Αξιολογήσεις για Χαραμόγλειος Ειδική Λευκαδιακή Βιβλιοθήκη. (Αλλος) στην Λευκάδα (Ιόνια Νησιά).
Χαραμόγλειος Ειδική Λευκαδιακή Βιβλιοθήκη
Λευκάδα 311 00, Ελλάδα
Περιγραφή
Πληροφορίες για το Χαραμόγλειος Ειδική Λευκαδιακή Βιβλιοθήκη, Αλλος στην Λευκάδα (Ιόνια Νησιά)
Εδώ μπορείτε να δείτε την τοποθεσία, ώρες λειτουργίας, δημοφιλείς ώρες, επικοινωνία, φωτογραφίες και πραγματικές αξιολογήσεις από τους χρήστες.
Αυτό το μέρος έχει καλές αξιολογήσεις, αυτό σημαίνει ότι αντιμετωπίζουν τους πελάτες τους καλά και θα νιώσετε υπέροχα με τις υπηρεσίες τους, συνιστάται 100%!
Χάρτης
Ώρες λειτουργίας του Χαραμόγλειος Ειδική Λευκαδιακή Βιβλιοθήκη
Κυριακή
Κλειστά
Δευτέρα
9:00π.μ.–1:00μ.μ.
Τρίτη
9:00π.μ.–1:00μ.μ.
Τετάρτη
9:00π.μ.–1:00μ.μ.
Πέμπτη
9:00π.μ.–1:00μ.μ.
Παρασκευή
9:00π.μ.–1:00μ.μ.
Σάββατο
Κλειστά
Αξιολογήσεις του Χαραμόγλειος Ειδική Λευκαδιακή Βιβλιοθήκη
G. P.
Η "Χαρομόγλειος ειδική Λευκαδιακή βιβλιοθήκη" αποτελεί ένα ξεχωριστό μέρος, καθώς διατηρεί πληθώρα πληροφοριών για τη Λευκάδα και φέρει ποικιλία βιβλίων και κειμένων Λευκαδιτών συγγραφέων, συμπεριλαμβανομένου του Λευκάδιου Χέρν (και σε ιαπωνικές εκδόσεις), ο οποίος ήταν και ο κύριος λόγος επίσκεψής μας.
Ο χώρος ήταν προσεγμένος, καθαρός και ο υπεύθυνος ήταν ιδιαιτέρως φιλόξενος και πρόθυμος να μας δώσει πληροφορίες.
Αξίζει μια επίσκεψη για όσους ενδιαφέρονται, δείχνοντας τον σεβασμό που αρμόζει σε ένα πολιτισμικό αρχείο.
Ν. Κ.
Διαθέτει μια συλλογή από περίπου 40000 έργα 810 Λευκαδίων, και άλλο υλικό που καλύπτουν 60 ενότητες λευκαδίτικων θεμάτων. Περιέχει βιβλία, συγγράμματα, εφημερίδες, άρθρα, χαρακτικά, αφίσες, φυλλάδια, χάρτες, γκραβούρες, φωτογραφίες και άλλου είδους πληροφοριακό υλικό για το νησί της Λευκάδας. Τα παλαιότερα χρονολογούνται από το 1420 ενώ εμπλουτίζεται διαρκώς, και αποτελεί σημαντικό κέντρο τεκμηρίωσης κάθε μορφής έρευνας για το νησί.
Αποτελεί το έργο ζωής του Αριστοτέλη Χαραμόγλη, (1919 – 2003), που από το 1973 μέχρι και το θάνατο του το 2003, συγκέντρωνε κάθε είδους έντυπο υλικό που είχε ως θέμα τη Λευκάδα και τους Λευκαδίτες, καθώς και ό,τι είχε γραφτεί από Λευκάδιους, αλλά και άλλα έντυπα που είχαν αναφορές στο νησί και τους ανθρώπους του, με σκοπό να μη χαθεί τίποτα από την πνευματική δημιουργία του τόπου. Την συλλογή δώρισε το 1984 στο Πνευματικό Κέντρο της Λευκάδας και το 1991 μεταφέρθηκε στο κτίριο της πλατείας Μαρκά στο κέντρο της παλιάς πόλης όπου στεγάζεται μέχρι σήμερα.
Βραβεύτηκε το 1987 από την Ακαδημία Αθηνών, ενώ αναγράφηκε και στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness το 1994 σαν την μεγαλύτερη με αποκλειστικό θέμα.
D. Z.
Πολύ καλή....
K. P.