Αξιολογήσεις για Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. (Αρχιτέκτονας) στην Θεσσαλονίκη (Κεντρική Μακεδονία).
Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης
Προξένων 2, Θεσσαλονίκη 546 33, Ελλάδα
Περιγραφή
Πληροφορίες για το Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, Αρχιτέκτονας στην Θεσσαλονίκη (Κεντρική Μακεδονία)
Εδώ μπορείτε να δείτε την τοποθεσία, ώρες λειτουργίας, δημοφιλείς ώρες, επικοινωνία, φωτογραφίες και πραγματικές αξιολογήσεις από τους χρήστες.
Αυτό το μέρος έχει καλές αξιολογήσεις, αυτό σημαίνει ότι αντιμετωπίζουν τους πελάτες τους καλά και θα νιώσετε υπέροχα με τις υπηρεσίες τους, συνιστάται 100%!
Χάρτης
Ώρες λειτουργίας του Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης
Κυριακή
Κλειστά
Δευτέρα
8:00 π.μ.–3:00 μ.μ.
Τρίτη
8:00 π.μ.–3:00 μ.μ.
Τετάρτη
8:00 π.μ.–3:00 μ.μ.
Πέμπτη
8:00 π.μ.–3:00 μ.μ.
Παρασκευή
8:00 π.μ.–3:00 μ.μ.
Σάββατο
Κλειστά
Αξιολογήσεις του Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης
V. X. V.
Θαυμάσιο κτηριο!!! Ένα από τα ομορφότερα στο κέντρο της πόλης.
Είναι από τα έργα εκεινα που μπορεί να σε κάνουν να θαυμάσεις την αρχιτεκτονική εκείνη της εποχής.
Μου θυμίζει το δημαρχειο εργο του Τσίλλερ που βρίσκεται στην Ερμούπολη.
X. X.
Το παλιό διοικητήριο Μακεδονίας-Θράκης, σημερινό Υφυπουργείο.
Y. B.
Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης ή διοικητιριο. Χτίστηκε το 1891 πάνω στο παλιό οθωμανικό κονάκι. Έργο τού Βιταλιανο Ποζελι με νεοκλασικά και αναγεννησιακά χαρακτηριστικά. Το 1955 προστέθηκε και άλλος ένας όροφος. Ακόμα δε μπορώ νά καταλάβω ποιος ο ρόλος ύπαρξης του υπουργείου σήμερα? Θα μπορούσε να είναι το δημαρχείο εκεί. Φαντάζομαι... για να συντηρηται ο κομματικός στρατός και οι άπειροι δημόσιοι υπάλληλοι. Μετά μας φταίει η κρίση, τα μνημόνια, και οι κακοι ξένοι που θέλουν το κακό μας. Δε μπορώ να πω... γίνεται και χορηγός σε πολιτιστικούς συλλόγους, στο σύλλογο Φίλων ΕΡΤ Σερρών. 🏫
Ε. Ζ.
Το κτίριο του Διοικητηρίου χτίστηκε το 1891 και είναι έργο του γνωστού αρχιτέκτονα Bιταλιάνο Ποζέλι. Χτίστηκε λίγο νοτιότερα από το παλιό Κονάκι, το οποίο πρέπει να είχε χτιστεί στα ερείπια βυζαντινού παλατιού. Ήταν η έδρα του βαλή Θεσσαλονίκης και στέγαζε το δημοτολόγιο, υποθηκοφυλακείο, λογιστήριο, κτηματολόγιο, ειρηνοδικείο, την αίθουσα νομαρχιακού συμβουλίου, την διεύθυνση εξωτερικών υποθέσεων, αστυνομίας και χωροφυλακής, πρωτοδικείο και εμποροδικείο και ιεροδικείο. Αποτελούσε το διοικητικό κέντρο της πόλης και γύρω του ήταν χτισμένα, ένα τζαμί (Σαατλί Τζαμί, στο οποίο έγινε η σφαγή των προξένων της Γερμανίας και Γαλλίας το 1876), ένα λουτρό, τα διαμερίσματα του χαρεμιού, αστυνομικές αρχές, υπηρεσίες, φυλακές, στάβλοι και τηλεγραφικό κέντρο. Ήδη το 1907 στεγάστηκε σ αυτό η Οθωμανική Νομική Σχολή, ενώ το 1911 διέμεινε ο Σουλτάνος Μεχμέτ V, στο πέρασμά του από την πόλη. Μετά το 1912 και την κατάλυση της οθωμανικής αρχής στη Θεσσαλονίκη, στεγάστηκαν τα γραφεία της Γενικής Διοίκησης. Η φωτιά του 1917 που κατέστρεψε ένα μεγάλο μέρος του κέντρου της πόλης δεν άγγιξε το κτίριο. Τότε διαμορφώθηκε η πλατεία νότια του κτιρίου αναδεικνύοντάς το. Το 1954 έγιναν εργασίες αποκατάστασης και προστέθηκε άλλος ένας όροφος, προκειμένου να στεγαστούν περισσότερες υπηρεσίες . Το κτίριο έχει σήμερα τη μορφή που του δόθηκε μετά το πέρας των εργασιών το 1955, και στεγάζει τη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας Θράκης και άλλες δημόσιες υπηρεσίες.
Το κτίριο φέρει χαρακτηριστικά Νεοκλασικής και Αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής: τριμερής κατάτμηση επιπέδων, συμμετρία και κανονικότητα, ψευδοκίονες και εξέχουσες κορνίζες. Το κτίριο περιτρέχει ένα εσωτερικό αίθριο. Το αρχικό αέτωμα της πρόσοψης, στυλ οθωμανικού μπαρόκ, αντικαταστάθηκε από τριγωνικό αέτωμα όταν προστέθηκε ο τέταρτος όροφος.
Π. Ρ.
Από τα κτήρια στολίδια της Θεσσαλονίκης, ανεξάρτητα από τις υπηρεσίες που προσφέρει το υφυπουργείο. Ογκώδες και επιβλητικό επί της Αγίου Δημητρίου αυτό το εκλεπτυσμένο νεοκλασικό κτήριο ομορφαίνει αυτήν την περιοχή της πόλης η οποία τα τελευταία χρόνια έχει υποβαθμιστει αρκετά. Φυσικά για την ανάδειξη ενός τέτοιου κτηρίου χρειάζεται και η κατάλληλη συντήρηση ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Β. Π.
Kτίστηκε τα 1991-ως έδρα, του Οθωμανού περιφορειόρκη της Θεσσαλονίκης͵ οε σχέδια του αρχιτέκτονα Βιταλιάνο Ποζέλι, Το Διοικητήριο ἔχει συνδεθεί µετην υπογραφή τοῦ πρωτοκόλλου παράδοσης της πύλης από τον τούρκο στρατηγό Χασάν,
Πασά στον ελληνικό στρατό. Μετά το 1912 στέγασε
Τη Γενική Διοίκηση Μακεδονίας - οπό το 1818 τη Γενική Διοίκηση,
Θεσσαλονίκης. Από τὸ 1945 φιλοξενεί τα Γενική διοίκηση Βορ. Ελλάδος, ενώ οπό το 1955 το Υπουργεία Βορείου Ελλάδας, που µετοναµόστηκε το 1987 σε Υπουργείο Μακεδονίας -Θράκης.
N. F.
Ευτυχώς υπήρχαν κάποιοι σπουδαίοι αρχιτέκτονες όπως ο Ποζέλι και οι Οθωμανοί. Ο τελευταίος όροφος είναι νεότερη προσθήκη, εξ ου και η κάπως άκομψη ελληνοπρέπεια των μορφών. Αστείο ότι περνάς από τόσους ελέγχους για να μπεις αλλά αν είναι για το καλό μας... 🙄
Α. Π.
Το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης ήταν εθνικός φορέας του ελληνικού κράτους κατά την περίοδο 1988-2009. Επρόκειτο για το Υπουργείο Βορείου Ελλάδος (Βόρειας Ελλάδας), το οποίο στις 19 Αυγούστου 1988 με απόφαση του Πρωθυπουργού Α. Παπανδρέου μετονομάστηκε σε Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης[1]. Καταργήθηκε, μετά από πρόταση του Πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, στις 7 Οκτωβρίου 2009 με το Π.Δ. 185/2009[2] και μετατράπηκε στη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης, η οποία υπήχθη στο Υπουργείο Εσωτερικών. Eπανιδρύθηκε, μετά από πρόταση του Πρωθυπουργού Α. Σαμαρά, στις 21 Ιουνίου 2012 με το Π.Δ. 85/2012[3], ενώ παράλληλα καταργήθηκε η Γενική Γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης, οι υπηρεσίες της οποίας συγκρότησαν το επανιδρυθέν Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης.
A. A.
Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης
Χ. Α.
Επισκεφθήκαμε την έκθεση "σύγχρονες όψεις τού Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη". Εξαιρετική φιλοξενία και άψογη ξενάγηση!!!
S.
Το Υφυπουργείο Μακεδονίας και Θράκης (Υ.ΜΑ.Θ.) υπάγεται στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
P. K.
Το κτίριο γλάστρα που μέχρι και σήμερα κάποιοι το βαφτίζουν υπουργείο.. Ώστε να τερματίζουν πορείες εκεί.
N. K. N.
Αρχαιολογικός χώρος... δίπλα...σε αναμονή ανάπλασης...
K. K.
Σημαντικής αρχιτεκτονικής αξίας κτήριο. Προσφέρονται αρκετές γραφειοκρατικές υπηρεσίες.
G. P.
Κλασικο ευμεγεθες κτίριο στο κέντρο της πόλης. Ιστορικό.
Y. T.
Εμβληματικό κτίριο για τη διοίκηση αλλα και την αρχιτεκτονική ιστορία της πολης
K. I.
Ειναι ενα ιστορικο κτιριο της πολης.
A.
Υπέροχο κτίριο, κακές υπηρεσίες.
Κ. Ζ. (.
Διοτι εναι το υπουργειο και βρισκης λυσεις στα προβληματα
N. K.
Ένα από τα πιο όμορφα κτίρια της Θεσσαλονίκης
M. P.
Ιστορικο κτηριο για την Θεσσαλονικη .
D. M. X.
Εξαιρετικό εργασιακό περιβάλλον!
A. M.
Ποιος χονια πολλα θανασης Μιχαλης
Ι. Θ.
Πρώην Διοικητήριο
Ο. Κ.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ!!
V. K.
Κλασική Θεσσαλονίκη;
Γ. Α.
ΓΙΑΤΊ ΕΧΕΙ ΩΡΑΙΑ ΜΑΓΑΖΙΑ.
T. D.
G. K. (. Κ.
P. K.
J. S.
History
(Μεταφρασμένο)
Ιστορία
N. F.
Looks good. Have a look.
(Μεταφρασμένο)
Φαίνεται καλό. Κοίτα.
Р. С.
Nice building
(Μεταφρασμένο)
Ωραίο κτήριο
O. K.
Φ. Δ.
Σ. Α.