Αξιολογήσεις για Ναός του Ολυμπίου Διός. (Αρχιτέκτονας) στην Αθήνα (Αττική).
Περιγραφή
Πληροφορίες για το Ναός του Ολυμπίου Διός, Αρχιτέκτονας στην Αθήνα (Αττική)
Εδώ μπορείτε να δείτε την τοποθεσία, ώρες λειτουργίας, δημοφιλείς ώρες, επικοινωνία, φωτογραφίες και πραγματικές αξιολογήσεις από τους χρήστες.
Αυτό το μέρος έχει καλές αξιολογήσεις, αυτό σημαίνει ότι αντιμετωπίζουν τους πελάτες τους καλά και θα νιώσετε υπέροχα με τις υπηρεσίες τους, συνιστάται 100%!
Χάρτης
Αξιολογήσεις του Ναός του Ολυμπίου Διός
Χ. Τ.
Επιβλητικός ναός, αν αναλογιστεί κανείς ότι το μεγαλύτερο μέρος του έχει πλέον χαθεί. Νομίζω ότι τα έξι ευρώ της εισόδου είναι υψηλό αντίτιμο για τον συγκεκριμένο χώρο (αρκεί μια βόλτα περιμετρικά, από τον δρόμο, για να τον δεις ολόκληρο), άρα θα συνιστούσα μια βόλτα όταν έχει ελεύθερη είσοδο (την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα κατά τη χειμερινή περίοδο).
M. K.
Το βλέπεις από μακριά και λες σιγά,μόλις πας όμως κοντά και σκεφτείς ότι κατασκευάστηκε πριν περίπου 1900 χρόνια αυτό το μεγαθήριο, σου κόβει την ανάσα .worth it
T. S.
Τα 4 αστέρια πηγαίνουν στο ότι κατ' εμέ δεν αξίζουν 8 ευρώ, για αυτό το μέρος .
Για τους τουρίστες αξίζει, εφόσον το συνδυάσουν και με άλλους αρχαιολογικούς χώρους (με το εισιτήριο 30€ , πέντε ημερών).
Το ακριβό εισιτήριο, σε συνδυασμό με το ότι τα κολονάκια σε κρατάνε αρκετά μακριά από τις στήλες, σε κάνει να σκέφτεσαι αν αξίζει να πληρώσεις για να μπεις , ή να δεις το μνημείο από την περίφραξη.
Ο χώρος έκλεινε στις 15:00, και παρόλο που είχα μπει στις 14:35, στις 14:50 μια φύλακας( αφότου είχε μαζέψει τα πράγματα της για να κατευθυνθεί προς την έξοδο) με πλησίασε και μου είπε πως δυστυχώς ο χρόνος τελείωσε και πρέπει να φύγω.
Της απάντησα πως στην είσοδο αναφέρεται ότι στις 15:00 είναι η τελευταία έξοδος και " υποχώρησε", λέγοντας πως το ανέφερε για να προετοιμαστώ ( λες και είχα στήσει κινηματογραφικό συνεργείο και θα χρειαζόμουν αρκετή ώρα να προετοιμαστώ).
Ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας πριν πάτε, γιατί αυτές αλλάζουν, αναλόγως τους μήνες.
30 λεπτά είναι αρκετά για να διαθέσετε σε αυτόν τον χώρο.
Υπάρχουν τουαλέτες και αναψυκτήριο.
T. P.
Ο Ναός του Ολυμπίου Διός ή Ολυμπιείο, στην καθομιλουμένη αναφερόμενος ως Στήλες του Ολυμπίου Διός ή (ετυμολογικά ορθότερα) Στύλοι του Ολυμπίου Διός[3][4][5] είναι σημαντικός αρχαίος ναός στο κέντρο της Αθήνας. Παρότι η κατασκευή του ξεκίνησε τον 6ο αιώνα π.Χ., δεν ολοκληρώθηκε παρά επί του Ρωμαίου αυτοκράτορα Αδριανού τον 2ο αιώνα μ.Χ. Αποτέλεσε τον μεγαλύτερο ναό της Ελλάδας κατά τους Ελληνιστικούς και Ρωμαϊκούς χρόνους.
C. K.
ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΟΥ ΔΙΟΣ
Ο Ναός του Ολυμπίου Διός ή Ολυμπιείο, στην καθομιλουμένη αναφερόμενος ως Στήλες του Ολυμπίου Διός ή (ετυμολογικά ορθότερα) Στύλοι του Ολυμπίου Διός είναι σημαντικός αρχαίος ναός στο κέντρο της Αθήνας.
Παρότι η κατασκευή του ξεκίνησε τον 6ο αιώνα π.Χ., δεν ολοκληρώθηκε παρά επί του Ρωμαίου αυτοκράτορα Αδριανού τον 2ο αιώνα μ.Χ.
Αποτέλεσε τον μεγαλύτερο ναό της Ελλάδας κατά τους Ελληνιστικούς και Ρωμαϊκούς χρόνους.
Ο ναός βρίσκεται νοτιοανατολικά της Ακρόπολης και περίπου 700 μέτρα από το κέντρο της Αθήνας.
Ο Παυσανίας αναφέρει, οτι κατά την αθηναϊκή τοπική παράδοση το ιερό με το ναό του Ολυμπίου Διός στην Αθήνα το πρωτοδημιουργήθηκε από το γενάρχη των Ελλήνων, τον Δευκαλίωνα: τοῦ δὲ Ὀλυμπίου Διὸς Δευκαλίωνα οἰκοδομῆσαι λέγουσι τὸ ἀρχαῖον ἱερόν, σημεῖον ἀποφαίνοντες ὡς Δευκαλίων Ἀθήνῃσιν ᾤκησε τάφον τοῦ ναοῦ τοῦ νῦν οὐ πολὺ ἀφεστηκότα.
Κατά μια άποψη, τα θεμέλια του πρώτου ναού στο χώρο, είχε κτίσει ο τύραννος των Αθηνών Πεισίστρατος το 515 π.Χ. αλλά οι εργασίες σταμάτησαν όταν ο γιος του Πεισιστράτου, Ιππίας εκδιώχθηκε από την πόλη το 510 π.Χ. Επικρατέστερη, όμως, είναι η άποψη ότι ο ναός αυτός άρχισε να κτίζεται (και έφτασε ως τα θεμέλια) κατά το β' τέταρτο του έκτου αιώνα π. Χ. από τον τύραννο Πεισίστρατο (561 - 527 π. Χ.), και το έργο εγκαταλείφθηκε όταν αυτός πέθανε και ακολούθησαν αναταραχές στο Αθηναϊκό κράτος.
Όπως και να έχει, αρχιτέκτονες του έργου αναφέρονται οι Αντιστάτης, Κάλλαισχρος, Αντιμαχίδης καί Φόρμος. Αλλού αντί για τον Φόρμο στη βιβλιογραφία αναφέρεται ο Πωρίνος.
Κατά τη διάρκεια της Αθηναϊκής Δημοκρατίας ο ναός παρέμεινε ημιτελής. Στο έργο του Πολιτική, ο Αριστοτέλης χρησιμοποιεί το ναό ως παράδειγμα για το πώς τα τυραννικά καθεστώτα αναγκάζουν τον πληθυσμό να ασχολείται με τεράστια έργα, μην αφήνοντας τους χρόνο, ενέργεια και τρόπους αντίδρασης.
Η αποπεράτωση του ναού έγινε τον 2ο αιώνα π.Χ. κατά τη διάρκεια της Μακεδονικής κυριαρχίας στην Ελλάδα υπό την αιγίδα του Ελληνιστικού βασιλιά Αντιόχου του Δ΄ Επιφανούς (βασίλευσε στη Συρία ανάμεσα στο 175 και το 164 π.Χ.), που προσέλαβε τον Ρωμαίο αρχιτέκτονα Κοσσούτιο να σχεδιάσει τον μεγαλύτερο ναό στον τότε γνωστό κόσμο.
Όταν ο Αντίοχος πέθανε το 164 π.Χ., η κατασκευή του ναού σταμάτησε ξανά.
Το 86 π.Χ., όταν οι ελληνικές πόλεις περιήλθαν υπό Ρωμαϊκή κυριαρχία, ο στρατηγός Κορνήλιος Σύλλας μετέφερε κίονες από τον (ημιτελή;) ναό στη Ρώμη, για να κοσμήσει τα κτήρια του Καπιτωλίου (ίσως το ναό του Jupiter Optimus Maximus στο Καπιτώλιο). Οι κίονες αυτοί επηρέασαν τη διάδοση και άνθιση του κορινθιακού ρυθμού στην Ρώμη.
Ο ναός ολοκληρώθηκε τελικά το 129 μ.Χ. (ή το 131 μ.Χ. κατά άλλους) από τον αυτοκράτορα Αδριανό, που ήταν μεγάλος θαυμαστής του ελληνικού πολιτισμού.
B. B.
Η κατασκευή του ναού ξεκίνησε τον 6ο αιώνα π.Χ. κατά τη διάρκεια της τυραννίας του Πεισίστρατου, αλλά δεν ολοκληρώθηκε παρά μόνο με τη βασιλεία του Ρωμαίου αυτοκράτορα Αδριανού, το 2ο αιώνα π.Χ., δηλαδή 650 περίπου έτη μετά την έναρξη της κατασκευής του
Κατά τα ρωμαϊκά χρόνια ο ναός αναδείχτηκε στον μεγαλύτερο ναό της Ελλάδας και φιλοξένησε ένα από τα μεγαλύτερα λατρευτικά αγάλματα του αρχαίου κόσμου.
Δυστυχώς η αίγλη του ναού δε διήρκεσε πολύ, διότι λεηλατήθηκε από μια εισβολή των Χερουλίων, τον 3ο αιώνα μ.Χ. Από τότε έπαψε να χρησιμοποιείται, δεν επισκευάστηκε ποτέ και μετατράπηκε σιγά σιγά σε ερείπια.
Τους αιώνες που ακολούθησαν τη ρωμαϊκή περίοδο, ο ναός λεηλατήθηκε για να χρησιμοποιηθούν τμήματά του ως δομικά υλικά σε άλλες κατασκευές της πόλης. Παρόλα αυτά, τα ερείπια που παραμένουν ορατά μέχρι σήμερα, αποτελούν μια από τις μεγαλυτερες τουριστικές ατραξιόν της πόλης
Ο ναός ανασκάφηκε για πρώτη φορά το 1889-1896 από τον αρχαιολόγο Φ. Πενρός της Βρετανικής Σχολής της Αθήνας (που βοήθησε και στην αποκατάσταση και του Παρθενώνα), το 1922 από το Γερμανό αρχαιολόγο Γκ. Βέλτερ και τη δεκαετία του 1960 από Έλληνες αρχαιολόγους με επικεφαλής τον Ιωάννη Τραυλό.
Δεκαπέντε κίονες του ναού παραμένουν όρθιες σήμερα, ενώ ο δέκατος έκτος κίονας έπεσε στο έδαφος σε μια καταιγίδα του 1852. Δυστυχώς δεν έχει διασωθεί τίποτα από το μεγάλο άγαλμα του Δία που βρισκόταν στο εσωτερικό του ναού.
Σήμερα ο ναός μαζί με τα ερείπια γύρω από αυτόν αποτελούν ένα σημαντικό ιστορικό κειμήλιο που διαχειρίζεται η Εφορία Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού.
Σε κοντινή απόσταση από τους Στήλους του Διός, βρίσκεται η Πύλη του Αδριανού, μια ρωμαϊκή αψίδα πάνω από τον αρχαίο δρόμο που ξεκινούσε από το κέντρο της πόλης προς τα κτίρια της ανατολικής πλευράς της πόλης, συμπεριλαμβανομένου και του ναού του Δία.
Όπως λέγεται, η αψίδα αυτή χτίστηκε για να γιορτάσει η πόλη την άφιξη του Ρωμαίου αυτοκράτορα Ανδριανού και να τον τιμήσει για τα μεγάλα ευεργετήματα που πρόσφερε σε αυτή και κυρίως γι αυτό της κατασκευής του ναού του Ολύμπιου Διός το 131 ή το 132 π.Χ.
Ι. Κ.
Αυτό είναι ένα μικρό δείγμα από το μεγαλείο και την ιστορία αυτού του τόπου, Ελλάδα μου!!!
P. L.
Ο μεγαλύτερος αρχαίος ναός που κτίστηκε ποτέ στην Ελλάδα. Η κατασκευή του άρχισε στο μέσο του έκτου αιώνα π.Χ. και ολοκληρώθηκε τον δεύτερο αιώνα μ.Χ. επί του Ανδριανού. Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό οι τεραστίων διαστάσεων κίονες θα ήταν δωρικού ρυθμού αλλά οι Ρωμαίοι ως γνωστόν λάτρευαν τον κορινθιακό ρυθμό. Ήταν μέρος της Ρωμαϊκής Αθήνας που άρχιζε από την Πύλη του Αδριανού, στην γύρο περιοχή υπάρχουν ερείπια από λουτρά, κατοικίες και βίλες. Πριν την ανάπτυξη της Αθήνας στην σύγχρονη εποχή οι στύλοι ήταν ορατοί από τον εθνικό κήπο από όπου η βασίλισσα τους κοίταζε όσο βρισκόταν στον κήπο που δημιούργησε.
Ι. Σ. Κ.
Αξιόλογη επίσκεψη.
Το συναίσθημα του να βλέπεις τους στήλους από τόσο κοντά είναι ιδιαίτερο.
Μπορεί να συνδυαστεί και με μία βόλτα στο Ζάππειο.
Η τιμή είναι τσιμπημένη και δρα ανασταλτικά σε ορισμένους ανθρώπους που θέλουν να επισκεφτούν τον χώρο, αλλά δεν τους το επιτρέπουν τα οικονομικά τους.
Z. P. (.
Εντυπωσιακός δωρικός ναός σε ενα μεγάλο αρχαιολογικό χόρο με φόντο την ακρόπολη. Με μικρή διαμόρφωση θα γίνει πιο προσιτός σε ΑΜΕΑ.
I. B.
Υπέροχος χώρος για βόλτα στο κέντρο της Πόλης. Έχει κοντά μέτρο και πλήθος επιλογών για διασκέδαση.
P. T.
Πολυ Ωραίος χώρος με ιδιαίτερη ενέργεια. Πολυ καθαρός και περιποιημένος. Μπορείς να κάτσεις και να απολαύσεις τον χώρο με ηρεμία και γαλήνη. Μπορείς να πας και με μικρό παιδί με καρότσι υπάρχει πολύς χώρος να περπατήσει με ασφάλεια
K. A.
Πολύ ωραίο μέρος πέρασα πολύ όμορφα ότι το καλύτερο ήταν!!!!!!!
p. x.
Ο πιο μεγάλος ναός της αρχαιότητας αφιερωμένος στον Δία δυστυχώς στέκουν όρθιες λιγοστές κολώνες από τις εκατό και που είχε
Σ. Π.
Ένας από τους πολλους και αξιόλογους αρχαιολογικους χώρους της Αθήνας. Όμορφα διατηρημένος
V. N.
' Ενα από τα σημαντικότερα και αρχαιότερα ιερά της Αθήνας ιδρύθηκε προς τιμή του Δία .
Για να το δείτε από κοντά πρέπει να πληρώσετε ένα τσουχτερό εισιτήριο 12€ το οποίο ουσιαστικά δεν προσφέρει τίποτα.
Δεν υπάρχει ξεναγός και απαγορεύεται να φωτογραφίσετε το χώρο μόνο εκτός της περιοχής .
Ν. Σ.
Καταπληκτικό και εντυπωσιακό Αρχαιολογικό Μνημείο στο κέντρο της Αθήνας.
Οι Στύλοι του Ολυμπίου Διός αποτελούν τα ερείπια του ναού του Ολυμπίου Διός, που ήταν ο μεγαλύτερος ναός της αρχαιότητας. Δεκαπέντε κίονες του ναού παραμένουν όρθιες σήμερα, ενώ ο δέκατος έκτος κίονας έπεσε στο έδαφος σε μια καταιγίδα του 1852. Δυστυχώς δεν έχει διασωθεί τίποτα από το μεγάλο άγαλμα του Δία που βρισκόταν στο εσωτερικό του ναού.
Η κατασκευή του ναού ξεκίνησε τον 6ο αιώνα π.Χ. κατά τη διάρκεια της τυραννίας του Πεισίστρατου, αλλά δεν ολοκληρώθηκε παρά μόνο με τη βασιλεία του Ρωμαίου αυτοκράτορα Αδριανού, το 2ο αιώνα π.Χ., δηλαδή 650 περίπου έτη μετά την έναρξη της κατασκευής του.
p.
Πολύ ωραίος ναός μόνο που έχει συνέχεια σκαλωσιές και δεν έχει Πόλα να δεις γισ την τιμή.
V. D.
Είναι σημαντικός αρχαίος ναός στο κέντρο της Αθήνας. Παρότι η κατασκευή του ξεκίνησε τον 6ο αιώνα π.Χ., δεν ολοκληρώθηκε παρά επί του Ρωμαίου αυτοκράτορα Αδριανού τον 2ο αιώνα μ.Χ. Αποτέλεσε τον μεγαλύτερο ναό της Ελλάδας κατά τους Ελληνιστικούς και Ρωμαϊκούς χρόνους. τα θεμέλια του πρώτου ναού στο χώρο, είχε κτίσει ο τύραννος των Αθηνών Πεισίστρατος το 515 π.Χ. αλλά οι εργασίες σταμάτησαν. Ο ναός ολοκληρώθηκε τελικά το 129 μ.Χ. από τον αυτοκράτορα Αδριανό, που ήταν μεγάλος θαυμαστής του ελληνικού πολιτισμού. Σήμερα ο ναός αποτελεί υπαίθριο επισκέψιμο μουσείο, μέρος της ενοποίησης αρχαιολογικών χώρων της Αθήνας. Ως ιστορικός χώρος προστατεύεται και επιβλέπεται από την Εφορεία αρχαιοτήτων.
S. L.
Χριστός Ανέστη!!!
Εγώ μαζί με την αδελφή μου περάσαμε από έξω από τον χώρο όμως μας άρεσε πολύ ❤️ γιατί έχει πράσινο έχει ωραία καταστήματα για καφέ... καί γενικότερα είδαμε τόν κόσμο να κινηται με ήρεμη διάθεση και να απολαμβάνει την βόλτα του.
Εμείς ήμασταν περαστικες αλλά μας άρεσε πολύ το μέρος.
Τέλος, από ότι είδαμε γίνονται εργασίες στις Στήλες του Ολυμπίου Διός.
D. D.
Ο Ναός του Ολυμπίου Διός ή Ολυμπιείο, στην καθομιλουμένη αναφερόμενος ως Στήλες ή Στύλοι του Ολυμπίου Διός, είναι σημαντικός αρχαίος ναός στο κέντρο της Αθήνας . Παρότι η κατασκευή του ξεκίνησε τον 6ο αιώνα π.Χ., δεν ολοκληρώθηκε παρά επί του Ρωμαίου αυτοκράτορα Αδριανού τον 2ο αιώνα μ.Χ.. Αποτέλεσε τον μεγαλύτερο ναό της Ελλάδας κατά τους Ελληνιστικούς και Ρωμαϊκούς χρόνους.
Κάντε την βόλτα σας και φωτογραφίστε τα μοναδικά τοπία τα χρώματα του ουρανού και τους στύλους που δεσπόζουν, πραγματικά αυτή την κληρονομιά και την σπουδαιότητα δεν την έχει κανένας άλλος λαός ήμαστε τυχεροί που γεννηθήκαμε Έλληνες.
Μην ξεχνάμε τον πλούτο του πολιτισμού και της ιστορίας, αυτό που θαυμαζουνε οι αλλοι λαοί σε εμάς καμία φορά μας φαίνεται σύνηθες .
Ι. Κ.
Υπέροχο αξιοθέατο, εξαιρετικό τοπίο πλάι στην κοίτη του Ιλισσού ποταμού, κάτω από το βράχο της Ακρόπολης, με έξοχη θέα του Παρθενώνα, στο κέντρο της πόλης. Υπέροχος περίπατος.
α. β. (.
Η πύλη της καρδιά μας !!
G. G.
Ένα υπέροχο και ήσυχο μέρος στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης, με απίστευτη ιστορία και παρά πολύ ησυχία παρόλο που βρίσκεται στο Κέντρο της Αθήνας!
N. T.
Εντυπωσιακός ναοσ και ολοσ οχωροσ πύλη Αδριανού ακριβό το εισιτήριο για τους ΕΛΛΗΝΕΣ προτίμησε τις δωρεάν ημερεσ
V. K.
Εντυπωσιακό μέγεθος αρχαίου ναού. Κρίμα που σώζονται μόνο μερικές κολώνες (τουλάχιστον, είναι ολόκληρες)
S.
Ο ναός απλά λες και το κτησαν θεοί από ότι απέμεινε, σε πιάνει δέος μόνο που το κοιτάς.
Γ. Β.
Ο Ναός του Ολυμπίου Διός ή Στύλοι του Ολυμπίου Διός, είναι σημαντικός αρχαίος ναός στο κέντρο της Αθήνας και από ότι λέγεται αφιερωμένο στον Ξένιο Δια (αυτόν που υποδέχεται τους ξένους). Ξεκίνησε να κατασκευάζεται τον 6ο αιώνα π.Χ. και ολοκληρώθηκε από τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Αδριανό τον 2ο αιώνα μ.Χ. Κατασκευασμένος από πεντελικό μάρμαρο είχε 96 μέτρα μήκος και 104 κίονες κορινθιακού ρυθμού. ΄'Ηταν ο μεγαλύτερος ναός της Ελλάδας κατά τους Ελληνιστικούς και Ρωμαϊκούς χρόνους. Σήμερα βλέπουμε 15 από τους αρχικούς κίονες του ναού που παραμένουν όρθιοι, ενώ ένας ακόμη είναι πεσμένος στο έδαφος οπού και παραμένει μετά από μια θύελλα το 1852. Παράλληλα με τον ναό υπάρχει και η δυνατότητα επίσκεψης στα παριλίσσια ιερά, καθώς και στην βυζαντινή συνοικία με κατάλοιπα από οικίες και εργαστήρια.
P. K.
Μνημείο τοπόσημο για την πόλη των Αθηνών.
I. K.
Επιβλητικός μέσα στους κήπους
k. d.
Δεν υπαρχουν λεξεις!!
Χ. Π.
5 αστέρια για τον ναό αλλά -1 για τους εργαζόμενους. Λέει ότι κλείνει 1500 αλλά η τελευταία είσοδος είναι στης 1430. Απλά έχετε λιγο την προσοχή σας στα ωράρια τους!
Λ. Μ.
Ιστορικό μέρος που σε κάνει να νιώθεις περήφανος άνθρωπος που είσαι Έλληνας
A. Z.
Χωρις λογια..
Α. Κ.
Ένας υπέροχος αρχαιολογικός χώρος αξίζει την επίσκεψη...
m.
Εάν κάποιος έχει επισκεφτει την Ακρόπολη και τον Παρθενώνα, επιβάλλεται να δει και τον Ναό του Ολυμπιου Διός!
A. N.
Ένας φανταστικός ναός, που αυτή τη στιγμή γίνονται έργα ..
e. g.
Δεν υπάρχουν πολλά πράγματα νά πεις για αυτό τό μέρος, απλά τέλειο!!!ένας υπέροχος αρχαιολογικός χώρος στους πρόποδες της ακρόπολης!
Αξίζει κάθε φορά μια στάση! Όχι τόσο τους καλοκαιρινούς μήνες βέβαια !!
Δ. Μ.
Δεν υπάρχουν πολλά πράγματα νά πεις για αυτό τό μέρος, απλά τέλειο!!!ένας υπέροχος αρχαιολογικός χώρος στους πρόποδες της ακρόπολης με τούς στηλους τού Ολυμπίου Διός νά στέκονται αγέρωχοι για χιλιάδες χρόνια σάν νά κατασκευαστικαν πριν λίγο καιρό!
V. A.
Ο Ναός του Ολυμπίου Διός ή Ολυμπιείο, ή Στύλοι του Ολυμπίου Διός, στην καθομιλουμένη γνωστός λανθασμένα ως Στήλες του Ολυμπίου Διός[] είναι σημαντικός αρχαίος ναός στο κέντρο της Αθήνας. Παρότι η κατασκευή του ξεκίνησε τον 6ο αιώνα π.Χ., δεν ολοκληρώθηκε παρά επί του Ρωμαίου αυτοκράτορα Αδριανού τον 2ο αιώνα μ.Χ. Αποτέλεσε τον μεγαλύτερο ναό της Ελλάδας κατά τους Ελληνιστικούς και Ρωμαϊκούς χρόνους.
D. S.
Υπεροχος αρχαιολιγικός χώρος, ιδανικός για βόλτα κ χαλαρωση περιξ του ναου!!
v. b.
(gr):
Ξανά και ξανά εδώ, αγαπημένο μέρος επιβλητικός χώρος, που πολλοί τον προσπέρνανε.Μην ξεχάσετε να πάρετε την φωτογραφική σας μηχανή για υπέροχες λήψεις με μοναδικό φόντο.Χώρος που ενεργοποιουντε όλες οι αισθήσεις.Αν είστε τυχεροί θα παρατηρήσετε επισκέπτες -παπαγαλακια από το Ζάππειο,να κόβουν βόλτες στο ιερό.
(en):
Again and again here, my favorite imposing place that many people overtake. Do not forget to take your camera for great shots with a unique background. A place that activates all the senses. If you are lucky, you will see visitors parrots from Zappeion, walking around the sanctuary.
F. A.
αρχαιολογικος χωρος που βλεπεις τα παντα χωρις να μπεις μεσα
D. M.
Αξίζει σίγουρα μια επίσκεψη. Στην καρδιά της πόλης. Μπορεί να συνδυαστεί μαζί με επίσκεψη στην Ακρόπολη και το μουσείο.
C. M.
Από τα καλύτερα υπαίθρια μνημεία της Αθήνας
G. A.
Είναι πανέμορφο μνημείο
A. A.
Τεράστια πολιτιστική κληρονομιά
Ε. Μ.
Από τις λίγες στήλες που διατηρούνται ... ταξιδεύει κανείς στην εποχή και αντιλαμβάνεται το μεγαλειώδες έργο που επέζησε στα χρονικά ένα δείγμα του για να το θαυμάζουμε....
Πόσο ποιο υπέρλαμπρο όμως θα δέσποζε, αν μια κυβέρνηση στα τόσα χρόνια που πέρασαν αναλάμβανε την αναστήλωση του ναού και όλων των αρχαίων και μεοκλασσικών κτιρίων και μνημείων
T. K.
Όμορφος αρχαιολογικός χώρος. Στο χώρο κυκλοφορούν πολλές χελώνες που τραβούν τα βλέμματα των επισκεπτών. Αξίζει να πάτε.
A. V. Y.
Ο Αδριανός αφιέρωσε τον ναό στον Δία. Ανήγειρε επίσης ένα τεράστιο χρυσελεφάντινο άγαλμα του Δία στο σηκό του ναού. Τα αετώματα κοσμούνταν από πολλά αγάλματα, αλλά και σε ολόκληρο το ναό υπήρχαν αγάλματα και προτομές φημισμένων ανδρών. Οι Αθηναίοι για να δείξουν την ευγνωμοσύνη τους στον Αδριανό, του έστησαν άγαλμα πίσω από τον ναό. Δυστυχώς κανένα από τα γλυπτά που κοσμούσαν τον ναό δεν έχει διασωθεί.
G. T.
Ότι και να πεις είναι λίγο για αυτό το μέρος
S. A.
Δούλευε ο ναός μέχρι που ήρθε ο Παύλος και τους το έκλεισε το μαγαζί. Πνευματικό σκοτάδι είχε εκεί μέσα. Δεν έχει μείνει και τίποτα από αυτό τον χώρο αλλά τα απομεινάριά του σε ταξιδεύουν σε μια άλλη εποχή. Δεν είναι και κάτι για το οποίο θα σηκωνόταν να φύγει κάποιος από την Νέα Υόρκη για να έρθει να δει τον ναό. Παρεμβάσεις δεν μπορούν να γίνουν διότι θα αλλοιονώταν ο χώρος. Πάντως την μια πεσμένη και σωριασμένη κολώνα θα μπορούσαν να την αναστηλώσουν.
v. a.
Ιστορικό και όμορφο μνημείο
J. F.
Όμορφο μέρος, όμορφη μερα, όμορφη παρεούλα.
D. S.
Ο Ναός του Ολυμπίου Διός ήταν ο μεγαλύτερος σε μέγεθος Αρχαίος Ναός της Ελλάδας, ακόμα και από αυτόν του Παρθενώνα. Βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την Ακρόπολη και σήμερα μόνο 15 κολώνες από τις αρχικά 104 του Ναού παραμένουν όρθιες. Κατασκευάστηκε από Πεντελικό Μάρμαρο και χρειάστηκαν περίπου 700 χρόνια για να ολοκληρωθεί. Τα θεμέλια του πρώτου Ναού έβαλε ο Πεισίστρατος το 515 π.Χ. αλλά τα έργα σταμάτησαν λίγα χρόνια μετά. Ο Βασιλιάς Αντίοχος ο Δ’ ο Επιφανής ανέλαβε την συνέχισή του κατά την διάρκεια της Μακεδονικής κυριαρχίας αλλά και πάλι έμεινε ημιτελής λόγω του θανάτου του. Τελικά ολοκληρώθηκε περίπου το 131 μ.Χ. από τον αυτοκράτορα Αδριανό ο οποίος αφιέρωσε τον Ναό στον Δία και τοποθέτησε ένα τεράστιο χρυσελεφάντινο άγαλμα προς τιμήν του στο σηκό του Ναού αλλά και ένα άγαλμα του εαυτού του, ιδίων διαστάσεων διπλα σε αυτό.
a. a.
Περήφανος για ιστορία μας ζητώ Ελλάς
G. 3.
Ο Ναός του Ολυμπίου Διός ή Ολυμπιείο, στην καθομιλουμένη αναφερόμενος ως Στήλες του Ολυμπίου Διός ή Στύλοι του Ολυμπίου Διός είναι σημαντικός αρχαίος ναός στο κέντρο της Αθήνας. Παρότι η κατασκευή του ξεκίνησε τον 6ο αιώνα π.Χ., δεν ολοκληρώθηκε παρά επί του Ρωμαίουαυτοκράτορα Αδριανού τον 2ο αιώνα μ.Χ. Αποτέλεσε τον μεγαλύτερο ναό της Ελλάδαςκατά τους Ελληνιστικούς και Ρωμαϊκούς χρόνους.Ο ναός βρίσκεται νοτιοανατολικά της Ακρόπολης και περίπου 700 μέτρα από το κέντρο της Αθήνας.
Γ. Π.
Ο Ναός του Ολυμπίου Διός ή Ολυμπιείο, στην καθομιλουμένη αναφερόμενος ως Στήλες ή Στύλοι του Ολυμπίου Διός, είναι σημαντικός αρχαίος ναός στο κέντρο της Αθήνας. Παρότι η κατασκευή του ξεκίνησε τον 6ο αιώνα π.Χ., δεν ολοκληρώθηκε παρά επί του Ρωμαίου αυτοκράτορα Αδριανού τον 2ο αιώνα μ.Χ.. Αποτέλεσε τον μεγαλύτερο ναό της Ελλάδας κατά τους Ελληνιστικούς και Ρωμαϊκούς χρόνους.
Σ. Μ.
Σύμφωνα με τον περιηγητή Παυσανία, ο ναός του Ολυμπίου Διός ιδρύθηκε από τον Δευκαλίωνα,έναν από τους μυθικούς προγόνους των Ελλήνων. Την εποχή της τυραννίας,γύρω στο 515 π.χ., ο Πεισίστρατος ο νεώτερος, εγγονός του ομώνυμου τυράννου επιχείρησε να αντικαταστήσει τον παλιό ναό με νέο, πιο εντυπωσιακό. Η τυραννία όμως καταργήθηκε και οι κατασκευαστικές εργασίες σταμάτησαν. Η κατασκευή του νέου ναού ανατέθηκε αργότερα στον Ρωμαίο αρχιτέκτονα Decimus Cossutius από τον βασιλιά της Συρίας Αντίοχο τον Δ τον επιφανή. Όταν ο Αντίοχος πέθανε το 163 π.χ. , ο ναός εγκαταλείφθηκε για άλλη μία φορά, μένοντας χωρίς οροφή και αετώματα. Η κατασκευή του ναού, που είναι από τους μεγαλύτερους του αρχαίου κόσμου, ολοκληρώθηκε το 131 μ.χ. από τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Αδριανό.
S. T.
Ο Ναός του Ολυμπίου Διός ή Ολυμπιείο, στην καθομιλουμένη αναφερόμενος ως Στήλες ή Στύλοι του Ολυμπίου Διός, είναι σημαντικός αρχαίος ναός στο κέντρο της Αθήνας. Παρότι η κατασκευή του ξεκίνησε τον 6ο αιώνα π.Χ., δεν ολοκληρώθηκε παρά επί του Ρωμαίου αυτοκράτορα Αδριανού τον 2ο αιώνα μ.Χ.. Αποτέλεσε τον μεγαλύτερο ναό της Ελλάδας κατά τους Ελληνιστικούς και Ρωμαϊκούς χρόνους. [Βικιπαίδεια]
Π. Σ.
Είναι ένας υπέροχος τόπος - κόσμος δείχνοντας σου την τέλεια αρχιτεκτονική δημιουργώντας ένα δέος όταν το κοιτάς.Το μόνο άσχημο που αντιμετωπίσαμε ήταν ο(κύριος) μπροστά στην είσοδο που ήταν αγενής κ ειρωνικός. Δυστυχώς τέτοιου είδους (άνθρωποι) δεν θα έπρεπε να βρίσκονται σε τέτοιες θέσεις .
P. P.
Επιτάφιος στην Αγία Φωτεινή! Μεγαλείο κατάνυξης!
Ζ. Β.
Όταν αγγίζεις την ιστορία ενεργοποιείται το "μπορώ"..
Β. Σ.
Όμορφο μέρος καλά διατηρημένο .
I. I.
Εντυπωσιακό αλλά δεν χρειάζεστε εισιτήριο για να μπείτε μέσα γιατί ότι φαίνεται από τον δρόμο το ίδιο βλέπετε και μέσα. Οπότε τζάμπα τα 8,00 ευρώ της εισόδου.
Ν. Π.
Μοναδικός χωρος.Δεν υπαρχουν λογια να περιγραψεις ποσο υπεροχα νοιωθεις βλεποντας τοσο επιβλητικά κτίσματα
v. k.
Ένα από τα χαρακτηριστικά σημεία της Αθήνας αποτελεί και ο ναός του Ολυμπίου Διός ή στήλες Ολυμπίου Διός όπως συνηθίζεται στην καθομιλουμένη.Ειναι ο μεγαλύτερος ναός της Αθήνας στην ελληνιστική περίοδο που ξεκίνησε να χτίζεται τον 6ο αιώνα πχ και ολοκληρώθηκε την εποχή του Αδριανού. Ένας χώρος βόρεια της Ακρόπολης με μεγάλη επισκεψιμότητα
P. D.
τέλειο, ίσος και καλύτερο από τον Παρθενώνα. Η επιβλητικές στήλες είναι βγαλμένα από τους μύθους. Αν έστεκε όλο ακαριαίο θα ήταν ένα μέγα θαύμα. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα για διαδρομής α κατηγορίας. Αν δεν πάτε εκεί, δεν πήγατε πουθενά.
J. L.
Πολύ επιβλητικό μνημείο... Αν σταθείς κάτω από τις κολώνες και κοιτάξεις προς τα πάνω θα νιώσεις πολύ μικρός...
Κρίμα που από όλο αυτό έμειναν μόνο 11 στύλοι... Μακάρι να μπορούσα να το δω όταν ήταν ακόμα πλήρες και να έμπαινα και μέσα... Θα ήταν ένα θαύμα...
Β. Λ.
Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς την μεγαλοπρέπεια του αρχαίου ναού του Διός. Εάν σκεφτεί κανείς ποτέ έγιναν όλα αυτά απλά θα θαυμάσει!!!
Είναι ωραία τοποθεσία για να την περπατήσει όλη η οικογένεια. Αξίζει να τον δείτε από κοντά.
j. p.
είναι σημαντικός αρχαιος ναοςστο κέντρο της Αθήνας. Παρότι η κατασκευή του ξεκίνησε τον 6ο αιώνα π.Χ., δεν ολοκληρώθηκε παρά επί του Ρωμαίου αυτοκράτορα Αδριανού τον 2ο αιώνα μ.Χ.. Αποτέλεσε τον μεγαλύτερο ναό της Ελλάδας κατά τους Ελληνιστικούς και Ρωμαϊκούς χρόνους.
A. L.
Διαχρονικά ... Στυλάτο!
D. T.
Είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ τον
Αρχαιολογικό χώρο και εννοιωσα
Το μεγαλείο της ψυχής τών Ελλήνων
Πού μεγαλούργησαν σε δημιουργίες.
Κατάλαβα και το ατελείωτο ενδιαφέρον ξένων επισκεπτών
Από όλα τα μέρη της γης . αξίζει να
Το δει κανείς από κοντά ...
Ν. Σ.
Καταπληκτικός αρχαιολογικός χώρος..... όμως έχω ένσταση γιά την απαγόρευση κάποιων σημείων! Δηλαδή όχι μόνο κάποια σημεία..... αλλά ο μισός χώρος απαγορεύεται..... αναίτια! Καταλαβαίνω να μήν πλησιάζουμε τις κολώνες..... αλλά να επιτρέπεται το μισό "οικόπεδο".....δεν το καταλαβαίνω.....! Αποτέλεσμα δεν μπορεί κανείς να τραβήξει φωτογραφίες..... ανάλογα με την πορεία καί φωτεινότητα του ήλιου..... αλλά μόνο κόντρα σ' αυτόν! (Contre Lumiere).
Θ. Ρ.
Αρχαιολογικος χωρος με διαχρονικη ιστορια και αξια αιωνων για την πολη.... χωρος με μοναδικη αυρα-σιγουρα απο τα αξιοθεατα της πολης που πρεπει να πας.
e. A.
Ένα πραγματικό στολίδι
G. M.
Είναι ένα πανέμορφο αρχαιολογικός χώρος.
Σε καλό σημείο στο κέντρο της Αθήνας .
Ένας ιερός χώρος που συνδέει το χθες με το σήμερα με απόλυτη αρμονικό τρόπο.
Όταν πας να επισκεφτείς την Ακρόπολη και τον Παρθενώνα Επιβάλλεται να δεις και τον
Ναό του Ολυμπίου Δίας.
K. P.
Ο ναός βρίσκεται νοτιοανατολικά της Ακρόπολης και περίπου 700 μέτρα από το κέντρο της Αθήνας. Ο Παυσανίας (Α' 18, 8) αναφέρει, οτι κατά την αθηναϊκή τοπική παράδοση το ιερό με το ναό του Ολυμπίου Διός στην Αθήνα το πρωτοδημιουργήθηκε από το γενάρχη των Ελλήνων, τον Δευκαλίωνα:
τοῦ δὲ Ὀλυμπίου Διὸς Δευκαλίωνα οἰκοδομῆσαι λέγουσι τὸ ἀρχαῖον ἱερόν, σημεῖον ἀποφαίνοντες ὡς Δευκαλίων Ἀθήνῃσιν ᾤκησε τάφον τοῦ ναοῦ τοῦ νῦν οὐ πολὺ ἀφεστηκότα.
Κατά μια άποψη, τα θεμέλια του πρώτου ναού στο χώρο, είχε κτίσει ο τύραννος των Αθηνών Πεισίστρατος το 515 π.Χ. αλλά οι εργασίες σταμάτησαν όταν ο γιος του Πεισιστράτου, Ιππίας εκδιώχθηκε από την πόλη το 510 π.Χ. Επικρατέστερη, όμως, είναι η άποψη ότι ο ναός αυτός άρχισε να κτίζεται (και έφτασε ως τα θεμέλια) κατά το β' τέταρτο του έκτου αιώνα π. Χ. από τον τύραννο Πεισίστρατο (561 - 527 π. Χ.), και το έργο εγκαταλείφθηκε όταν αυτός πέθανε, και ακολούθησαν αναταραχές στο Αθηναϊκό κράτος. Όπως και να'χει, αρχιτέκτονες του έργου αναφέρονται οι Αντιστάτης, Κάλλαισχρος, Αντιμαχίδης καί Φόρμος. Αλλού αντί για Φόρμο στη βιβλιογραφία αναφέρεται Πωρίνος.
Γ. Κ.
Εκμεταλλευτείτε το ενιαίο εισιτήριο των30€ για να επισκεφτείτε 7 αρχαιολογικούς χώρους σε χρονικό διάστημα έως και 3ημερες. Μακάρι να το είχα βρει νωρίτερα
A. S.
Πραγματικό στολίδι για την περιοχη.
D. K.
Αρχαίος χώρος που σε πάει σε άλλες εποχές.
d. m.
Έχει ξεκινήσει συντήρηση η οποία θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι το 2023
Ι. Χ.
Τα θεμέλια του πρώτου ναού στο χώρο, είχε κτίσει ο τύραννος των Αθηνών Πεισίστρατοςτο 515 π.Χ. αλλά οι εργασίες σταμάτησαν όταν ο γιος του Πεισιστράτου, Ιππίας εξοστρακίστηκε το 510 π.Χ.
Κατά τη διάρκεια της Αθηναϊκής Δημοκρατίας, ο ναός παρέμεινε ημιτελής. Στο έργο του Πολιτική, οΑριστοτέλης χρησιμοποιεί τον ναό σαν παράδειγμα για το πώς τα τυραννικά καθεστώτα αναγκάζουν τον πληθυσμό να ασχολείται με τεράστια έργα, μην αφήνοντας τους χρόνο, ενέργεια και τρόπους αντίδρασης.
Β. Κ.
Απόντα αγαπημένα σημεία της Αθήνας, με τον αρχαιολογικό χώρο, τον πεζόδρομο για τρέξιμο και δίπλα το πάρκο του Ζαππείου για βόλτες.
m. a.
Τοποθεσία και ιστορία του ναού
Ο ναός βρίσκεται νοτιοανατολικά της Ακρόπολης και περίπου 700 μέτρα από το κέντρο της Αθήνας. Τα θεμέλια του πρώτου ναού στο χώρο, είχε κτίσει ο τύραννος των Αθηνών Πεισίστρατος το 515 π.Χ. αλλά οι εργασίες σταμάτησαν όταν ο γιος του Πεισιστράτου, Ιππίας εξοστρακίστηκε το 510 π.Χ.
Κατά τη διάρκεια της Αθηναϊκής Δημοκρατίας, ο ναός παρέμεινε ημιτελής. Στο έργο του Πολιτική, ο Αριστοτέλης χρησιμοποιεί τον ναό σαν παράδειγμα για το πώς τα τυραννικά καθεστώτα αναγκάζουν τον πληθυσμό να ασχολείται με τεράστια έργα, μην αφήνοντας τους χρόνο, ενέργεια και τρόπους αντίδρασης.
Η αποπεράτωση του ναού έγινε τον 3ο αιώνα π.Χ. κατά τη διάρκεια της Μακεδονικής κυριαρχίας στην Ελλάδα υπό την αιγίδα του Ελληνιστικού βασιλιά Αντιόχου του Δ΄ Επιφανούς, που προσέλαβε τον Ρωμαίο αρχιτέκτονα Κοσσούτιο να σχεδιάσει τον μεγαλύτερο ναό στον τότε γνωστό κόσμο. Όταν ο Αντίοχος πέθανε, το 164 π.Χ., η κατασκευή του ναού σταμάτησε ξανά.
Το 86 π.Χ., όταν οι ελληνικές πόλεις περιήλθαν υπό Ρωμαϊκή κυριαρχία, ο στρατηγός Κορνήλιος Σύλλας πήρε 2 κίονες από τον ημιτελή ναό στη Ρώμη για να κοσμήσει το ναό του Δία στο λόφο του Καπιτωλίου. Οι κίονες αυτοί επηρέασαν τη διάδοση και άνθιση του κορινθιακού ρυθμού στην Ρώμη.
Ο ναός ολοκληρώθηκε το 129 μ.Χ. (ή το 131 μ.Χ. κατά άλλους) τελικά από τον αυτοκράτορα Αδριανό που ήταν μεγάλος θαυμαστής του ελληνικού πολιτισμού.
S. K.
Δέος,βλέποντας τι έκαναν οι πρόγονοί μας και την σημερινή μας κατάντια.
Αρκετά προσεγμένος ο αρχαιολογικός χώρος,μπορούν όμως να γίνουν περισσότερα.
W. D.
Οι περισσότεροι το βλέπουν περνώντας απ έξω.. Αξίζει μια επίσκεψη για να γνωρίσετε απο κοντά αυτό τον εξαιρετικό αρχαιολογικο χώρο. Μόνο του μειονέκτημα η υψηλή τιμή εισόδου των 6 ευρώ
Y. E.
Ωραιο καλοοοο. Τελειο αξιοθεςτο.
I. S.
Επιβλητικό μνημείο. Υπάρχουν φωτογραφίες που δείχνουν ότι το 1860 πάνω στο επιστύλιο ζούσε ένας μοναχός σε μια μικρή πέτρινη κατασκευή. Αρχικά ο ναός είχε 140 κολώνες.
M. S.
Πολύ καλή εξυπηρέτηση
Γ. Μ.
Πρέπει να πας για να ηρεμησεις!
Κ. Κ.
ολοκληρώθηκε επί του Ρωμαίου αυτοκράτορα Αδριανού τον 2ο αιώνα μ.Χ. Αποτέλεσε τον μεγαλύτερο ναό της Ελλάδας
κατά τους Ελληνιστικούς και Ρωμαϊκούς χρόνους.
K. A.
Αριστούργημα. Είναι να πας πρωί ή απόγευμα όταν το φως πέφτει από τα πλάι, τότε ειναι που οι σκιές παίζουν περίεργα παιχνίδια με την αρχιτεκτονική του ναού. Καφεδάκι λοιπόν με θέα τον Ναό του Ολυμπίου Διός.
m. k.
Μαγικός τόπος... Στέκεσαι δίπλα στους στύλους και νοιώθεις τόσο μικρός...και κατανοείς ότι οι αρχαίοι ήταν "τόσο μεγαλοι".... Να πάτε οπωσδήποτε.... Ήταν ένας από τους μεγαλύτερους ναούς της αρχαιότητας...
Α. Β.
👌😯😮
K. K. -.
Εξαιρετική εμπειρία στο μεγαλύτερο ναό της Ελληνικής αρχαιότητας, θεμελιωμένο προ αμνημονεύτων χρόνων από από το γενάρχη των Ελλήνων ΔΕΥΚΑΛΊΏΝΑ! Στις όχθες του ποταμού Ιλισσού, σε έναν ιερό τριγωνισμό με το λόφο της Ακροπόλεως και του Λυκαβηττού!
T. M.
ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΟΜΟΡΦΙΑ!!!
m.
Ωραίο μέρος να επισκεφτούν οι τουρίστες.
G. K.
Πρεπει να δειτε τον επιβλητικο αυτο ναο!
B. Y.
πολύ ωραίο, πρέπει να το δείτε
Κ. Σ.
Μεγαλοπρεπέστατος ναός αφιερωμένος στον Δία, τον οποίο έχτισε ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Αδριανός [117-132 μ.Χ.].
A. B.
Όμορφος Αρχαιολογικός χώρος στο κέντρο της Αθήνας.
Δεν ενδείκνυται να πας με αυτοκίνητο, δεν θα έχεις που να το παρκάρεις.
Εξυπηρετούν πολλές συγκοινωνίες, λεοφορεία, metro, tram.
Ε. Ε.
Επιβλητικοί κίονες!Ένα ακόμη αξιόλογο μνημόνιο αρχαιολογικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας μας. Αξίζει να το επισκεφτείς..
n. p.
Ο Ναός του Ολυμπίου Διός ή Ολυμπιείο, στην καθομιλουμένη αναφερόμενος ως Στήλες ή Στύλοι του Ολυμπίου Διός, είναι σημαντικός αρχαίος ναός στο κέντρο της Αθήνας. Αξίζει μια βόλτα για να θαυμάσεις και να φωτογραφίσεις τις επιβλητικές στήλες του ναου!!!
t. g.
Μαγικό μέρος, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς, το επισκέπτονται όλες οι "φυλές του ισραηλ", αλλά διακρίνεις μια τσαπατσουλιά κι εναν ωχαδερφισμό.
N. K.
Θα μπορούσε να αναδειχθεί περισσότερο από την πολιτεία... Όπως και να έχει παραμείνει υπόδειγμα εδώ και αιώνες....
G. K.
Πρόκειται για τις κολόνες του Ναού του Ολυμπίου Διός δηλαδή τους στύλους, και κανονικά πρέπει να γράφεται με -υ- και όχι με -η-, επειδή δεν πρόκειται για επιτύμβιες πλάκες.
Χ. Μ.
Εξαιρετικός αρχαιολογικός χώρος!
Ε. Ν.
Αξίζει να το επισκεφθείτε!
Γ. Τ.
Όλοι είναι καλό να επισκέπτονται τέτοια μέρη, είτε είναι ντόπιοι είτε τουρίστες. Με πολλές επιλογές πρόσβασης
Γ. Γ.
Για τα αρχαία μνημεία αυτής της πόλης δεν μπορείς παρά μόνο θαυμασμό να εκφράσεις σε αντίθεση με τα νέα εκτρώματα που μόνο αηδία και θυμό για αυτούς που χωρίς κανένα σχεδιασμό στον βωμό του κόστους και του κέρδους και χωρίς κανένα βλέμμα στο μέλλον την κατάντησαν ένα τέρας που καταβροχθίζει ανθρώπινες ψυχές.
J. F.
Εξαιρετικό μνημείο.
Πείτε με υπερβολικό αλλα θα ήθελα να αναστηλώνονται τα μνημεία που υπολείπονται σημαντικού ποσοστού της αρχικής τους μορφής..
Κ. Α.
Έχει πολλά πράγματα να δεις από την ιστορία μας Απλώς λίγο να κοιτάξουν τις τιμές είναι λίγο τσιμπημένες
Γ. Α. (.
Απο κοντα καταλαβαινεις ποσο επιβλητικο ειναι. Απο το δρομο δεν του πολυφαινεται. Αξιζει η βολτα, να πας
V. K.
Μαγικός αρχαιολογικός χώρος. Μπαίνεις και βρίσκεσαι σε μιαν άλλη εποχή, αν και είσαι στο κέντρο της πόλης. Η θέα της Ακρόπολης από εκεί είναι πολύ εντυπωσιακή, διαφορετική από άλλα σημεία.
Π.
Ιστορικό σημείο της αρχαίας Αθήνας. Στο κέντρο της πρωτεύουσας. Αξίζει να το διαβείτε με τα πόδια για να έχετε μια μικρή εικόνα της Αθήνας των ένδοξων χρόνων της αρχαιότητας.
E. K.
ΓΙΑ ΌΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΎ ΕΛΈΗΣΟΝ ΌΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΑΓΑΠΆΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΊΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ
A.
Μαζί με το Ολυμπιείο πρέπει να δείτε τα παραλίσσια ιερά (ιερά δίπλα στον Ιλισσό ποταμό), που δυστυχώς λίγοι γνωρίζουν για την ύπαρξή τους.
Ι. Ρ.
Ένας από τους σημαντικότερους ιστορικούς χώρους της Αθήνας
p. d.
Το εισητηριο θα μπορουσε να ειναι πιο φθηνο πχ στα 5 ευρω, 8 ευρω ειναι λιγο πολλα..κατα αλλα ολα καλα
O. L.
Ένας από τους καλύτερους ιστορικούς χώρους τής Αρχαίας Ελλάδας. Το μόνο πού λείπει είναι η καλύτερη οργάνωση και συντήρηση του χώρου αυτού.
Γ. «. Τ.
Μέρος που πρέπει να επισκεφτεί κάθε λάτρης της ιστορίας!
α. π.
Πολύ ωραίο πάρκο ότι πρέπει για μια ωραία βόλτα με φίλους ή οικογένεια .
M. k.
γω κανω παντα τις επισκεψεις μου σέ αυτα τα ιερα μερη σας τα συνιστο καλα να περασεται μην χανεται χρονο
Φ. Μ.
Δέος!!!! Μια βόλτα κάτω από τις στήλες με ήλιο, έχει αδειάσει το μυαλό και γέμισαν οι μπαταρίες..
Μ. Γ.
Απλά τέλεια!!!
T. K.
Πολύ όμορφο μέρος σε ένα ιστορικό περιβάλλον. Αξίζει να το επισκεφτεί κανείς.
Ν. Μ. (.
Μοναδικό μνημείο. Ελπίζω κάποια στιγμή να το δω πλήρως αναστυλωμένο στην φυσική του διάσταση.
Μ. Τ.
Ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της αρχαιότητας,με μεγάλη επισκεψιμότητα τουριστών από όλο τον κόσμο.
T.
Μόνο το μέγεθος των κιόνων υποδεικνύει τη σπουδαιότητα του μέρους!
A. G.
Ενα σημείο,που όλη όσοι έρχονται στην Αθήνα θα περάσουν από μπροστά τού,προσέξτε το
p. m.
Άψογη εξυπηρέτηση. Ένα υπέροχο κατάστημα στη γειτονιά μας
J. K.
Επιβλητικό και υπέροχα, σχεδόν απόκοσμο κάτω απ'το φως της πανσελήνου!
Ε. Σ.
ΕΑυτη ειναι. Η Αθηνα μας.την. λατρευω.κσντε εναν περιπατο κοντα στα λατρεμενα. Μνημεια.ΑΝΑΤΑΣΗ ΨΥΧΗΣ!!!!!
J. P.
Στο κέντρο της Αθήνας. Θαυμαστό έργο...
A. A.
Το ομορφότερο σημείο στο κέντρο της Αθήνας...!!!
Ένας Ιερός χώρος που συνδέει το Χθες με το Σήμερα με απόλυτα αρμονικό τρόπο...
D. B.
Η Αθήνα όπως δεν την έχετε ξαναδεί!Ωραία ενέργεια,μινιμαλιστική αισθητική!
g. g.
Ο αρχαιολογικός χώρος βρίσκεται στα όρια του ιστορικού κέντρου της Αθήνας και είναι ορατός από την Ακρόπολη μέχρι τον λόφο του Αρδηττού.
E. H. (.
Απίστευτα σχέδια άξιων ανδρών μίας εποχής διαφορετικής καί Άκρως Θεοφώτιστης...
T. C.
Υπέροχο μνημείο της ρωμαϊκής περιόδου στην Αθήνα.
Της εποχής του Αδριανού.
Υπέροχη θέα της Ακροπόλεως από την νοτιοανατολική πλευρά του ναού.
Θ. Ζ.
Όσοι δεν έχετε πάει να πάτε
A. A.
Υπέροχος χώρος. Καταλαβαίνεις γιατί οι αρχαίοι Έλληνες ήταν τόσο σπουδαίοι.
K. L.
Νιώθεις ότι σε ταξιδεύει σε παλαιά εποχή και φανταζεσαι πως ζούσαν οι αρχαίοι Έλληνες..
D. A.
Όμορφο ιστορικό σημείο της πόλης μας.
Αγενέστατο και ακατάλληλο προσωπικό στην είσοδο που δυσφημει τον πολιτισμό μας.
Y.
Τόσα χρόνια αυτά τα μνημεία είναι εκεί για να μας θυμίζουν την ιστορία μας και πρέπει να διατηρούνται άψογα.
Ε. Χ.
Στή καρδιά της Αθήνας ανατολικά του ΠΑΡΘΕΝΏΝΑ ο Ναός του ΔΙΑ!!!!τον προσκηνούν καθημερινά!!
Λάτρεις της ομορφιάς του.
J. K.
Αρχαιολογικός χώρος πανέμορφος...
D. G.
Όμορφη εμπειρία. Είναι ένα μέρος που κάθε Έλληνας ή φιλέλληνας πρέπει να επισκεφθεί.
O. Μ.
Ενας υπεροχος αρχαιολογικος χωρος, προσεγμενος και καθαρος που αξιζει ολοι να κανουν μια επισκεψη!!!!
X. G.
Το λέει κ η λέξη ναός ήρεμη το μυαλό!!!
P. B.
Επιβλητικό και όμορφο ακόμη κι αν έχει απομείνει ένα πολύ μικρό μέρος του.
K. A.
Τα αρχαία μνημεία έπρεπε να έχουν μόνιμα 5 αστέρια...Δεν χρειάζεται αξιολόγηση .
n. N.
Τέλειο μνημεία
N. L.
Αιώνια Ιστορία γραμμένη χωρίς Γιαλιά
Σ. Κ.
Ειναι η Αρχαια Αθηνα μας θυμιζει απο που καταγομαστε τεχνη πολιτισμος ιστορια
L. K.
Ένα μνημείο που στέκει αγέρωχο τόσους αιώνες. Ποια κριτική?
Γ. Υ.
Αξίζει να τον επισκευθεις από κοντά!!
a. k.
Επιβλητικό μνημείο που σου προκαλεί δέος όταν στέκεται από κατω.
S. P.
Όσο άσχημη κι αν είναι η Αθήνα αυτές εδώ οι κολώνες παραμένουν όμορφες!
F. F.
Απ' τα μαγικοτερα κ ομορφότερα μέρη της Αττικής μέρα αλλά κ νύχτα ...
Κ. Α.
Η Ελλάδα είναι ζωντανή μέσα από τα αριστουργηματα που οικοδομησαν οι πρόγονοί μας!
D. G.
Μια διαφορετική είσοδος της αρχαίας Αθήνας και ένας από τους ποιο όμορφους Ναούς!!!
M. S.
Αν ο Δίας επέτρεπε να γίνει ένα μνημείο για χάρη του θα ήταν πράγματι αυτό ♥️
G. S.
Το χάραμα είναι πολύ πιο όμορφα..
Α. Σ.
Χρειάζεται καθάρισμα το μνημείο. Παραμένει όμως ένα στολίδι για την Αθήνα μας!!!
N. J.
Με το ομαδικό εισιτήριο είδαμε από κοντά μέρη που απλά προσπερνούσαμε... Αξίζει
T. T.
Ένας υπέροχος αρχαιολογικός χώρος αξίζει την επίσκεψη!
δ. Π.
Γιατί όταν βλέπεις τις στήλες ονειρεύεσαι το παρελθόν!!!!
D. K.
Πρεπει να νιωθουμε τυχεροι που εχουμε τετοια μνημεια μεσα στη πολη μας.
Κ. Τ.
Σημείο αναφοράς του κέντρου της Αθήνας
h. k.
Το έχω πει ξανά και ξανά. Η Αθήνα είναι μοναδική στις αρχαιότητες.
S. S.
Πανέμορφα...🥰🥰🥰🥰🥰
E. M.
Εντυπωσιακό μνημείο. Ο πιό ψηλός αρχαίος ναός της Ελλάδας.
G. P.
Πολύ ωραία για να δούμε την αρχαία Ελλάδα
Σ. Μ.
Εξαιρετικός αρχαιολογικός χώρος με εύκολη πρόσβαση για τους κατοίκους της Αθήνας
M. F.
Μεγαλοπρεπής αλλά όχι καλά διατηρημένος..
Αξίζει να πάτε!
D. S.
Εντυπωσιακό το τι μπορούσαν να φτιάξουν με τα μέσα που διέθεταν.
S. K.
Τι να πεις γι'αυτό τα μέρη,μιλάνε μόνα τους.
V. r.
Η κληρονομιά των προγόνων μας...
Σ. Χ.
Φοβερό Μέρος, ένα από τά Πιο ιστορικά μνημεία της Αθήνας...
Γ. Κ.
Ωραίος αρχαιολογικός χώρος
g. p.
Δέος...
G. B.
Εξαιρετικό μέρος για να μας θυμίζει την ένδοξη ιστορία μας...
Θ. Π.
Απλά απίστευτο νιώθω υπέροχα που είμαι Έλληνας.
C. C.
Ωραιο μερος αν και θα μπορουσε να εχει περισσοτερα καφε.
Κ. Ν.
Πάρα πολύ ωραίο μέρος, τεράστιο το μέγεθος του ναού.
M. P.
Δεος για την κληρονομια που μας αφησαν οι προγονοι μας!!!!
k. z.
Αρχαία... Τουριστικό μέρος, κεντρο Αθήνας
T. K.
Επιβάλλεται η επίσκεψη. Πανοραμική θέα από τον Ακρόπολη.
Η. Γ.
Εντυπωσιακό μνημείο σρο κέντρο της Αθήνας.
Γ. Α.
Πόσο τέλειος θα ήταν άραγε στη αρχαιότητα!
Β. Κ.
Τέλειο
Φανταστικό
Ανεπανάληπτο
Δ. Δ.
Αξιοθεατο στο κεντρο της Αθηνας! Δεν επιδεχεται σχολιασμου!
H. S.
Από τις καλύτερες βόλτες που θα μπορούσες να κάνεις στο κέντρο της Αθήνας!!!!
T. P.
Ενας αρχαιολογικός χώρος στο κέντρο της Αθήνας με περίσσια ομορφιά
H. G.
Απιστευτο μεγεθος του αρχαιου ναου του Διος στην Αθηνα!!!!
i. p.
Μοναδικό δείγμα ιστορικού παλιμψηστου και ιδανικό για ρεμβασμο
U. S.
Αξίζει να επισκεφτείς τον αρχαιολογικό χώρο!
M.
👌👌👌
L. T.
θα μπορουσε να υπηρχε μεγαλυτερη αξιοποιηση αυτων των παρατημενων κομματιων ιστοριας
Δ. Λ.
Εκπληκτική εμπειρία καλο είναι να έχεις έναν ξεναγό
Α. Π.
Αρχαιολογικος χωρος μοναδικης ομορφιας στο κεντρο των Αθηνων.
Α. Σ.
Τα λογια ειναι περιτα τεραστιο θεμα......μοναδικο.
a. z.
Τι να σχολιάσω? Για τον δικό μάς παράδεισο 😉
A. I.
Φανταστική θέα στην Ακρόπολη. Οι στήλες εντυπωσιακές
Α. Τ.
Δέος για τους προγόνους και ότι έφτιαχναν
A. A.
Η ιστορία της Ελλάδας
Δ. Χ.
Εξαιρετικό αρχαιο μνημειο το συστήνω ανεπιφύλακτα
I. L.
Ιστορικό αξιοθέατο κεντρικό σημείο αθηνας
M. D.
Ποιος ξέρει το μυστικό του? Αν και ολοφάνερο..;
Ζ. Κ.
Μαγικη ατμοσφαιρα κατι απο τα αρχαια χρονια πλαναται στην ατμοσφαιρα!!!
Κ. Κ.
Ιστορικό μέρος που σε ταξιδεύει στον χρόνο! Υπέροχο!
N. K.
Αρχαιολογικός χώρος στο κέντρο της πόλης, με αίσθηση μεγαλείου διάχυτη..
Κ. Κ.
Όλα τα ιστορικά μας μνημεία είναι για 100000000 αστέρια
E. K.
Η επίσκεψη στα ιστορικά θαύματα της φυλής μας πάντα μας συναρπάζει!
L.
Φοβερή θέα! Αξίζει να το επισκεφτεί κάποιος
T. P.
👍👍
Χ. Φ.
Μαγευτικές εικόνες από την αρχαία Ελλάδα
A. S.
Όμορφο αρχαιολογικό μνημείο στο κέντρο της Αθήνας
A. G.
Εξαιρετική και ιστορικη τοποθεσία στο κέντρο της Αθήνας
Π. Σ.
Ιερός Χώρος που αξίζει να επισκεφθείτε...
I. B.
ένα από τα πιο θαυμαστά αξιοθέατα της Ευρώπης
k. a.
Κλασσική αύρα αρχαίας Αθήνας.
k. K.
Φοβερό μέρος και ωραίος τοπος
Ν. Α.
Πανύψηλες κολώνες μένεις άφωνος...
K. K.
Εξαιρετικός χώρος.αδυνατο παρκιν
o. B.
Πολυ επιβλητικο αρχαιο μνημειο. Καταπληκτικη τοποθεσια
Δ. Β.
Τα μέρη αυτά δεν περιγράφονται με λόγια....
c. m.
TRULY AWESOME! ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟΣ
m. l.
Αρχαιολογικος χώρος με απίστευτη ενέργεια
A. M.
Άμεσα να ξεκινήσει ο αποκλεισμός των λεωφορείων και ΙΧ
Ε. Π.
Μία τοποθεσία που όλοι πρέπει να επισκεφθείτε!!!
S. P. P.
Μαγικό τοπίο στην Καρδιά της Αθήνας.
A. S.
Το πιο όμορφο σημείο της Αττικής
E. V.
Θα έπρεπε να υπάρχει καλύτερη ενημέρωση για το μνημείο .
A.
💯🇬🇷
Χ. Τ.
Εξαιρετικός αρχαιολογικό τόπος.
Θ. Θ.
Αποτύπωμα των αρχαίων προγόνων μας!! Δέος και περηφάνια!!
Φ. Π.
Εξαιρετικό... Όπως όλη η ιστορία μας
S. O.
Από τα μεγαλύτερα μνημεία της πόλης και της χώρας
D. P.
Ομορφο μνημείο! Χαρακτηριστικό σημείο της πόλης!
A. A.
Ας ξεκινήσει κάποτε η αναστήλωση.
S. C.
Μεγάλη αξία για τον παγκόσμιο πολιτισμό
S.
6 ευρώ είσοδο πλήρη εγκατάλειψη
S. L.
Απιστευτα ομορφο μνημειο
Y. E.
Απεριόριστο πάθος για αυτό το πανέμορφο μνημείο.
A. S.
Κυριολεκτικά μαγικό το ιερό του Φοίβου
N. M.
Υπέροχος ναός στο κέντρο της αθηνας
T. S.
Ιστορικής σημασίας αρχαιολογικό πάρκο
Ι. Σ. (.
Πολύ ωραία να πάει κάνεις
T. K.
Υπερχος χωρος, σωστη ακουστική.
C. S.
Ηρεμια, λες και εισαι σε αλλο μερος
g. a.
Είναι αρχαίος καί ιστορικός χώρος
Β. Π.
Όλοι πρέπει να πάνε εκεί!!!
P. P.
Ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της Αθήνας
C. K.
Ἀπαράμιλλο σὲ κάλλος μνημεῖο...
T. K.
Υπερήφανος για όσα αποκτήσαμε απο τους προγόνους μας.
I. C.
Απλά η καλύτερη γωνία της Αθήνας!
Γ. Τ.
Τελειο μνημειο παγκοσμιας κληρονομιας
Χ. Σ.
Καλο
A. G.
Εξαιρετικά ενδιαφέρον μνημείο!
S. D.
Είναι πάρα πολύ ωραίο
I.
I axia tis arxeas elladas .Katimerina ginete xamos
Ε. Μ.
ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ!!!
G. D.
ΑΠΛΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΕΙΣ!!!!
x. g.
Μιά χαρά τέλεια ααααααα
b. i.
Ιστορικό μέρος με μεγάλο ενδιαφέρον
I. G.
Το κέντρο των Θεών
N. N.
Γειά σου Ελλαδαρα μου με τα χιλιάδες μνημεία....
D. K.
Ανεπίτρεπτο να μην έχεις πάει
A. I.
Είναι μοναδικο
J. V.
Respect τίμια και απλά
Π. Κ.
Μνημείο της Εθνικής Ιστορίας Μας
T. T. 5.
Ωραια θεα ,ακριβες τιμες
Ν. Ε.
Αρχαιο Ελληνικο κοσμημα.....
C. D.
Από τα καλύτερα μνημεία της Αθήνας
Έ. χ. τ. G.
...αγέρωχες!!!...σαν την Αθήνα Μας.
D. D.
Ειναι οτι αξιόλογο έχει η χώρα μου
A. A.
Άλλο ένα μνημείο γεμάτο ενέργεια!
T. H. (.
Δέος...
Ι. Κ.
Από τους ωραιότερους ναούς της Ελλάδας
Γ. Π.
Εκπληκτικό!!! Σε πιάνει δέος.
C. R.
Από τα ωραιότερα μέρη του κόσμου
Δ. Μ.
Σπουδαίος αρχαιολογικός προορισμός.
d.
Δόξα στ'όνομα του!
K. R.
Ιστορία στο κέντρο της Αθήνας!
Ν. Γ.
Ενα μνημειο που ολοι πρεπει να επισκευτουν
E. M.
Πολύ ωραίο μέρος.
Ν. V.
Μέγιστοι αρχαίοι Έλληνες..
D. A.
Οι αρχαίοι Έλληνες γνώριζαν
S. T.
Υπέροχος!
Α. Χ.
Σημαντικος αρψαιολογικος χωρος..
Α. Κ.
Πολύ ωραία προοπτική
Α. Σ.
Αγάπη, δέος, σεβασμός!
L. P.
υπεροχος αρχαιολογικος χωρος
P. K.
Τέλειο.
Μ. Π.
Υπέροχο! Μοναδικό!
G. P.
Παγκόσμιο μνημείο πολιτισμου!
T. N.
Κοντά στο κέντρο της αθηνας
M. F.
Μονο κολονες πια......
l. v.
Γιατί είναι τόπος ιερός
G.
Περίφημο αξιοθέατο της Αθήνας!
I. A.
Γιατί έτσι μας αρέσει
D. D.
Υπέροχος πολιτιστική κληρονομιά
V. T.
Υπέροχος αρχαιολογικός χώρος!
S. M.
Επιβλητικοί στύλοι στο κέντρο της Αθήνας
m. v.
Μονσδικο στον κοσμο ολο
K. X.
Διας!!! Μεγαλείο Κορινθιακού Ρυθμού!!!
T. M.
Πολύ ωραίο μέρος
Δ. Κ.
Αρχαια ελληνικη ιστορια!
Σ. Μ.
Ένα από τα αριστουργήματα της αρχαιότητας.
Γ. Χ.
Ιστορικό. 😁
E. F.
Καταπληκτικό κτίσμα και τοποθεσία
A. M.
Πολύ καλό
C. B.
Apla katapliktiko-Just amazing!
S. P.
Πανέμορφα και ιστορικά...
Γ. Μ.
Μού αρέσει πολύ
G. k. K.
με πιανει ριγος με τα αρχαια μας!!!
s. b.
Πολύ καλό
N. S.
Μια ματιά και εδω
N. M.
Spectacular, επιβλητικό.
T. E.
Ένα από τα στολίδια της πόλης μας
T. K. T. N. G.
Μοναδικό
Γ. Χ.
Ομορφιές της Ελλάδας!!
K. F.
Πολιτισμός......
V. D.
Ωραία θέα
d. m.
Τα λόγια είναι φτώχεια
k. d.
Ο μεγαλυτερος ναος στην αρχαιοτητα
Γ. Μ.
Πρέπει να το επισκεφτείτε..!
K. N.
Μια ιστορία!!
Δ. Γ.
Το μεγαλείο της Αρχαιότητας!
Φ. Μ.
Τέλειο!
A. P.
ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ !
Β. Α.
Ειναι ενα απ τα ωραιωτερα
T. T.
Τι να πει κανείς
Β. Π.
👌👌
Γ. Μ.
Πολιτιστική κληρονομία!
Ε. Σ.
ΩΡΑΙΟ!
C. F.
Φανταστική εμπειρία...
T. F.
Στήλες του Ολυμπίου Διός 😎
Δ. Κ.
Τα στολίδια της Αθήνας
V. M.
Τέλειο μνημείο.
E. T.
Σούπερ.
Γ. Μ.
Αξίζει!!
M. G.
👌👌
I. G.
Να συνεχιστει η αναστύλωση!!
H. D.
Αρχαιολογικός χώρος
x. g.
Τέλεια τοποθεσία.
C. V.
Για απόδραση από τη καθημερινότητα
Δ. Κ.
Τέλειο
Η. Χ.
Πανέμορφο μνημείο!
I. K.
Τα λόγια είναι περιττά
Σ. Κ.
ΕΛΛΑΣ.
T. A.
Αρχαιολογικός χώρος
Κ. Κ. Π. ε. Τ. Π.
Τέλεια!!
Ω.
Τι όμορφος χώρος
g. t.
Ιστορικό μέρος
Κ. Α.
Τα λόγια περιττεύουν
T. T.
Αξίζει να το επισκεφτείτε!
Σ. Σ.
Φαντασμαγορική τοποθεσία!
h. m. M.
Απίστευτο μνημείο
S. P.
Ονειροοο
S. A.
Υπέροχο, μαγευτικό,
P. K.
Ελλάδα!!!
T. K. M.
Διότι είναι καταπληκτικο
N. X.
Δεος!!!
Κ. Μ.
😍😍😍
C. L. (.
Πρόσβαση στην αιωνιότητα
a. E.
Εξαιρετικό
N. O.
ωραίο μέρος
D. P.
Ομορφο,μεγαλειωδες,ιστορικο
Δ. Μ.
Μαγικό!!!
I. P.
Εντυπωσιακό μέρος.
M. K.
Περασμένα μεγαλεία....
Σ. Φ.
ΙΣΤΟΡΙΑ-ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ
Ε. Κ.
Μια πραγματική εμπειρία
Ι. Γ.
ΥΠΕΡΟΧΟΣ ΧΩΡΟΣ........
C. K.
Εξαιρετικο σημειο
S. H.
Ωραίο μέρος!
A. T.
Πρέπει να πας
Σ. Δ.
Πολύ καλή!
X. K.
Ρίγη συγκίνησης.
T. R.
Μοναδικο στον κόσμο
Γ. Κ.
Πρέπει να το δεις
Δ. Κ.
Εντυποσιακο τέλειο
Θ. Λ.
Μοναδική αισθητικής
p. p.
Μοναδικός ναός
S. D.
Απλά υπεροχο
Μ. Γ.
Ιστορικο μνημειο!!!
G. L.
Απλά τέλειο