράσετε μπακλαβά μέσα, πολύ καλός.
M. C.
Very good Kadaifi made with homemade flour dough (the lady was doing it in front of us). To taste 😉
(Μεταφρασμένο)
Πολύ καλό κανταΐφι φτιαγμένο με σπιτική αλευρόζυμη (η κυρία το έκανε μπροστά μας). Για γεύση 😉
T. M. W. T. H.
Can you make a pastry with custard? But creamy custard texture similar to Portugal tart? Thankyou 🙏
(Μεταφρασμένο)
Μπορείτε να φτιάξετε μια ζύμη με κρέμα; Αλλά η κρεμώδης υφή κρέμας παρόμοια με την τάρτα Πορτογαλίας; Σας ευχαριστώ 🙏
S. J.
(Μεταφρασμένο) Βιοτεχνική παραγωγή μπακλαβά! Πολύ ζεστό καλωσόρισμα και καλά αρτοσκευάσματα
προτείνω
(Αρχικό κείμενο)
Production artisanale de baklavas! Très bon accueil et bonnes pâtisseries
Je recommande
R. P.
Lovely unassuming baklava bakery. I went there at 9.30pm hoping it was still open. And it was! The owner gave us a brief history of the store and his family and showed us how the baklava was made. It’s a must when you’re in the old town.
(Μεταφρασμένο)
Υπέροχο λιτό αρτοποιείο μπακλαβά. Πήγα εκεί στις 9.30μμ ελπίζοντας ότι ήταν ακόμα ανοιχτό. Και ήταν! Ο ιδιοκτήτης μας έδωσε μια σύντομη ιστορία του καταστήματος και της οικογένειάς του και μας έδειξε πώς φτιάχτηκε η μπακλαβά. Είναι απαραίτητο όταν βρίσκεστε στην παλιά πόλη.
R. W.
Great little place that you should visit if you're in any way interested in how filo/phyllo pastry and kadaifi is handmade.
(Μεταφρασμένο)
Υπέροχο μικρό μέρος που πρέπει να επισκεφτείτε αν ενδιαφέρεστε με οποιονδήποτε τρόπο για το πώς το filo/phyllo pastry και το kadaifi είναι χειροποίητα.
M. M.
Amazing place! You can watch how the owner and his family produce the filo pastry by hand and buy their home made baklava. And to be honest it's the best baklava I had so far.
(Μεταφρασμένο)
Καταπληκτικό μέρος! Μπορείτε να παρακολουθήσετε πώς ο ιδιοκτήτης και η οικογένειά του παράγουν τη ζύμη filo με το χέρι και αγοράζουν τον σπιτικό μπακλαβά τους. Και για να είμαι ειλικρινής είναι ο καλύτερος μπακλαβάς που είχα μέχρι τώρα.
M. J.
I love these places. A bakery workshop with a long tradition, this family has been making these amazing sweets here for over 55 years. Handmade baklava is very demanding. I was honored to see this gentleman at work, a piece of history and tradition. And baklava is incredibly delicious here! 👍 One package cost 7 euros. (12/2020)
(Μεταφρασμένο)
Λατρεύω αυτά τα μέρη. Ένα εργαστήριο αρτοποιίας με μεγάλη παράδοση, αυτή η οικογένεια φτιάχνει αυτά τα καταπληκτικά γλυκά εδώ για πάνω από 55 χρόνια. Ο χειροποίητος μπακλαβάς είναι πολύ απαιτητικός. Είχα την τιμή να δω αυτόν τον κύριο στη δουλειά, ένα κομμάτι ιστορίας και παράδοσης. Και ο μπακλαβάς είναι απίστευτα νόστιμος εδώ! 👍 Ένα πακέτο κοστίζει 7 ευρώ. (12/2020)
A. A.
Excellent traditional pastries, the best baklavas we had on the island: crunchy, with lots of nuts, spices and good honey. You can find them in a beautiful arched space in an ancient building, and if you’re lucky, you’ll find the artisans fabricating the famous filo paste before your eyes.
(Μεταφρασμένο)
Εξαιρετικά παραδοσιακά γλυκίσματα, οι καλύτεροι μπακλαβάδες που είχαμε στο νησί: τραγανοί, με πολλούς ξηρούς καρπούς, μπαχαρικά και καλό μέλι. Μπορείτε να τα βρείτε σε έναν όμορφο τοξωτό χώρο σε ένα αρχαίο κτίριο και αν είστε τυχεροί, θα βρείτε τους τεχνίτες να κατασκευάζουν τη διάσημη πάστα filo μπροστά στα μάτια σας.
P.
Traditional philo pastry workshop run by the same couple for over 50 years. It's a rare thing to see nowadays when most of those have disappeared because of a mass produced machine made desserts.
Definitely worth to visit, they are great with coffee!
(Μεταφρασμένο)
Εργαστήρι παραδοσιακής ζαχαροπλαστικής philo που λειτουργεί από το ίδιο ζευγάρι για πάνω από 50 χρόνια. Είναι κάτι σπάνιο να δεις στις μέρες μας, όταν τα περισσότερα από αυτά έχουν εξαφανιστεί εξαιτίας μιας μαζικής παραγωγής επιδόρπια από μηχανή.
Σίγουρα αξίζει να τα επισκεφτείτε, είναι υπέροχα με καφέ!
A. F.
Beste Baklava ever! Besonders nette Zuckerbäcker, die sich gerne über die Schulter sehen lassen und dabei noch erklären was sie gerade.machen.
(Μεταφρασμένο)
Ο καλύτερος μπακλαβάς ποτέ! Ιδιαίτερα ωραίοι ζαχαροπλάστες που χαίρονται να σας αφήσουν να κοιτάξετε πάνω από τον ώμο τους και να εξηγήσετε τι κάνουν.
J. N.
(Μεταφρασμένο) Εξαιρετικοί, τραγανοί και νόστιμοι μπακλαβάδες. Ότι καλύτερο έχουμε δοκιμάσει στην Κρήτη!
(Αρχικό κείμενο)
Baklavas exceptionnelles, croustillantes, et délicieuses. Les meilleures qu'on ait goûté en Crète !
S.
Dieses wunderbare Familienunternehmen muss einfach erhalten bleiben! Wahnsinnig leckeres und authentisches Baklava aus eigener Produktion. Wir waren von der Gastfreundlichkeit der Familie begeistert und würden jedem einen Besuch dort empfehlen! Wir haben dort gleich unsere Mitbringsel für unsere Liebsten zu Hause gekauft und alle waren begeistert!
(Μεταφρασμένο)
Αυτή η υπέροχη οικογενειακή επιχείρηση απλά πρέπει να διατηρηθεί! Τρελά νόστιμος και αυθεντικός μπακλαβάς δικής μας παραγωγής. Μας άρεσε η φιλοξενία της οικογένειας και θα συνιστούσαμε σε όλους να επισκεφθούν! Αγοράσαμε αμέσως τα αναμνηστικά μας για τους αγαπημένους μας στο σπίτι και όλοι ενθουσιάστηκαν!
S. D.
Baklava without walnuts with a little sesame but the dough is homemade. In Bosnia, it is made with a lot of walnuts.
(Μεταφρασμένο)
Μπακλαβάς χωρίς καρύδια με λίγο σουσάμι αλλά η ζύμη είναι σπιτική. Στη Βοσνία φτιάχνεται με πολλά καρύδια.
N. F.
🇬🇷Best traditional Baklavar in Greece🇬🇷
⭐⭐⭐⭐⭐
Sehr guter Bäcker, etwas unscheinbar in einer Seitengasse gelegen. Kommen wir seit Jahren immer wieder❣️👍😁
(Μεταφρασμένο)
🇬🇷Ο καλύτερος παραδοσιακός μπακλαβάρ στην Ελλάδα🇬🇷
⭐⭐⭐⭐⭐
Πολύ καλός φούρναρης, κάπως δυσδιάκριτος σε παράδρομο. Επιστρέφουμε εδώ και χρόνια ❣️👍😁
y. a.
(Μεταφρασμένο) Αυθεντικό οικογενειακό εργαστήριο ζαχαροπλαστικής, αληθινό σπιτικό, πολύ φιλικό καλωσόρισμα από τρεις γενιές
(Αρχικό κείμενο)
Atelier de pâtisserie familiale authentique du vrai fait-maison accueil très sympathique des trois générations
J. B.
Been longing for years to visit! It doesn't look much spectacular inside but that makes it really worth it. The authenticity, the family tradition, the local immersion, it's just wauw to see!
(Μεταφρασμένο)
Χρόνια λαχταρούσα να επισκεφτώ! Δεν φαίνεται πολύ εντυπωσιακό μέσα, αλλά αυτό το κάνει πραγματικά αξίζει τον κόπο. Η αυθεντικότητα, η οικογενειακή παράδοση, η τοπική βύθιση, είναι απλά wauw για να δείτε!
M. (.
You can't really find any experience more authentic than what happens in this place, if you're lucky to be there when they actually prepare the philo dough. The pastries are really good but what makes this place special is just the very specific atmosphere of a family run business.
(Μεταφρασμένο)
Δεν μπορείτε πραγματικά να βρείτε καμία εμπειρία πιο αυθεντική από αυτό που συμβαίνει σε αυτό το μέρος, αν είστε τυχεροί που βρίσκεστε εκεί όταν πραγματικά ετοιμάζουν τη ζύμη φιλό. Τα αρτοσκευάσματα είναι πραγματικά καλά, αλλά αυτό που κάνει αυτό το μέρος ξεχωριστό είναι απλώς η πολύ συγκεκριμένη ατμόσφαιρα μιας οικογενειακής επιχείρησης.
E. G.
Probably the oldest traditional pastry shop on Crete, let alone Rethymno. It's not only Baklava that is amazingly tasty, but you can also see how phylo is prepared by an 86-year old owner with his son.
(Μεταφρασμένο)
Σως το παλαιότερο παραδοσιακό ζαχαροπλαστείο στην Κρήτη, πόσο μάλλον το Ρέθυμνο. Δεν είναι μόνο ο Μπακλαβά που είναι εκπληκτικά νόστιμος, αλλά μπορείτε επίσης να δείτε πώς παρασκευάζεται το φυλό από έναν 86χρονο ιδιοκτήτη με τον γιο του.
S. I.
Homemade delights. We took few packages of baklava and kadaif back to Serbia, shared it with our friends and it was mouthwatering delicious. Not to be missed when wandering the old town!
(Μεταφρασμένο)
Σπιτικές απολαύσεις. Πήραμε μερικές συσκευασίες μπακλαβά και κανταΐφ πίσω στη Σερβία, το μοιραστήκαμε με τους φίλους μας και ήταν πεντανόστιμο. Δεν πρέπει να χάσετε όταν περιπλανηθείτε στην παλιά πόλη!
C. P.
(Μεταφρασμένο) Νομίζω ότι ήμασταν άτυχοι ή φτάσαμε πολύ αργά επειδή ο μπακλαβάς ήταν εντάξει, αλλά τίποτα περισσότερο. Από την άλλη, στην πραγματικότητα τους βλέπουμε να κάνουν τα πάντα στο σπίτι, είναι εντυπωσιακό
(Αρχικό κείμενο)
Je pense que nous n'avons pas eu de chance ou que nous sommes arrivés trop tard car les baklava étaient OK mais sans plus. En revanche on les voit effectivement tout faire maison c'est impressionnant
A. B.
Great place to see how filo pastry is made for years by same family. You can also buy some sweets. Baclava was delicious!
(Μεταφρασμένο)
Υπέροχο μέρος για να δείτε πώς φτιάχνεται η ζύμη filo για χρόνια από την ίδια οικογένεια. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε μερικά γλυκά. Η μπακλαβά ήταν νόστιμη!
M. M.
Great traditional made Philo. Went a few times during our holiday.
(Μεταφρασμένο)
Υπέροχο παραδοσιακό φτιαγμένο Philo. Πήγαμε μερικές φορές κατά τη διάρκεια των διακοπών μας.
T.
Besonderheit, dass man dem Herstellungsprozess zuschauen kann. Leckere Baklava, für meinen Geschmack zu süß, da es teilweise in Honig getränkt ist. Die Stube sieht von außen sehr unscheinbar aus. Finde es toll, dass es sowas gibt
(Μεταφρασμένο)
Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που μπορείτε να παρακολουθήσετε τη διαδικασία κατασκευής. Νόστιμος μπακλαβάς, πολύ γλυκός για τα γούστα μου καθώς είναι μερικώς εμποτισμένος με μέλι. Το δωμάτιο δεν φαίνεται πολύ εντυπωσιακό από έξω. Σκεφτείτε ότι είναι υπέροχο που υπάρχει κάτι τέτοιο
D. K.
Quite the experience. When you are into artisan food this is the place. Grab some Baklava and watch how the dough is getting made by hand like ages ago. Not touristy at all. 👍
(Μεταφρασμένο)
Αρκετά η εμπειρία. Όταν ασχολείστε με το βιοτεχνικό φαγητό, αυτό είναι το μέρος. Πιάστε λίγο Μπακλαβά και δείτε πώς φτιάχνεται η ζύμη με το χέρι όπως παλιά. Δεν είναι καθόλου τουριστικό. 👍
M. C.
(Μεταφρασμένο) Ένας ευχάριστος αναχρονισμός σε μια βιομηχανοποιημένη κοινωνία. Η τέχνη της παράδοσης στην πιο αγνή της μορφή. Ένα πολύ φιλικό καλωσόρισμα, ένας εξαιρετικός τεχνίτης που του αρέσει να μιλάει για τη δουλειά του. Να βλέπεις απόλυτα, να γεύεσαι έντονα. Να φέρει πίσω για να παρατείνει τη μαγεία.
(Αρχικό κείμενο)
Un agréable anachronisme dans une société industrialisée. L'art de la tradition à l'état pur. Un accueil très aimable, un artisan exceptionnel qui aime parler de son métier. A voir absolument, à goûter intensément. A rapporter pour prolonger la magie.
N. M.
The best baklava and kataife I ever tasted..the owner is so kind (probably in his 70s) and his son seems to have taken the tradition of this greta food creations. You can also buy for e.g. for 6 eur you can have a nice combo of each of their food creations
(Μεταφρασμένο)
Ο καλύτερος μπακλαβάς και καταϊφέ που έχω δοκιμάσει ποτέ..ο ιδιοκτήτης είναι τόσο ευγενικός (μάλλον στα 70 του) και ο γιος του φαίνεται να έχει πάρει την παράδοση αυτών των δημιουργιών φαγητού γκρέτα. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε για π.χ. για 6 ευρώ μπορείτε να έχετε έναν ωραίο συνδυασμό κάθε δημιουργίας φαγητού τους
M. G.
Delicious and a must visit for people who enjoy local things
(Μεταφρασμένο)
Νόστιμο και πρέπει να επισκεφθείτε για άτομα που απολαμβάνουν τα τοπικά πράγματα
F. J.
(Μεταφρασμένο) Εάν βρίσκεστε στο Ρέθυμνο, πρέπει να σταματήσετε. Δεν είχαμε την ευκαιρία να δούμε να φτιάχνεται το ζαχαροπλαστείο (νομίζω ότι πρέπει να έρθετε εκεί το πρωί) αλλά αγοράσαμε μπακλαβά, απόλαυση!
(Αρχικό κείμενο)
Si vous êtes à Rethymnon, il faut y passer. Nous n’avons pas eu la chance de voir la fabrication de la pâte filo (je pense qu’il faut y venir le matin) mais nous avons acheté des baklavas, un délice !
F. A.
Keeping the tradition alive of handmade bakery and sweets. And above all they are such a sweet family. Would recommend to anyone that can pay them a visit. 10/10
(Μεταφρασμένο)
Διατηρώντας την παράδοση ζωντανή από χειροποίητα αρτοποιεία και γλυκά. Και πάνω απ 'όλα είναι μια τόσο γλυκιά οικογένεια. Θα συνιστούσα σε οποιονδήποτε μπορεί να τους επισκεφτεί. 10/10
B. B.
We've been visiting the Hatziparaskos family here for years and like to eat their baklavas and kataifis. Not the best recipes for me compared to the Eastern Turkish ones, but I feel particularly good here while I am talking to the senior, Yorgo and his wife, as his father came from Izmir, where I was born myself. If you are in Retyhmnon, you should definitely visit this shop.
(Μεταφρασμένο)
Επισκεπτόμαστε την οικογένεια Χατζηπαρασκού εδώ και χρόνια και μας αρέσει να τρώμε τους μπακλαβάδες και τα καταΐφιά τους. Δεν είναι οι καλύτερες συνταγές για μένα σε σύγκριση με τις ανατολικές τουρκικές, αλλά νιώθω ιδιαίτερα καλά εδώ ενώ μιλάω με τον πρεσβύτερο, τον Γιώργο και τη γυναίκα του, καθώς ο πατέρας του καταγόταν από τη Σμύρνη, όπου γεννήθηκα ο ίδιος. Αν βρίσκεστε στο Ρέθυμνο, πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε αυτό το κατάστημα.
Z. S.
Extremely tasty pastries. They could use an English sign to appeal to more tourists as we couldn’t find the spot when looking for it, and had passed by before without knowing what was going on in the venue.
(Μεταφρασμένο)
Εξαιρετικά νόστιμα αρτοσκευάσματα. Θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν μια αγγλική πινακίδα για να προσελκύσουν περισσότερους τουρίστες, καθώς δεν μπορούσαμε να βρούμε το σημείο όταν το αναζητούσαμε και είχαμε περάσει από πριν χωρίς να γνωρίζουμε τι συνέβαινε στον χώρο.
L. D. E.
(Μεταφρασμένο) Βλέπαμε τους ιδιοκτήτες να δουλεύουν τη ζύμη, δυστυχώς για εμάς τελείωσαν.
Ήμασταν ακόμη σε θέση να αγοράσουμε λίγο μπακλαβά που είναι θεϊκός.
(Αρχικό κείμενο)
Nous avons pu voir les propriétaires en train de travailler la pâte, malheureusement pour nous ils étaient en train de terminer.
Nous avons quand même pu acheter quelques baklava qui sont divins.
C. N. M.
(Μεταφρασμένο) Εξαιρετικός σπιτικός μπακλαβάς!!!!!!! Πάρε μακριά μόνο αλλά αξίζει την παράκαμψη!
(Αρχικό κείμενο)
Des baklavas faites maisons exceptionnelles !!!!!!! A emporter seulement mais mérite le détour !
I. K.
Unique traditional handmade oriental sweets workshop. Family atmosphere.
(Μεταφρασμένο)
Μοναδικό εργαστήριο παραδοσιακών χειροποίητων ανατολίτικων γλυκών. Οικογενειακή ατμόσφαιρα.
K. P.
(Μεταφρασμένο) Η καλύτερη μπακλαβά στην Ελλάδα. Είναι ένα must-see.Η οικογένεια το παράγει για πάνω από 50 χρόνια. Οι τιμές είναι πολύ καλές για ένα τέτοιο χειροποίητο προϊόν από 2 ευρώ για ένα μικρό πακέτο έως 8 ευρώ για ένα μεγάλο. Παρεμπιπτόντως, μπορείτε να δείτε πώς κατασκευάζεται στα μεγάλα τραπέζια που βρίσκονται δίπλα του. Προτείνω.
(Αρχικό κείμενο)
Najlepsza baklawa w Grecji. Koniecznie trzeba tu zajrzeć .Rodzina wytwarza ją ponad 50 lat. Ceny bardzo dobre jak na taki ręczny wyrób od 2 euro za małe opakowanie do 8 euro za duże. Przy okazji można zobaczyć jak jest robiona na dużych stolach, które stoją obok. Polecam.
F. v. D.
(Μεταφρασμένο) Ήρθα «τυχαία» μέσα από το στενό δρόμο με αυτό το αυθεντικό αρτοποιείο μπακλαβά, όπου το καρότο είναι ακόμα προετοιμασμένο με παλιομοδίτικο τρόπο και μπορείτε να το δοκιμάσετε! Συνιστάται.
(Αρχικό κείμενο)
Kwamen 'toevallig' door het smalle straatje met deze authentieke baklava bakkerij, waar het filodeeg nog op ouderwetse wijze wordt bereid, en dat proef je!! Aanrader.
L. M.
(Μεταφρασμένο) Μοναδικό μέρος. Έχουμε δει τη δουλειά της ζύμης filo που χρησιμοποιείται για την παρασκευή γλυκών. Εξαιρετικό αλλού και όχι ακριβό.
(Αρχικό κείμενο)
Lieu unique. Nous avons vu le travail de la pâte filo qui sert à la préparation des pâtisseries. Excellentes d'ailleurs et pas chers.
V. V.
Nothing is better than there food.
I'm so in love with it !!!
(Μεταφρασμένο)
Τίποτα δεν είναι καλύτερο από εκεί το φαγητό.
Είμαι τόσο ερωτευμένος με αυτό!!!
A. H.
Pflichtprogramm bei der Stadtbesichtigung, hier sieht man noch den traditionellen Baklava Herstellungsprozess, schöner Zwischenstopp.
(Μεταφρασμένο)
Υποχρεωτικό πρόγραμμα για την ξενάγηση της πόλης, εδώ μπορείτε ακόμα να δείτε την παραδοσιακή διαδικασία παρασκευής μπακλαβά, ωραία στάση.
N. Z.
Traditional sweets, made by hand. It’s worth going and buying a little treat, even for the sake of preserving this cute place. However, the sweets I got seem a bit hard, maybe just a bad luck.
(Μεταφρασμένο)
Παραδοσιακά γλυκά, χειροποίητα. Αξίζει να πάτε και να αγοράσετε λίγη απόλαυση, ακόμη και για να διατηρήσετε αυτό το χαριτωμένο μέρος. Ωστόσο, τα γλυκά που πήρα φαίνονται λίγο σκληρά, ίσως απλά μια κακή τύχη.
P. T.
The best syrupy crispy sweet delicacies in Greece only on par with the Revani of Xouxlioros in Veria city. Also brings back memories from the delicacies i had over in Istanbul, the craftsmanship is on par and might be even better. The old pops is a joy to speak to and the family is the prime example of work, love and dedication to their Craft. This is not just food this is artistry, this is life and the reason you should never give up.
(Μεταφρασμένο)
Οι καλύτερες σιροπιαστές τραγανές γλυκές λιχουδιές στην Ελλάδα μόνο στο ίδιο επίπεδο με το ρεβάνι του Ξουξλιόρου στη Βέροια. Φέρνει επίσης αναμνήσεις από τις λιχουδιές που είχα στην Κωνσταντινούπολη, η χειροτεχνία είναι στο ίδιο επίπεδο και μπορεί να είναι ακόμα καλύτερη. Τα παλιά ποπ είναι μια χαρά να μιλάς και η οικογένεια είναι το κατεξοχήν παράδειγμα δουλειάς, αγάπης και αφοσίωσης στη Χειροτεχνία τους. Αυτό δεν είναι μόνο φαγητό, είναι τέχνη, αυτή είναι η ζωή και ο λόγος που δεν πρέπει ποτέ να τα παρατάς.
A. D. F.
(Μεταφρασμένο) Ανακάλυψα την πραγματική γεύση του μπακλαβά στο Philo. Μια 100% χειροτεχνική παράδοση που πέρασε από γενιά σε γενιά.
(Αρχικό κείμενο)
J’ai découvert le vrai goût de la baclava chez Philo. Une tradition 100% artisanale transmise de générations en générations.
H. C.
Traditional place with good baklava. Super sweet.. better share with someone.
(Μεταφρασμένο)
Παραδοσιακός χώρος με καλό μπακλαβά. Σούπερ γλυκό.. καλύτερα να το μοιραστείς με κάποιον.
L. H.
Sehr lecker 😋 und dazu auch noch sehr freundlicher Bäcker, der gerne was zur Herstellung erzählt
(Μεταφρασμένο)
Πολύ νόστιμο 😋 και επίσης ένας πολύ φιλικός αρτοποιός που είναι στην ευχάριστη θέση να σας πει κάτι για την παραγωγή
M. E.
I wish I could have it ship to the USA since I can’t travel yet.
I admire the owner and his family. Definitely is a must place to visit.
(Μεταφρασμένο)
Μακάρι να μπορούσα να το στείλω στις ΗΠΑ αφού δεν μπορώ να ταξιδέψω ακόμα.
Θαυμάζω τον ιδιοκτήτη και την οικογένειά του. Σίγουρα είναι ένα μέρος που πρέπει να επισκεφθείτε.
J. L.
Absolutely the best place to get your traditional greek pastry’s and sweets. I truly love it and you can feel the tradition
(Μεταφρασμένο)
Απολύτως το καλύτερο μέρος για να πάρετε τα παραδοσιακά ελληνικά γλυκά και γλυκά σας. Το λατρεύω πραγματικά και μπορείτε να νιώσετε την παράδοση
D. S.
Saw you guys on Business Insider, you have an awesome business, practicing a trade that has gone back centuries. I will definitely try and visit. Giorgos you are awesome, still making Philo at 87!
(Μεταφρασμένο)
Σας είδα στο Business Insider, έχετε μια καταπληκτική επιχείρηση, ασκώντας ένα εμπόριο που έχει πάει αιώνες πίσω. Σίγουρα θα προσπαθήσω και θα το επισκεφτώ. Γιώργο είσαι φοβερός, ακόμα κάνεις τον Philo στα 87!
Ł. M.
(Μεταφρασμένο) Ένα από τα σημαντικότερα γαστρονομικά αξιοθέατα της Ελλάδας. Φαγητό με ψυχή για γενιές :)
(Αρχικό κείμενο)
Jedna z najważniejszych kulinarnych atrakcji w Grecji. Jedzenie z duszą od pokoleń :)
C. e. F. D.
(Μεταφρασμένο) Φτιάχνουν τους καλύτερους μπακλαβάδες!!
(Αρχικό κείμενο)
On y fait les meilleurs Baklavas !!
C. N.
Einfach mega lecker. Preislich für die Qualität echt fair. Sind nur fürs baklava gekommen und wurden nicht enttäuscht.
(Μεταφρασμένο)
Απλά νόστιμο. Πραγματικά δίκαιο όσον αφορά την τιμή για την ποιότητα. Ήρθε μόνο για τον μπακλαβά και δεν απογοητευτήκαμε.
C. B.
Sehr leckere Baklava, die selbst hergestellt werden. Wenn man Glück hat kann man bei der Herstellung zusehen und staunen.
(Μεταφρασμένο)
Πολύ νόστιμο μπακλαβά που είναι σπιτικό. Εάν είστε τυχεροί, μπορείτε να παρακολουθήσετε την παραγωγή και να εκπλαγείτε.
I. C.
(Μεταφρασμένο) Ένας κόσμος χωριστά ... φτιαγμένος από καλοσύνη σοφία μαεστρία. Σας ευχαριστώ
(Αρχικό κείμενο)
Un mondo a parte...fatto di bontà sapienza maestria. Grazie
P. M.
Best baklava in Crete
(Μεταφρασμένο)
Ο καλύτερος μπακλαβάς στην Κρήτη
A. O.
So tasty! Thank you!
(Μεταφρασμένο)
Τόσο νόστιμο! Ευχαριστώ!
A. B.
Best philo in Crete. The place is filled with history and tradition. Worths a few minutes visit.
(Μεταφρασμένο)
Το καλύτερο philo στην Κρήτη. Ο τόπος είναι γεμάτος ιστορία και παράδοση. Αξίζει μια επίσκεψη λίγων λεπτών.
D. M.
Delicious pastries.
Try to get there when they are making them, that would be something to see
(Μεταφρασμένο)
Νόστιμα γλυκά.
Προσπαθήστε να φτάσετε εκεί όταν τα φτιάχνουν, αυτό θα ήταν κάτι που μπορείτε να δείτε
M. G.
(Μεταφρασμένο) Εξαιρετικά ευγενικός και φιλικός, ο ιδιοκτήτης θα σας δείξει τη δουλειά του με περηφάνια και πάθος και θα είναι επίσης μια εξαιρετική ευκαιρία να συνομιλήσετε με ένα ηλιόλουστο άτομο του τόπου που θα σας κάνει να εκτιμήσετε την τυπική ζεστασιά του τόπου
(Αρχικό κείμενο)
Super gentile e amichevole il proprietario vi mostrerà con orgoglio e passione i suoi lavori e sarà anche un ottima occasione per fare 2 chiacchiere con una persona solare del luogo che vi farà apprezzare il tipico calore del luogo
v. e.
(Μεταφρασμένο) Σκέτη απόλαυση, είναι γενναιόδωρη, μη διστάσετε να δοκιμάσετε τους λουκαμάδες!!!
(Αρχικό κείμενο)
Un pur délice, c'est généreux, n'hésitez pas à goûter aux loukamades !!!
J. M.
Really good pastries and really nice people, go without hesitation!
(Μεταφρασμένο)
Πραγματικά καλά γλυκά και πολύ ωραίοι άνθρωποι, πηγαίνετε χωρίς δισταγμό!
B. R.
(Μεταφρασμένο) Ο μπακλαβάς είναι φανταστικός. Σύσταση!!
(Αρχικό κείμενο)
Баклава фантастична. Препорука!!
L. V.
(Μεταφρασμένο) Πολύ καλή εμπειρία, όχι πολύ γλυκιά και πολύ καλή σχέση ποιότητας τιμής 👍
(Αρχικό κείμενο)
Très bonne expérience, pas trop sucré et très bon rapport qualité/prix 👍
N. S.
What a labor of love and worth visiting for the authentic Crete experience
(Μεταφρασμένο)
Τι δουλειά αγάπης και αξίζει να επισκεφτείτε για την αυθεντική εμπειρία της Κρήτης
L.
START A YOUTUBE CHANNEL & RECORD YOUR CREATIONS! YOU CAN PROFIT OFF JUST SHOWING PEOPLE WHAT YOU DO EVERYDAY! PLEASE DO THAT & I WILL SUBSCRIBE TO YOUR CHANNEL!🥰
(Μεταφρασμένο)
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΕΝΑ ΚΑΝΑΛΙ YOUTUBE & ΗΧΟΓΡΑΦΕΙ ΤΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΣΑΣ! ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΤΕΙΤΕ ΑΠΛΑ ΔΕΙΧΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟΥΣ ΚΟΣΜΟΥΣ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ! ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΕΓΓΡΑΦΩ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΣΑΣ!🥰
S. G.
Sehr interessant und die Baklava sind soo lecker
(Μεταφρασμένο)
Πολύ ενδιαφέρον και ο μπακλαβάς είναι τόσο νόστιμος
F. D.
(Μεταφρασμένο) Βιοτεχνία ζαχαροπλαστικής με σεβασμό στην παράδοση
(Αρχικό κείμενο)
Pâtisserie artisanale avec le respect des traditions
D. S.
Very delicious!!!
(Μεταφρασμένο)
Πολύ νόστιμο!!!
B. B.
Wer in Rethymno ist muss unbedingt einen Blick rein wagen. Authentisch....immer gerne wieder!
(Μεταφρασμένο)
Εάν βρίσκεστε στο Ρέθυμνο πρέπει να ρίξετε μια ματιά. Αυθεντικό ... πάντα με χαρά πάλι!
E.
Köstlich feines Blätterteiggebäck zum reinlegen 😊
(Μεταφρασμένο)
Πεντανόστιμα λεπτά σφολιάτα για να βάλετε μέσα 😊
C.
Great place with great Bahlava!❤️
(Μεταφρασμένο)
Υπέροχο μέρος με υπέροχη Bahlava! ❤️
C. S.
I. E.
Bestes Baklava das wir jemals hatten
(Μεταφρασμένο)
Καλύτερο βακλάβα που είχαμε ποτέ
w. m.
(Μεταφρασμένο) Απλά υπέροχο! Ήταν νοστιμότατο !!!!!!!
(Αρχικό κείμενο)
Tout simplement merveilleux ! Je me suis régalée !!!!!!!
S. M.
Loved it. Very good Phyllo.
(Μεταφρασμένο)
Το λάτρεψα. Πολύ καλό Φύλλο.
F. B.
(Μεταφρασμένο) Συγχαρητήρια για αυτήν την οικογένεια
Τι δουλειά!
(Αρχικό κείμενο)
Bravo pour cette famille
Quel travail!
N. O.
Such a great place!
(Μεταφρασμένο)
Ένα τόσο υπέροχο μέρος!
A. P.
(Μεταφρασμένο) Ο μπακλαβάς είναι καταπληκτικός
(Αρχικό κείμενο)
Baklava nuostabi
A. B.
(Μεταφρασμένο) Να έχω
(Αρχικό κείμενο)
A voir
x. s. (.
Homemade ♥️
(Μεταφρασμένο)
Σπιτικό ♥️
S. D.
(Μεταφρασμένο) Εξαιρετικό!
(Αρχικό κείμενο)
Excellent !
V. G.
E. U.
M. A.
t. O.
Y. D.
B. P.
A. B.